Julian Assange & Anna Ardin: Årets bröllopspar!

Anna Ardin är tillbaka på banan. Hon har öppnat sin blogg igen. Hon måste ju ta tag i sitt senaste projekt tidningen Islam & Politk som är ute nu. Leif Silbersky säger att soppan är det värsta han sett. Han företräder Julian Assange och Claes Borgström företäder Anna Ardin och den andra kvinnan som anmält. Hela grejen är en världsnyhet. Allas blickar på Sverige. Alhem anser att Assange drabbats hårt av anklagelsen.

Julian Assange talar ut i Aftonbladet: – Det jag kan säga är att jag aldrig, vare sig i Sverige eller i något annat land, haft sex med någon på ett sätt som inte byggt på total frivillighet från båda sidor. Då kan man undra vem det är som far med osanning. Om nu 30-åringen är Anna Ardin som valsar runt i bloggvärlden så kanske hon ljuger. Eller så råder det delade meningar om vad som är ofredande och våldtäkt.

Jag tycker dessa två är lika på något sätt. De har äktensskapstycke och drogs väl till varandra. Båda är i giftasför ålder. Om dom nu träffats. Om det nu är Anna Ardin som är 30-åringen vill säga. Hon är 31 år och från Visby. Vi får väl se vad utredningen kommer fram till. Men det skulle bli ett snyggt par och förmodligen bli århundradets bröllop om dom kom till skott. Vad sägs om Mrs Anna Ardin Assange?

Dock säger Assange att han inte har en aning om vilka dom två kvinnorna är som anklagat honom för sexbrott. Assange, som uttalar sig för Aftonbladet, riktar kritik mot åklagaren som först anhöll honom. Åklagaren själv ångrar dock inte sitt beslut.

Uppdatering: Oj, så mycket spännande man hittar på nätet. Så här skriver Kunskaparen på Flashback:

Det är väldigt mycket som talar för att den som startade det här drevet mot Assange är den socialdemokratiska feministen och pressekreteraren för Broderskapsrörelsen, Anna Ardin. Låt oss sammanfatta:
– Ardin var den som bjöd in Assange till Sverige. Hon jobbade ideellt som hans pressekreterare under hans tid här. Hon ordnade bla ett seminarium med Assange på LO-borgen. Vad jag minns tog hon även emot honom på flygplatsen. Hon har säkerligen spenderat mycket tid med honom, inklusive festande.
– Hon har exakt samma ålder som anmälaren, 31 år.
– Hon bor på Södermalm, där den ena påstådda incidenten inträffade.
– Assange träffade de anklagande kvinnorna i samband med hans officiella ärende i Sverige.
– Anna Ardin är uttalad feministisk aktivist med tydliga radikalfeministiska tendenser (radikalfeminism = feminism som fokuserar på ”mäns makt över kvinnor via sexualiteten”). Hon har tidigare bloggat just om gränsdragningar under sex. Hon är således mycket motiverad att göra en anmälan av ideologiska och principiella skäl. Trots att det inte var Kvinna 1 (Ardin) som påstod att hon hade utsatts för ”våldtäkt”, så övertygade hon Kvinna 2 om att gå till polisen och följde även med dit personligen.
– Kvinna 2 uppgav att hon efter sin natt med Assange sökte efter andra kvinnor som han träffat under sitt besök. Den enklaste att få tag på är förstås Anna Ardin, eftersom hon arrangerade Assanges besök, stod som kontaktperson överallt osv.
– Ardin har jobbat som jämställdhetsrepresentant vid Uppsala Universitets studentkår. En av de främsta uppgifter sådana har är att handlägga just anmälningar mot sexuell diskriminering och liknande.
– Ardin är både expert på att göra anmälningar om ”sexuella övergrepp” och, såsom pressekreterare, på att hantera press och tidningar.
– Hon har arbetat på GT, en systertidning till Expressen, den tidning som publicerade nyheten.
– Hon har twittrat om att Assange ville gå på kräftskiva. Det är mycket sannolikt att hon följde med. Den påstådda incidenten med Kvinna 1 inträffade på eller efter samma kräftskiva.
– Anna Ardin har lösenordsskyddat sin egen blogg, precis efter att hennes namn har börjat cirkulera. Hon har raderat twittringar som handlade om henne själv och Assange.
– Piratpartiet har raderat bilder och information som kopplar ihop Anna Ardin och Julian Assange.

Uppdatering 2: Det var Anna Ardin som anmälde Julian Assange. Det bekräftar den kristna Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud till Newzglobe.

Det blir förundersökning mot Wikileaksgrundaren Julian Assange om ett fall av ofredande. Kvinnornas målsägarbiträde Borgström är mycket kritisk och tänker överklaga besluten.

SvD Gotiska Klubben DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

87 kommentarer till Julian Assange & Anna Ardin: Årets bröllopspar!

 1. ecwho skriver:

  Jag hoppas i så fall att Bertil Hultm, miljardären par préférance för kungligheter med stil är huld nog att liksom i förra vändan bjuda de unga tu på en lika storartad bröllopspresent, den lär kunna ge åtskilligt stoff för utsvultna murvlar att gotta sig åt resten av året trots valet.

  Gilla

 2. Det är nog sant att han inte har en aning Assange. Han har väl noga aktat sig att spekulera själv. Och när det gäller Anna Ardin så var det tydligen hon som var den som höll i stort sett i alla trådar bakom kulisserna. Numera är hennes blogg stängd, men där fanns en raffinerad hämndlista ifall man ville hämnas på någon karl.

  Hon har själv varit involverad i jämställdhetsarbete på Uppsala universitet och det vet vi ju hur könsagendan ser ut där med Eva Lundgren som genusprofessor.

  Hon twittrade om att Assange ville gå på kräftskiva och det ska ha varit där eller efter den som den förmodade ”våldtäkten” ägde rum. Numera är allt sånt twitter raderat.

  Hon umgicks flitigt med Assange eftersom hon funkade som hans pressekreterare och hon ordnade spektaklet i LO-borgen.

  Ifall hon kom in på citypolisen och berättade denna historia skulle hon absolut tas på allvar. Och vad jag förstår var det bara kvinnor inblandade i denna rättshistoria. Från polisen till åklagarna.

