Det våras för hemmafrun! Chemtrails! Kaniner!

Det är en alldeles förtjusande morgon. Det är varmt. Solen skiner och himlen är blå. Dock är det ett flygplan eller flera som flugit i ett zebramönster på himlen. Räknar till sex strängar och ett mycket större som är korsande. En granne ringer och påpekar detta. Hon undrar om det är Chemtrails. Det undrar jag med. Googlar på DN och SvD – inte en enda träff. Så vem fan ska man fråga? Tycker hon ska kolla med Luftfartsverket eller ringa till lokaltidningen. Men vi båda fattar ju att det inte är någon idé. Ingen törs skriva om det som sker. Vad fan sysslar den osynliga makten med?

*******
Sköter om dom tre kaninungarna. Blixten som jag trodde var en hane jobbade med att boa. Tog rediga tag med halm och skuttade in i lådan med. Om och om igen. Kollar i lådan och där var det en liten gullig grop. Men herregud – ska hanen få barn! Vi har tre kaniner: Kitty, Bullen och Blixten. Vi delade på när dom var ungefär 12 veckor. Men dom kan för farao inte hunnit med att para sig. Joooodå säger vän av ordning! Ni vet väl hur kaniner är. Antingen ska ungen ha barn eller så har den tråkigt. Den som lever får se. Återkommer med rapport.

*******
Malin, 28 år, är hemmafru. Reportage om denna unika kvinna. Hon är hemma med sina tre barn. Och kallas hemmafru. Löjligt att hålla fast vid detta ord när städare inte längre heter städare utan hygientekniker. Heja Malin! Man ska vara hemma med sina barn. Det var jag med. Tids nog är dom 30 bast och har fått ungar själv. Synd bara att inte samhället hänger med. Du lär inte få något för ditt arbete. För det är ett arbete att ta hand om sina men bara när andra gör det. Sorry men SGI:n hänger inte med och låg pension blir lönen. Här finns mycket att ändra på. In med barnfödandet i BNP och redig lön till alla kvinnor som väljer att fostra sina barn själva. Man kan säga att sossarna misslyckats. Kanske därför dom måste röstfiska nu och syna hemliga partibidrag.  Amma i lugn och ro. Skippa bröstpumpen! Heja Malin en gång till! Jag håller på dig.

Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Det våras för hemmafrun! Chemtrails! Kaniner!

 1. Jo jag läste om hemmafrun Malin. Hon gör rätt tycker jag. Dagisavgift för tre barn slipper dom och så får dom fyra barnbidrag istället. Och nu skulle hon ju börja plugga istället, så det var väl behagliga år när dom var små då. Här skiner också solen! Och i eftermiddag kommer dom och kapar våra fem granar, så vi får ännu mer sol på eftermiddagen. Härligt!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Tänk så många kvinnor det finns som ångrat att dom lämnade bort sina barn. Saker som man inte kan göra om. Barnaåren är korta men livet är långt. (S)taten styr och ställer med människor. Men blir det egentligen så bra. Och blir det bättre med borgarna – dom är ju också sossar!

  Gilla

 3. fairymary skriver:

  Inte för att jag förstår vad hemliga partibidrag har med hemmafrufrågan att göra….

  Men heder åt den kvinna som verkligen vill vara hemmafru eller hemmamamma eller vad man nu ska kalla det. Föreslår bara att hon skriver tydliga avtal med maken så att han inte en vacker dag hittar en yngre kvinna och drar sin färde med pensionsförsäkringen och ATP-poängen….i väntan på en bättre lagstiftning för att trygga försörjningen på sikt som gjort detta val.

  Likaså heder åt oss som trodde att vi gjorde barnen och jämställdheten en tjänst genom att gå ut i arbetslivet…

  Alla betalar vi ett pris för våra val, ekonomiska, känslomässiga etc. etc…..

  Och ändå tack för valfrihetens möjlighet….

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Mary: Staten skulle kunna göra det hur bra som helst för kvinnor. Men den vill inte. När jag häcklar S menar jag Alva Myrdal och kvinnorna som styrt så att vi alla ska jobba fast vi har barn.

