För HELVETE! Sätt stopp för bankernas BONUSAR! Nästa FINANSKRIS väntar runt hörnet!

Hur mång är det som vet hur det förhåller sig med pengarna i världen? Räck upp en hand! Nä, vi är grundlurade. Pengarna som trycks ur det blå och som vi betalar ränta på går rakt ner i fickorna på privata aktörer. Hur känns det? Bryr du dig över huvud taget där du sitter i soffan och glor på sex och glamour istället för att lyfta blicken och åtgärda problemen. Har du funderat på hur det kan komma sig att bankerna delar ut bonusar fast det går dåligt??? Om inte – ta och gör det. Jag har skrivit två artiklar på Newsmill som du kan läsa och som är lättfattliga – se länkarna nedan. Vi ska ju tro att det här med ekonomi och pengar är så svårt. Därför har vi ekonomijournalister som mässar i media som vore dom präster.

30 miljoner i bonus blev det för HQ Banks anställda under 2010 års första halvår – trots en förlust under perioden på närmare 1 miljard kronor. Även till affärsområdet Investment Banking, där tradingen ingår, har miljonbonus avsatts. Nu granskar FI samtliga bankers bonus. Jaha ock! Vad ska komma ur det när hela finanssystemet är sjukt. Läs Ellen Hodgson Browns bok Bankerna och skuldnätet. Finns här! Kunde inte Anders Borg läsa den på tåget när han åker tur och retur till Katrineholm? Jo, det tycker jag. Men vad ska han kunna göra när vi – svenska folket – inte ens kontrollerar Riksbanken. Äger Riksbanken utan det gör privata bankkarteller.

De ekonomiska chockerna har kommit allt tätare sedan början på 1980-talet. Finanssektorns tillväxt och nya finansiella innovationer är några av orsakerna, anser Nomuras makrostrateg, Fred Goldwin. Fred du snackar goja! Säg som det är att finanssystemet i världen är det största pyramidspel världen någonsin har skådat och ingen åker dit. Hur känns det? Inte alls bra tycker jag. Det är åt helvete! Gör det lilla du kan! Protestera! Skriv på här!

Bo Lundgren och den finansiella avgrunden
Vem äger amerikanska centralbanken – Federal Reserve?

SvD DN e24 e24

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till För HELVETE! Sätt stopp för bankernas BONUSAR! Nästa FINANSKRIS väntar runt hörnet!

 1. Förintelsen

  av en utav två storheter är ofrånkomlig. Antingen förintar vi oss själva – eller vår livsstil a la Industrivärlden. Alternativ står oss icke till buds. Valet brådskar!

  Allla de som auktoriteter inom skilda vetenskaper av media accepterade, NOBEL-pristagare och dem i prestige närstående, som innehavare av lösningen av jordens ökande, allt mer livshotande problem, har i sitt tänkande fel utgångspunkt, varför deras idéer om lösningen utmynnar i felaktiga, faktiskt livsfarliga förslag.

  Exemplet Hans Rosling, denne enastående åhörarfängslande föreläsare, sällar sig till massan av auktoriteter som predikar utifrån tanken att ”får vi bara fram ren, icke miljöförstörande energi, så klarar tekniken mat-vatten, miljöproblem och klimatförändringen.”

  Sådant tänkande emanerar ur fel utgångspunkt: ”Vi kan fortsätta vår livsstil a la i-värld bara vi får tillgång till för miljön oskadlig energi, outtömlig solenergi t.ex.”

  Den tanken är helt galen! Inte bara oljan är en ändlig resurs. Allt material som krävs för produktion av prylar, malmer av alla de slag t.ex, friskt vatten på jorden, i såväl källa, bäck och flod, sjö som hav, frisk mylla, frisk luft, frisk fisk, friskt kött, frisk mat överhuvudtaget, är ändliga resurser, ja, själva livets förutsättning, symbiosen, livsväven med myllret av liv, är av industrialismen omvandlad till en ändlig resurs.

  Vi är nu 6 milliarder människor på jorden. Drygt 2 milliarder av oss lever inom I-världen. Vi beräknas vara 9 milliarder om något årtionde.

  Symbiosen mellan Kapitalismens förräntningskrav å kapital + fattiga mänskomassors strävan efter att bli ”rika”, alltså nå ett liv enligt i-värdslivsstil, driver industrialismen till oupphörlig exploatering av ändliga resurser – vilken ändlighet industrialismen själv skapar, även av jordens naturligt oändliga tillgångar.

