Sahlin smörjer pensiomassan! Inget skydd för Wikileaks!

Wikileaks server står i Solna. Man ansöker om utgivarbevis i Sverige och därmed få del av grundlagsskyddet. Men en sak är säker – om USA vill och säger åt våra svenska företrädare så är det USA som bestämmer. Tänker på när Thomas Bodström lämnade ut dom tre egyptierna med huvor och piller i analen. Då var det terrorlagen efter 9/11 som gällde. Ett sånt läge kan uppstå igen. Egyptierna blev sen torterade. Hur är det med dom hemliga planen som flyger runt med misstänkta människor? Med människor som blir torterade och inte får en juridisk prövning. Kan inte Wikileaks läcka lite om det? Assange säger sig ju vara specialist på hemligheter och läckor och att Sanningen är störst!

*******
Mona Sahlin satsar på att vinna makten meddelst smörjning av fattigpensionärsmassans ryggar. Runt en miljon ingår i den klungan. Alla måste leva på bidrag för att överleva. Nästan gråtmild säger Sahlin att det är dags att satsa på dom som byggt upp Sverige. Men herregud – sossarna har ju haft 90 år på sig att göra det bra för herr och fru Svensson som byggde och byggt upp landet. Att komma nu med valfläsk i stugorna är bara för makabert? Tror ni den satsningen går hem? Det tror inte jag. Av två onda ting väljer jag dom blå.

SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Sahlin smörjer pensiomassan! Inget skydd för Wikileaks!

 1. politruken skriver:

  Mohammad Alzary, en av de två egyptier som avvisades från Sverige genom CIA:s försorg vintern 2001, fick 2008 ett skadestånd på tre miljoner av svenska staten.

  Var han terrorist eller inte? Den frågan försvann på något konstigt vis p g a CIA, piller i analen, tortyr, etc. Som vi vet – läs Merit Wagers blogg – så söker många politisk asyl här i Sverige. För Sverige är ett mycket bra land – att söka politisk asyl i. Och här finns knappt någon granskande journalist överhuvudtaget som kollar upp vilka de egentligen är, de som inte har några identitetshandlingar, de som säger sig vara under 18 år och alltså ett stackars ensamt barn. Snyftreportagen är många, det politiskt korrekta styr. Lätt att halka in i den kören.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  politruken: Terrorist eller inte. På den tiden såg dom spöken på ljusa dagen. Bara att sitta där med huva och vara drogad och veta att tortyr väntar är värt tre miljoner.

  Sverige! Sverige! Lilla land med så blåögda journalister då är det lätt att bara komma hit och ta för sig. Nej, det finns ingen granskning. Barn med skäggstubb och armanikläder. Jo, man tackar!

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Precis. Det röda nedmonterat i 90 år vill de nu bygga upp som om de inte hade någonting med nedmonteringen att göra.
  Och folk tänker inte långt.
  Olof Palme har lärt politiker att tala med kluven tunga, så att man kan klara sig ur alla situationer galant. Han var en mästare och han ljög konstant. Svarade aldrig på frågor heller, han bara sa det han ville har sagt. Och utan att titta in i kameran. Ärligt.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Skitbra sagt! För att inte tala om hur Göran Persson satt och ljög tittarna rakt upp i ögonen i dokumentären som Erik Fichelius gjorde om honom.

  Persson sa att han absolut inte hade en aaaaaaaaning om att Thomas Bodström var Lennart Bodströms son när det gällde val av justitieminister. Wojne! Wojne!

  Gilla

 5. Ja pensionärerna ja… det är ju jag det när som helst. Har ingen aning ännu vad jag får, blir en glad/trist överraskning. Men det blir väl ungefär detsamma som 90-åringen får i genomsnitt. Märkligt. Vet att min ITPK blir 121 kronor per månad. Herregud vilken enorm summa! Jag ska göra som min far jobba tills jag dör!

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Värst är att de inte inser att medborgarna är inte dumma och okunniga längre. De inser inte att med datorns intåg har förutsättningarna förändrades dramatiskt.
  Förr var det mycket svårare införskaffa rätt info på bonngården, idag är ju inte så längre. Och det verkar politikerna inte riktigt ha fattat än.

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  ”Och det verkar politikerna inte riktigt ha fattat än.”

