Stackars Julian Assange! Komma till Sverige som rockikon och bli dragen i skiten!

Uppdatering: Julian Assange har ansökt om arbetstillstånd och uppehållstillstånd i Sverige.

Julian Assange har blivit förhörd. Han förnekar brott. Det skulle jag också göra om jag blivit utsatt för kvinnor som frivilligt lägger sig med mig (om jag vore karl alltså). Här kommer Julian med modern frisse med blonderade toppar till Sverige med status som den värsta rockikon. Såna brukar dra till sig groupies. Med den första kvinnan – som aktivt sökte upp sin idol – hade han ett samlag med kondom och senare på morgonen ett utan. Klart att tjejen trodde att hon betydde mycket för honom och ville gifta sig. Den andra kvinnan hade också samlag och så fick den första nys om den andra och så gaddade dom ihop sig och gick till polisen i spåret av eftertankens kranka blekhet: Blev jag gravid? Fick jag en könssjukdom? Vad är Shakespears alla dramer mot detta? Brukar det inte finnas advokater med i spelen också. Som smider ränker och triggar? Jovisst!

En sak är säker:
Finns det ingen substans i denna anmälan så förstör dessa två kvinnor för alla kvinnor som blir sönderslagna och våldtagna på riktigt.

Kommentar av politruken under inlägget om glasberget:

”Nätmobben” ser mer än Marteus. Oscar Schwartz skriver klokt på Newsmill:
http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/29/assange-aff-ren-visar-att-politiseringen-av-sex-hotar-grundl-ggande-samh-llsv-rde
Och hans sista stycke visar sosseriets sexrädsla i ett nötskal:
”Att det finns krafter som vill driva utvecklingen åt ”fel” håll visas av Claes Borgströms svar till Aftonbladet när de ställde frågan: ”Men Lena tyckte först inte att hon blivit våldtagen?” ”Hon är inte jurist.” ”
Alltså, denna politisering av sex som för med sig hemlig avlyssning och hetsjakter i stockholmsmörkret. Påminner faktiskt om diktaturers framväxt. Skrämmande.”

Jag svarade:

”Jag har läst den. Mycket bra. En advokat som dessutom kommer från politikervärlden och kvinnorörelsen lägger orden i munnen på jäntan. Lena i tidningen – men vad heter hon på riktigt? Kanske Sofia?
Idag skiljer man inte på sänghalmsövergrepp – en kvinnas nej är alltid ett nej dock- och överfallsvåldtäkter. Det är klart ett nej alltid är ett nej – men har det gått så långt som till nästan utlösning kommer naturen in. Kvinnor måste kanske börja tänka efter före. Kanske till och med börja hålla på sig tills man vet vad det är för gök man tänker liera sig med. One nights stands är kanske ingen bra grej egentligen. Fast det är ju modernt förstås.”

Var har M-P Boëthius tagit vägen. Jo, hon är här!

SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Stackars Julian Assange! Komma till Sverige som rockikon och bli dragen i skiten!

 1. Ja skrev om det också för en stund sedan, orkade dock inte längre nämna huvudpersonernas namn… måtte vi glömma bort dom i tystnad. Den tjänst dessa kvinnor har gjort oss är att visa att inte finns någon jämlikhet i Sverige. Män och kvinnor är inte lika inför lagen. Männen har inte ens chans längre. Rena 1800-talet på 2000-talet. Vill dom båda att han ska gifta sig med dem? Man undrar. Var finns det vuxna ansvaret? Ingenstans tydligen, inte heller hos en jouråklagare.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Kommenterade just hos dig. Nä, inget är nytt under solen, ej heller under kjolen.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Hela problematiken ligger just i ” Men Lena tyckte först inte att hon blivit våldtagen?” ”Hon är inte jurist.”

