Parkeringsmordet! Rena Falling Down?

Ett svenskt pensionärspar åker till köpcentret för att handla. Mannen, Sven 71 år, tänker parkera på en handikappruta men där står den röda Mazdan. Sven ber killen i bilen flytta på sig. Det skulle han inte ha gjort. Killen – 23-åringen – i den röda bilen klappar till Sven med bildörren och Inger, 78 år, hans fru går ut för att hjälpa sin man. Då blir hon själv nerslagen och dör senare av sina skador. Hur ska man se på det här?

Visst kan man bli förbannad i trafiken och sitta där och svära: Din jävla idiot! Flytta på dej! Men det stannar vid det. Kommer att tänka på Michael Douglas och Falling Down. Gillar den filmen. Säger något om den stress och utbrändhet som människor råkar ut för idag i städerna. Killen i röda bilen är muslim. Han har visst små barn också. Tänk om han hatar svenskar och bara väntat på att få slå ner ett svenskt pensionärspar. Tänk, om han tittar på oss svenska som sämre. Tänk, om det är så illa.  Familjen kring 23-åringen säger att det var en olycka och försöker nu spela offer. Den stora boven i detta drama är nog våra politiker och Migrationsverket som plockar in folk i ghetton fast det inte finns arbete. Men pengar verkar finnas i överflöd ändå. Märkligt!

SvD  Expr AB
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till Parkeringsmordet! Rena Falling Down?

 1. Ja muslimer högaktar alltid äldre och betraktar dem med respekt… det gör ju inte vi svenskar… och muslimer har en kultur som vi inte heller har, för de hade det redan på den tiden när vi kutade omkring iklädda skinn och med stenyxor… har jag hört från en tjej Mona, som bor i Nacka, hon jobbar visst med nåt politiskt… 😉

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Kineserna högaktar också sina äldre. Men varför kan inte muslimerna högakta våra gamla också undrar jag. Jag tycker man ska vara snäll mot äldre.

  Men Sven, 71 år, kanske inte skulle ha varit så het på gröten och tutat. Han kunde kanske ha väntat några minuter och så hade hans fru levt nu. Så kan man också se på det hela. På film kan man i alla fall backa bandet. Men i verkligheten går inte det.

  Gilla

 3. ecwho skriver:

  Din misstanke är befogad,
  -MYCKET!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  ecwho: Då är vi två om budet!

  Gilla

 5. ecwho skriver:

  Tre minst,
  -för jag vet fler—

  Gilla

 6. fairymary skriver:

  Helena, jag gillar din ”approach” till den tragiska händelsen i Landskrona.

  Jag vet förstås ingenting om 23-åringen….och vem vet vad en gäll bilsignal satte igång hos honom?

  ….kanske triggades traumatiska minnen, kanske togs han tillbaka till ett krig han trodde han flytt ifrån….

  Det ger en förstås inte rätt att gå ut och slåss våldsamt….

  ….det är ett faktum att många som kommer hit som flyktingar lider av posttraumatiskt stressyndrom.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Mary: Det är nog många som lider av det syndromet. Kanske vi har en mängd med krutdurkar som vandrar omkring i våra samhällen rentav.

  Läs mer på den här bloggen! Det handlar om respekt. Bra analys:

  http://janmilld.wordpress.com/2010/04/03/respekt/

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Det är ju inte så mycket vi vet. Vet inte heller på vilken nivå Sven har tutat om det var en litet tut eller om han har lagt sig på tutan.

  Och visst har andra folkgrupper större förståelse till dem äldre, rent av att dem inte har någonstans att lämna över dem. Men den tiden ska komma även i Kina, och Indien och på mellanöstern.

  Det är olyckligt att det var en invandrare, det kunde ha varit en svenson också.
  Jag tycker att fokus ligger alldeles för mycket på att han är invandrare och medan den äldre paret var svenskar. Och inte tror jag ett ögonblick heller att hans avsikt var att döda. Det var en olycka orsakad av otänksamhet på bägge sidor.

