SD-korset närmar sig: Sahlin & Reinfeldt får snart käka upp sina ord!

Riksdagsröran börjar ta form. Alla färger blandas så nu får vi snart en färg som är gredelin med dragning åt brunt. Om vi skulle göra ett parti av hela bunten kan man undra hur den partiblomman skulle se ut. Något förslag?

Fredrik och Mona har bedyrat för alla i ankdammen att dom aldrig någonsin kommer att ha något med SD att göra. De måste göra avbön för annars får dom inte igenom sin politik. Det blir en spännande höst där Mona och Fredrik måste leva upp till sina ord. Hur ska det gå? Tänk om ”avskyn” för dom blå tar överhanden hos Mona och hon röstar med SD för att fälla moddarna. Tänk, om Fredrik måste ge MP ministerposter och ytterligare höja bensinskatterna och ta bort kärnkraftverken. Hur skulle det se ut? När det gäller makten och när det kommer till kritan finns inga skrivna regler. Väggarna på dom politiska partierna ramlar ner och allt flyter ihop. Tur att SD kom in och rörde om i dom sju trötta systrarnas invanda spårsoppa. Tur för folket och för demokratin. Här har dom gått på upptrampade stigar och totalt missat vad folk pratar om vid köksborden. Slut med det nu.

P.S. Det blir mycket om SD nu men det är en historisk händelse. Snart är det dags att börja skriva om Julian Assange igen. D.S.

AB Expr SvD SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till SD-korset närmar sig: Sahlin & Reinfeldt får snart käka upp sina ord!

 1. eric hagman skriver:

  Av vilken orsak vill våra politiker ständigt slå nya invandringsrekord? Naivitet, dumhet, aningslöshet, feghet eller finns det en hemlig agenda som säger att Sverige erbjudit världens alla organisationer att avlasta andra länder från den ekonomiskt tunga bördan?
  Hur länge tänker politisk korrekt (PK)media slå blå dunster i svenska medborgare och hur länge tänker PK fortsätta kalla alla kritiker för hemska rasister?

  I Danmark för 2008 beviljades 1453 uppehållstillstånd.

  http://flygtning.dk/viden-fakta/flygtninge-i-danmark/hvor-mange-faar-asyl-i-danmark

  År 2001 i Danmark var antalet 6263 uppehållstillstånd och har sjunkit sedan dess, enligt tabell se länk.

  I Sverige, Migrationsverket har i år fram till och med september fått in sammanlagt 18 698 ansökningar om asyl.
  En rimlig nivå kan tänkas ligga på högst 2 000 beviljade
  uppehållstillstånd per år i Sverige!

  Sverige måste börja skicka ut andra signaler och SD inträde i riksdagen var en första bra signal, men nu krävs en realistisk nivå på uppehållstillstånden.

  Gilla

 2. kalle008 skriver:

  Politik är en sorts krig. Man är sig själv närmast. Allt man kan göra är bra, om man inte blir fast. Heder och ära är något relativt, Idealitet är bara för väljarna.

  Med tiden, beroende på vilka frågor som dyker upp, finns alltid möjligheten att säga att ”väljarnas beslut är dock alltid vägledande för oss” osv; vilket betyder att man måste acceptera SD.s existens, precis som sossarna i en oändliga räcka av regeringar accepterade att kommunisterna fanns och vanligen kunde förmås att rösta ”rätt”.

  Bland M finns åtskilliga med synnerligen avvikande ståndpunkter vad gäller invandringspolitiken, säkert i C och KD också.

  En tänkbar följd av detta är ett eller annat avhopp från M, C eller KD.

  Såna avhopp är helt i sin ordning, och de får gärna gå till SD. En riksdagsledamot är nämligen INTE vald som just X-partist. Han är vald som PERSON, och det är helt OK att han hoppar, t ex om han är besviken för att han inte har fått någon ministerpost (men kan hoppas få en i något annat parti).

  Gilla

 3. Björn Hurtig ska inte bara försvara Julian Assange utan också de ungdomar, som slog ned Fredrick Federley. Är det en slump? Eller har det någon koppling?

  Helt klart var det ett blå-blått val. Blåsippor och dom blålila rosor jag har (buske med jättelånga skott, uppåt fem meter) kommer väl närmast som blommor? Rallarrosen är nog utdöd i partisammanhang iaf.

