Tänk om Mona detroniserar Fredrik! Vilken nesa för hela laget!

Vilket lag ska man hålla på? Jag skrev den här kommentaren under ett inlägg på Newsmill häromdagen: ”Det spelar ingen roll vem som vinner valet. Jo, för spelarna! Företrädarna för blocken är hett inne i spelet och vill gärna räcka långnäsa åt varandra efter valet i september. Tji fick ni! Vi är bäst! Ha, ha, ha! För gemene man är det plus minus noll.”

Det är mätningar varje dag. Man blir trött. Men den här stora SCB-mätningen i maj har inte slagit fel sen 1973. Så vad ska man tro? Jag tyckte det var toppen när sossarna ramlade av pinn. Det är inte bra med samma människor vid makten för länge. Det blir såna bindningar. Det blir nepotism. Favörer hit och förmåner dit.

Tror ändå att jag lägger min röst på sossarna (eller SD). Varför? Jo, för det skrevs i en debattartikel i AB häromdagen att dom rödgröna inte vill sälja ut Posten. Det vill inte jag heller. Posten, vattenkraften och skogen ska inte säljas ut. De blå säljer ut för mycket och det skulle inte förvåna mig om Odell, Olofsson & Co säljer rubbet om dom får hållas. Hör Maud Olofsson entoniga röst när hon säger: Staten ska inte äga bolag. Jo, vissa bolag ska dom äga! Våra gemensamma rikedomar och naturtillgångar som släkten före oss varit med och slitit ihop ska förbli svenskt. Basta! Nå´n jävla måtta får det allt vara.

AB DN SvD Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Tänk om Mona detroniserar Fredrik! Vilken nesa för hela laget!

 1. Jag tror att dom har fel. Tror inte svenskarna kan vara så dumma att dom röstar på sossarna, som förstörde landet på 90-talet och posten finns väl inte längre? Gör den? Där vi bor så är det affärer som har tagit över och i lådan är det ett privat och ett statligt som langar ned breven.

  Menar du att du röstar på sossarna eller sverigedemokraterna? Är inte det lite långt ifrån varandra? Eller tycker du att dom är lika?

  Själv ligger jag tydligen närmast moderaterna enligt ett test i Svenskan. Vet inte om jag ska rösta på dom, men alliansen blir det. Annars går det åt skogen med jobben och skatterna. Det har jag fått nog av under mitt liv.

  PS. På Newsmill går det nog inte att kommentera (som jag skrev till dig där) för att det jag publicerade är en kopia. Redaktörerna har nog inte tänkt sig att skribenterna skulle vara så uppfinningsrika… 😉 DS.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Bra frågor du ställer? Nej, sossarna är inte alls lika SD. Men SD är det enda parti som vill stoppa invandringen. Och du ser väl hur det ser ut i förorterna. Ungdomar har inget jobb men ändå tar vi emot mest med folk i hela världen. Varför?

  Inte ens invandrare vill ha hit fler för det drabbar dom. Båten är för full men det ger dom gamla sju trötta systrarna i regeringen blanka fan i. Varför ska Sverige förstöras?

  Mitt inlägg är en provokation. Nej, jag röstar inte på sossarna.

  Gilla

 3. Drifting skriver:

  KONTROLLERA FÖRST UNDERLAGET…SCBs väljarundersökning ?… Som gav rödgröna röran 50% och Alliansen 44 och Sd knappt 4% kan omedelbart avfärdas eftersom den redovisar ett bortfall på 30%. Av 9000 tillfrågade sägs enbart 6000 har velat uppge vad man tänker rösta på. Alltså nu glömmer vi dessa undersökningar. De är helt meningslösa. Inte har man heller förtroende för SCB där det sitter hundratals medarbetare med partiboken i vänstra handen. För dem var det naturligtvis oerhört viktigt att redovisa en rödgrön uppgång eftersom en socialistisk regering gagnar deras egna intressen. Nej sannolikt har en stor del av de 3000 svar som saknas i verkligheten avgivits och att flertalet av dessa är alliansröster och SD-röster.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Drifting: Heja! Så ska det låta! Visst lever vi i lilla Sovjet så säg!

  Gilla

 5. Helena: Okej då fattar jag… provokation var ordet 😉 Tog dig dödsallvarligt… ju

  Antagligen slänger detta mera eld på brasan… detta slaviska rapporterande av alla undersökningar. Och inte fasen vinner sossarna. I så fall ska jag äta upp min gamla hatt. Fast jag har visst ingen? 🙂

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Sverige skulle behöva rensas från grunden i det politiska träsket. Det är unket och ett spel över skallarna på folk. Alla blir lurade.

  Säger bara pensionsreformen som kom till därför att utlänningar tyckte att vi i Sverige skulle aktieutsätta pensionerna. Tror fan det. Det ska jag skriva ett inlägg om senare. Fy vale!

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Just nu vet jag inte ens om jag vill rösta. Skillnaderna är marginella. Utförsäljningen av Sverige har ju börjats redan av sossarna. Och invandringen var ju inte heller mindre under de röda heller.
  Skulle bli inte förvånad om SD får ganska många röster av ren protest bara.

  Gilla

 8. marie skriver:

  Är man ”främlingsfientlig” för att man tycker att ligister, som nu senast i Rinkeby, kastar sten på räddningspersonal, brandmän och poliser, som bränner ner skolor, eldar upp bilar och startar mordbränder ska läras, i likhet med ”svenska” fotbollshuliganer, att veta hut.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: I ren protest tänker jag rösta på dom. Vem ska man annars rösta på om man vill ha en ”change” – så inte allt bara flyter på mot undergången. Båten kantar snart.

  Alla andra länder har ett missnöjesparti. Men inte vi.

  marie: Nä, det borde man inte vara. Men hur lär man dom att veta hut under rådande ordning. Dom har ju inget att leva för och inget att vara rädda om verkar det som.

  Så hur lär man dom? Borde man inte lära Mona Sahlin och alla andra politiker att veta hut i första rummet?

  Gilla

 10. Znogge skriver:

  Jag har inte bestämt mig än. Är trött på alla partier som lovar pengar till skola, vård och omsorg men sedan händer inte så mycket…

  Gilla

 11. Johannes skriver:

  Ang. SCB: Sedan är det viktigt att påpeka att man sagt att trenden vänt under senare delen av undersökningen. Så sossarnas nedgång kan ej motbevisas i denna mätning, detsamma gäller SD.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Znogge: tänk så dom pratar och lovar före ”köpet”. Men sen blir det platt fall.

  Johannes: Det är valdagen som gäller.

  Gilla

 13. mrmhalland01 skriver:

  Hur kan man ens tänka tanken att låta en person som Mona Sahlin representera Sverige ?
  Från att ha respekterade statsmän som med bravur har lett Sverige genom den värsta krisen i mannaminne och som med stor skicklighet genomfört EU:s ordförandeskap skulle ví alltså väja att vara representerade av tomtar som Sahlin, Ohly och Eriksson ?
  Vi skulle över en natt gå ifrån att vara lyssnade på och vara respekterade till att bli utskrattade och marginaliserade.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.