  Och den här meningen är riktigt skrämmande. För då börjar man tänka vidare.
  Att en lagvrängare kan få det mesta att låta både värre och bättre utan något som helst substans i själva handlingen.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: En bra advokat få en lögn att framstå som en sanning. Det ligger nog i själva uppdraget. Att försvara sin klient till varje pris. Måste vara svårt att vara advokat och förstå att sin klient är skyldig. Kan inte vara lätt. Undrar om dom sover gott om natten? Men, det är klart. Man kan nog göra vad som helst för pengarna.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Jag tror inte att de människor som väljer det till yrket har sanmvete. Så de sover nog gott om nätterna.
  Men ställer mig frågan finns det nåt sanning? Och isåfall hur får man fram det.
  Som vanligt handlar det om vem som kan betala mer, eller vem som har en intressant fall.

  Gör mig illamående, att sanningen är egentligen orelevant.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Huvaligen! Man ska aldrig bli ett fall. Blir man det sitter man där. Allt kan förvrängas till ens för- eller nackdel. Och sanningen. Den sitter nog i en trädtopp och gråter.

  Gilla

 7. Anna Ardin skriver:

  Helena, en gång för inte så länge sedan skrev du så här:

  ”Det är kvinnan som får all skuld vare sig hon är madonna eller hora. Det sitter i än. Om det vittnar Bjästa i stor skala. Men det är likadant överallt.”

  Jag kan inte annat än hålla med dig. Tyvärr är det inte religionerna som gör detta mot kvinnor. Det är du. Du och människor som du. Du är som vilken Bjästamobbare som helst som smutskastar offren och hyllar den populära killen. Ser du inte det?

  Att överhuvudtaget uttala sig om ”sanningen” innan man hört både sidor är skrämmande. Den ena sidan (den du redan på förhand bestämt dig för att du tror ljuger) kan inte uttala sig eftersom rättsprocessen inte är avslutad, Assange har inte ens tillfrågats om deras berättelse stämmer än och det mesta av det han gjort som är brottsligt har inte alls varit offentligt.

  Gilla

 8. Hej Anna!
  Och jag som försökte glömma vad du heter. Vilkas berättelse menar du? Vem är det som skriver i ditt namn? En berättelse var väl din har jag för mig? Varför skriver du då deras berättelse? Har Fi tagit över din blogg? Och vad är det då han har gjort som är brottsligt? Berätta! Vi vill jättegärna höra.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Anna: Det är inte lätt att vara kvinna. Sannerligen. Vi har ett ok att bära. Vi måste kryssa för att klara oss i djungeln.

  Jag hyllar inte killen. Jag skriver provocerande rubriker och spånar om vad som kan ha skett som dom flesta andra som skriver. Nej, jag är inte lika jävlig som orden om kvinnorna i bibeln. Inte på långa vägar när. Om Assange är skyldig till något brottsligt så kommer väl det fram vad det lider.

  ”Assange har inte ens tillfrågats om deras berättelse stämmer än och det mesta av det han gjort som är brottsligt har inte alls varit offentligt.”

  Deras berättelse? Är inte du the Anna Ardin? Blev han inte förhörd igårkväll?

  Gilla

 10. Nä det var tydligen inte Anna utan någon som gick in och pratade i hennes namn. På uppdrag av Anna står det ju i bloggen också. Hur förtryckt ska detta stackars tjejoffer bli egentligen? Så hon får inte ens skriva i sin egen blogg? Utan det gör Broderskapsrörelsen. Snacka om sekt.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Man undrar ju. Men fult att ge sig ut för att vara the Anna Ardin och sen inte vara det. Hur ska man tolka sånt?

  Gilla

 12. politruken skriver:

  Hej Anna! Vad säger du om rättsosäkerhetens farliga tryne, som lätt sticker fram i fall som Assange-affären? Politisering av sex mellan vuxna i lagens namn med avlyssning och polisjakt som värsta konsekvenser. Maria Abrahamsson, förhoppningsvis vår nya justitieminister, ser farorna. Så även Oscar Schwartz. Gör du?