  Och sen spär meida på med en bild hur en hemmafru ska vara. Stackars kvinnor som ska leva upp till allt detta. Hur ska dom hinna? Hur ska dom orka? Svaret är att det gör dom inte. Svaret är att kvinnor idag inte mår så bra. För att inte tala om barnen.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Folk ska göra det de mår bra av. precis som kaninchen som har börjat boa in sig fast han är en hon. 😉 Eller så gör han det för kaninflickan. Det vore också snygg. Djuren utvecklas de med.
  är det så svårt att avgöra vilket kön en kanin tillhör?

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är jättesvårt. Jag har aldrig haft med kaniner att göra förut. Tittade i röven på dom tre och två var lika och en olika. Fick det till att det var två hanar och en hona. Men är nog kanske två honor och en hane. Läste på nätet.

  Är det ungar på gång så kommer dom snart. En kanin går dräktig runt 30 dagar. Vi får väl se. Fast Blixten känns inte pregnant om man säger så. Men om mamman själv är liten kanske det bara blir en unge.

  Gilla

 7. Znogge skriver:

  Som samhället ser ut nu så bygger det på att båda ska arbeta. Många mammor eller pappor hade säkert kunnat tänka sig vara hemma men ekonomin sätter stopp för det. Tyvärr…

  Gilla

 8. Nåntingtalist skriver:

  Jamen Znogge, det är väl inga problem! ”In med barnfödandet i BNP och redig lön till alla kvinnor som väljer att fostra sina barn själva.” skriver Helena Palena. Vad ska vi dra till med 25 000 i månaden kanske?

  Jag tycker absolut arbetet är värt den lönen (det är ju iofs till en del beroende av antalet barn) och då skulle pappa eller mamma kunna vara hemma. Perfekt!

  Eftersom jag är uppväxt med denna problematik (yrkesarbetande mamma och själv storasyster, nu snart medelålders plus) så börjar jag bli lätt desillusionerad när det kommer till att samhället ska ge hushållsarbete och barnaskötsel dess rätta värde.

  Jag tror det när jag ser det…

  Gilla

 9. Linda skriver:

  Ingen kommenterar chemtrails, kunde man ge sig sjutton på!

  de är ju det som är det intressanta med detta inlägg (nej inget fel på hemmafruar eller de som är hemma med barnen, absolut inte!)
  Du smyger in det som de brukar göra i media fast då med annat, luring där 🙂

  Stängde just av vetenskapsmagasinet, för ja vet ju inte om det dom säger är sant eller om de vill leda åt ett visst håll.
  Politikerdebatterna tråkar ut, och ger irritation, de ställer inga som helst ”verkliga” frågor så det får vara.

  Jävla bluff det där med pengarna att vi fortfarande jobbar som på femtiotalet.

  Gilla

 10. Linda skriver:

  Menar det skulle vara intressant och se i relation vad en medborgare betalade t bankerna då mot nu.

  För i tiden la man väl en handpenning på sitt hus och kunde betala av under sin livstid, el har ja fel?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Znogge: Ekonomin sätter stopp. Men hade vi politiker med hjärnan i behåll skulle samhället se annorlunda ut. Vi är slavar år ett system. Dessvärre och tyvärr hundra gånger om. Och det värsta är att vi inte ens förstår det.

  Nåntingtalist: Bra summa! 25 000 i månaden skattefritt och inte per barn. Barnbidrag ska läggas på den summan.

  Linda: Inte så konstigt. Folk vet inte vad chemtrails är. Undrar om det är farligt. Om det är gift i det där vita slöjorna som brer ut sig efter planen. Är det någon som vill oss väl? Nä, skulle inte tro det.

  När det gäller banken blir du alltid lurad.

  Gilla

 12. Lisa skriver:

  Kommenterar gärna Chemtrails. Skrev, efter uppmaningen, till Luftfartsverket. Tror dock inte jag för något svar som berättar vad det skulle kunna vara. Ser att många dokumenterat dessa utsläpp som synts på himlen igår runt om i hela Sverige. Jag med har tagit bilder. Det är något helt annat än vad som kommer ur vanliga reguljärflyg.
  Blicka upp! Det är något som inte stämmer. Folk runtom i världen är oroliga.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Lisa: Finns Luftfartsverket kvar? Kanske lika bra att gå direkt på CIA. Ja, folk är oroliga och sömnsjukan ökar. Kanske dom släpper ut eter rentav.

  Gilla

 14. Pingback: Divage

 15. Pingback: Ge judarna en ursäkt! Chemtrails! Taktikrösta! « Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.