Ardin, Assange & Glasberget! Marteus: Vidrigt & Flabbigt!

Triangeldrama! Vem sitter i mitten?

I en ledare i Expressen blir jag kallad vidrig och flabbig av en feminist. Ann-Charlotte Marteus tror att kvinnor framgent inte ska våga anmäla våldtäkt på grund av skriverierna i bloggvärlden. Alla våldtäktsoffer är inte kändisar. Dessutom är det inte längre tal om våldtäkt. Det handlar inte heller om sexuellt ofredande. Bara ofredande. Det är klart kvinnor vågar anmäla våldtäkt. Om dom blivit utsatta för det vill säga.

Anna Ardin är däremot kändis. Hon är van vid media och bjöd in Julian Assange. Han fick till och med bo hos henne. Är inte det synnerligen oproffsigt gjort. Kan man inte lukta lite karriärism här? Ardin lanserar en ny tidning Islam & Politik i valrörelsen. Är inte det röstfiskeri? Sossarna har genom åren tagit in massor med invandrare som ska leva på bidrag. På så sätt vill man fiska röster. Kristna – Ardin är pressansvarig i Broderskapsrörelsen – socialister borde väl föregå med gott exempel. Man ska väl inte synda och ha samlag innan äktenskapet? Förresten broderskap – var kommer systrarna in?

På S-bloggen Rubella – som Ardin länkar till som Mina feminister på sin blogg – skriver Sara Gunnerud att Assange är en hjälte. Och att en sån också kan göra bort sig. Folk ropar efter honom på gatan att han borde få Nobelpriset. En sån kille som åker världen runt frotterar sig säkert med kvinnor både här och där. Men han är nog som alla andra på jakt efter lyckan och från att hamna på det kalla och hala glasberget. Han kanske fann sin käresta i Ardin men eftersom han tydligen hann tjusa med en annan kvinna – kallad T 20 på Flashback – slog avundsjukan och ilskan till och Ardin ville att han skulle ta sitt pick och pack och flytta fort som fan. Men det gjorde han tydligen inte. Vi får väl se vad som kommer fram. Men under tiden spånar jag vidare i min takt och med mina ord. Och tänk om det handlar om HIV-rädsla? Om avdragna kondomer mitt i akten. Gud så läskigt!

New York Times namnger Ardin. Claes Borgström har läst anmälan och anser att det rör sig om våldtäkt i båda fallen. Att Assange hade sex mot kvinnornas vilja.

DN  SvD  DN  AB  Expr  Abovetopsecret

…….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Ardin, Assange & Glasberget! Marteus: Vidrigt & Flabbigt!

 1. Antonia skriver:

  Bättre än såporna.
  Märkligt att du blir angripen i Expressen när det var just expressen som kom med nyheterna först. Då var de inte så känsliga.

  Gilla

 2. Det finns en sådan där bild av Jacqueline Kennedys mamma och pappa, där han sitter och håller en annan kvinna i handen, bredvid sin hustru. Hon ser det inte, men fotografen ser. Och det blev en stor skandal i societetskretsarna när den publicerades. Skilsmässa förstås. Drumlar har funnits i alla tider.

  Men hoppsan ingen kunde väl tro att en våldtäktsanmälan skulle vålla så stor uppståndelse. Naivt minsann så det stänker om det. Från Anna Ardins sida.

  Och vem fasen är Simon Ratu som skickar ut mejl till mig och ber mig stryka Anna Ardins efternamn, för jag har skadat henne så svårt och inte minst hennes mamma! Den som har skadat sig är väl Anna Ardin. Ingen annan.

  Har du också fått ett sånt konstigt mejl? Det var Anna Ardin det handlade om, undertecknat Anna, men det var väl inte hon som skickad ut det och varför skulle jag ta bort hennes efternamn? Fånigt. Ska vi börja kalla Assange för Julian också? Eller hur var tanken? Från Simon Ratatouille?

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Expressen kan!

  Anna Helena: Ska kolla mejlen! Drumlar har alltid funnits. Naivt var ordet. Ska vi kanske börja skriva Anna och Julia istället? How about that?

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Jag har också fått mejl.

  Gilla

 5. fairymary skriver:

  Hej Helena!
  Jag vet inte vad du grundar ditt uttalande ”Det är klart kvinnor vågar anmäla våldtäkt. Om dom blivit utsatta för det vill säga” på.

  Mina erfarenheter från Kvinnokliniken är annorlunda. Det var en frustration för oss behandlare att kvinnor inte vågade….faktiskt…..

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  mary: I det här fallet skriver Marteus att Anna blir uthängd. Och tar det som intäkt för att kvinnor inte kommer att våga anmäla. Anna är inte ett vanligt gryn i påsen.

  Varför vågar inte kvinnor anmäla? Ja, men inte är det väl i alla fall för rädsla att bli omskrivna i Expressen och på bloggar. Det måste finnas andra orsaker. Eller hur?

  Gilla

 7. Znogge skriver:

  Jag tror långt i från att alla kvinnor vågar anmäla, tyvärr. Många vittnar om rättegångar där kvinnan kännt sig som den skyldiga för klädsel och annat ifrågasatts… Sådant gör mig väldigt förbannad!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Znogge: Så är det. Kvinnor är ansvariga för mannens sexualitet (och sin egen).