  Du har valt Claes Borgström som målsägarbiträde. Denne advokat satt tyst genom rättegång på rättegång när Thomas Quick dömdes och har av den erfarna mordutredaren Jan Olsson kritiserats i Råstams dokumentärer. De har du säkert sett. Borgström som teg om rekonstruktioners och vallningars totalt lagvidriga tillvägagångssätt. Och som gjorde karriär på Quick, nu försöker han som kompanjon till Bodström och som jämställdhetsivrare (på pappret) göra ny politisk karriär. Men folk är vaknare än de varit på länge tack vare internet. De fattar hur slipstenarna dras. Alliansen drar ifrån. Din affär med Assange bidrar säkert till det förestående valnederlaget för sossarna. Folk fattar, folk är trötta på det retoriska tugget och framför allt – folk värnar om rättssäkerheten och i dess förlängning: demokratin.

  Assange är en australiensare med sitt damoklessvärd över huvudet. Vi alla som bor här i Sverige är färgade av vår tids syn på sex mellan vuxna, ansvarsfrågan för kvinnor, ansvarsfrågan för män. Medge Anna, att risken för kulturkrockar finns! Och att denna krock roar. Du har väl humor?

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Politruken: Att se dokumentären om Sture Begwall/Quick var hemskt. Borgström, Kwast och Christiansson framstår som nötter. För att inte tala om Birgitta Ståhle. Gode gud – har hon sitt jobb kvar. Vad lever vi i för land?

  Gilla

 14. Ida skriver:

  Helena Palena, du skriver att kvinnor kanske ska börja hålla på sig, låta bli one night stands, på grund av risken att utsättas för övergrepp om man ligger med okända.

  Jag har följt fallet Assange en del på nätet, läst bloggar och kommentarer, och kan snabbt konstatera flera grova övergrepp, både lagliga (grova förtal) och etiska.

  När du hänger ut anmälaren gör du dig själv skyldig till ett allvarligt etiskt övertramp. Så här skriver exempelvis Helena Giertta, chefredaktör på tidningen ”Journalisten”: ”Anmälaren är ett offer, hon är okänd (…) Vilket skäl kan det finnas för att hänga ut henne med namn och bild? Absolut inget alls” och fortsätter: ”i det här fallet är övertrampet så grovt att det inte kan finnas något försvar eller rimlig förklaring.”

  På samma sätt som du resonerar när du anser att kvinnor bör hålla på sig för att inte utsättas för övergrepp, kan man säga att sådana som du, som uppenbarligen inte följer etiska regler för namnpubliceringar, ska hålla sig borta från bloggosfären.

  Men jag tror inte på att förbjuda vanliga människor att blogga (inte så modernt!), lika lite som jag förespråkar avhållsamhet. Däremot tycker jag att du bör ta ansvar för hur du beter dig på nätet, och ge fan i att hänga ut oskyldiga med namn på din blogg.

  Gilla

 15. Linda skriver:

  Oj , här händer det saker som alltid.
  Märklig historia det där och den blir än märkligare ju mer det lider.
  Mkt intressant Oscar skriver också.

  Själv får ja känslan av spindel i ett nät, men kanske inte i den bemärkelsen man först tror!

  Duktig du varit med tweeddecken. (retas)

  Ids inte med den vanliga blockpolitiken just nu,
  känns som en lek med ord utan verklighetsförakring.

  Önskar det kunde handla mer om banditerna i EU som försöker förslava oss och bli ett nytt Sovjet, usch!

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=13416814&postID=269936487574354303
  HAX;
  ”EU fifflar med opinionen”

  Allt tyder på en valuta, en gemensam skatt och en gemensam lag.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Ida: Tack! Du har nog rätt. Om det finns substan i anmälan ska ja be om ursäkt.

  Linda: Ja, tänk vad som händer där bakom när allas blickar riktas åt ett annat håll. Vad är det vi inte ska få veta? Vad är det vi inte ska få se?

  Gilla

 17. Pether skriver:

  Roligt hur Anna försöker att skydda sig. Men hon kanske inte vet att det går att läsa polisernas papper i fallet. Och där finns det ingen som helst våldtäkt.