  Det behövs inga konspirationer i Sverige bara vanlig enkel feminism, för att allt ska gå åt skogen.

  Gilla

 3. Pingback: Are nazis behind the mob against Anna Ardin? « Sverige är inte världens navel!

 4. Antonia skriver:

  Det är mycket som är konstigt i den här historien. Tex säger kvinnorna att de inte tänkte anmäla honom, utan gick in till polismyndigheten för att rådfråga.
  Det kunde man visst göra per telefon också.
  Och hur många kvinnor han har varit med om att inte minnas.

  Att kvinnorna vet om varandra fast de inte kände varandra innan. Hur tar man reda på en sån sak?

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  ecwo: Hoppas dom fler favörer. Det har du rätt så dom avundsjuka får något mer att yvas över.

  Ann Helena: Wow! Anna Ardin arbetade ideellt åt Julian Assange. Dom måste haft mycket tid tillsammans med andra ord.

  Antonia: Se min uppdatering.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  För tydlighetens skull betyder GT här Gotlands Tidningar.

  Gilla

 7. Och glöm inte hennes hämndlista! För kvinnor som ville hämnas på män. Kan läsas här:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/anna-ardins-raffinerade-hamnd.html

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Ska kolla! Herregud vilken soppa!

  Gilla

 9. Herr Anonym skriver:

  Det är verifierat att det är Anna Ardin som är en av anmälarna.

  Från Flashback:

  ”Sådär ja.

  Lite mer info

  Jag kan bekräfta att polisanmälan har diarienummer 0201-k246336-10 ofredande
  Utredande polis är Mats Gellin utredningsroteln ku/f tel 4010838
  Målsägare är Anna Ardin
  Eftersom våldtäkt är nerlagt så är den andra tjejen inte aktuell.

  Anna Ardin anmälan är aktiv och hon är anmälare.
  Anna Ardin har tidigare gjort polisanmälningar, detta är dock den nyaste.

  Ofredande går inte under allmänt åtal varför polisen inte gör anmälningar utan det är den ofredande personen som måste stå för anmälan. ”

  Gilla

 10. mrmhalland01 skriver:

  Den människan kan ju inte vara frisk !
  Hur kan någon ta henne på allvar ?

  Hur kan någon ta på henne över huvud taget ? 🙂

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Ryktet säger att hon är lesbisk. Kanske inte så lätt då för en karl – för då kan väl allting missförstås i intimitetens inledande ögonblick. Är man lesbisk och ändå tjusar med en karl och sen vill hoppa av får man kanske skylla sig själv rentav.

  Gilla

 12. Pingback: Mobben mot Anna Ardin skrämmer mig! « Sverige är inte världens navel!

 13. Helena Palena skriver:

  Herr Anonym: Tack för den passningen.

  Gilla

 14. Pingback: Assange och mobbosfären: ”Prästen i Bjästa hade en poäng” « Sverige är inte världens navel!

 15. gotiskaklubben skriver:

  Öppen fråga till Torbjörn Jerlerup: Använder du kondom? Ja eller nej. Inget slinger, din huggis 🙂

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/08/22/anna-ardin-varldens-mest-hatade-kvinna-just-nu/

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Jerlerup: Jo, Sverige är visst världens navel. Jag är jordens medelpunkt och det är du med.

  gotiska: Skriver engelsk press om kondomer och avdragning?

  Gilla

 17. Kristina Ohlson skriver:

  Det är beklämmande att se hur Piratpartiet och Socialdemokraterna har sprungit efter Assange för att sola sig i glansen kring WikiLeaks. Allt för att vinna röster bland ungdomarna på Södermalm. Konstigt att inte Bodström figurerat i affären. Eller var han med på kräftskivan eftersom han vägrade drogtestet!! Beundrandsvärt att läsa hur skickligt svartsjuka Anna Ardin manipulerat åklagaren och läckt/lurat kvällspressen. Skrämmande att få insikt i hur politikereliten i Stockholm lever och agerar.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Kristina: Tack för bra kommentar. Ja, det är skrämmande. Det är kul att sitta på landet och kolla hur makteliten håller på. Ja, var Bodström med på festen? Nästan lika säkert som amen i kyrkan. Utlandet tittar på oss nu och engelsk press skriver om mer än vad vår gör. Upplösningen kommer snart. Eller, kanske utlösningen.

  Gilla

 19. Berit skriver:

  Kristina, det är lika skrämmande att se hur människor dömer ut en tjej hårt och skoningslöst för att hon gått till polisen och berättat vad hon upplevt. Inte konstigt att mörkertalen för våldtäkt är höga!
  Vi ser nu uppstarten på ett nytt Bjästa. Var det ingen som lärde sig något av det fallet?

  Är det någon här som verkligen känner Anna och som kan vittna om hennes ”skickliga svartsjuka”?
  En del i kritiken som framförses till JO var att åklagaren gjorde ett anhållande utan att ha haft kontakt med Anna.
  Hur och på vilket sätt ska då Anna ha ”manipulerat” åklagaren?
  Hur vet man att Anna läckt till pressen och på vilket sätt har hon gjort det? Har hon helt enkelt berättat för en kompis som är journalist?

  Någon som är anklagad för ett brott ska inte dömas på förhand, varken av media eller allmänheten.
  En person som anser sig vara ett brottsoffer ska inte dömas alls. Inte av någon.
  Hur skulle ni agerat om det varit er dotter som blivit utsatt för något hon upplevde som kränkande eller våldsamt? Hade ni hånat även henne för att hon polisanmält?
  Det är en skrämmande syn på kvinnors rätt till kroppslig integritet vi ser här! Och lika skrämmande att se hur en mistänkt förövare snabbt tas i försvar

  Gilla

 20. politruken skriver:

  Berit,
  Anna och hennes kompis Ms W hade båda (enl The Guardian) träffat Assange intimt vid olika tillfällen. De har också, enl samma källa, sagt sig inte vara rädda för Assange, han skulle inte på något sätt ha varit våldsam. Våldtäkt är således nerlagt. De säger också båda att de haft frivillig sex med Assange. Det som fick dem att gå till polisen var ett han hade sex med dem utan kondom. Ms W gick till doktorn på torsdagen för att utesluta könssjukdom.