  Väldigt vad dom häckar hos dej dom där nya fåglarna. Kampanjen fortsätter.

  Gilla

 4. Jeppson skriver:

  Kalle008.

  Du säger att i M, och säkert i KD och C också, finns åtskilliga med synnerligen avvikande ståndpunkter vad gäller invandringspolitiken.

  De får gärna, efter ett eventuellt avhopp, gå till SD skriver du några rader senare. Betyder det att du medger att SD har synnerligen avvikande ståndpunkter vad gäller invandringspolitiken, och ser du i så fall ett problem med det?

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Kanske kommer sossarna och moderater samarbeta till slut. Det är också en möjlighet förstås.

  Gilla

 6. nn skriver:

  Hur bildar vi majoritet utan 5-6% partier? Några majoritetsbildningar att fundera på för den som tycker att politiken är mer komplex än att bara behöva välja mellan två block;

  7%partier + ett 30%; MP+C+FP+M (eller S) (denna är det många som pratar om)

  30%arna: S+M (i retoriken svårt, men kanske inte i praktiken)

  Två från varje block, variant på ovanstående som ger ca 75% majoritet: S+MP+M+ (FP eller C) (förmodligen lättare än bara S+M)

  Väljarförlorarna: S+FP+C+KD (betänk historiska samarbeten mellan S och Fp/C. Här krävs ett 5-6% parti, och jämnast mellan blocken blir det om kd är med)

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  eric: Det finns en hemlig agenda. Danmark är ett mycket litet land och insåg tidigare faran med att ta in för många som ska leva på bidrag. Vinna eller försvinna. Dessutom fick dom tampas med Hitler på ett annat sätt under kriget.

  Det ska bli kul att se om intåget av SD gör att skutan vänds så att den kan segla på en mer rättvis och förnuftig kurs. Vi får hoppas det. Det är kanske slut på den tiden nu att bli kallad rasist så fort man faller ur det uppdragna spåret. Skulle tro det.

  kalle08: Visst är det krig. Alla vill vara bäst och tänker ytterst på änden bara på sig. Det är en naturlag. Det är många moderater som tycker som SD skulle jag tro. Minns du valstugereportaget när M-gubben trodde han pratade off the record. Gud, så tuktade vi svenskar är.

  Ann Helena: Intressant Hurtig-fråga. Idag kan man inte veta något för säkert.

  En rallarros skulle sitta fint. Den heter mjölkört egentligen och har många namn. Det får bli partiblomman för alla partier zu sammen. Det bestämmer jag här och nu.

  Jeppson: Tror inte Kalle ser något problem med det.

  Antonia: Kul det skulle vara om M och S kamperade ihop. Men undrar vad Bohman och dom gamla moderaterna säger då. Tror dom vrider sig i sina gravar. För att inte tala om Bröderna Palén – Palme och Helén. Ha, ha, ha….,

  nn: Det finns hur många alternativ som helst om man låter demokratin jobba fritt. Det löser sig. Det skulle vara kul med ett nyval. Undrar vem som vinner mest på det. SD skulle jag tro.

  Gilla

 8. livsglimtar skriver:

  Huvudet på spiken som vanligt du skriver det jag tänker.
  Det blir väl som med Bert och Ian att M och S inför en hel del av det hela men kan skylla på andra sen.

  Gilla

 9. Znogge skriver:

  Valresultatet visar väl bara på att det är dags för alla partier att våga lyfta vissa frågor. Men det är väldigt känsligt för som med ett brev på posten kommer ofta stämpeln rasist…

  Gilla

 10. Begnt skriver:

  ”Om vi skulle göra ett parti av hela bunten kan man undra hur den partiblomman skulle se ut. Något förslag?”

  Ödlekalla
  Blomlöken behöver varken jord eller vatten. Den ställs på ett fat där det är ljust så blommar den till slut. När den blommar så luktar den äckligt (därav ”smeknamnet” stinkblomma). Lukten mildras om lite vatten hälls i själva blomman. Efter blomningen kan växten klippas ner och sättas ut i en blomrabatt. Om planteringen lyckas så kan den bli 70 centimeter hög.

  På svenska kallas ödlekallan även mexikansk underblomma, skunkkalla och stinkblomma.

  Gilla

 11. gotiskaklubben skriver:

  Om Reinfeldt är så skraj för ”media” att han inte vågar bjuda in SD i samarbetet så kan han väl fråga chefredaktörerna vad han skall göra.