  Endast två tjejer som haft sex med en kille. När den äldre(anna) får reda på det hämnas hon pga tog en yngre partner. Anna har själv skrivit en manual på hur man hämnas på män

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Pether: Vi får verkligen hoppas att det finns substans. Jag tror allt handlar om en vilsen tjej som söker lyckan. Sånt är livet. Men idag blir kvinnor inlurade att vara på ett visst sätt. Ja, man ska hämnas på minsta oförrätt. Det ska vara millimeterrättvisa. Men livet är inte sånt.

  Och när det kommer till sex är inget nytt under kjolen. Simone B som skrev så mycket om kvinnor kunde inte heller det här med kärlek. Hon fick ligga och stirra in i Sartres rygg så upplyst hon var. Han somnade efter akten. Tillfredsställd. Det var inte hon.

  Kvinnor måste bli som Lisbet Sallande om dom vill hämnas. Eller, bara gå vinnande ur könsspelet. Det gäller att ta för sig men att inte gråta blod efterår. För mannen har fördel. Det går fort för honom. Det tar längre tid för en kvinna. En kvinna får dessutom flera orgasmer i ett samlag om tillfälle ges. En kvinna som kan ta för sig rider nämligen på orgasmens eftervågor. En karl som vill få epitetet bra älskare borde lära sig det. Men var? Den kunskapen finns ingenstans. Inte ens hos uppdaterade RFSU!

  Gilla

 19. Berit skriver:

  Pethers upplysning om att sekretessbelagda uppgifter finns till allmän beskådan är intressant!
  Det finns alltså ytterligare ett brott i den här soppan, brott mot sekretssen. Någon sitter pyrt till!

  Nu är jag inte alls med dig Helena! jag förstår inte vad du vill säga. Ena stunden skriver du att ”kvinnor ska ta för sig” och den andra ska de hålla å sig och undvika tillfälligt sex. Det är dubbla budskap.
  Eller menar du att kvnnor ska ta för i alla andra sammanhang men inte i sexuella?
  Jag vet inget om din bakgrund, men för mig som var ung på 70-talet så var fri sex för tjejer en enorm framgång! Även tjejer ficck ha ett sexliv efter p-pillerrevolutionen och vi fick möjlighet att ha sex med vem vi ville när vi vill och hur vi ville, på mer jämlika villkor.
  Du kanske inte deltog i det fria sexutövandet, men det gjorde jag. Och jag låg inte bara med presumtiva äkta män, långt därifrån! Det var inte äktenskap som hägrade, det var ren och oförfalsakd sex! Vi tog för oss, men nu tycker du att unga tjejer ska tillbaka in i kyskheten igen?!

  De flesta våldtäkter sker i den äkta sängen, av en man kvinnan har eller har haft en relation med. Då hjälper det inte att propagera för kvinnlig avhållsamhet. Dessutom har jag svårt att förstå varför kvinnor ska ha andra livsvillkor än män, varför du inte anser att män ska vara försiktiga med tillfälliga sexkontakter. Du anser att rättsosäkerheten för män är stor. Då borde kanske män anpassa sig efter det och inte utsätta sig för situationer som kan skada dem – på samma sätt som du tjejer bör akta sig, som du skriver. Visserligen av en annan orsak, nämligen att inte utsätta sig för risken för att bli måltavla för det manliga våldet.

  Våldtäkter är inte alltid förknippade med grovt fysiskt våld. Det är en av anledningarna till att de ibland kan vara svåra att bevisa. Inte ens vid fysiska skador anses det klarlagt att tjejen inte varit med på noterna. Okunskapen om vad våldtäkter är och hur de kan se ut är skrämmande, amtidigt som man naturligtvis får gratulera till bristen på erfarenhet av desamma.
  Att Lena inte kände sig våldtagen har ingenting med brottrubriceringen att göra. Brottrubricering är juridik – inte känsla.

  Gilla

 20. politruken skriver:

  Berit, Du uttrycker dig svepande i din sista mening: ”Att Lena inte kände sig våldtagen har ingenting med brottrubriceringen att göra. Brottrubricering är juridik – inte känsla.”

