Profit! Profit din lilla skit! Rör inte våra naturtillgångar!

Anders Borgarna vill sälja ut statliga bolag. Men jag säger nej när det gäller att sälja ut våra naturtillgångar. Kunde inte Maud Olofsson sagt på en gång att dom vill sälja ut Vattenfalls brunkolsinnehav i Tyskland. Det tycker jag vore bra om så skedde. Bort med skiten.

Hur kan det komma sig att Vattenfall tillåtits bli en sån hydra som flyttar på byar i andra länder? Här är även sossarna skyldiga. Det måste ju bero på dålig politisk styrning och att man lämnat walk over till marknadsdirektörerna som bara arbetat på som vanligt i sin VD-nit. Profit! Profit! Vattenfalls vinst på 55 miljarder borde inte den ge medborgarna i Sverige billigare el? Istället gick el-priserna upp under den kalla vintern. Kan inte politkerna bli naturahushållare istället för kratta-manegen-nissar åt stora bolag som lurar i vassen och som vill köpa upp Sverige. Finns nationen Sverige överhuvudtaget längre?

*******
Iranskan – Sakineh Mohammadi Ashtiani – som skulle stenas till döds har två barn. Anklagelsen är otrohet. Lever vi på 2000-talet? Ska man behöva läsa om sånt här i vår tid. Jag mår illa. Kvinnan i fråga blir dessutom våldtagen i fängelset. Det går tydligen hur bra som helst för en man att vara otrogen för man kan väl anta att utövaren är gift. Dom kanske är flera till och med. Stackars människa. Tack vare internationella påtryckningar har Iran backat och kvinnan ska istället hängas!

SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Profit! Profit din lilla skit! Rör inte våra naturtillgångar!

 1. Antonia skriver:

  Undrar vems fel är det? Är det Maud som var otydligt eller är det media som var det? Och varför köptes in brunkolsindustrin? Antagligen för att sälja den senare med vinst så klart. Investering. Samma dubbelmoral som med vapenindustrin.

  Och ja, i vissa länder är det riktig eländigt med rättvisan. Mannen kan göra vad som helst. De går fria. Allt är kvinnans fel. De här männen är så patetiska som tvingar sina kvinnor att gå i svarta lakan för att de inte kan själva styra sina egna lustar.
  Varje burka, chador, nikab är en tydligt tecken på dessa mäns absoluta svaghet. Så arg jag blir.

  Gilla

 2. Ara skriver:

  De här mullorna är jordens avskum. De är de mest äckliga och kurpta och har get oss elände och förnedring i 30 år. Vårt älskade land har skadats så svårt av dessa barbarer som vi alla hoppas skall försvinna snarast från vårt land tillsammans med deras religon.

  Gilla

 3. Det var nog ett politiskt utspel det där med brunkolet. Maud får inte min röst i år. Den går nog snarare till ett annat Alliansparti. Ska du verkligen rösta med sd? Menar du det? Min gamle ”andrapappa” hotade med att proteströsta på dom också, men nu vet jag inte om han orkar. Efter att han bröt bäckenet. Men sd kommer säkert in i riksdagen och orsakar panik och kaos. Kan ju vara uppfriskande kanske? 😉

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Så var det nog. Och det var sossarna som inledde segertåget i brunkolets land. Politik i all ära – men i själva verket är det pengarna och företagen som styr.

  Visst är dom patetiska – riktiga ynkryggar under svarta fanor.

  Ara: Vilken tillbakagång! Likadant i Irak. Där gick kvinnorna i dräkt och var hur tjusiga som helst på 60-talet. Det är omodernt med religion. Den ska man ha i sitt hem och absolut inte som statsskick. Barbari var ordet.

  Ann Helena: Ja, ska proteströsta på SD. Blocken är bara spel för gallerierna. Blir inte stor skillnad mer än någon procentsats hit eller dit när det gäller skatterna t ex. Försumbart.

  Borgarna gilla jag bättre. Känns skönare på något sätt. Men dom är också sossar egentligen. Det är vi alla.

  SD gillar män i topp. Lite ute. Och kanske har lite suspekt program vad vet jag. Har inte kollat så noga. Ska rösta på dom just för jag vill ha vickning, ruckning och lite kaos bland dom sju dästa systrarna som dansar och hoppar som Storebror vill. Det kommer SD att göra också men kan dom spara in en krona på flyktingsmugglingen så blir bara det en liten bonus.

  Gilla

 5. Znogge skriver:

  Det är för jäkligt hur rättvisan ser ut i vissa länder. Hur män får behandla kvinnor… Någon borde ge dem en minnesbeta so hette duga. Det gäller verkligen att vi i Sverige står upp för att alla kvinnor har samma rättigheter.

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Jag vet inte vad jag ska rösta på. Det blir ju inte den röda sidan, det är ju klart sen jag är röstmyndig.

  Synd tycker jag att miljöpartiet är bunden till sossarna för jag skulle kunna tänka mig att rösta på de.
  Men å andra sidan är vi snart vid enpartisystemet om det fortsätter så här.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Znogge: Verkligen!

  Antonia: Snart har vi det som i Amerika. Och kanske lika bra. Massa småpartier som kostar oss en massa pengar när det ändå bara handlar om rött eller blått och när båda sidor som spelar är snudd på identiska. Det känns bättre med borgarna dock. Långa maktinnehav är inte bra för något land. Det blir mygel och vänskapskorruption.

  Gilla

 8. Fram för enväldig Kungamakt – hellre än Dårhusimitation a la USA!!!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Forslin: Håller med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.