Julian Assange: Frälsare eller bluff!

Julian Assange – är han en frälsare? Kan han rädda världen från undergång? Tänk om han är ditplanterad för att förvilla begreppen. Bara det att han är så framtagen och ska börja skriva krönikor varannan månad i Aftonbladet av alla tidningar gör ju att klockorna börjar att ringa. Eller, vet inte Jan Helin vad han håller på med? Läs vad William Engdahl skriver. Tack Linda för tipset!

Idag kan du dessutom chatta med Julian klockan elva på Svenska Dagbladet och klockan ett på Dagens Nyheter. Hoppsan – alla sliter och river i karln och han är sååå rumsren. Undrar om han kommer att läcka att vi alla medborgare i EU snart ska få en extra skattebörda på halsen. EU-kommissionens planer är långt framskridna. Eller, tala om för världen att Federal Reserve och Centralbankerna styrs av en privat penningkartell som suger ut världen. Och att vår Riksbank är med i den karusellen och ej styrd av folket. Skulle inte tro att Julian Assange pratar om sånt – det absolut viktigaste – för då blir han med all sannolikhet tystad på direkten. Vem i hela världen kan man lita på?

DN SvD
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Julian Assange: Frälsare eller bluff!

 1. Nä frälsare är han väl knappast bara en man i ropet just nu och varför ser han så gammal ut och som om han egentligen var från något annat land än Australien? Blek och tärd. Ser han aldrig dagsljuset? Nä så kan det förstås vara.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Han är född 1971. Det finns ju två färger på sparris. Såna som växer under jorden blir vita. Han kanske är en sån.

  Gilla

 3. Vad vet man vad som är i den allt vildare kokande soppan – inte ett skit!!!

  Häromdan läste jag nånstans att Sverigedemokraterna är ”uppfunnet” och styrt av två judiska bröder, bröderna Ekherot.

  Ja, jisses… Han kommer nog snart vandrande på vattnet, hand i hand med dem!:-)))

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Forslin: Menar du Jesus eller Julian?

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Som vanligt får framtiden utvisa om han är god eller ond. Just nu är hypen stor. Men märklig att han ständigt ser så olycklig ut.
  Men klart också att vi är aldrig heller nöjda, varken med det ena eller det andra. Och det är lika bra. Missnöje drar världen framåt. Utan det skulle vi bara sitta och däsa eller jäsa? .

  Gilla

 6. eric hagman skriver:

  Den kvinnliga journalisten i filmen Green Zone är New York Times reporter Judith Miller. Filmen som bygger på en sann historia handlar om Bush admistrationens mörkläggning av den påstådda existensen av massförstörelsevapen hos Irak.
  Filmen är ett ”dokument” över USA’s folkrättsbrott i Irak.

  Med dagens USB minnen kan alla säkerhetssystem lätt kringgås och ”Segrarna” kan inte längre skriva sin tillrättalagda historia.

  Med ett fritt Internet är det svårare att mörka rubbet och fria journalister kan börja spela en roll igen som hjältar! I USA betyder individen mycket, nästan allt och det är gott om amerikanska hjältar genom historien!
  Jag tror Julian Assange är nästa hjälte!

  Gilla

 7. eric hagman skriver:

  Green Zone (krigsthriller)med Matt Damon som hade premiär i mars i år.

  Att filmen som så tydligt pekar ut USA som den stora imperialisten och förtryckaren av civilbefolkningen som varken har vatten eller el pga USA’s krig.

  När det görs en sådan film i USA idag är det ett positivt framsteg.

  Som filmens samvete utgörs av en irakisk krigsveteran. Det är genom hans desperata förtvivlan över landets förfall och invasionens vansinne.

  Vill tipsa om ”No End in Sight” och ”Operation Homecoming” (2007) Två Oscarsnominerade, omistliga dokumentärer. Den första om USA:s vanskötsel av landet efter invasionen. Den andra om vardagen för fotsoldaterna.

  Jag tror läckor som Julian Assange behövs.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är nog jobbigt med all uppmärksamhet. Och kanske man blir lite blek om nosen om man är sanningen på spåren.

  Eric: Alla som säger sanningen behövs. Verkligen! Det som hände och händer i Irak finns det inte ord för. Folkrättsbrott var just rätta ordet och desperat förtvivlan. Att det får fortgå. Men vem ska stoppa idiotin? Kanske alla som har ett USB-minne. När det gäller filmerna ska jag håla korpgluggarna öppna.