  Ser du inte faran? Att juridiken tränger undan den enskilda människans upplevelse, känsla. T o m när personen ifråga är målsägare. Vädrar du inte DDR, Stalin, omänskliga samhällsstrukturer, som gör våld på den enskilde under täckmanteln Juridik?

  Ditt sätt att resonera vittnar om förlegade floskler som inte innebär eget tänkande utan bara upprapande av ideologiskt anstrukna haranger. Helena talar mycket om människans eget ansvar. Har inte kvinnor ansvar för sitt sexualliv längre? Ska en sådan fråga automatiskt leda till tolkningen att vi vill driva kvinnorna tillbaks till tiden före den sexuella revolutionen?

  Att bejaka sin kåthet och ha sex med främlingar kanske inte alltid är en styrka hos kvinnan. Kanske inte alltid innebär frigörelse. Kanske t o m innebär hälsorisker. Ska man därefter, när hälsoriskerna står klara då eftertankens kranka blekhet lyser, utnyttja sin särställning som könsvarelse och anropa Juridiken? Vart tog den sexuella revolutionens implicita ansvarstagande vägen? Gäller inte ansvarstagande och egna val kvinnor?

  Fallet Assange och dess senaste vändning med ny åklagare skriker inte bara rättsosäkerhet. Den avslöjar också en spricka mellan olika riktningar inom åklagarväsendet. Glöm inte att Eva Finné la ner åtalet mot Quick efter att han fått resning i målet om den mördade israelen. Det fanns överhuvudtaget inget att åtala om. Vad tror ni Qvasten och Borgström tyckte om det? Marianne Ny är en av Borgströms gelikar, specialiserad på vårdnadstvister, övergrepp mot barn och kvinnor. Borgström är farlig, han tycks gripa Assange-ärendet som en äreräddning av sitt skamfilade rykte.

  Gilla

 21. Ida skriver:

  Helena Palena, och Pether med flera. Enligt denna artikel, publicerad i dag i Aftonbladet, så är Assange fortfarande misstänkt för våldtäkt och dessutom sexuellt ofredande och sexuellt tvång.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7707592.ab
  Jag hoppas verkligen att du nu plockar bort anmälarens namn, och andra kränkande kommentarer om henne, från din blogg! Då vinner du i alla fall min respekt.

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Ida: Det hela handlar om en förundersökning. Vi får se om det leder till åtal. Vilka olika tolkningar lagvrängarna gör. Mysko!

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Berit: Kvinnor ska ta för sig när det beger sig och man vill själv. Men man ska vara ytterst vaksam över det sexuella spelet. Det är krafter som man inte leker med. Man kan säga att det är naturens predikament. Tillfälligt sex är ingen höjdare. Kan vara men det leder mest till ångest och bryderi. Bättre att avstå tills man hittar någon man kan och vill satsa på. Man ska vara rädd om sitt underliv och helst inte släppa en djävul över bron. Inte vilken klantskalle som helst i alla fall.

  Politruken: Otroligt vilka olika tolkningar som gjorts. Hemska tider! Klantigt att gå ut med Assanges namn på en gång. Fy fan va´oproffsigt gjort.

  Gilla

 24. Berit skriver:

  Politruken, du verkar inte förstå skillnaden mellan torra fakta och känsla och kallar därför min formulering som svepande. Den är precis tvärtom!
  Man kan inte fråga brottsoffer hur det kändes att bli utsatt för ett brott och grunda brottsrubriceringen på den känslan. Man måste utgå från handlingen och hur lagen är formulerad.
  Om någon har snattat så kan inte brottsrubriceringen bli stöld bara för att målsäganden känner sig bestulen.
  En misshandlad person som inte tycker att h*n är så väldigt sönderslagen är i lagens mening likväl misshandlad och rubriceringen blir därefter.
  Hur skulle rättsäkerheten se ut om brott skulle rubriceras efter brottsoffrets känsla av brottet tror du.
  Nej jag ser ingen fara med att vi har lagar som reglerar vissa oönskade ageranden i samhället. De enda som brukar ha problem med lagar är de individer som har svårt att följa dem.