  Märkligt eller hur? De måste ju ha sovit under själv akten. För annars hade de väl inte fullföljt. Han var ju inte våldsam av sig.

  http://www.guardian.co.uk/media/2010/aug/22/wikileaks-julian-assange-sweden

  http://www.guardian.co.uk/media/2010/aug/24/assange-wikileaks-swedish-prosecutors-charges

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Berit: Anna Ardin är van vid media. Hon är med i Broderskapsrörelsen. Deras pressansvarige. Hon bjöd in Assange. Varför? Kanske för att hon ville fiska röster till sossarna. Det kommer en tidning som riktiar sig till muslimer snart. Ardin har jobbat med det projektet. Vill man fiska röster bland muslimerna? Skulle tro det.

  Nej, ingen ska dömas ohörd. Men vi människor är ju så nyfikna. Nätet är numera kyrkbacken. Det är bara det att flödet av sanningar och nyheter kommer från alla håll. Förr var det kungen och kyrkan som basunerade ut vad männsikor skulle få veta. Tur att man får leva i denna tid säger jag.

  Politruken: Ja, tänk om det hela ytterst på änden handlar om könssjukdomar eller inte. Klart man ska ha regnkappa. Men Assange kanske inte ville äta kolan med pappret på.

  Gilla

 22. Berit skriver:

  Politruken, The Guardian ligger inne med uppgifter om det handlar om en kondom. De inleder sin redogörelse om kondomen med ”It is understood…”. Man får dock aldrig veta vem det är som fått dem att förstå detta. Det kan vara rent skvaller från vilken källa som helst. Någon kondom har heller inte nämnts i svensk media.
  Om tjejerna som du skriver, sov under själva akten rör det sig definitivt om våldtäkt. Man får inte sätta på redlöst berusade eller sovande personer, det står tydligt i lagen.
  Utan riktig fakta rör sig alltså ännu så länge om rena spekulationer.

  Det som är intressant men samtidigt oerhört motbjudande, är den tydliga viljan att tolka historien på ett för tjejerna negativt sätt samtidigt som man villigt stödjer grabben. Tjejerna är som vanligt de som lurar och bedrar den oskyldigen mannen (jmf berättelsen om Adam och Eva)
  Allt grundat på skvaller, ostyrkta uppgifter och rena fantasier.
  Exakt som i Bjästa alltså.

  Helena, vi har ju fått veta av Ann Helena Rudberg att Anna jobbade ideellt med Assange.
  Om jag jobbar avlönat på exempelvis Skandia och på min fritid jobbar ideellt åt Stadsmissionen så är det inte Skandia jag representerar på Stadsmissionen. Jag representerar bara mig själv. Det måste alltså vara möjligt att arbeta ideellt utan att det avlönade arbetet blir inblandat på något sätt.
  Jag ställer mig mycket tveksam till att någon skulle vilja jobba ideellt åt sin arbetsgivare på fritiden. De flesta kräver lön för det arbete de utför åt sin ordinarie arbetsgivare.

  Gilla

 23. Gustav Wetter skriver:

  Den här ryktesspridningen skadar både den anklagade och de anklagande men det är inget som ni anonyma FlashBack-troll bryr er om, antar jag. Gotiska klubben verkar inte vara något annat än en samlingspunkt för anonyma, fnittriga och skvallersjuka SD-tonåringar.

  Gilla

 24. Kenneth skriver:

  Stackars kvinnor som skall behöva löpa gatlopp bland Assange:s anhängare som beter sig som dom värsta mobbare som skådats i detta land. Det här kan bli feministernas största bekräftelse någonsin när kvinnorna på nätet förnedras på alla möjliga sätt.

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Berit: Anna har nog inga barn. Annars skulle hon nog inte haft tid att ta hand om Assange på sin fritid. Klar man får göra vad man vill när man är ledig. Men frågan är väl varför hon bjöd in Assange.

  Gustav: Gotiska Klubben har i alla fall humor.

  Kenneth: Tycker du att Anna Ardin förnedras. Det tycker inte jag. Jag tycker det är intressant och vi får väl se vad rätten säger om hela storyn. Tänk, om det är så att Julian Assange är ett riktigt svin. Han ser i alla fall ut som ett oskydligt lamm.

  Gilla

 26. gotiskaklubben skriver:

  @Gustav Wetter – Leif Silberskys utbrott…han också?

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/silbersky-assange-rattsrota-1.1158965

  Gilla

 27. NathalieY skriver:

  ”- Piratpartiet har raderat bilder och information som kopplar ihop Anna Ardin och Julian Assange. ”

  Varför skulle vi göra det?
  Tror du att vi bryr oss om dom legat eller inte?
  Yes, vi är för wikileaks, men
  1: Julian arbetar där, han ÄR inte företaget.
  2: vi vet inte vad som har skett.
  3: vi tjänar inget på att dölja något, vi står för demokrati och ett fungerande rättssamhälle.

  Att försöka göra något, eller alls på något sätt involvera oss i denna fråga är mer skadligt än vad det någonsin kan göra nytta för oss. Oavsett om anklagelsen är sann, falsk, tvetydig så står vi inte på någons sida.

  Vi tycker dock att det är en relativt grotesk hetsjakt på dem båda. Det är väll ändå ingen av oss som var med i akten och vet vad som har hänt, ändå är det skriverier, antaganden, påhitt, håhopp, i nymedia, gammelmedia.. allt handlar om att synas och skramla hårt i burkarna så att man säljer lösnummer.. Eller blogg kommentarer, eller sidvisningar..

  Hur som helst så undrar jag vad du har för belägg att säga att mitt parti är delaktigt.

  Det kan inte vara så att hon själv ansett att det känts svårt/jobbigt eller annat att ha bilderna liggandes öppet så att man kan associera allt till henne osv?
  dvs att det förenklar påhoppen som utförs mot henne. Och att alla på hennes blog och runtomkring henne endast börjar prata om det, medans allt annat i hennes liv försvinner.

  Altså, jag vet inte. Däremot tror jag inte på att partiet i fråga har tagit bort bilderna, det är då ingenting partiet skulle beordra eller på något sätt uppmuntra till.

