Försvunna flickan dök upp som gubben ur lådan! Lönsamt att gömma sig

När jag läser i media om en 10-årig flicka som försvunnit då mår jag illa. Tänker på Helene Nilsson och Engla Höglund. Båda blev våldtagna och mördade. Och så den här flyktingflickan som bara försvann en fredagkväll och så dyker hon upp bara så där i en affär på tisdagkvällen. Men först hade familjen fått förlängt uppehållstillstånd. Jag har själv barn och ett barn i den åldern klarar sig inte ensam i flera dygn. Vad gjorde jäntan på nätterna t ex?

Av flyktingfamiljen vill jag nu ha en ursäkt. Mitt sinne blev förskräck när jag läser i media om försvinnandet. Jag mår illa när jag tänker på vad som kan hända en liten flicka i den åldern. Jag är med och betalar skatt till det uppbåd som sökte efter henne och dom sociala ansträngningar som gjordes för att hitta henne. Polis! Polis! Potatisgris! Ska folk bara få komma till Sverige och bära sig åt hur som helst? Som sagt: En ursäkt vill jag ha!

DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

38 kommentarer till Försvunna flickan dök upp som gubben ur lådan! Lönsamt att gömma sig

 1. marianne skriver:

  VERKSTÄLL UTVISNINGEN GENAST AV DENNA LÖGNAKTIGA SLÄKT!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  marianne: Tror du vårt flata samhälle skulle våga sig på något sådant. Men det skulle behövas för att mota Olle i grind och statuera exempel över hur man inte får göra i vårt kära fosterland Sverige.

  Gilla

 3. marianne skriver:

  Jag håller med dej! Här har vi slösat dyrbara resurser att återfinna henne, och så har någon släkting gömt undan henne i förhoppning om att familjen ska få permanent uppehållstillstånd!! Även jag kräver en ursäkt från dem!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  marianne: Det har gått för långt! Vi borde starta en armé och dra fram på gator och torg viftandes med skyltar där det står: Vi är svenskar! Vi är kränkta! Vi vill ha en ursäkt!
  Nu är det slutätet på vår samhällskropp!

  Gilla

 5. adis skriver:

  å detta är bara början ,, miljopartiet har ju lovat alla gömnda ”flyktingar” uppehållstillstånd om dom vinner valet

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  adis: Jasså har dom det! Vilket flumparti!

  Gilla

 7. Men gud vad ni är rasistiska… 😉 Det här var en romsk familj om jag har begripit saken rätt, som såg chansen till ett nytt liv i Sverige istället för i Serbien. Vem som nu har lurat i dom det. Tydligen har det varit någon drive (eller rykten som sagt så) nere i de här länderna.

  Visst de har sett vårt land i ett par månader och ska utvisas. Det är bestämt. Och visst får vi bekosta det, men det är priset för att vi är det land vi är. Demokratiskt. Och det är ju inte flickans fel.

  Gilla

 8. Olle Svensson skriver:

  Ja, det är väl synnerligen troligt att en anhörig till familjen hållit barnet gömd dessa dagar. Frågan är bara om det var meningen att hon skulle dyka upp nu, eller om hon smitit ut själv till Willys. I det senare fallet riskerar ju flickan nu repressalier från familjen, eftersom hon då sabbat deras plan för att få stanna i Sverige. Sen kan man ju citera pappan i Borås tidning, där han menade att ”detta är bara för att vi är romer, alla tycker illa om romer”. Ja, om detta är fejk så har de ju inte direkt gjort något för att förbättra sitt anseende.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Nej, jag är inte rasistisk. Jag är bara trött på hela upplägget. Nej, det är inte flickans fel. Det är ett systemfel. Det kan mycket väl hända att flickan blir apatisk om hon känner trycket från hela släkten att få stanna i vårt underbara land och det är hon som har sabbat det hela.

  Olle: Stackars flicka! Hon är bara ett barn som känner trycket. Se mitt svar till Ann Helena. Nej, alla tycker inte illa om romer. Vi människor tycker illa om andra som inte uppför och sköter sig som man ska i ett civiliserat samhälle. Så enkelt är det.