  Jag vill nu inte vara ingens försvarare, men jag tycker att folk väljer alldeles för lätt sida, och fördömer det som är bekvämast.
  Varför är man inte upprörd över att en kvinna har mördat två män idag?

  Och varför är man inte irriterad över Alm som har mördat sin kinesiska fru?
  För hon var kinesiska? Eller för att han var svensk?

  Vad hade den pensionerade paret så jävla bråttom att dem inte kunde vänta sittande i bilen. Var det extra rea så dem oroat sig att inte hinna?

  Och varför var hon tvungen att lägga sig i. Det var oxå onödigt.
  Självklart ska han straffas. Ingen ska behandla en annan människa på det sättet oavsett nationalitet och ursprung. Men att ha en sån uppenbar invandrarfientlig stämning, stör mig.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är många ingredienser i soppan. Kanske killen – muslim som han är – störde sig på att kvinnan – Svens fru – lade sig i. I hans värld håller väl kärringarna käften. Det rann över helt enkelt. Så kan det ha gått till.

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  Säkert. Men sinnet kan ju ha runnit över hos vem som helst, utan religiös underton.
  Hur många svenska gubbar slår sina fruar för att de inte håller käften? Alldeles för många, och inte har dem islam till religion.

  Gilla

 11. tuta och kör skriver:

  Svenska pensionärer misshandlar små svenska ungar och tycker att de har fått för ”fri” uppfostran.

  De kanske vore bättre med en sträng muslimsk uppfostran.. så att pensionärerna slapp kräva ”respekt” med knutnävarna?

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man kan inte blanda ihop äpplen och päron. Man kan inte plocka in för många i en båt heller om inte maten räcker. Gör den inte det blir det gruff och bråk. Och några kastas över bord innan båten sjunker helt skulle jag tro.

  tuta och kör: Det bästa skulle nog vara om vi alla gick över till islam och satte på och lakan och burkor. Då skulle allt bli frid och fröjd. Är det det du menar?

  Förresten heter det knytnävarna.

  Gilla

 13. Josef Boberg skriver:

  RASISM/FRÄMLINGSFIENTLIGHET = WÅR TIDS RELIGIONSKRIG = EN FUNDAMENTAL DEL AV NWO-PROJEKTET

  Gissa om dom som kan VINNA politiska poänger – på den här djupt tragiska händelsen – kommer att utnyttja detta ❓

  Gilla

 14. Znogge skriver:

  Jag tycker mig ana en bristande impulskontroll! Står liksom inte i proportion till en tutning…

  Gilla

 15. fairymary skriver:

  Znogge!

  Jag vet inte om det är min kommentar du tänker på när du skriver om bristande impulskontroll. Om man lider av PTSS har man ingen impulskontroll.

  Det var bara en hypotes från min sida, jag vet inget om den s.k. 23-åringen….

  Gilla

 16. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Znogge – i o f s så kan Du ha rätt i det – men det kan också vara så att denna brist på impulskontroll kan ha varit åt hållet ömsesidig.

  Själv har jag den goda vanan att ALDRIG parkera på handikapplatserna – eller numera ens stanna till där – vilket ju enligt trafiklagen är helt OK.

  Detta föranlett av en incident för några år sedan. Vid Maxi i Mellbystrand finns handikapplatserna – dels alldeles framför entrédörrarna (ca 6-7 m) – och dels ca 15-20 meter därifrån. Vid entrédörrarna fanns då också en brevlåda.

  Jag hade handlat och var på väg ifrån min parkeringsplats ca 100 m längre bort – när jag upptäckte att jag hade glömt att posta ett brev – som jag hade med mig.

  Så jag svänger då in på handikapparkeringen – drar åt handbromsen och låter motorn snurra – och går ut de få metrarna och lägger mitt brev i brevlådan.

  När jag vänder mig om – så ser jag att en ”riktigt handikappad” (= han har sin skyltning om det på framrutan) parkerar på en av de kvarvarande platserna på handikapparkeringen.

  Men ej nog med det – för ur den bilen kommer en ”rasande tiger” – som skäller ut mig efter konstens alla regler – för att jag hade haft mage att parkera på de handikappades parkering.

