Anna Ardin talar ut! JK kollar AB! Hurtig tycker Assange ska lämnas ifred

Först kom ett mejl från en Simon Ratu som ville att jag skulle ta bort Anna Ardins namn. Sen kom denna kommentar under detta inlägg:

Anna Ardin
”Helena, en gång för inte så länge sedan skrev du så här:
”Det är kvinnan som får all skuld vare sig hon är madonna eller hora. Det sitter i än. Om det vittnar Bjästa i stor skala. Men det är likadant överallt.”
Jag kan inte annat än hålla med dig. Tyvärr är det inte religionerna som gör detta mot kvinnor. Det är du. Du och människor som du. Du är som vilken Bjästamobbare som helst som smutskastar offren och hyllar den populära killen. Ser du inte det?
Att överhuvudtaget uttala sig om ”sanningen” innan man hört både sidor är skrämmande. Den ena sidan (den du redan på förhand bestämt dig för att du tror ljuger) kan inte uttala sig eftersom rättsprocessen inte är avslutad, Assange har inte ens tillfrågats om deras berättelse stämmer än och det mesta av det han gjort som är brottsligt har inte alls varit offentligt.”

Jag svarade:
Anna: Det är inte lätt att vara kvinna. Sannerligen. Vi har ett ok att bära. Vi måste kryssa för att klara oss i djungeln.
Jag hyllar inte killen. Jag skriver provocerande rubriker och spånar om vad som kan ha skett som dom flesta andra som skriver. Nej, jag är inte lika jävlig som orden om kvinnorna i bibeln. Inte på långa vägar när. Om Assange är skyldig till något brottsligt så kommer väl det fram vad det lider.
”Assange har inte ens tillfrågats om deras berättelse stämmer än och det mesta av det han gjort som är brottsligt har inte alls varit offentligt.”
Deras berättelse? Är inte du the Anna Ardin? Blev han inte förhörd igårkväll?”

Nej, det var nog inte Ardin själv som skrev. Hon upplät sin blogg åt någon annan. När jag namnger Ardin så uppför jag mig som en sensationsblaska: publish and be damned! Sen ber chefredaktören om ursäkt om publiceringen varit åt helvete. Det ska jag också göra om det finns någon substans i anklagelsen mot Assange. Märk väl en man som blivit uthängd i hela världen. Men jag är en bloggare och mitt medium är nytt. Jag tycker inte jag behöver ha några etiska betänkligheter. Assange blir namngiven och med stora bilder. Inte mer än rätt att att vi får reda på vem som anmält. Och jag tror att hade inte kvinna nummer två kommit in i bilden så hade ingen anmälan gjorts. Jag tror att det handlar om någon som känner sig försmådd och som vill ge igen. Det är vad jag tror. Och som alltid med tanke på kvinnans underordning måste kvinnans list övergå mannens förstånd – artikel på Newsmill.

JK ska utreda om det begåtts brott mot tystnadsplikten när ett förhörsprotokoll med en person som anmält Wikileaks grundare Julian Assange för våldtäkt, lämnades ut till AB. Jan Helin kallar poliserna för Kling och Klang och förnekar vetskap om förhörsprotkoll.

Nya advokaten vill lägga ner hela utredningen och lämna Assange ifred.

DN SvD
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Anna Ardin talar ut! JK kollar AB! Hurtig tycker Assange ska lämnas ifred

 1. Stackars, stackars man. Han är ett offer. Helt klart! Nä jag skojar bara. För helsike om en man lägrar två kvinnor med några dagars mellanrum så får han väl sköta det lite snyggt och inte bara kliva vidare i världen. Särskilt som han tydligen utnyttjade den förstas gästfrihet och sedan lägrade den andra. Då blev han utkastad. Rätt och lagom. Det kan jag tycka. Å andra sidan så uppför sig Ardin et consortes som riktiga idioter. Som om dom levde på 1800-talet.