  Gilla

 28. Greger Dostojevskij skriver:

  Än så länge är det ju väldigt svårt att veta exakt vad som hänt eller om det alls har hänt något som är så fundamentalt kränkande att personen ifråga förtjänar att hängas ut på nätet som våldtäktsman.

  Ur den aspekten håller jag verkligen med de som är kritiska mot att Assange hängs ut i media. Först och främst tycker jag den skulden ligger hos Expressen, men också hos åklagaren som lättvindigt bekräftar att det rör sig om Assange. Det innebär att om någon skulle få för sig att anmäla mig eller dig med en bra historia i handen kan de i princip kan få oss, om inte fällda i domstol så i alla fall offentligt ”dragna i skiten”.

  Om man inte åklagare och press tar hänsyn till både målsägare och förmodad gärningsman har rättmaskineriet havererat och massmedia grovt missbrukat ansvaret inom yttrandefriheten. Så ser jag det.

  Gilla

 29. Helena Palena skriver:

  Nathalie Y: Jag citerar Kunskaparen på Flashback.

  Greger: Det har nog havererat. Idag är det media som är den dömande makten.

  Gilla

 30. Pingback: Top Posts — WordPress.com

 31. Eva skriver:

  Faktum är att jag inte tycker att det är så konstigt att man ifrågasätter dels åklagarens agerad och dels kvinnornas historia. Inte därför att det på ngn sätt skulle vara ok med våldtäkt eller för att man inte ska polisanmäla våldtäkt, utan för att det är saker som inte stämmer och får en att börja undra. Om vi tar kvinnorna: de säger att Assange inte är våldsam och att de inte var rädda för honom. Samtidigt verkar det som om det åtminstonde Anna Ardin anmält honom för är att han inte velat använda kondom. Om han inte ville använda kondom och inte använde våld eller verkat våldsam- hur får man då ihop att han skulle tvingat fram kondomlöst sex? Sedan måste man faktiskt ta hänsyn till vem som anmäler: någon som anser är benägen att tolka mäns handlingar inom en extrem ideologisk ram kanske bedömer saker annorlunda än de flesta av oss. Är ju också intressant att Anna Ardin tydligen anmält flera män innan hon anmälde Assange. Hon dras tydligen till fel sorts män – de flesta män är ju faktiskt rätt bra på att respektera kvinnor och att hon lyckats pricka in flera rötägg är ju rätt märkligt.

  Gilla

 32. Pingback: Assange-gate, Sexdebatt, Rättsdebatt och Pressdebatt « Aktivarum

 33. Helena Palena skriver:

  Eva: Det är mycket som är underligt. Jag tror Ardin kände sig försmådd. Hon har överreagerat. Hon kanske är på väg upp på glasberget – har en känsla av att vara – och ville ha Assange för sig själv. Båda är i giftasför ålder. Lite överåriga men så är det ju idag. En försmådd hon som tappat en 64-taggare ungefär.

  Den andra kvinnan kom och störde och då blev AA förbannad och så slog dom sina huvuden ihop och gick iväg en fredagkväll till polisen. Som jag förstår hade dom grunnat ett tag. Men en fredagkväll. Snacka akut! Nä, det är mycket här som inte kommer att hålla tror jag.

  Anna Ardins hämndlista kommer att ligga henne i fatet om det blir rättsprocess. Tror det hela kommer att rinna ut i sanden med den följden att Assange får ett rekordstort skadestånd. Han har ju dragits i smutsen inför hela världen. Och Anna Ardin är ju tillbaka igen. Så sjuk kan hon alltså inte ha varit.

  Gilla

 34. Berit skriver:

  Eva, det kan ju hända att Anna har högre krav på vad en schysst kille är än vad du har.

  Jasså Helena, du tror att Anna är orolig för att ”hamna på glasberget”. Men det var väl väldigt många år sedan kvinnor behövde en man för sin försörjning och därför fick se till att ”bli” gift. Det är tack och lov andra ordningar idag, ingen behöver gifta sig om de inte vill och alla ser inte tvåsamheten som det bästa alternativet. Så glasbergsteorin tror jag vi kan släppa, det brukar vara män som tror sig vara oemotståndliga pga sitt kön som anför den.
  Kanske Anna bara ville ha sex med en i hennes tycke sexig man. Jag tycker också Assange är sexig, det är sexigt med personer som är hängivna idealister. Men det är också fullt möjligt för en sexig idealist att ha en pissig kvinnosyn.

  Det ska bli lite intressant att se vad som händer när rätt instanser undersöker vad som hänt och hyenorna inte får mer utrymme.
  Jag instämmer i kritiken mot Expressen och rättsväsendet. Båda har agerat tanklöst och på ett sätt som absolut inte är förenligt med rättssäkerhet.

  Gilla

 35. politruken skriver:

  Flashback-trollen letar fram de mest otroliga länkar. Här en som sammanställt en del poetiska blogginlägg om kvinnor från den gode Assange:

  ”I’ve always found women caught in a thunderstorm appealing. Perhaps it is a male universal, for without advertising this proclivity a lovely girl I knew, but not well, on discovering within herself lascivious thoughts about me and noticing raindrops outside her windows, stood for a moment fully clothed in her shower before letting the wind and rain buffet her body as she made her tremulous approach to my door and of course I could not turn her away.”

  http://gawker.com/5620888/the-sexual-demigod-wikileaks-founder-worshipped-by-christian-women

  Jag tror en kulturkrock mellan australisk manhood och svensk feminism är svaret. CIA kan slänga sig i väggen. Rädslan för könssjukdomar är nog den verkliga orsaken bakom anmälan.

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Berit: Du är smart. Men jag tror ändå att rädslan för glasberget är kvar. Flickor som är 14 år – deras största och enda dröm är att ha en kille. Att vara utvald och att vara med. Sorgligt men sant. Den största sjukan i världen är ensamheten. Jag tror glasbergets ensamma och kala yta är fasa nummer ett än idag trots att kvinnor kan försörja sig själva.