  Det sitter i nämndemännens ryggar att flickan/kvinnan har väl fläkt ut sig på något sätt och lockat mannen. Och han måste då få köna av sig. Det är mannens rätt. I alla fall om man läser bibeln och koranen. Och deras läror är vi uppfödda med. En pojke är mer värd än en flicka.

  Gilla

 9. fairymary skriver:

  Helena, jag vet inget om denna Anna. Jag reagerade på ditt mera generella påstående. Znogge har en relevant reflektion här ovan. Många kvinnor tar på sig skammen för sexualiteten, även för de handlingar de upplevt som oönskade, lite som du skriver ovan …..

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Mary: Just så. Och vad ska vi göra åt det? Kan vi göra något åt det? Är det naturen? Eller ska vi piska in hur kvinnor känner det i männen som radikalfeministerna vill. Och tvinga fram saker och få männen emot oss? Det är inte lätt.

  Gilla

 11. fairymary skriver:

  Helena, det är klart att vi kan göra något åt det …

  Jag har som förebild en mormor som blev ogift mor 1916….

  Jag har haft förmånen att arbeta i ett yrke där jag tvingats granska mina egna fördomar mot företrädare för mitt eget kön, jag har mött ett oändligt antal kvinnor och fått anledning att granska det rimliga i skammen vi tar på oss….det kan se ut på ”tusen sätt”..

  Personligen har det inneburit för mig att jag utan skam kan stå upp för min egen sexualitet på ett sätt som jag är glad över.

  ”Männen” är ju ingen riktigt homogen grupp….

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Mary: Nej, man kan inte dra alla män över en kam. Men vad ska man göra åt våldtäkter och att kvinnor tar på sig all skuld?

  Jaha – det är klart att vi kan göra något åt det! Jasså – hur gör man då?

  Gilla

 13. Nicklas Eriksson skriver:

  ”Sossarna har genom åren tagit in massor med invandrare som ska leva på bidrag”

  Du menar att det inte kom en käft 1991-1994? Eller 1976 – 1982…?

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Nicklas: Vad är borgarnas nio år mot sossarnas långa maktinnehav? You tell me. För övrigt kan man även kalla borgarna för sossar. Vi är alla stöpta och formade under samma hand.

  Utan att kolla antar jag är du är röd.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Ja, det var du? Riktigt röd dessutom!

  http://arbetarperspektiv.blogg.se/

  Gilla

 16. politruken skriver:

  ”Nätmobben” ser mer än Marteus. Oscar Schwartz skriver klokt på Newsmill:
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/29/assange-aff-ren-visar-att-politiseringen-av-sex-hotar-grundl-ggande-samh-llsv-rde

  Och hans sista stycke visar sosseriets sexrädsla i ett nötskal:

  ”Att det finns krafter som vill driva utvecklingen åt ”fel” håll visas av Claes Borgströms svar till Aftonbladet när de ställde frågan: ”Men Lena tyckte först inte att hon blivit våldtagen?” ”Hon är inte jurist.” ”

  Alltså, denna politisering av sex som för med sig hemlig avlyssning och hetsjakter i stockholmsmörkret. Påminner faktiskt om diktaturers framväxt. Skrämmande

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Poltitruken: Jag har läst den. Mycket bra. En advokat som dessutom kommer från politikervärlden och kvinnorörelsen lägger orden i munnen på jäntan. Lena i tidningen – men vad heter hon på riktigt? Kanske Sofia?

  Idag skiljer man inte på sänghalmsövergrepp – en kvinnas nej är alltid ett nej dock- och överfallsvåldtäkter. Det är klart ett nej alltid är ett nej – men har det gått så långt som till nästan utlösning kommer naturen in. Kvinnor måste kanske börja tänka efter före. Kanske till och med börja hålla på sig tills man vet vad det är för gök man tänker liera sig med.

  One nights stands är kanske ingen bra grej egentligen. Fast det är ju modernt förstås.

  Gilla

 18. Pingback: Stackars Julian Assnge! Komma till Sverige som rockikon och bli dragen i skiten! « Helena Palena

 19. Skatan skriver:

  Nja … on night stand kan nog gå för sig … om man inte ”får kalla fötter i efterhand” och tar till knepet … ”jag sa faktiskt nej… sedan åt vi frukost och så sa jag nej en gång till. Sen ringde han inte … ja, då får han väl skylla sig själv om jag tycker han har våldtagit mig.”

  Rättsvidrigt är bara förnamnet … tycker en vanlig … icke juridikutbildad … kvinna med två döttrar och en son, fyra flickbarnbarn och ett pojkbarnbarn.

  Julian hade säkert lyssnat till det där NEJET om han hört det … NO heter det på engelska … och förstått att det var ett NEJ.

  Snacka om politiserat sex … att använda sig av när det passar.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Skatan: På kornet! Två döttrar, en son och fem pojkbarnbarn och två flickbarnbarn har jag. Det ska bli spännande att få se utlösningen på detta drama. Vad har karln gjort? Man undrar verkligen.

  P.S. Två tvillingpar i banbarnflocken. Då matar det på bra. D.S.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.