Vem får krusa för SD? Ska Annica & bloggarna fälla regeringen?

Alliansen leder. Ska 55-åriga Annica Holmquist som har en svår kronisk sjukdom, akromegali, som får kroppsdelar och organ att växa okontrollerat fälla regeringen. Hon har fått flera läkarutlåtanden om att hon saknar arbetsförmåga. I juli fick hon beskedet att hon utförsäkrats. Efter dotterns bloggande som fått massor med läsare och media börjat skriva ska försäkringskassan nu se över om dom har fattat rätt beslut.

Naturligtvis har dom fattat fel beslut. Svårt sjuka måste få ha sin försäkring kvar. Men många har ramlat mellan systemen. Erik Åsbrink och Lars Tobisson som har uvärderat det hela tyckte i radion att man hade gått för hårt fram. Klantigt i så fall. För tänk om det röda blocker rider in som vinnare på ett sjukt bananskal. Vem som än vinner får dom tampas med Jimmie Åkesson och hans gäng. Ska bli kul att se när Reinfeldt måste ta stöd av SD. Det låter så självklart innan att man ska ta avstånd men när det väl kommer till kritan kryper alla till korset. Flera tidningar har tagit in SDs annonser. Det är pengar som gäller. Och i en riktig demokrati är det väljarna som fäller avgörandet. Och då ska företrädarna rätta sig därefter. Basta!

Nota bene: Ny Demokrati kom in och rörde om. Alla pk-människor förfasade sig. Det tog tio år sen hade alla partier infört ND:s program! Jälva hyckleri och spel för galleriet!

DN SvD DN SvD AB Expr AB

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Vem får krusa för SD? Ska Annica & bloggarna fälla regeringen?

 1. fairymary skriver:

  I en riktig demokrati borde inte pengar spela roll för hur röstutfallet blir. Att partier har olika ekonomiska förutsättningar att betala annonser snedvrider det jag menar med demokrati.

  Gilla

 2. anna skriver:

  Försäkringskassan måste lätta på de hårda regleran
  Men M kan få vara kvar

  Gilla

 3. Jo försäkringskassan precis som af består av kvinnor,som är uppfostrade i s-andan. Och nu följer dom minsta bokstav, som dom kan hitta i paragraferna istället för att tänka själva. Vårt land är sorgligt på det viset, för det är kvinnorna som piskar kvinnorna. Här behövs inga präster eller imamer, som gör det.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Mary: Cash is king! Följ pengarna och du hittar den verkliga makten. Sorgligt men sant.

  Anna. M blir nog kvar. Och får tampas med SD. Som man sår får man skörda.

  Ann Helena: Nej, det behövs inga präster. Vi piskar oss själva. Så sant. Sosse-styre i hundra år. Nu rubbas allt. Fyra år till med Alliansen var det ingen som trodde. Som du ser tar jag ut segern i förskott.

  Gilla

 5. Susanne Kindwall skriver:

  Det är ingen tvekan om att F-kassan har missat och i en del fall agerat helt ohumant – men minnet är kort. Var det så mycket bättre förut???? Hur många ärenden gick fel före reformen???? Det finns en hel drös av fall som inte kan tas fram pga sekretessen. Svårigheten är att göra en reform för ”normal” situationer av sjuksituationer och samtidigt ha kunna ha en säker hantering av ”extremfallen”. Ingen reform kommer att vara färdig utan behöver revideras hela tiden!
  Det goda med denna reform är att man i alla fall tagit tag i en djupt olycklig situation där man förpassade 140 personer per dag till en situation där man blev uträknad för resten av livet. Även om man ville komma igen och jobba.
  Oppositionen är cyniska använder extremfallen som slagträ. Dessutom glömmer man bort viss information när de beskriv. Fallet med den njursjuka kvinnan ? Jo sjukpenningen storlek är kopplat till inkomst. Om man som i hennes fall var studerande får man mininivån. Det sättet att beräkna är detsamma som under förra regeringen – en liten detalj som Aftonbladet valde att utelämna! Bestämmelsen att man måste avyttra ev tillgångar innan man kan få bidrag är hur gammal som helst men man presenterar det som ett nytt påfund! Var finns hederligheten i den mediala dramaturgin?! Att oppositionen inte tror de kan vinna på sina egna meriter utan ta till dessa fega metoder talar för sig själv!!
  Och visst är det märkligt att exempel på tacksamma personer som kommit tillbaka tack vara regeringens insatser inte får något som hylst utrymme!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Susanne: Tack för en underbart bra kommentar! På pricken! Tänk hur man kan vinkla och vraka för att få ut sitt budskap???

  Herregugd? Förpassade sossarna 140 pers om dagen out in no-where? Det borde Lena Mellin och Jan Helin blåsa upp i ballonger och fara i plan över Sverige med. Över hela världen! Vilket budskap!

  Gilla

 7. Anders skriver:

  Det är lätt att glömma att socialdemokraterna hade samma problem med försäkringskassan under sitt styre:
  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=67&doktyp=fr&dok_id=GT11907&rm=2005/06&bet=907
  http://www.vk.se/Article.jsp?article=30407

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  ”Det är kvinnor som piskar kvinnorna” ….ja dessvärre i många sammmanhang. De enda som kan ändra det är vi kvinnor. Första steget är att bli medveten…..

  Om var och en städar framför sin egen bro kan det bli mycket bra på kort tid.

