SD:s Valfilm kittlar rysnerven! Lurade bärplockare & Tidningsdöd

Bärplockarna från Bangladesh blir utnyttjade. Stackars människor! Plockar dessutom omogna lingon. Finns det ingen hejd på utsugningen av fattiga från från andra länder? Finns det ingen skam! Nä, den ligger tyvärr under mossan i mörka skogen. Lingonen i sin tur hamnar väl i Euroshoppers burkar som ser ut som en röd gröt och med inte ett enda bär i.

*******
Jag har kollat på SDs valfilm. Den är ju spännande. Som intro till morden i Midsomer. Midsomer är inte så stort. Så folk måste ju mörda varanda i den byn i parti och minut. I SDs film jagas en gammal tant med rollator av ett gäng spöken. Men jag undrar om budskapet gick fram. Det var lite för mystiskt och diffust. Men okey – skulle filmen ha gått i TV 4 kunde man ju se den jinglas på om och om igen för en gång är visst ingen gång i reklamsammanhang.

Uppdatering: Under förra veckan meddelade TV4 att man stoppar Sverigedemokraternas TV-reklam. Idag fick partiet besked om att även den planerade rikstäckande radioreklamen på SBS Radio, Mix Megapol och Rockklassiker stoppas.

*******
Idag är det måndag. I postlådan låg två Svenska Dagbladet. Vi får nämligen söndagstidningen på måndagen. Jag har SvD gratis fyra veckor. Det kan man ju inte tacka nej till. Men nej, jag kommer inte att prenumerera. Jag tycker det kommer för många tidningar. Det skrivs för många ord. Det är en miljförstörande busines. Läs mitt inlägg om detta på Newsmill. Tänk alla träd som får stryka med. Att inte jag som bor på landet kan få tidningen på söndagen beror på att det är ett fristående bolag som delar ut. Och alla tidningar använder sig av Tidningstjänst AB (TAB) och det finns ingen konkurrens. Snacka om att bita sig själva i svansen. USA Today – den näst största tidningar i Amerika säger upp 130 pers. Den som lever får se hur det går med våra svenska tidningar. Men det är alldeles för många tidningar, för många sidor och för många ord. Vem läser allt? Jag får spader på all info. Tycker en sån tidning kan komma högst två gånger i veckan. Då skulle man ju jubla och kasta sig över den.

Blogg SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till SD:s Valfilm kittlar rysnerven! Lurade bärplockare & Tidningsdöd

 1. Jo vi har Svenskan också mest för korsordet och för att jag och hunden får en promenix då till postlådan på morgonen. Den där valfilmen från sd garvade jag bara åt. Den är ju så hiskeligt dum. Det går inte att identifiera sig med någon i den. Det är första budet när det gäller film. Man måste ha en huvudperson, som det går att identifiera sig med. Däremot fp:s valfilm om den gamla frun, som måste åka långt till sin gubbe, för de får inte bo tillsammans. Där kan man känna sympati. Och så dom där lurade bärplockarna. Varför finns dom? År efter år. Bedrövligt. Kan inte vi tanter/gubbar koka lingonsylten själva? Det blir mycket bättre. Som min vinbärssaft, den slår allt i köpeväg.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Ska snart ut och plocka mina lingon själv. Verkligen härligt och kul. Sen kokar jag världens godaste lingsonsylt. Ser geleig och glansig ut. Den rikigt lyser. Åh, så god. Jag ska inte plocka idag. Det är kallt och regnar lite lätt här. Det enda som kan frälsa oss är Solen. Det visste Montesuma. Lätt offer för spanjackerna och den ende Guden – Herren Sebaot. Fy fan!

  Nej, i september och sen i indianveckan – brittsommaren – då är det härligt att vara i skogen.

  Tycker tanten i filmen var lik min mormor. Hon hette Axelina Albertina. Det är Albertina idag. Grattis mormor!

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Det var länge sen jag slutade läsa morgontidningar i pappersform. Det tar tid och nyheterna är ofta från igår.
  När de ringer och erbjuder gratis veckorna, brukar jag alltid fråga om de kommer och bär tidningarna till insamlingen också?
  Det är ett jäkla bök med det här i stan. Då blir det tyst, och då inflikar jag återkom när ni har löst DET problemet.

  Som du skriver det är slöseri med träden. Men det äldre generationen vill gärna sitta och läsa nåt till frukost.
  Men den nya generationen kommer nog slippa det helt och hållet.
  Och då kommer de ta betalt för info på nätet istället. För det blir nog inte gratis länge till.
  Såg på AB att helt plötsligt måste man betala om du vill titta på nåt mer intressant filmklipp på deras filmsida.

  Den bara smögs in. Så blir det fler och fler som kommer att kosta. Så till slut kan man lägga en mindre förmögenhet på allt man vill kanske läsa. 🙂

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Dom blir tysta när man ställer penibla frågor. Jag ska utvärdera dom här fyra veckorna. Det har jag gjort förut och skrivit att jag kanske vill vara med om jag kan få tidningen på söndagar. Men det kommer tydligen inte fram till ledningen för inget händer.

  Har sett på AB att man måste pröjsa om man vill läsa på Plus-sidorna. Men det skiter jag. Tänker aldrig betla för att läsa på nätet. Det kommer alltid att komma andra kanaler som blir gratis. Tror jag.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Den här är utanför plussidorna. Det är när de har en lite tv-inslag som nu börjar kosta.
  Jag betalar inte heller, jag betalar ju för själva uppkopplingen. Det får räcka.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det har du rätt i! Enough is enough!

  Gilla

 7. Nils skriver:

  Om du tyckte att SD:s valfilm var litet för mystisk, så finns innebörden av filmen bra förklarad i den här artikeln:

  http://adacta.motpol.nu/?p=7

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Nils: Ska kolla! Det är klart att syftet med filmen är att visa hur mycket invandringen kostar. Men det kunde gjorts på ett bättre sätt. Nu fick ju alla som inte gillar SD vatten på sin kvarn: Vad var det vi sa? Hets mot folkgrupp serverat på silverfat!

  Gilla

 9. Mattias skriver:

  poängen är inte vad den svenska migrationsindustrin kostar utan att vi väljer bort någonting annat, som vi kanske hellre vill ha, utan att ha fått frågan om vi vill detta, som t ex åldringsvård och rimliga pensioner – så att folk slipper leva på socialbidrag efter ett långt liv i arbete!

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Mattias: Ja, verkligen. Det är poängen. Kolla upp ÄFS – Äldreförsörjningsstödet som inte folk har en aning om hur orättvist det funkar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.