  Jo… – Antonia – och många av dom skulle nog göra sig bra i TrögFattarFöreningen (video ca 4 min).

  Att politidker över lag också behöver gå på kurs – för att lära sig att använda begreppsord – som Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna KAN förstå – det skulle nog ej skada heller, tror jag… 💡

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Du får nog lite mer än 90-åringen. För du har ju jobbat ganska länge men hon – 90 – åringen har varit hemma med barn innan man fick lite poäng för det.
  Jag ska också jobba tills jag dör. Det är det enda jag tänker göra.

  Antonia: Förr var det mycket lättare att vara politiker och makthavare. Idag fattar vi för mycket. Oj, så mycket jag har lärt mig bara på ett år. Halleluja!

  Josef: Jasså finns det en förening även för såna. Måste genast kolla!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Josef: Högt utbildade och så tröga och alla var ekonomer! Gud så kul!

  Gilla

 10. mrmhalland01 skriver:

  Jag förstår, men, vad menar ni ? 🙂

  Den var bra Josef 🙂

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Halland ett rätt bra exempel på vad jag menar är att t ex finansminister Anders Borg som ung student (video ca 2 min) – VISSTE det mesta om hur nationalekonomi funkar när den funkar.

  Ca efter några år ytterligare på utbildningsanstalter + i den politiska skolan en hel det år – så är han ju åt hållet helt körd på nationalekonomi folkrättsligt sett (ifall han nu ej är TVINGAD till att hålla god min i elakt spel) = ÄR anti en HÅLLBAR dynamisk nationalekonomi – trots att han är finansminister.

  Är det ej både tanke- och löjeväckande 😕 – undrar Josef B. 😉

  Gilla

 12. Znogge skriver:

  Hur som helst vore det inte en dag för tidigt! När man ändå är igång så hivar man över en större summa till skolan också. Men jag vill se det först innan jag tror på det… Man är liksom aningen luttrrad vid det här laget…

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Josef: Man kan undra om Anders Borg kan det här med pengarna i världen? Och hur det förhåller sig till Sverige. Kanske karln rentav är en nyttig idiot.

  Znogge: Nej, inte en dag för tidigt. Valfläsk, valfläsk hela da´n!

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – jag tror att Anders Borg t ex har läst boken Bankerna & Skuldnätet – men att han ej kan göra något å t ex RÄNTEBLUFFEN.

  Så han ”gillar läget” och glider med – tills sådana som t ex Du har gafflat så mycket att något MÅSTE göras – för att det politiska etablissemanget = PyramidMaktHavareMaffian (folkrättsligt sett) ej skall ”tappa ansiktet” helt och hållet.

  Men sanningen närmare är nog att politikerna överhuvudtaget ej alls har en susning om vad Fokets Vilja = vanliga MedMänniskors VILJA = väsentligt flera än 90 % av medborgarnas VILJA är för någonting – är jag rätt säker på.

  Men det är ju bara att ”gilla det läget” = för att själv få ENERGI över för att om och om igen påtala detta missförhållande. Du vet ju att – ”Ifall Wi spottar på en sten tillräckligt länge så blir den ju blöt i slutändan !”

  En MedMänniska är en som ställer till det gott för sin egen del OCH så många andra som möjligt.

  En PyramidMaktHavare är en som ställer till det gott för sin egen del – men på andra människors bekostnad (video 3 tim 35 min) – och då FRAMFÖRALLT oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna. / Josef 😉

  Gilla

 15. Bertil Jansson skriver:

  Servrarna står i Solna. Då ska väl Solna utrymmas innan B52orna börjar släppa sina bomber. Visserligen är inte Collin Powell längre utrikesminister – han och Tok-Busken sa ju att USA kunde slå till vart som helst i världen när dom fick lust om dom ansåg att amerikansk säkerhet hotas och det är väl vad nästan varje ansvarig amerikan och varje ”ansvarig” svensk politiker = borgerlig politiker säger om Wikileaks.

  Sanningen ska inte sägas, inte om den handlar om hur människor dödas och torteras – västs variant på Stalins eller Pinochets system.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Bertil: Slå till var som helst i världen! Hemska tanke. Men det kan dom nog. Är det inte MIK som styr världen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.