  Gilla

 9. Berit skriver:

  Det gäller att hålla sig informerad om fakta i valtider annars blir man blåst.
  Reinfelt tjatar själv om de 140 personerna som som blev sjukpensionerade varje dag i Sverige under Göran Perssons dagar.
  Man kan undra hur ärlig han är när han hävdar detta, det borde alltså betyda 51100 personer som sjukpensionerades under ett år och den siffran kan alltså multipliceras med valfritt antal år och ställas emot det verkliga antalet sjukpensionerade.
  Skillnaden mellan att bli sjukpensionerad och att bli utförsäkrad ligger i försörjningen. Utan gällande sjukförsäkring får man inga pengar att leva av. Med en sjukpension har man ändå möjligheter att överleva.
  Det är där den skandalösa behandlingen av sjukmänniskor ligger. Borgarna tar ifrån sjuka människor möjligheten att få vara sjuka och samtidigt bo och äta.
  Det handlar om människosyn.

  Bestämmelsen hos soc att de inte ger hjälp förrän du står på bar backe är gammal. Av den anledningen borde man från regeringshåll inte hänvisa sjuka människor till soc. Där brister man i ansvar för sjuka människor. Även extremfallen behöver belysas eftersom de faktiskt exister och vi har ett system som gör det möjligt att de finns och lika möjligt att de blir fler.
  Man får hopppas att extremfallen är hämtade i de egna leden och att de som röstat fram en ovärdig sjukförsäkring och deras anhöriga också är med och tar konsekvenserna av sina egna val.

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  Det är väl bra att folk blir hörda. Självklart ska man rätta till felaktigheter i sjukkassan. Men man ska naturligtvis ha en hårdare linje för det finns en hel del som kan jobba också. Problemet är mer att finns det jobb till alla? Hur ska de utförsäkrade få jobb, när unga friska, och starka inte heller får jobb?
  Den ekvationen återstår att lösa.

  Kom hem precis från stan och folk köar för att rösta redan. Blir intressant att se hur slutresultatet blir.

  Men brukar man inte sluta på sista veckan med alla undersökningar hur folk tänker rösta? Eller minns jag fel?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Anders: Ytterst på änden är det S som ställt till det hela. Man ville gömma undan folk och få ner arbetslösheten helt enkelt. Läbbigt!

  Mary: Det är jobbigt att städa. Det är jobbigt att arbeta med kroppen. Därför finns det slavar – förhoppningsvis får dom en bra timpenning.

  Berit: Snacka det är fel på systemen. Sociala hänger inte med. Vi står inte längre med mössan i hand och man kan inte ta ifrån människor försörjningen. Det finns ju bara inte ord för det. Jo, barbari!

  Antonia: Det är nya tider nu. Nu har vi nätet och snabba publiceringar. Det kommer att bli undersökningar ända in på målsnöret. Det är många som går med opinionen i sista stund. Och det vet makthavarna.

  Gilla

 12. Abbe skriver:

  SÅ GICK DET TILL PÅ SOSSARNAS TID…

  ********************************************************
  Försäkringskassan och cancersjuka http://alturl.com/ofwu
  ********************************************************
  Mor nekades sjukskrivning vid dotterns självmord http://alturl.com/cvzs
  ********************************************************
  Försäkringskassan drev henne till självmord http://alturl.com/i577
  ********************************************************
  Försäkringskassan får sjuka att ta sitt liv http://alturl.com/r5xa
  ********************************************************
  Från inkompetens i amalgamfrågan till självmord http://alturl.com/3rvr
  ********************************************************
  Folk behandlas som ping-pong-bollar http://alturl.com/e5ru
  ********************************************************

  RÖSTA PÅ ALLIANSEN FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE!!!

  RÖSTA PÅ ALLIANSEN FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE!!!

  Gilla

 13. Berit skriver:

  En hårdare linje mot sjuka människor, jo jag tackar! Det är lätt att som frisk ha synpunkter på omständigheter man inte vet något om, något som blir tydligt bl a genom försäkringskassans personal och deras bedömningar.

  Frågan i det sjukförsäkringssystem vi har fått är vem som ska avgöra vem som är arbetsför och vem som inte är det.
  Det vi kan se genom ”extremfallen” är att felbedömningar gjorts, fel personer har blivit felbedömda av fel personer placerade på fel ställe och med fel kompetens för uppgiften.

  De som inbillar sig att människor blir sjukskrivna för de tycker det är roligt har en mycket begränsad inblick i sjuka människors verklighet och behöver bredda sitt synfält, eventuellt i kombination med en höjning av kunskapsnivån. Sjuka människor mår per definition inte bra! De ska behandlas därefter och jag är fullständigt övertygad om att även de mest rabiata förespråkarna för ”en hårdare linje” vill bli vänligt och respektfullt bemötta av både vården och sin omgivning, inklusive myndigheter som exempelvis försäkringskassa.
  Man inte både äta kakan och ha den kvar. Man kan inte både kräva ”en hårdare linje” mot sjuka och när den dagen kommer inbilla sig att man själv inte kommer att drabbas av den hårda linjen.
  Välkomna till vården och till de sjukskrivnas verklighet! Gnäll inte när ni är där.

  Gilla

 14. Moi Marie skriver:

  Skitbra inlägg Berit!

  Rösta RÖDGRÖNT för ett mänskligare Sverige!

  Snacka om att det finns empatilösa individer som inte har nån som helst förmåga att sätta sig in i andras situation – de betraktar världen endast utifrån sitt eget lilla inskränkta perspektiv! Duktiga på att tycka synd om sig själva är de och skyller allt på andra, men har ingen som helst förståelse för nån annans situation.

  Gilla

 15. Moi Marie skriver:

  Hoppas verkligen att Annica och Bloggarna fäller regering.

  Arrogansen måste väck!

  Gilla

 16. Josef Boberg skriver:

  Frågan är om det ej skulle vara MYCKET bättre att Wi hade riksdagsval VARJE år – istället för som nu vart fjärde ❓

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.