  Förintelsen av en av två storheter är ofrånkomlig. Antingen förintar vi oss själva – eller vår livsstil a la Industrivärlden. Alternativ står oss icke till buds. Valet brådskar!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Sven-Erik: Bra talat! Det brådskar verkligen.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Ja, banker är det mest oärliga och giriga företag som finns, som ska plocka gåsen tills den blöder och förblöder. Alla avgifter som läggs ut till allehanda kunder, men innestående pengar ger ju nästan ingen ränta alls. När man betalar räkningar håller de också pengarna gärna särskilt runt helgerna, efter gammaldags maner och hänvisar att banker är stängda då. Som om det skulle finnas i cybervärlden också.
  Det mesta av problemet görs ju just av banker och deras makt och pengagiriga direktörer. Hur den än går för banken kan de alltid förklara varför de ska ha bonusen. Nämligen att bonusen är för vad de har gjort året innan. Och inte när de konkar.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Och skiter det sig riktigt får vi skattebetalare stå för fiolerna.

  Gilla

 5. Girigheten styr. Se på Bernie Madoff. Men han är inlåst nu. Det fina livet som Göran Persson lever. Godsherren. Inte undra på att ingen tror på efterträderskan.

  Bernie satte i system ett ponzibedrägeri (ej pyramidspel) hög avkastning utlovas och inbetalningar används till att driva bedrägeriet vidare. Detta kan pågå under lång tid men till slut kommer kollapsen och de som då har dragit sig ur innan står iaf som vinnare.

  Förskingringen av spararnas pengar börjar vid första kronan som är insatt och alla kan inte få tillbaka sina pengar eller få någon avkastning.

  HQ Bank verkar snudda vid den modellen.

  Gilla

 6. Bo W. Höglund skriver:

  Visst kan vi alla sitta här och klia oss i våra individuella skallar!

  Effekten av detta förfarande torde vara försumbar – det enda effektiva vi kan göra just nu – fram till den 19e september – är att försöka påverka opinionen så att finansminister Borg får fortsätta att lotsa oss igenom ev kommande bekymmer!

  Tänk på att en röst på lilla välmenande Maria de facto är en röst på en Ohlygark!

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Ohlygark!!!! suveränt….hahaha….

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Bernie handlade privat. Men när det kommer till en hel nation som Amerika som blir blåsta av privatkartellen Feds. Tänk den dagen polletterna ramlar ner och folk förstår att banken inte är statlig.

  Bo W: Tur att någon kliar sig i skallen i alla fall. Om du inte har förstått vid det här laget att det absolut inte spelar någon roll vem som styr Sverige när det gäller pengarna är det dags för dig att läsa på. Att ta in lite mer och verkligen se hur det förhåller sig. Sluta klia dig i skallen och lyft på hatten! Släpp in lite sanningar!

  Admin: Har skrivit på!

  Antonia: Skrattet fastnar i halsen!

  Gilla

 9. eric hagman skriver:

  Staten och kapitalet sitter i samma båt med sina feta nackar………
  Problemet är att polleten aldrig ramlar ner!

  There is nothing fair in this world
  There is nothing safe in this world
  and there’s nothing sure in this world
  And there’s nothing pure in this world

  Skapa lite anti !Rösta på Sverigedemokraterna som protest!

  George Friedman hävdar att det kommer en kraftig befolkningsminskning på hela planeten snart vilket medför brist på arbetskraft. Kolla på YouTube.
  Spännande tider!

  Gilla

 10. eric hagman skriver:

  George Friedman på Stratfor visar på krafig befolkningsminskning.

  Kapitalismen bygger på att fler människor hela tiden tillkommer för ökad tillväxt!

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  eric hagman: Det är läskiga tider som kommer. Visst fan sitter dom i samma båt och ingen ser det. Skrämmande! Ska kolla på länken.

  Gilla

 12. Jonas Lagander skriver:

  Ohly har bra förslag. Känner man till konceptet med ”State banks” som t ex Ellen Brown förespråkar ska man rösta på Ohly. Han vill slå ihop Nordea och SBAB till just det… en statlig superbank för allmännyttan! =)

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Jonas: Innan man kan göra en sån grej måste man tala om hur systemet ser ut. Och att det inte spelar någon roll vem som styr eftersom det kommunicerande kärlet mellan kommunism och kapitalism är just banksystemet med bankirer som skor sig. Det behövs en gigantisk upplysningskampanj med andra ord. Och vem ska fixa det?

  Gilla

 14. madonnan skriver:

  Har jobbat på bank, men det var länge sen… 🙄

  Det märks att du vet en massa och du skriver så himla bra. Kanske ska man gömma pengarna under madrassen istället? De få man har…

  Kram!

  Gilla

 15. Jonas Lagander skriver:

  Helena Pelena: Well… Ohly sade rakt ut att han ville använda ägandet av denna ”superbank” för att förbättra situationen för den svenska ekonomin. Det låter inte alls dåligt. Och konceptet har ju funkat väl i North Dakota sedan 1919 och de hade 4% arbetslöshet och ett historiskt budgetöverskott 2009. Det gäller bara att denna ”superbank” använder svenska statens samtliga tillgångar för att backa upp i lånestocken och investera mycket konservativt. Då står den stadigt genom kristider sen. =)

  Men att han skulle få igenom ett sådant förslag i detta land är knappast troligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.