  Ditt svammel om att kvinnor skulle leva efter andra regler och värderingar än män tyder på en mycket ojämställd persons idéer och med i det närmaste förhistoriska värderingar. Kvinnor har kommit längre än dina tankar om dem, du har bara inte hunnit ikapp.
  Kvinnor har all rätt utöva sin sexualitet och har ett fullständigt ansvar för sin fysiska och psykiska hälsa. Det är anledningen till att de anmäler om de blivit utsatta för något som strider mot lagen, som våldtäkt t ex.
  Dina fantasier om andra orsaker till en kvinnas våldtäktsanmälan saknar betydelse för någon annan.

  Du förstod tydligen inte heller det jag skrev om vem som begår våldtäkt mot kvinnor i de allra flesta fallen. Det är oftast inte främlingar! Så sex med främlingar är alltså inte det stora problemet för tjejer. Den sortens sex är ett problem för moralister.

  Helena, jag instämmer med det du skriver om känslolös sex. Den ger ingenting i förlängningen men det vet man inte innan man provat, det är något man inser efter att man skaffat sig erfarenheten.
  Man kan alltså möjligen tipsa unga tjejer men man kan inte moralisera över att de är unga och ska skaffa sig egna erfarenheter. Så är det ju inom alla områden där man som äldre har erfarenheter som unga saknar.
  Varje generation ska uppfinna sitt eget hjul.

  Gilla

 25. Pingback: Julian Assange och rättssamhället … | SKATANS TANKAR

 26. Medborgare X skriver:

  Berit!

  Om Anna Ardin och Sofia Wilén verkligen är brottsoffer vet vi hur ingenting om förrän det objektivt har konstaterats att de har utsatts för ett brott. Idag vet vi bara att de har anmält att de utsatts för ett brott. Det är inte samma sak! Det är lika sannolikt att det är de som utsätter Julian Assange för ett brott!

  Synen att anmälaren per automatik är ett brottsoffer undergräver rättssäkerheten eftersom den anklagade då blir dömd på förhand av sådana som dig.

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Berit: Det här med våldtäkt och p-piller och den s k revolutionen behöver mer utrymme än i en kommentar. Visst ska kvinnor ha samma rättigheter. Men jag tror att en kvinna inte alltid behöver vara offret. Undrar om inte Julian Assange – glad i hågen och ute en odyssé-resa – fastnat i garnet här. Saker och ting sker inte utan orsak. Alla inblandade behöver kanske lära sig något.

  Medborgare X: Så kan de absolut vara. Vi får se var det landar. Men tolkningen tycks vara fri. Tur att vi har lagboken. Med lag ska ett land byggas.

  Gilla

 28. Berit skriver:

  Och så kommer delar av Carlqvists hyllningskör.

  Medborgare X, var lyckas du läsa att jag skriver om de tjejer du nämner?
  Jag har inte nämnt dem över huvud taget, den saken har andra stått för, även du som återigen hänger ut namngivna personer som inte är misstänkta för brottslig verksamhet.
  Med vilken rätt gör du det?
  Vilken rätt har du och andra att döma personer som anmäler att de blivit utsatta för något brottsligt?
  Gör du så med alla som går till polisen och anmäler brott? Det är tur att vi kan vara anonyma här, jag är övertygad om att det finns fler som anmät brott till polisen i den här församlingen och som med ditt sätt att resonera ska hängas ut på nätat och dömas.

  Brottsrubriceringen är klar och det finns en misstänkt.

  Gilla

 29. politruken skriver:

  Nya våldtäktslagen 2005 kom till för att skydda kvinnor, som av olika skäl i värnlöst tillstånd blev utsatta för övergrepp typ Stureplans-fallet. Men lagen visade sig vara trubbig, istället döms färre nu än vad som var fallet tidigare då våld och hot var det som fällde en gärningsman. Varför? Jo, att bevisa värnlöshet är mycket svårare. Vad vi nu förstått av Assange-fallet, så har varken våld, hot eller värnlöst tillstånd förekommit.