  Låt 08.media bestämma. Sätt på dig en peruk, Fredrik, och låtsas att du är någon annan. Demokrati har du ingen som helst talang för.

  Gilla

 12. Le blatte skriver:

  En idè
  Alla invandrare (jag själv är och skattebetalande) som fått PUT fram till 2005 ska svara på en enda fråga:”Under dessa fem år du bott i Sverige (mao ditt adoptiva-land) hur har du bidragit till landets välfärd?” Comments?

  Gilla

 13. Le blatte skriver:

  Modig grek:

  Invandrare och invandrare…

  Gilla

 14. LatentEnergi skriver:

  Demokrati påstår sig alla partier gilla.
  Men varför har då 49% av alla i ena blocket + 49% av alla i det andra blocket ingen talan. D.v.s. om 98% av alla i riksdagen vill rösta ja på ett förslag så får de inte det, för de får inte rösta ”utanför blockgränderna”.
  Detta är INTE demokrati.
  SD skulle inte vara vågmästare om demokratin fungerade i riksadagen. Istället för att införa demokrati i riksdagen vill blockpartierna bli av med SD.
  SD är svartepetter i blockpolitiken.

  Hörru Helena, en annan sak:
  Var så god Helena, ett scooop (på vingliga ben).

  ”Aktiefonden Xact Bear är en säker förlust, (säker vinst för Xact).”

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Livsglimtar: Så blir det. Det tog tio år för dom andra partierna att införs Ny Demokratis punkter.

  Znogge: Jag tror att rasiststämpeln har får blekare svärta på dynan. Ju mer vi pressar gränserna och får diskutera hur det ser ut desto bättre bli det och fler vågar komma ut. Det är ju modernt att komma ut. Kom ut! Kom ut!

  Begnt! Måste tillstå att jag skrattar. Verkligen bra beskrvining över läget. Ödlekallan behöver varken jord eller vatten = är du innte i riksdagshuset kan du leva gott på din lön utan att anstränga dig.

  Lyckas hela operatione kan blomman bli 70 cm hög = gör våra företrädare vad dom ska skulle vårt samhälle vara bra. Då skulle vi kunna kalla integrationspolitiken för mexikansk underblomma och imponera på hela världen.

  gotiska klubben: Han borde fråga dom som bestämmer istället för att stå och hyckla bakom draperiet. Kliv ut för fna och axla manteln som svensk statsman. Men hande på hjärta: Han är en lakej! När han blev vald till statsminister 2006 åkte han redan efter ett par dagar över bill Amerika och Bush. Varför? Vad var det som var så viktigt?

  Jag trodde Reinfeldet valde Bildt som utrikesminister för att han inte vågade segla själv. Men mina underrättelser säger att han blev beordrad att plocka in Bildt. Så var det nog.

  Le Blatte: Bra fråga. Verkligen. Om man invandrar till USA får man inga bidrag. Det har jag gjort så jag vet. Däremot fick jag svära inför konsuln på amerikanska ambassaden i Stockholm att jag inte skulle bli prostituerad eller ligga samhället till last. I do sa jag med lyft höger hand.

  Dessutom fick jag ha plåtar med mina lungor att uppvisa i tullen. Hade där funnits en prick hade jag inte fått komma in. Det du! Där är det hårda bandage. Vem vet vilka sjukdomar som kommer in i Sverige. Det finns ju absolut ingen koll.

  Latent: Det har du absolut rätt i. Demokratin fungerar inte. Men det gör däremot partipiskan.

  När det gäller aktier är jag inte så insatt. Jo, det är jag. Hedgefonder och derivat – påbyggnader på aktien – är pyramidspel på hög nivå. Kanske du ska tipsa Anders Andersson eller Peter Malmqvist istället. Dom verkar kunna allt om pengar. Tror dom i alla fall där dom mässar med sina myndiga röster i radio och TV.

  Gilla

 16. Linda skriver:

  Undrar om det blir omval?
  Har bara en skum känsla att det finns mkt som inte stämmer när det gäller valet, kan inte klä den i ord, den känns mera.