  Gilla

 9. Berit skriver:

  Jag tror Julian är en hjälte och han är grymt imponerande!
  Idag nr alla bara tänker psig själva och inte ser vad som händer runt dem så är det uppfriskande med en person som ser vad som sker och som inte tvekar att upplysa resten av världen, så vi alla får chans att få veta.
  Det menar att det är en akt av solidaritet med dem som är direkta offer för maktmissbruk, men också med oss andra som nu också kan reagra och får se och kan genomskåda spelet som man vill hålla hemligt för massan.

  Ann Helena Rudberg behöver nog inte oroa sig för att Assange inte kommer ut i dagsljuset, jag mötte honom på Sveavägen idag. I full sol.
  Att han är blek, tärd och allvarlig är väl inte så konstigt. Vem blir inte det när man ser eländet runt omkring oss! Umgås man med det hela dagarna så finns det väl inte så himla mycket att skratta åt.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Berit: Nä, det finns inte så mycket att skratta åt. Men om Julian är på riktigt skulle han nog inte få så mycket tid i media. Det är något som är lite skumt. Vi får se om han läcker mer av substans. Om det kommer mera helt enkelt.

  Gilla

 11. Linda skriver:

  Vad kul att du skrev ett inlägg om detta 🙂
  Aftonbladet är en bra megafon man när många åt båda hållet så att säga och nog är det förnuftigt att vara en smula misstänksam.
  Önskar också att några etablerade kunde ta upp detta med pengarna och pengarna!
  Skapa ett riktigt drev, de vore något.

  Gilla

 12. Linda skriver:

  Just på twtter skriver de just ingenting om bankeliten, finner det konstigt.

  Gilla

 13. Linda skriver:

  PS. twittrade, om detta inlägg.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Linda: Ja, Linda – tänk om Wikiläckan kunde starta ett jordskred om banksternas illdåd och rädda världen en gång för alla.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Linda: Måste kolla! Är sällan på Twiiter! Vi syns på kvitterkvisten med andra ord.

  Gilla

 16. Helena!

  Vem jag menar kommer gående på vattnet, undrar du. Ja, vilka som troligen äger även den makten kan du ju fundera på – men är det riktigt illa kommer kommer även här aktuell hjälte i sällskap … vilket jag dock inte tror, eller vill jag inte tro, snarare. Men, vad vet man om skeenden i Dårhuset I-världen, så sprängfullt av vid penningen hypnotiserade hysteriker, styrt av idioter!!! – ?

  Gilla

 17. glömde senaste beviset på att I-världen är ett dårhus, sprängfullt av vid penningen hypnotiserade hysteriker, styrt av idioter … det beviset, Helena, torde övertyga Dig -o- Björn alldeles särskilt, om substansen i den brutala sanningen om I-världen!

  kolla: seforslin.se

  Gilla

 18. 22 inch car rims skriver:

  wats up man hows it going

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Forslin: Vilken syn att få se gänget komma travande på vattnet som vilken skräddare som helst. En syn för gudar!

  Men aspirerar man på att styra och äga världen då ska man ta mig fan KUNNA GÅ PÅ VATTEN OCKSÅ!

  Gilla

 20. eric hagman skriver:

  Genom åren har sittande administration (president) ändrat i reglerna som visar inflation, budgetunderskott, arbetslöshet mm
  Varför vill man visa lägre inflation?

  Naturligtvis är det bra med låg inflation om man har kostnader som påverkas av inflationen såsom medicare, pension, arbetslöshetsunderstöd mm. Men det påverkar även den redovisade GDP siffran.

  Alla redovisade siffror som gammelmedia skriver om är BLUFF siffror avsedda att vilseleda den stora majoriteten!

  Crash Course: Chapter 16 – Fuzzy Numbers by Chris Martenson förklarar hur allt sker!
  Sammanfattningsvis: Vansinne! Videon är på 16 min, Se den! Engelskt tal+ text.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Eric: Om vi inte hade nuvarande system skulle världen vara snudd på ett paradis!

  Ska kolla på filmen men först ska jag klyva ved, spänta stickor kort sagt arbeta i mitt anletes svett. Det är annat det än att handla med aktier och tjäna pengar på luft.

  Gilla

 22. Grubbe skriver:

  Eric, Green zone är en propagandafilm med väldigt lite verklighetsförankring. En spelfilm kan aldrig vara ett dokument.

  För jag antar att filmen inte tar upp att tre olika länders underättelsetjänster vardera lämnade över dokument som stödde att Irak höll på skaffa massförstörelsevapen. Men sådann information får vi ju aldrig i våra vanliga medier, eftersom det inte är ”rätt” sanning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.