Love Parade! Tuppjuck!

Duvor dansar också innan dom parar sig.

Flockar, grupper, gytter. Tänk att människan kan packa ihop sig och döda varandra i en massa som stackas på varandra. Nästan otroligt. Men det är sant. I Love Parade i Tyskland dog 19 och 340 skadades. Idag regnar det här. Ute såg jag en flock med duvor – omkring 30 stycken – som pickade runt i sanden. På lagårdstaket satt ytterligare ett gäng. Tänkte, vill dom verkligen ha blöta fjädrar. Men när det började regna ihärdigare flög dom iväg i flock och har tagit skydd inomhus under nockar och andra utsprång. Duvor har också kärleksparad. Hela tiden. Men dom klämmer inte ihjäl varandra. Rätt vad det är ställer sig hanen på honan och ruskar till. Sen kliver han av och skakar på sig. Det gör honan med. Det går snabbt.

Tupparna gör likadant. Glor stint på hönan och skrockar tidigare på ett speciellt sätt för att så att säga varna i tid så hönan kan lägga sig platt och bre ut sig så tuppen får plats att ställa sig och vingla på. Det går lika fort där. När man ser det hela förstår man vad uttrycket tuppjuck kommer ifrån.

DN  SvD  Expr  AB

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Love Parade! Tuppjuck!

 1. anna skriver:

  jag älskar fåglar

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Ja, vad människorna kan ställa till.

  Gilla

 3. Men så finns det sådant som Richard S Johnson också… vilken golf. Vilket slag det sista, en putt på en sex-sju meter när han aldrig har satt ett sådant slag i hela tävlingen och argentinaren som ligger på samma -10 som Richard tror att han ska bli segrare. Och så sätter svensken sista slaget i tävlingen och vinner med -11. Så roligt! 🙂

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Anna: Jag älskar fåglarna på avstånd.

  Antonia: Verkligen! Djur är ärligare.

  Ann Helena: Visst är det roligt när det otroliga inträffar.

  Gilla

 5. Znogge skriver:

  Människor kan bete sig väldigt märkligt. Speciellt när flocken är stor…

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Znogge: Det har du rätt. Blir en djurflock för stor och är instängd. Då blir det mobbning, kalabalik och slakt.

  Gilla

 7. mrmhalland01 skriver:

  Duvorna är smartare !
  Hur kan man gå in i en tunnel fullpackad med folk ?

  Alla djur ser till att ha en fri flyktväg, men den ”intelligenta” människan låter sig ledas in i i ett rum som är fullständigt omöjligt att ta sig ur vid fara…

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Det är ofattbart!

  Gilla

 9. ecwho skriver:

  Ack, kärleks tid så kort Du är!

  Gilla

 10. Daniel skriver:

  Förväntansfulla var vi alla tvugna att ”passera” tunneln för att komma fram till den öppna platsen för paraden och jag kan försäkra er om att ingen hade vågat drömma om det fruktansvärda scenario som sedan uppstod. Med facit i hand kan man ekelt säga att ”jag skulle aldrig gått in i den tunneln” men saningen är att vi många gånger litar blint på att alla säkerhetsåtgärder är vidtagna och att säkerheten är solid vid olika arrangemang vilket gör att vi invaggas i någon form av trygghet att inget kan hända oss.
  Efter som polisen inte stängde tunneln samtidigt som man stängde entren så förstod ju ingen att det inte gick att komma in på området längre. Det blev en dödskamp i fållan mellan de båda tunnlarna som varade i ca 1 timme. Många käpade för sina egna och sina käras liv det kan jag intyga. Skriken från alla med panik och dödsångest ringer fortfarande i mina öron.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Daniel: Usch så hemskt. Stackars dig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.