  Det här med att ha sex är inget att leka med egentligen. Man kan tro att det är en bagatell. Men i själva verket är det livets mening man kliver in i när man särar på benen och släpper in en man. Det är heligt. Det borde vara det. Men till och med Simone B kände sig försmådd när hon legat med Sartre. Efter akten när han var nöjd, glad och trött somnade han. Men hon låg kvar och stirrade in i hans ryggtavla. Otillfredsställd. Det är synd om kvinnor som inte förstår spelet. Antingen blir man en Lisbet Salander som tar för sig och driver storyn. Eller, så får man ha det som det blir. Träffar man rätt och allt stämmer så är lyckan gjord. Som kvinna gäller det att välja sin och rätt trofé!

  Politruken: Tror du har rätt. Hela världen kommer att spinna på detta. Det kanske blir ett stycke för Dramatens lilla scen vad det lider. Och sen till New York…

  Gilla

 37. gotiskaklubben skriver:

  Detta låter ju hur vackert som helst. Kan någon översätta.

  ”I’ve always found women caught in a thunderstorm appealing. Perhaps it is a male universal, for without advertising this proclivity a lovely girl I knew, but not well, on discovering within herself lascivious thoughts about me and noticing raindrops outside her windows, stood for a moment fully clothed in her shower before letting the wind and rain buffet her body as she made her tremulous approach to my door and of course I could not turn her away.”

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Undrar om Julian A har skrivit alla meningar i detta hopkok. Men det låter poetiskt och känslosamt. Tror Assange är en känslig typ. Läser första meningen och ser Carola framför mig i sin blåa dress och i fläktarnas sus fångad av en stormvind.

  Men det är nog inte såna tjejer han gillar. Han ser nog Pallas Athena på San Fransisco Chronicle framför sig. Men alla inne i mediehusen är små muttrar i en fabrik. Och gnisslar dom på fel sätt åker dom ut. Så var finns hjältarna och hjältinnorna. Jo, i det lilla livet som inte syns.

  Nä, orkar inte översätta.

  Gilla

 39. politruken skriver:

  Försökte översätta, men får inte till det poetiska riktigt. Här kommer iallafall mitt försök:

  ”Jag har alltid funnit kvinnor som fångats i ett åskväder tilltalande. Kanske är det en manlig universell känsla, för utan att jag avslöjade denna böjelse för en härlig tjej jag en gång kände helt flyktigt, hyste hon inom sig liderliga tankar om mig , noterade regndroppar utanför sitt fönster, stod en stund fullt påklädd i duschen, innan hon utsatte sig för vinden och regnet och darrande närmade sig min dörr och naturligtvis kunde jag inte avvisa henne. ”

  Gilla

 40. Helena Palena skriver:

  Politruken: Men gud så bra! Här har vi pudelns kärna: Mannen och kvinnan och livet.

  JA vill ha en tjej med lite stake i och ingen blyg viol. En som vågar. En som suktar. En som tar initiativ. Kanske regnkappan åkte av så det skulle bli lite fart i sänghalmen. Kanske AA var för mild. Kanske JA ville para sig på riktigt: få barn med AA. Han kanske kände att han äntligen träffat rätt!

  Kvinnor i Japan nyper sig lite i fingret när det går för dom. Mer får dom inte visa. Det är annat det än med oss nordiska valkyrior som är vana att passa gården när vikingen sticker ut i sitt skepp. Hur AA är i sängen kan man ju inte veta. Men man kan ju spåna.

  Gilla

 41. politruken skriver:

  Snälla nån, denne Assange har höga tankar om sig själv. Ser sig som en räddande ängel för de stackars missledda kristna kvinnorna. Så här skrev han i sin bloggdagbok efter att föreläst och därefter varit på en fest för kristna nånstans down under, mestadels unga kvinnor.

  ”One of the devout was the lovely daughter of a New Castle minister. At some point in my unintended wooing of her, she looked up, fluttered her eyelids and said ‘Oh, you know so much! I hardly know anything!’. ‘That is why you believe in God,” I explained. This conversational brutality took her breath away and she swooned. I was exactly what she secretly longed for; a man willing to openly disagree with her father. All along she had needed a man to devote herself to. All along she had failed to find a man worthy of being called a man, failed to find a man who would not bow to gods, so she had chosen a god unworthy of being called a god, but who would not bow to a man.”

  Min översättning: En av de mest devota var en underbar dotter till en New Castle präst. Vid ett tillfälle under mitt oavsiktliga flirtande, såg hon upp, blinkade med ögonlocken och sa: ”Oh, du vet så mycket! Jag vet knappt någonting” ”Det är därför du tror på Gud”, förklarade jag. Denna konversation fick henne helt brutalt att tappa andan och hon svimmade. Jag var exakt den hon i hemlighet längtat efter; en man villig att helt öppet gå emot hennes far. Hela tiden hade hon behövt en man att luta sig mot. Hela tiden hade hon misslyckats med att finna en man värd att kallas man, misslyckats med att finna en man som inte böjde sig för gudar, så hon hade valt en gud ovärdig att kallas gud, men som inte skulle böja sig för en man.

  Herregud, och denne man, han går rakt i armarna på en svensk feminist. Som efter frivillig sexuell lek – där något går snett – GÅR TILL POLISEN! Vilken kulturkrock för en kille med en sådan kvinnosyn!

  Gilla

 42. Helena Palena skriver:

  Politruken: Grejen är nog den att svenska feminister beter sig likadant när det beger sig. Kaxig off the hook men i spelet med en man som man suktar efter blir man en liten flöjel. ”Åh, dig har jag längtat efter hela livet!” Klart det blir tuppjuck när man sen ska till och karln kör sitt race och hon inte hänger med.

  Fast å andra sidan läste jag i en kommentar att Julian Assange nog är psykopat. Så kan det ju också vara. Allt ljus på mig! Jag är härföraren! Böj er!

  Gilla

 43. politruken skriver:

  Helena, jovisst, tror det kan krocka ibland en del mellan det politiskt korrekta och det biologiskt undermedvetna. Först ger man efter för biologin, sen kommer uppvaknandet till den politiska verkligheten. Inte lätt att vara något överårig kvinna, som dras till maktens män… för även om Assange inte är en maktens man i traditionell mening, så är han ändå ett knulless att ståta med i trofésamlingen

  Gilla

 44. Helena Palena skriver:

  Politruken: Knulless! Wow! Bra uttryck! Tipsa media. Fast är det legitimt för kvinnor att samla på såna troféer? Blir man inte per automatik madrass och hora då?