  Assange säger att kvinnorna haft frivillig sex med honom, kvinnorna har efter rådgörande med polisen fått klart för sig att lagrummet kan passa in på deras berättelser och att de kan ha varit utsatta för brott. Detta ska nu testas. Innan dess är alla att betrakta som oskyldiga.

  Möjligen ger lagen utrymme för flera tolkningar om ”värnlösheten” – obs! detta är ej ironiskt – och det är detta som Borgström tagit fasta på och som Marianne Ny också ser som möjligt lagrum. I så fall har lagen utnyttjats på ett sådant sätt det inte var tänkt då lagtexten skrevs. Detta kan också vara förklaringen till varför åklagarnas bedömning av möjligt lagrum skilt sig åt.

  Ändringen i lagen tillkom för att i första hand skydda berusade eller drogade kvinnor, som i sitt värnlösa tillstånd ej kunde skydda sig mot sexuellt övergrepp, inte för att skydda mot ”taskig kvinnosyn”.

  Berit, din argumentation om att jag hyser förlegad och ålderdomlig kvinnosyn för att jag framhäver kvinnans ansvar i en sexuell kontakt är ett retoriskt bottennapp. Det avslöjar bara ditt eget offer-förövar-tänkande, detta tänk som håller nere kvinnorna i självförtryckarträsket och som absolut inte frigör oss som människor.

  Gilla

 30. Berit skriver:

  Det finns ännu ett kriterium som är relevant i våldtäkssammanhang förutom våld, hot och värnlöshet, och det är tvång. Tvång kan se olika ut.
  Att den misstänkte/mannen/Assange anser att allt var frivilligt avgör absolut ingenting. Det är enbart hans upplevelse och tolkning och den ska ställas emot målsägandens upplevelse och tolkning.

  Gilla

 31. Pingback: Anna Ardin talar ut! JK kollar AB! Hurtig tycker Assange ska lämnas ifred « Helena Palena

 32. Kurre skriver:

  Helena: ”Vi får verkligen hoppas att det finns substans.”
  – Nej, det får vi hoppas att det INTE gör. Eller menar du att vi skall hoppas att de båda kvinnorna har utsatts för våldtäkt respektive sexuellt ofredande samt att Assange är en sexförbrytare??!

  Berit:”Att den misstänkte/mannen/Assange anser att allt var frivilligt avgör absolut ingenting. Det är enbart hans upplevelse och tolkning och den ska ställas emot målsägandens upplevelse och tolkning.”
  – Inser du att även det motsatta gäller? Dvs att det är enbart respektive anmälande kvinnas upplevelse och tolkning att det skulle försiggått något olagligt och att det inte avgör någonting utan skall ställas mot den anklagades upplevelse och tolkning? Eftersom de båda anmälande kvinnorna anmäler två helt fristående tillfällen som de pratat ihop sig om kan de inte heller vägas ihop för att få större trovärdighet. Av det som har läckts ut angående anklagelserna så framstår det som omöjligt att bevisa något.

  Gilla

 33. jim skriver:

  this is awesome man

  Gilla

 34. trying to follow you on twitter but cant find your name

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  Kurre: Det är skillnad på vissa. Den stackars 17-åriga tjej som Göran Lindberg anmälde kom ingen vart. Hon var så illa däran i underlivet att hon måste kyla ned sig med snö. Det är det jag menar.

  wight: Look after Palena Inn!

  Gilla

 36. armelix skriver:

  De vill sätta dit honom efter påtryckningar från CIA! Det är så uppenbart. De försöker att hitta alla möjliga kryphål för att haffa killen, p g a hans avslöjanden om Amerikanska, militära överträdelser 😉 Det är solklart! Anklagelser emot honom kom i samband med det ökända video om Amerikanska soldater som skjuter oskyldiga irakier. . . Det är en klar, internationell konspiration, period!!! Idiotiska blondiner, som älskar att suga, verkar alltid anmäla efter att de inte fick de ”horpengar” de begärde!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.