  Assage ja, det blev helt tyst om honom. Märkligt.
  Tänkte på det häromdagen.
  http://leewanta.bloggproffs.se/2010/09/24/ahmadinejad-usa-kan-ha-legat-bakom-911/ tror du finner detta intressant ur mången synvinkel, apropå artikeln i DN (som inte gick att kommentera)

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Linda: Man får gå på magkänsla ibland. Tänk så tyst det blev om Julian. Märkligt. Vilken globetrotter. Som han rest runt. Att han fått hållas. Märkligt en gång till.

  Ska kolla på länken. Thank you! Have a nice evening! Skål!

  Gilla

 18. nakenkatten skriver:

  Det enda positiva med sd´s valframgång är att deras representanter liksom trollen nu tas fram i riksdagsljuset och förhoppningsvis därmed försvinner.
  Sd respekterar varken muslimer, invandrare eller kvinnor av annan åsikt. Vänta bara till du får höra Hedenhösmän debattera i riksdagen. Då är du nog inte lika sprudlande glad längre.

  Gilla

 19. soli01 skriver:

  nakenkatten – fy på dig så du säger. :-)Var har du fått dessa uppgifter? Inte hatar SD muslimer, men de tycker inte om dess religion. Det är en helt annan sak. Vi har rätt att inte tycka om , det vet även du! Med invandrare är det lika . Att påstå att SD inte gillar invandrare är också fel. Det är mängden under senare tid som de inte ser med blida ögon. Det är också en rättighet att få kunna säga.
  Att slentrianmässigt så enkelt avfärda SD tror jag inte på och nu var det välgörande att något hände här i Sverige. Var glad åt detta i stället. Städar det ska man göra ibland. 🙂

  Gilla

 20. nakenkatten skriver:

  Soli 01

  Jag skrev : Sd respekterar varken muslimer, invandrare eller kvinnor av annan åsikt.

  Du använde däremot ordet hata! Precis. Det är ett sd-ord. Tror du att ”glada gubbar” kan dölja din dolda agenda?

  Hur länge till ska du förneka att du är sd-sympatisör? Svenska polisen var i hög grad nazisympatisörer under WW2. Förnekar du det också????

  Har du hört talas om religionsfrihet? Stadgad i grundlagen?

  Du skriver – Det är mängden invandrare som är problem.
  Falskt påstående. Det är vissa invandrare som är ett problem för sd, såvida man ska tro på vad de säger. Det gör jag naturligtvis INTE. Men du gör.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  nakenkatten: Värst vad mycket du tycks känna till om SD. Säger som soli att det är bra att debatten kommer upp till ytan. Så folk slipper sitta vid köksborden och göda sitt politikerförakt.

  Jasså – var svenska polisen nazister under kriget. Det tror jag inte. I så fall var dom tvungna för att skydda sin nacke. Det ska mycket till att våga ställa sig upp och ha en annan mening när makten påbjuder en viss. Säger bara stasi.

  Gilla

 22. nakenkatten skriver:

  Att du inte känner till hur det var inom svenska polisväsendet under WW2 är inget skäl för att skrika Statsi. Du vet kanske inte ens att lundenska studenföreningen inte ville att vi skulle ta emot flyende judiska läkare under samma tidsepok????

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  nakenkatten: Var sak har sin tid.

  Gilla

 24. nakenkatten skriver:

  Lobba du för familjen Hedenhös!

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  naken: Vad betyder Hedenhös i sammanhanget?

  Gilla

 26. soli01 skriver:

  nakenkatten – ber om ursäkt såg senare att du inte använde ordet hata, men det är något som ofta förekommer särskilt när gäller dessa på vänstersidan Vad jag röstat på det vet bara jag och inte var det SD om nu någon skulle tro det!
  Man behöver faktiskt inte göra detta för att se att vi ska minska på invandringen. Jag är för invandring, men den ska vara i förhållande till hur vi kan ta hand om våra medmänniskor. Där brister det verkligen i dag.
  I övrigt hoppar jag över de antydningar som saknar grund och har ingenting med det vi nu kommenterar! (WW2).
  Ja, vi har faktiskt fem friheter:
  1. Yttrande o informationsfrihet
  2. Mötesfrihet
  3. Demonstrationsfrihet
  4 Religionsfrihet.
  5. Föreningsfrihet.
  Dessa friheter är i dagens läge många av dem i gungning och de som mest bryter mot dessa är vänstermobben.
  Kan alltid vara någon som glömt bort våra friheter. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.