Fuck the fack! MP vill förbättra flyktingpolitiken!

Lilla vän! Du håller inte måttet!

Märkligt att vi har fackförbund som vill förbjuda människor att få vara med – speciellt SD. Vårdförbundet säger nej. Ska inte dom vara extra caring? Jo, det tycker jag. Skäms på er!

Det kommer små erkännanden här och där om att flyktingpolitiken inte är bra. Så här säger Peter Eriksson som håller med Sahlin men går emot Ohly: Vi har inte satt som villkor att det ska vara vår överenskommelse. Vår förutsättning är att det blir en politik som är bra och bättre än den som är i dag och att vi på så sätt kan skapa en bred majoritet, säger Eriksson.

Reinfeldt säger ingenting. Han har fullt upp med att utse människor och fördela poster. I Sverige får statsministern ensam sköta om den detaljen.

Jan Björklund och FP vill
ha betyg från sexan. Men herregud ska man inte ha betyg från ettan. Det fick vi. Vad är det som är så fel med det? För att Björklund ska få igenom sitt krav kommer han snart att få böja knä för SD. Snart kommer alla krypande. Tur att vi har några som kan balansera upp våra gamla block så gungan kan stå rakt mellan varven.

AB DN<

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fuck the fack! MP vill förbättra flyktingpolitiken!

 1. Fackföreningar har alltid varit som skrån. Det kändes så när jag var med i journalistförbundet. Tyvärr. Att de nu hindrar människor från att vara med ingår bara i deras uteslutande karaktär. Det blir nog bra med det också. De har alltför länge haft alltför stor makt.

  Betyg? Alltså det var väl ingenting när vi var små. Bara ett kvitto på att vi trots allt hade klarat en termin till. Jag såg det mer som en stjärna eller en liten belöning. Så granskade och betygsatta som mina barn senare har blivit hela skoltiden har jag aldrig behövt bli. Mina föräldrar hade aldrig samtal med läraren om min utveckling. Det fick skolan och jag klara själva.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Sannerligen är det inte många skranker som kommer att rasa ner. Som korthus. Nä, kan inte minnas att man hade kvartssamtal på den tiden. Det var roligt att få betyg. Ett kvitto på en passage. Så kändes det. Varken mer eller mindre.

  Gilla

 3. eric hagman skriver:

  Fackförbunden har tilldelats makt som inte andra föreningar har, en makt som delegerats från den offentliga makt som riksdagen tilldelats av folket. Med en sådan makt kommer ett ansvar.
  Fackföreningar som diskriminerar medlemmar på grund av deras politiska åsikter förtjänar inte förtroendet att få utöva offentlig makt.

  Jag tror att betygen inte var så viktiga när jag växte upp,
  man spelade tex hellre poker med polarna än läsa läxor.
  Låt barnen vara utan betyg till 7:e klass åtminstone.
  Låt dem vara barn så länge som möjligt, utan stress.
  Balans mellan Yin & Yang är stt föredra precis som i riksdagen, ha ha.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Undrar för vem fackföreningen är egentligen. För när den behövs så ser jag inte att den är så effektiv.
  Men bra löner har de själva.

  Ja, vad är det som är fel med betyg från ettan. Så att man vet hur och var man ska sätta in hjälpen.
  Tycker inte att vi som växt upp med den har fått särskilda men av det. Eller?…

  Gilla

 5. Anna skriver:

  Det hela är ett missförstånd spritt av TT. Vårdförbundet utesluter INTE Sverigedemokrater! Sedan vill jag bara tillägga att är det någon som sysslar med åsiktskontroll så är det Sverigedemokraterna själva. Inför riksdagssatsningen rensade man bland annat ut uppenbara nazister och rasister och införde en ”vandelsförsäkran”. Som Jimmie Åkesson sade: ”Vi är i en förtroendebransch. Det är viktigt att veta vilka som vi sätter upp på listan.” Och SD i Värmland sade så här ”Jag tror att vi har en noggrannare kontroll än vad andra partier har.” Så sluta spela martyr och gnäll – dessutom är det ingen mänsklig rättighet att få vara med i en idéburen organisation som Vårdförbundet! Vårdförbundet har all rätt att bestämma vilka som får vara med, precis som partier som SD bestämmer vilka de vill ha som medlemmar.
  Här är länken ”Vårdförbundet utesluter inte Sverigedemokrater”
  https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2010/9/Inte-aktuellt-med-uteslutning-av-Sverigedemokrater/

  Gilla

 6. Znogge skriver:

  I dag får eleverna betyg alldeles för sent. Det blir tydligare för elever och föräldra om betyg införs tidigarer. Personligen tror jag inte att eleverna tar någon skada av det. Så varför inte från och med åk 4?

  Gilla

 7. Ramona Fransson skriver:

  Hej!
  Jag minns ett tv-inslag 1993 på västnytt, där sossarnas Göran Johansson och moderaternas ledare Johnny Magnusson i Göteborg gick på vandring tillsammans i Bergsjön. Där var de rörande överens om att ”något” måste göras åt segregeringen. Vad tror du hände? Nej ,just det.

  Nu gör svenska etablerade politiker exakt samma fel som i Danmark. Första felet är redan gjort. Nu gör de det andra och snart gör de det tredje och då kommer SD att vara fördubblat i procent till nästa val…

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  eric: Facken tappar mark. Kanske lika bra. Klart barn ska få vara barn så länge som möjligt. Men det får dom inte. Varför ska man börja klockan åtta i skolan t ex? Jo, för att föräldrarna ska jobba. Det är det enkla svaret.
  Heder åt dom skolor som ger ungarna frukost när dom kommer.

  Antonia: Bra löner och makt får dom. Makt korrumperar som alltid. Nej, det har inte gått någon nöd på oss.

  Anna: Jaha! ¨Får dom vara med? Har jag missförstått? Klart dom måste rensa ut nazister det förstår väl du med. Man måste vara rusmsren.

  Znogge: Håller med. Du måste ju veta vad som är bäst. Du kan ju branschen.

  Ramona: Dom gör alla fel dom kan eftersom dom inte gör något. Bara flyter på i sina spår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.