  Och varför låter Anna Ardin Broderskapsrörelsen styra den blogg som står i hennes namn? Vilket offer. Uppenbarligen för män en masse. Denne Simon har också mejlat runt till olika företag. Det här mejlet fick jag igår:

  ”SR har även mailat oss om att vi annonserar via ett affiliate nätverk som bl.a har köpt platser på Newzglobe.se. Han/hon nämner i sitt mail till oss att de även har mailat Grant Thornton, Ernst & Young, Scandic osv.

  Han/hon vill att vi tar bort våra annonser därifrån och trycker på etiska punkter i och med att de publicerat hennes bild och namn och inte raderar kommentarer som kan uppfattas som stötande.”

  Så det pågår en kampanj styrd av sossar mot alla som skrivit något om det stackars brottsoffret Anna Ardin. Kanske till och med en nyhet i dessa valtider, när sossarna är så desperata att de tom står utanför de lokaler, där man kan förtidsrösta och försöker övertyga folk om att rösta på dom.

  Gilla

 2. F@lluja skriver:

  Borgström och Thomas Bodström är ett hot mot rättsäkerheten och demokratin. Deras roll i denna häxprocess är glasklar. Vad som driver kvinnorna vet jag inget om. Kanske vanlig svensk avundsjuka. Att fröken Ardin har nära kopplingar till både Borgström och Bodström i det Socialdemokratiska broderskapet är emellertid en mycket obehaglig omständighet.

  Gilla

 3. fairymary skriver:

  Hej Helena! Bra att du lägger ut det här! Angelägen diskussion.

  Jag har i min profession mött många kvinnor som varit utsatta för sådant som de upplevt som övergrepp….och nästan alltid har ord stått mot ord. Det har varit intressant att uppleva hur många som inte var i rummet….och det är ju faktiskt de flesta av oss…ändå tvärsäkert har ”vetat” vad som förevarit.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Broderskapsrörelsen kan väl skaffa en egen blogg. Men det kanske dom har. Nä, det är något unket i detta. Så sammanvävt och ingrott. Allt är så urvattnat. Är man kristen och går ut med det offentligt tycker jag man ska hålla på sig.

  Visst är dom desperata. Det handlar om Makten!

  F@lluja: Mycket bra iakttagelser. Tycker det påminner om Sovjetmakten. Det är obehagligt. Men tur att vi får skåda spelet inför öppen ridå. Tänk om det är en häxprocess. Lutar åt det.

  Klickar på ditt namn och hamnar på Wikileaks. Är du en talesperson?

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Mary: Ingen vet ju vad som förevarit. Men här finns allt; avundsjuka, politisk makt och hämnd. Det ska bli intressant att se om det blir något åtal.

  Om Assange vore en brottsling vore han häktad nu. Det är något som inte stämmer. Anna Ardin däremot hon är inne i Rörelsen och blir omhändertagen. Hoppas jäntan har på fötterna.

  Gilla

 6. fairymary skriver:

  Ja visst är det starka allmänmänskliga känslor inblandade, det är väl därför händelser av det här slaget blir så mediala….

  ”Ställföreträdande lidande”….blir ett begrepp som kommer för mig. Vad är det för inre drama i oss själva som triggas?

  Jag tycker nog att det hedrar Broderskapsrörelsen om dom träder fram till stöd för en kvinna….liksom det hedrar Domkapitlet i Härnösand att de stod upp för den utsatta flickan i Bjästa.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Mary: Bröderna har inte trätt fram. Det är jag som tror att hon är omhuldad. Ska mycket till innan kristna puffar för en kvinna som haft sex innan giftermålet! Läs Bibeln!

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Min kommentar kom inte med. 😦 Tack vare min strulande dator.
  Tror att skrev om något om sanningar. Beroende på vem som berättar det så ser det ju olika ut. äkta sanning finns inte.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ibland slinker kommentaren åt sitt eget håll. Man får inte slinta på tangenterna. Sanning! Det kanske inte finns någon. Det har du rätt i. Men något har ju skett i alla fall. Frågan är ju vad.

  Gilla

 10. fairymary skriver:

  Jag är uppvuxen i skuggan av Bibeltrogna Vänner och mot den bakgrunden ser jag det som ett STORT framsteg om det nu skulle vara så som du tror att en rörelse som kallar sig kristen omhuldar en kvinna som sannolikt haft sex utan att vara gift….