  Gilla

 10. marianne skriver:

  Blir hon ett apatiskt flyktingbarn nu?
  Då kan ju släkten stanna så länge de lever!

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  marianne: Den som lever får se.

  Gilla

 12. marianne skriver:

  Alla ensamkommande flyktingbarn under 18 får automatiskt stanna i Sverige. När jag i en SVT debatt frågade hur man kan veta om de är under 18 blev svaret ‘Det vet vi inte, vi får lita till deras uppgifter’!

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  marianne: Svenskar är ett blåögt folk. Och det utnyttjas till max av flyktingsmugglarna.

  Gilla

 14. Per skriver:

  Många romer från Kosovo och vissa delar av Serbien har flytt sina hemtrakter undan trakasserier och förföljelse och flera av dessa har sökt asyl i Sverige. Många gånger erkänns deras asylskäl i Sverige, men de asylsökande hänvisas till internflykt i Serbien. Detta står i strid med UNHCR:s rekommendationer. De romer som avvisas från Sverige till Serbien som internflyktingar blir inte klassade som internflyktingar i Serbien eftersom de ankommer från ett tredje land.

  Sociala rättigheter såsom skola och sjukvård är i Serbien knutna till den del av landet där man är skriven. Utan jobb och fast bostad är det mycket svårt att bli registrerad i en annan del av landet. Detta gör att dessa människor antingen motvilligt söker sig tillbaka till den trakt som de flytt från eller tvingas till ett liv i utanförskap och misär på gatan och på soptippar. Det är ett väldokumenterat problem som beskrivs bl.a av Sida och UNHCR. Länderkommittén för fd Jugoslaviens rapport från besöken hos de sk. Batjnikromerna och ett reportage i Amnestypress 1/08 visar detta med all önskad tydlighet.

  Romer från Serbien som utsatts för förföljelse och diskriminering i sina hemtrakter och inte kan återvända dit hamnar i samma svåra situation som romerna från Kosovo. Deras möjlighet att bosätta sig i nya delar av landet är även de begränsade av diskriminering och svårigheten att registrera sig i en ny kommun.

  Sveirge bör följa UNHCR:s rekommendationer angående internflykt i Serbien för romer från Kosovo och låta dem även omfatta romer från Serbien som riskerar att hamna i samma svåra situation.

  Dessa människor är inte i behov av ett teoretiskt internflyktsalternativ i Serbien utan ett reellt skydd i Sverige undan förföljelse och trakasserier.

  Desperata människor gör desperata saker.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Per: Indeed! Vi får hoppas att Cecilia Malmström löser det här. Men måste alla söka sin tillflykt till Sverige? Vad gör Finland? Ska man inte dela på bördan?

  Gilla

 16. Amie Bramme skriver:

  Helena Palena:

  Vem ger dig friheten att avgöra exakta anledningen till flickans försvinnande? Ingen är skyldig tills domen har fallit, ingen vet vad som hänt ännu.
  Så sitter du här på din lilla blogg och sprider smygrasism omkring dig.

  ”Ska man inte dela på bördan?” Och när ska ni inskränkta, konservativa tanter inse att invandringen inte är en börda för Sverige, kolla på vad invandringen har haft för betydelse för svenskt näringsliv. Det är en tillgång, ingen börda.

  Gilla

 17. Mats Eriksson skriver:

  @ Amie Bramme!

  Visst finns det skötsamma invandrare – inte tu tal om den saken, men det finns även sådant som man inte bör blunda för.
  Se: http://frianyheter.wordpress.com/statistik/overrisken-for-personer-med-utlandsk-bakgrund-att-misstankas-for-brott/

  Här redovisas en BRÅ-rapport. BRÅ är knappast rasistiskt, i vissa stunder realistiskt.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Amie Bramme: Vem ger dig friheten att vara oförskämd på min blogg? Jo, du själv. Vet du vad invandringen kostar. Alltså den invandring där folk lever på bidrag.

  Vad är smygrasism?

  Gilla

 19. marianne skriver:

  Varför ska debatten behöva urarta till gräl? Vad barnsligt!

