Kattsingen vilken sjuk jävla värld! Det enda som är globaliserat är pengarna

Ni vet väl att det tar 24 timmar för en katt att dressera en människa.

Världen är sjuk. Det är fel på hela finanssystemet. Det brakar nog snart. Det enda som är globaliserat är pengarna. Har ni tänkt på det? Säg nej till euron! Det är många kvinnomord. Varje dag. Ska det aldrig ta slut? Lillasyster Madde mår dåligt och Victoria får ta över. Det finns ett kors på varje dörr. Även på kungahuset.

Mina katter- halvbröderna Putte och Hjalmar blev 19 år. Jag tog hem veterinären och sövde ner dom på kökssoffan. Putte på hösten 2006 och Hjalmar hösten 2007. Sen var jag utan katt. Det var skönt. Kände inte för att börja om med en kattunge igen som flyger och far i huset. Men rätt vad det är stod han där och jamade så intensivt i en buske i augusti förra året.

Vem är han då? Har ingen aning. Men kvar är han. Barnbarnen kallar honom för Pepsi och Lill-Fis men jag säger att han heter Augusti. Ingen saknar honom och han är inte märkt. Dock kastrerad och jag skulle tro att han är runt tre år. Han tar råttor och smyger på fåglar. Helt normal med andra ord. Trivs gör han och kvar får han bli.

Uppdatering: Som förklaring till det här med pengarna lägger jag in en kommentar som jag skrev under Charlie Weimers inlägg om Tobleronepolitik på Newsmill:

Weimers: Ni står för en annan politik säger du. Men KD lever ju också under samma skattetryck som alla andra i Sverige. Vad tänker du göra åt det? Har du tänkt göra något eller köra på som vanligt. Det är ingen skillnad på vänster- eller högersocialister i Sverige. Vi är alla sossar har du inte märkt det? Även KD, FP och M.
Det enda som är globaliserat i världen är pengarna. Snart brakar hela skiten eftersom det är fel på finanssystemet. Ska det bli krig även på Sveriges gator? Ja, faran är stor. Säg nej till euron!

Vet du om att vi svenskar börjar betala skatt så fort vi tjänat 16 800. Berätta det för dina framtida väljare. Vi betalar med andra ord skatt innan vi ens kommit upp i existensminimum. En tysk skattar när han tjänat 70 000. En italienare 90 000. En grek… fyll i den som kan. Klart att en sån disharmoni kommer att få hela EU-systemet att braka ihop trots att hela EU-retoriken seglade fram på ordet Harmonisering (men det gällde som sagt bara pengarna).

Man måste ju först börja med att göra om det sociala systemet och införa samma pensionsålder och skattetryck o s v för alla EU-medborgare om projektet ska lyckas. Istället har man bara kört på med fri handel för marknadsaktörerna. Vi måste med för företagens skull – minns den ja-sägande Dinkelspiel och hans likar – men i den glödande propagandan för EU glömdes människorna och deras olika levnadsvillkor i dom olika länderna bort. Shit happens! Tänkte inte på det!

SvD AB SvD AB AB AB DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Kattsingen vilken sjuk jävla värld! Det enda som är globaliserat är pengarna

 1. Ja utan katt går det inte där vi bor, då blir vi invaderade av sorkar och möss. Det rasslar så lustigt i huset när dom springer i väggarna. Vi har fyra katter. Till och med fem har vi haft, men vår tjusiga röda katt försvann. Han sökte sig väl ett annat revir precis som din svarting, vår svarta katt, som heter Black Jack II (tror jag alla har satt olika namn på den) för vi hade en Black Jack som blev överkörd. Sorgligt, men ofta råkar katter ut för något. Den där gången för någon som körde för fort och inte såg honom.

  Gilla

 2. madonnan skriver:

  Katter är ganska intressanta… Man vet aldrig var man har dem, väl? 🙂

  Kram

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Vem har inte haft fem katter. Älskar kattungar. Det vimlade här ett tag men sen bestämde jag mig för två. Det var så skönt. Nej, två hanar går inte så bra på en gård. Så Hjalmar – den yngre- stack iväg till Sördala och var där tills det blev kallt på hösten. Då kom han hem. När han blev äldre orkade han inte gå iväg. Då var han hemma.

  madonnan: Nej, det vet man inte. Speciella djur som fyller ett syfte.