  För mig handlar det ofta om att försöka se det stora som sker i små steg men plötsligt blir synligt….

  Som t.ex. idag när jag promenerade bakom två unga män med var sin barnvagn…..

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Mary: Håller med dig! Men om man nu ska vara kristen och knulla runt då får man väl ändra på lärorna. På texterna som inte hänger med. Eller hur?

  Förändringar kommer inte över en natt. Vi kanske kan se vad som sker nu om vi går tre hundra år framåt och lägger luppen på vår tid.

  Gilla

 12. fairymary skriver:

  Jag är inte längre så engagerad i texterna faktiskt. För mig är den centrala personen i Nya testamentet Jesus och vad jag vet uttalade han sig inte kategoriskt om sex inom eller utom äktenskapet. Jag tänker att han och hans lära har kidnappats av ett patriarkat som räds kvinnan och hennes födande kraft …..

  Gilla

 13. Linda skriver:

  Wikileaks fick mkt publicitet där i gammelmedia, bara positiv, sedan tog PP över deras servrar, Julian kom hit åsså hände detta. Allt fokus försvann och glorian hamnade på snedd, wikileaks skrivs det inte lika mkt om längre.

  Ett märkligt sammanträffande.
  Vi har ALLA dessa lagar som kommer från EU och en del annat som säkert kommer från USA, vem är Bodström egentligen?
  De går alla ut på att övervaka, kontrollera och kunna arrestera oss vid önskemål från staten.
  (ja se hur staterna blitt efter 11-9) De gör samma här, bekvämt och bra såvida fåren får för sig att protestera.

  Kontenta PP fick även de mindre publicitet och ingen glans ifrån wikileaks. Ur vägen kan tyckas och politikerna kan stifta nya lagar utan att behöva ta debatten. Tysta ner som fege Reinfeldt brukar göra.

  Detta är EN av många scenarium i mitt huvud 😉

  Åh just ät inte Bregott, läste att det är GMO, de smyger in skiten! De var inte idag, du skall få länken vid tillfälle om ja finner på den.

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:

  ”Jag tänker att han och hans lära har kidnappats av ett patriarkat som räds kvinnan och hennes födande kraft …..”

  <strong<Jo… – FairyMary – men måhända kan det vara så att kvinnors egna egon är ”det” som MEST SJÄLVA ÄR rädda för sin egen födande kraft, kanske… 💡

  Läs lite om de ursprungliga budordslöftena HÄR – så måhända ramlar det ned en ”talgdank” om hur det hänger ihop, kanske… 😉

  Gilla

 15. fairymary skriver:

  Hej Josef! Roligt att ”se” dig här igen.

  Jag har läst dina ursprungliga budordslöften….och skrattar och känner mig optimistisk….tack

  Jodå visst, det finns kvinnor som är rädda för sin födande kraft….och också för sin vrede…..men om jag ska hålla mig till min levda materiella verklighet så är den rädslan ganska lätt att förlösa i dialog med en annan kvinna som är trygg med sin kreativa potential….jag är starkt påverkad av den påtagliga fysiska verklighet jag vistats i så stor del av mitt liv

  Gilla

 16. Denny Vågerö skriver:

  Oavsett vad som ligger bakom de två kvinnornas ursprungliga kontakt med polisen är rättsapparatens schizofrena handläggning av frågan uppseendeväckande. Kanske något av förklaringen finns i dessa intervjuer, gjorda tre dagar innan affären exploderar: http://svt.se/2.22620/1.2110502/risk_for_samre_relation_till_usa?lid=senasteNytt_1765014&lpos=rubrik_2110502

  Gilla

 17. Inspektor Lesny skriver:

  ”så får han väl sköta det lite snyggt och inte bara kliva vidare i världen”

  Jo, Ann Helena Rudberg Kan Du tala om för mig varför får han upträda på något specjelt sätt?
  Har han friat till båda, och lagt beslag på deras hemgift?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.