  Tror meningen med livet är att träffa den rätte och få barn. Vad skulle det annars finnas för mening? Maslovs efterföljare har ändrat på sin behovstrappa och satt familjen och släkten på det översta trappsteget. Det är naturen gång. Varför skulle det annars finnas kvinna, man och barn = familj. Men den vill naturligtvis kommunister och socialister slå sönder. Hur ska dom annars kunna få makt!

  Gilla

 45. Hans skriver:

  Våldtäktsanklagelser har näst intill blivit det nya mentala dagen-efter pillret för bittra kvinnor, som ångrat det sex de gladeligen hade kvällen innan?

  Det är gott och väl på tiden att världen får upp ögonen över den medeltida svenska rättsprocess som oundvikligen drabbar en man så fort en kvinna nämner för polisen att hon känner sig våldtagen av honom. En ensam man har inget försvar i det läget.

  Läs gärna en annan intressant diskussion om fallet Assange.

  För övrigt, ”Berit”, du argumenterar din vana trogen blint och okritiskt till ”offrets” fördel, för ditt resonemang överensstämmer väl med ”Berit” i Ingrid Carlqvists blog. Höj blicken. Kvinnor kan ljuga beräknande, de med.

  Gilla

 46. Berit skriver:

  Höj blicken, Hans!
  Män kan också ljuga. 😀

  Gilla

 47. Helena Palena skriver:

  Berit och Hans: Alla kan ljuga. All vill ha sin rygg fri. Vi är som apor som vill bli kliade. Vi är avundsjuka och härmar varandra.

  Tyvärr måste vi dansa tango och para oss mellan varven för predikamentet för oss människor – som för alla andra på jordens yta – är att vi måste fröa av oss. Inget vi kan dagtinga med.

  Gilla

 48. nejtillpirater skriver:

  Finns det mer info om vad Piratpartiet har raderat?
  Och varför? För att skydda Assange?

  Gilla

 49. Hans skriver:

  @Berit

  Och vips förlorade du argumentationen Berit. Igen. För så svarar mitt femåriga barn också när hon inte har något vettigt motargument att komma med.

  @Helena Palena
  Givetvis kan alla ljuga, oavsett kön. Skillnaden i fall som det här, är att en kvinnas lögn kan leda, och leder ofta till åtal, utan att man ens hör mannens historia. Även om detta har föga effekt när man bestämt sig för att ”sätta dit en våldtäktsman”.

  Sen spelar det ingen som helst roll om mannen frikänns på alla punkter i domstol. Han är för evigt märkt i samhällets ögon. Resonemanget ”Ingen rök utan eld” blir det mentala rättesnöret.

  Skulle du lämna ditt barn på ett dagis om där arbetade en man som av sin tidigare fru falskt anklagats för incest, bara för att kvinnan lättare skulle få ensam vårdnad? Även om mannen i rätten friats från all misstanke? Ett ledsamt vanligt scenario idag.

  Gilla

 50. Helena Palena skriver:

  nejtillpirater: Jag vet ingenting om Piratpartiet. Men i början är det vilt och oregerligt men sen blir det som alla andra partier. Man måste rensa bort ogräsen för att få vara med. Så städningen av rabatten pågår.

  Hans: Det är media som är och har den dömande makten.

  Det är klart Assange har blivit märkt. Men har har ju också kultstatus så det kan hända att han blir ikon när detta är över om det visar sig att han är oskyldig.

  Jag har inget till övers för kvinnor (eller män) som anklagar sin moatje för sexuella övergrepp för att komma åt varandra. Att skada varandra så mycket som möjligt och använda barnet som tillhygge. Det är förskräckligt.

  Om vi ser på det religiösa förtrycket av kvinnan i bibeln och koranen är det kanske inte mer än rättvist att kvinnan har fördel i alla fall någonstans. Jag tror kvinnan är bäst för barnet när det skiter sig. Även om det bästa är för ett barn att ha båda föräldrarna.

  Det är klart det är synd om män som blir utsatta för lögner och som inte får träffa sina barn p g a en ondsint kvinna. Men jag tänker på alla drumlar som inte tar hand om sina barn. Som super och missköter sig och som bara dyker upp ibland. Tur i såna lägen att det finns en kvinna som står pall.

  Gilla

 51. olle w skriver:

  Anna är rättshaverist, det är ända förklaringen till hennes sinnesförvirrade beteende.

  Är det ingen mer än jag som tycker det är extremt oproffsigt av henne att hålla på med en inbjuden ”kollega”. Det hela känns väldigt vänsterflummigt.

  Gilla

 52. Helena Palena skriver:

  olle W: Han bodde visst hos henne i flera dagar dessutom. Känns verkligen oproffsigt.

  Gilla

 53. Berit skriver:

  Käre Hans.
  Jag tror du och jag har helt olika uppfattningar om vad en argumentation går ut på. För mig är det ingen tävling och kan således heller inte vinnas eller förloras. Om du känner dig som en vinnare så be my guest. 😀

  Att vi inte delar uppfattning om vad den duskussion är styrks ytterligare av din länk som du beskriver som en ”intressant diskussion” men som leder till Ingrid Carlqvists fanatikerblogg. Den består överlag av Carlqvists inlägg och en hyllningskör som kommenterar.
  Det är inte en diskussion, det är ett gäng som sitter och håller med varandra, varken mer eller mindre. Jag läser inte hennes blogg och kommenterar den således heller.

  Du bedriver en ohederlig ”debatteknik”, om jag ska uttrycka mig välvilligt. I avsakand av argument går man till personangrepp och det är precis det gör nu.
  Sådant roar inte mig så du får hitta någon annan att projicera din egen skit på.
  Over and out.

  Gilla

 54. Berit skriver:

  Felskrivet:
  ”den duskussion ” på första raden andra stycket ska naturligtvis bytas ut mot ”en diskussion”.
  På sista raden, andra stycket ”således heller” saknas ett INTE.
  Tredje stycket andra raden ”avsakand” ska bytas mot ”avsaknad”.