  Gilla

 4. Jerry skriver:

  Det är väl menat att du ska ha en kisse i huset? (;-)

  Gilla

 5. Monica Antonsson skriver:

  Det är väldigt hedrande när en katt bestämmer sig för att flytta in.
  Var stolt!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Jerry: Det är klart det är en mening med det. Jag målar ju mest katter och han vill väl bl modell skulle jag tro. Men jag vill ha svart-vita katter. Han har några vita strån under hakan så jag får väl spåna lite.

  Monica. Visst är det hedrande! När han kom var han mager och åt allt. Brödkanter och potatisskal t ex. Men nu är det annat som gäller. En katt blir fort lagrann. Smarta som dom är vill dom bara nöja sig med det bästa.

  Och faktum är att dom bästa råttjägarna är katter som får god mat. Men det finns en del bönder som tror att en katt bara kan leva på råttor. Nej. Nej. Nej.

  Gilla

 7. mrmhalland01 skriver:

  Ja,

  Nu börjar vi se hur bra det var med EMU.
  Den amerikanska krisen som förde oss alla i en brutal regression var bara början.
  Nu kommer helt klart nästa.

  Vi har en viss nytta av att inte vara med i EMU.

  Vi är inte med i första ledet av kontant betalning till medlemmar som har fuskat med sin redovisning, men det dröjer inte länge innan hela EU ska hjälpa sina bröder och systrar.

  Dessutom är det säkert fler länder som har lite bubblor puttrande.

  Jaja…det lär ju hålla våra räntor i schack.. alltid något.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Dom kallas visst för PIG-länderna som har fuskat mest. Spanien och Portugal next. Det kommer att braka – nu körs allt bara framåt med bulldozers envishet. Som sagt – systemet är sjukt. Man skapar pengar ur skuld.

  Jag vill låna. En skuld skapas. Pengar trycks ur det blå. Säger som Carl Norberg. Man kan ha en ekonomi utan pengar. Men man kan inte ha pengar utan en ekonomi.

  Gilla

 9. Znogge skriver:

  Har hundar nu men har haft katter också. Härligt självständiga och intressanta djur. Du får se det som en ära att August vill bo hos dig!

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  Ja, situationen är mer än oroande. Man försöker bara plåstra om det ekonomiska hålet, men till sist räcker väl inte plåster. Man kommer att behöva en reell operation med kanske amputation som följd för att inte dö.

  Självklart blir människorna i krigsstiger när pengarna ( här 14 månaders löner tar ifrån de)
  Det är hårt.

  Och säg den land som klarar sin ekonomi på att bygga ut den offentliga sektorn och släppa industri.
  Och undrar om inte Sverige också på samma väg. Alltid pratas ju om att bygga ut den offentliga sektorn. För att den ger jobb åt arbetslösa.
  Sure! Bygg ut sen kan vi också stå och tigga med mössan i handen.

  Gilla

 11. Antonia skriver:

  Vad fint du bor på landet. Inte ser det trångt ut heller 🙂

  Gilla

 12. Antonia skriver:

  Jag gillar också katter, men har haft en bara några månader innan jag gav den vidare. Var ju aldrig hemma. Så det var inte hållbar.

  Men katten på bilden ser ….hmmm….ganska elak ut. Men det kanske var han inte. Uppsynen var menat till möss och råttor.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Znogge: Jag får se det som en ära. Jag tror Putte och Hjalmar har valt ut honom åt mig.

  Antonia: Ja, det är gott om plats åt alla håll. På bilden är inte min bakstuga och gamla och nya ladugården med. Plus en massa andra byggnader.

  Augusti ser elak ut på bilden. Han stod på räcket och när jag tog fram kameran blev han på sin vakt. Så jag hann knäppa tre bilder innan han hoppade ner. Katter känner på en gång att man vill att dom ska göra något. Posera! Glöm det! Nej, han ser inte elak ut i vanliga fall. Han bara undrar vad det är jag sysslar med.

  Gilla

 14. Pingback: Katt med förfrusna öron | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.