Go ogle! Stick och glo! Mona och Fredrik spela´boll! Fredrik vann med åtta noll!

Oj, vad det undersöks hela tiden! Flest tror på Reinfeldt som statsminister. Även var tredje socialdemokrat tror på honom. Stackars Mona. Jag tror inte på någon. Det blir inte så stor skillnad. Kanske mer i plånboken och större framtidshopp med sittande gäng. Lika bra dom får vara kvar ett tag. Annars blir det sån turbulens på departementen. Och sånt kostar också pengar.

************
Vem äger internet? Vem äger Google? Hundratusentals olika människor äger Google, alltså alla aktieägarna. Det skulle vara omöjligt att lista alla Googles ägare här. När Google skannat in och tillgängliggjort alla världens texter och gjort open source-lösningar som slår ut Microsofts officepaket, ja då fattas inte mycket för att påstå att det är Google som behärskar världen.

Google är den mest använda och viktigaste sökmotorn och det är på Google man vill hamna bland dom främsta sökresultaten. Genom att optimera hemsidan för Google skapar man förutsättningar för att den skall rankas högt. Rankas man högt på Google så följer den samma mönster på dom flesta andra sökmotorerna. Efter webben och mobilerna tar nu sökjätten Google sikte på våra tv-apparater. Företaget inleder ett samarbete med bland andra Sony och Intel.

Vad betyder ordet Google? På ett mer skämtsamt sätt blir det om ordet Google inte sätts ihop ”Go ogle”, vilket på svenska ungefär blir stick och glo! Att Google fått sitt namn med hjälp av en ihopsättning av ”Go ogle” förnekar dock företaget.

DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Go ogle! Stick och glo! Mona och Fredrik spela´boll! Fredrik vann med åtta noll!

 1. Antonia skriver:

  Ja, vem ska styra. Mona eller Reinfeldt? Microsoft eller Google?
  Hugget som stucket.
  Jag skulle föredra Reinfeldt & co. Och förlorar de ska ju mycket pengar brännas. Eller det är bara vallöfte, och när det kommer till kritan behålls ju det det lovas idag att ska göras om och rivas upp.

  Monopol är aldrig bra. Men är man stor då tycker man att den är toppen. Det är bara de små aktörer som ska slita ut varandra.
  Man ska ju kontrolleras ner till den minsta partikelfisen.
  Vi kommer inte undan.

  Av någon anledning får google härjas men undrar när vaknar motståndet.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Google styr världen. Dom kanske ser allt vi gör. Skulle tro det. Men skit samma. Man har ju inga lik i garderoben.

  Partikelfis – roligt ord!

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Jag har ju inte heller nåt att dölja. Men någonstans börjar det störa mig att alla har blivit till ett öppet sår där alla kan gå i och gräva.
  Google har nyligen erkänt att de har snappat upp mobila samtal när de var ute och fotograferade städer. Och sparade samtalen.
  Nu har de slutat med det. Men vem vet, vad som kan komma fram när någon förbannad och besviken medarbetare slutar hos google.
  Jag varken skriver eller säger revolutionerande saker, jag försvinner i cyberbruset, men det börjar störa.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Klart det är förskräckligt. Du sköna nya värld och 1984 har kommit och vänt flera gånger om. Google känner vartenda knapptryck vi gör på tangentbordet. Vi är superkollade. Men vad ska vi göra? Sluta gå ut på nätet?

  Nätet är maktens förbannelse samtidigt. För vi lär oss så mycket om vad det är som sker i världen. Som inte står i tidningarna och som vi inte får höra i radio och se på TV.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Japp, nätet sysselsätter en dygnet runt. Blir skönt att slippa den på min semester. 😉

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: En hel månad utan dator. Lycka till! Men det går ju hur bra som helst. Eller hur? Vad gjorde vi för fyra år sen. Ja, inte fan häckade man på nätet i alla fall.

  Gilla

 7. Znogge skriver:

  Mona tror jag inte alls på. Något med hennes person och framtoning. Kan inte säga vad men nej…

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Znogge: Ja, det är något…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.