  Bäst att vara extremt tydlig när man har med den sortens ”debattörer” som Hans tillhör… 😀

  Gilla

 55. Maria skriver:

  Hej Helena Palena! Jag tycker att du och Anders Eklund har äktenskapstycke. Hejdå!

  Gilla

 56. Helena Palena skriver:

  Maria: Menar du Anders Eklund – politisk chefredaktör på Hälsingetidningar AB?

  Gilla

 57. Antonia skriver:

  Var det du som pixlade bilderna?
  Eller är den censurerad utav andra?
  Alla vet ju hur de ser ut ändå så vad är vitsen med det?

  Gilla

 58. Helena Palena skriver:

  Antonia: Vitsen är att göra som tv och tidningarna gör.

  Gilla

 59. Magnus skriver:

  Berit, tack för att du ger lite perspektiv.

  Ni andra, har ni funderat på att ni kan ha fel?

  Ni bedriver en hetsjakt på en människa som ni aldrig har träffat (eller?) och som har anmält ett brott. Ni lär ju trots allt inte ha en aning om vad som har hänt. Har det slagit er att hon faktiskt kan ha blivit utsatt för övergrepp. Vad gör ni då?

  Vart får ni allt ert hat ifrån?

  Gilla

 60. Helena Palena skriver:

  Magnus: Var finns hatet? Jag hatar inte. Håll in dina hästar tack!

  Gilla

 61. Magnus skriver:

  Kanske inte. Men du är väl medveten om att du väljer att ta en aktiv roll i den internetmobbing som pågår mot anmälarna. Du kanske inte ser hela sammanhanget, men visst bidrar du till ett hat. Oavsett om det var den rollen du tänkt ta eller inte.

  Känner du igen det här citatet Helena:

  ”Det är kvinnan som får all skuld vare sig hon är madonna eller hora. Det sitter i än. Om det vittnar Bjästa i stor skala. Men det är likadant överallt.”

  Det kanske är du som ska hålla dina hästar inne, dom verkar nämligen inte vara riktigt hemma…

  Gilla

 62. Helena Palena skriver:

  Magnus: Ja, det känner jag igen. Är det mobbning som pågår på nätet? Kan du tala om hur min mobbning ser ut. Hur ser mitt hat ut?

  Anmälarna? Vilka är dom? En är känd – inte den andra vad jag vet.

  Gilla

 63. Pingback: Tankar om rättspelet « Trollan's Tankar om stort och smått

 64. Lily Grey skriver:

  Det är olyckligt att så mycket har läckt ut i media. För båda parters skull.

  Jag blir obehagligt berörd av många av de kommentarer angående Anna Ardin som jag har läst, men även en del om Assange. Ingen har rätt att uttala sig om deras karaktärer utan att känna dem väldigt väl, och dessutom har varit närvarande vid det påstådda övergreppet. Sanningen är att ingen av oss vet exakt vad som har hänt och vi måste invänta förundersökning, rättegång och domslut innan vi kan börja spekulera.

  Det är mycket möjligt att Assange har ofredat Ardin, det är också möjligt att Ardins anklagelse är ogrundad.

  Min personliga erfarenhet av arbete i rätten är att det är oerhört tufft för en anmälande kvinna eller man i våldtäcktsrättegångar. Deras karaktär och uppsåt blir extemt hårt åtgånget och ifrågasatt, medan den åtalade kan säga ”Jag trodde han/hon ville” och det räcker.

  Jag har varit med om många rättegångar där målsägaren mobbas, deras moral ifrågasätts och det ställs ingående frågor om deras sexliv, vad de har för underkläder och så vidare, medan den åtalade slipper närgångna frågor.

  Det är irrelevant om Ardin och Assange haft frivilligt sex flera gånger, det är irrelevant om de hängt upp och ner från kristallkronorna och kittlat sig med strutsfjädrar och inbjudit halva sta’n att vara med på det hela – så länge båda är med på det. (Och halva sta’n).

  Vad som måste utredas är ifall Assange har påtvingat Ardin sin sexualitet mot hennes vilja vid något tillfälle. Vad deras sexuella förflutna är ska inte ha någon påverkan på utslaget.

  – Såvida man inte kan påvisa att Ardin satt i system att okynnesanmäla människor hon inte tycker om, eller Assange har andra våldtäcktsdomar i det förflutna.

  Min personliga, privata ÅSIKT är att texten Assange skrivit (påståtts skriva) om den unga kristna kvinnan som han ”befriade” tyder om inte annat på ett förfärande ego, som jag personligen skulle finna synnerligen oattraktivt. Men det gör ju inte honom till våldtäcktsman.

  Låt oss invänta rättegången.

  Gilla

 65. Helena Palena skriver:

  Lily: Vi får väl som om det blir någon rättegång! Ardin har ju en hämndlista. Blir det rättegång ligger den nog henne i fatet. Assange är en vittberest man. Undrar vad han gör på sina resor fri som en fågel som han är.

  By the way när jag ändå har dig på tråden så stavas inte våldtäkt med C! No offense!

  Gilla

 66. Pingback: Straffknull eller våldtäkt? « Gotiska Klubben

 67. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR i omtankens tecken

  tillönskas du på:

  seforslin.se

  VÄLKOMMEN!!!

  Gilla

 68. Pingback: Kära Jultomten « Against All Flags

 69. “ Captain cocksman in blonde land”.
  Katha Pollitt woffles in the Guardian (http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/27/rape-left-julian-assange-swedish-law-wikileaks)
  She states:-

  “Maybe it’s true that an ordinary guy, faced with similar accusations, would have been allowed to slip away quietly once he left Sweden rather than become the subject of an Interpol red notice. (Maybe not, though. The 11 Swedes on Interpol’s public red list include people wanted for fraud and other non-spectacular crimes. Much has been made of the fact that only one of these, an alleged child molester, is charged with a sex crime. But the vast majority of wanted people are privately listed, so actually there’s no way of knowing if Assange’s case is exceptional.)”

  And:-

  “In fact, Swedish law does distinguish among degrees of rape, with Assange being accused on one count of the least grave kind.”

  So I might ask Pollitt – was it mere molestation or did Assange rape the two women?