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Mats Eriksson: Det finns ingen här som säger något om dom skötsamma invandrarna. Vem som helst som kan föda sig får komma hit för min del. Om jag åker till Amerika får jag inte ett jävla skit om jag inte kan klara mig själv.

  marianne: Ja, varför ska den det? Varför får man inte säga något om sitt land Sverige. Varför ska vi buga och bocka och hålla käften. Har vi yttrandefrihet eller inte?

  Gilla

 21. Antonia skriver:

  Suck. Jag håller med dig Helena.
  Inte ont om invandrare. Dem som sköter sig. Men vissa kommer hit för att utnyttja allt och alla(h).

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ha, ha… vilket roligt slut. Nu fick du allt till det.

  Gilla

 23. mrmhalland01 skriver:

  Det är inte de asylsökande det är fel på.
  Om nu denna familj visste att de skulle få förlängt uppehållstillstånd om det ”fattades” en dotter så har de hela min förståelse för att de utnyttjar detta.
  De har ju trots allt sökt sig hit för att de vill vara här.

  Problemet är ju att Svenska regler är skrivna på detta vis.

  Varför ska hela familjen få förlängning för att dottern smiter iväg ?

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Ja, men har inte människor någon moral och eget ansvar. Vem bestämde att flickan skulle gömmas? Migrationsverket?

  Gilla

 25. marianne skriver:

  MEN VAR ÄR HON NU? UTVISAD ELLER FORTFARANDE HOS FAMILJEN I SVERIGE??

  Gilla

 26. marianne skriver:

  MRHALLAND
  DÅ TYCKER JAG ATT DU SKA TA OCH FÖRSÖRJA FAMILJEN OCH DERAS SLÄKT NU!!

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  marianne: Polisen har frågat ut flickan. Men hon säger inget. Det är synd om henne. Normalt sett borde en flicka på 10 år som varit borta i fyra dygn vara överlycklig och berätta. Eller hur?

  Gilla

 28. marianne skriver:

  hON VET VAR HON HAR VARIT OCH VARFÖR HON HAR VARIT BORTA
  MEN MYNDIGHETERNA LÅTER NOG HELA FAMILJEN FÅ STANNA NU, FÖR MER BEHÖVS NOG INTE

  Gilla

 29. Helena Palena skriver:

  marianne: Det är klart hon vet. Vi får väl se hur det går.

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Amie Bramme: Är det du som käkar blå glass?

  Gilla

 31. Znogge skriver:

  En mycket märklig historia som kostat skjortan. Här är garanterat en hund begraven…

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  Znogge: Garanterat!

  Gilla

 33. mrmhalland01 skriver:

  marianne,

  Jag försvarar inte detta, men kan förstå att man gör vad som helst för att få ett bättre liv.

  Sverige måste se över reglerna !

  Eftersom flickan var försvunnen kunde det räcka att mamman eller pappan fick ett förlängt uppehållstillstånd.

  Resten av familjen kunde utan vidare avvisas.

  Visst hade det kostat mer, men någon gång måste vi statuera exempel.

  Gilla

 34. marianne skriver:

  Varje flykting kostar skattebetalarna minst 2.000/dag
  som pensionär har jag 6.000/mån och har arbetat hela mitt liv

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  marianne: Snacka pensiionärskollektivet blir utsuget till tänderna. Skamligt! Vi har nästan en miljon fattigpensionärer som måste leva på bidrag.

  Du känner väl till ÄFS – äldreförsörjningsstödet – som alla över 65 år får. Även anhöriga till ínvandrare som inte gjort ett handtag i Sverige.

  Gilla

 36. xmaverickx skriver:

  Föreslog inte mupparna i miljöpartiet att de som är asylsökande skall få svensk pension om och när de återvänder till länderna de ”flytt” ifrån,utan att ha arbetat en enda timme i Sverige,utan endast legat till last?

  Gilla

 37. Helena Palena skriver:

  maverick: Vet inte!

  Gilla

 38. Knut Ångström skriver:

  Skönt att det finns några vettiga människor som Amie Bramme. Du har mina sympatier.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.