  The fellow did not call the woman the next day after he had consensual sex with her; his condom broke or he had unprotected sex with her – which was it?; and – a harassment charge – not a direct unequivocal rape charge – well was she raped or wasn’t she? – not even the woman is sure; then four days later when the second lover calls the first, then Ardin cries – rape ( guess it took her a while to figure out if the sex was desired consensual sex or not). And to make matters worse he participated in two brief affairs – absolutely criminal assault with a friendly weapon.

  But, more seriously Pollitt fails to touch any of the big issues – such as when Assange sought to rely on the benefits of the Swedish media laws – the CIA threatened to stop sharing secrets with SEPO ( i.e. the Swedish Secret Service). Ab initio the CIA did have a direct interest. But, the issues don’t simply end there, for there are still bigger issues at stake.

  Ever thought that Afghanistan’s pipeline, the revelations of Wikileaks, and the US cosseting of President Islam Karimov might simply all be intertwined. Is the US setting out to reach Assange via Swedish proceedings, while being fully aware of military documents accessed by Wikileaks that expose the consistent blind eye turned by the US in its dealings ( non-dealings or intervention) with the torture, forced labour, organised crime and one man and family rule by Karimov in Uzbekistan? What would be the implications for the US if it acted in a principled way about the extensive abuses in Uzbekistan? Well, seems to me it would immediately place in danger a key supply route into Afghanistan. Incidentally Sweden had sent troops to Afghanistan. Silence please.

  The sad truth is that it is we the people who are the voters and those in high office are – or ought to be our honest representatives. The leaks so far have been no more than the impressions of the employed diplomats who are hired to give such honest opinions as they form them about the country and individuals in the countries they have been assigned to. How horrendously dangerous for the US Empire when the people start reading the truth. The more we know about any dirty dealings in the name of the people, the more the people are empowered to stop the elected tails from wagging the electoral dog – so press on Wikileaks.

  Who takes Anna Ardin seriously? Did she conspire with her friend /lover ( ?) Sofia Wilen to set Assange balls a rolling – that is the question. Ardin is the Political Secretary of the Swedish Social Democrats. Ardin was connected to the “ladies in white” who protest the Castro regime and has ties to anti-Castro groups ( supported by the CIA) and she was deported from Cuba for reason of subversive activities. Lieutenant Colonel Mattias Ardin, Deputy Head of Operations, Swedish Joint Forces Land Component Command, cousin and close friend. He works with Nato Operations in Afghanistan. Is there any remote probability of a CIA link or operation? Would the CIA be smart enough to get a feminist leftist to smear Assange …duh…huh? Her blog is called “ 7 steps to legal revenge” and step one was to screw Assange. For goodness sake she brought the man to Sweden for a conference and a fuck. Then he bestows blessings on her friend Sophia as well and she too sets out to fuck him. Isn’t the whole affair a load of “poppycock” – sorry – double “poppycock” intended to smear Assange upon the flimsiest of so-called evidence? At least he has so far not been charged with impotence.

  Top secret – I just figured it out – Assange has a weakness for women. So, my legal advice to him is that the next feminist Swedish woman he has sex with he proceeds as follows:-

  A. Ask her in a calm voice if she desires to have sex with him, and ensure that the hidden recording machine is running.
  B. Next, ask her to write down the words of consent that she just verbally agreed to and include in the consent document, the following:-
  i) Names of the persons about to have sex.
  ii) Protected or unprotected sex has to be agreed.
  iii) The various positions in which the sex is permitted.
  iv) The duration of the sex – with a pre-ejaculation clause included.
  v) Whether the Kama Sutra can at any stage of the intercourse be consulted if the sex is not proving exciting enough.
  vi) Finally – what are the expressions of sexual satisfaction to be when the two climax – be it a simple ohhhhh – or an – ahhhh – or some other pre-approved expression of appreciation.
  C. Never forget to have the consenting Swedish woman sign with the words added “ I have signed this document of my own volition, without inducement, excitement, anticipation, or any other form of seductive invitation from the man with whom I am about to have sexual intercourse – and – I have signed because indeed I freely want to have sex with this man (insert the man’s name).” Then you can have sex and he can then insert his penis into the vagina ( but only for the duration that she has pre-signed to).

  I plan to write a play about the whole affair – and it will be called “ Captain cocksman in blonde land”.

  http://www.globaljusticeonline.com

  Gilla

 70. nejtillpirater skriver:

  @Courtenay Barnett

  Right, the rapist is the good guy, blame the women…

  Learn from Michael Moore, he at least admitted that he was wrong:

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2010/dec/28/michael-moore-mooreandme-twitter?INTCMP=SRCH

  Gilla

 71. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Thank you for your excellent comment on this Assange affair. Yes, please write a play about the whole thing. The world needs it. Specially Sweden!

  Gilla

 72. @ nejtillpirater – with respect you miss my point. Maybe you can explain:-

  1. Since you say that I am letting ”rapist off” – or – blaming the women, as you say – then why isn’t the charge rape as alleged but just simple harrassment?

  2. Is it not possible for someone to be accused of something, but when the case is tried the person is found ”not guilty”.

  3. Is your standard of justice simply to believe one side, and not analyse the available evidence – haven’t I just done just that?

  My real point is that the whole case, based on the evidence known to date appears truly farcical.

  I blame naive people for believing the complaint without serious analysis – and actually – I do repsect women – not least because my mother and sisters were ”women”…ha…ha… if we can lighten up for a moment.

  Cheers.
  CB

  Gilla

 73. Pingback: Assange: Anna fick två orgasmer! Anna: Julian är världens sämsta ligg! Direkt ur protkollet | Helena Palena

 74. Pingback: Socialdemokraterna mot Julian Assange | Medborgarperspektiv

 75. Pingback: Får Julian Assange blöja och bindel? Är Bradley Manning skyldig? | Helena Palena

 76. Pingback: Omskrivna knull föremål för rättegång! « skvitts

 77. Pingback: Julian Assange´s a swedish fucker! Hands over to USA | Helena Palena

 78. Pingback: Julian Assange vill ha garantier som inte finns! | Helena Palena

 79. Pingback: Julian Assange som världens frälsare | Helena Palena

 80. Pingback: 37 påståenden som bör synas | © Lisa Soulagera

 81. Pingback: Julian Assange sänder en signal som bara påvar gör! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.