  Jag försökte då förklara för honom att jag bara hade stannat för att posta mitt brev – men det var som att ”tala till en vägg” = det föll ej alls i ”god jord” – ifall han överhuvudtaget hörde ett enda ord av det jag försökte säga.

  Hade jag i detta läge varit t ex en UNG invandrare – som varit överstressad av så mycket annat besvärligt i sitt liv – så kan jag mycket väl tänka mig att det hade blivit ”handgemäng”.

  Nu var jag ej det – utan tog ”min mats ur skolan” – och åkte lugnt därifrån = det blev bara en ”spännande” upplevelse för mig av att ha postat ett brev.

  Men ilskan över mitt sätt – att att trafiklagskorrekt nyttja en handikappsparkering – hade jag en känsla av kvarstod längre hos min ”antagonist”.

  Så… – vad vet Wi <em(= dom som ej var där) om vad som är svart och vitt – i den här djupt tragiska parkeringshistorian i Landskrona ❓

  Det är väl NU bara att hoppas på att wåra rättsvårdande myndigheter och domstolar kan reda ut detta – och att de ej TILLÅTER att det blir en massa ScoopTyckare i massmedia och/eller i bloggvärlden som avgör utgången i målet.

  I så fall skulle det ju vara djupt tragiskt i kubik – tycker Josef B.

  Gilla

 17. Josef Boberg skriver:

  Hela wår barbariska historia är ju bokstavligt talat ÖVERFYLLD [och då särskilt under de senaste ca 100 åren (video 3 tim 35 min)] med ovedersägliga BEVIS på att: ”Våldfysiskt såväl som ej minst mentalt, föder – för att ej säga göder än mera av våld !”

  Gilla

 18. Josef Boberg skriver:

  …så det så.

  Gilla

 19. fairymary skriver:

  Fortfarande utan att ta någon som helst ställning till den aktuellle 23-åringen….som jag inte vet något som helst om

  …så sitter jag med kvällsfunderingar om det våld som många påstår har ökat sen vi fick större invandring av flyktingar:

  ….på något sätt får vi via de krigsskadade människorna själva kriget inpå våra egna knutar. Så det enda som långsiktigt kan hjälpa oss är att bli pacifister allihopa….

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Znogge: Inger, 78 år, sa något om invandrare innan hon tuppade av där på parkeringen. Och det var väl då det rann över och han slog ner henne. Vilket hat det ligger under ytan! Man blir ju mörkrädd.

  Mary: Tänk om Sverige blir en krutdurk med alla skadade som kommer hit. Hur ska det sluta?

  Josef: Vafan gör det om man parkerar någon minut på en sån ruta för att posta ett brev? Det har jag också gjort. Men lugna ner er alla människor. Men det går tydligen inte.

  Krig ja! Herregud – om man läser Bibeln så är det krig på varje rad. Och läser man om antiken så gjorde dom inget annat än att kriga. Det verkar som krigen startar när stammarna kommer för nära inpå varandra. Hotar överlevnaden rentav.

  Mary: Klart vi ska bli pacifister allihop. Men hur gör man det när flockarnas existens hotas.

  Josef: Alla krig är slut! Inatt jag drömde…

  Gilla

 21. eric hagman skriver:

  En regel som Buddha följde är om man måste tala, bör man först fråga sig: Är det sant, är det nödvändigt, är det VÄNLIGT?

  Detta gäller även handlingar mot andra.

  Detta gäller även mot djur.

  Detta förutsätter förmodligen en vegetarisk diet för att klara av samt att avhålla sig från alkohol och droger.

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  eric hagman: Så kan det nog vara! Men människan är ett djur. En del är mer djur än andra. Och även om man drogar och har sig borde man kunna vara vänlig. Buddismen är den bästa -ismen.

  Men metabolismen blir säkerligen störd hos en del och så blir dom monster.

  Gilla

 23. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – visst är Wi människor en djurkropp – och dess naturliga metabolism mår bra av att äta animalisk föda. Så det här med att Wi skulle må MYCKET bra av ENBART vegetarisk diet är nog ytterst tveksamt, troligast… 💡

  ”The Pilgrim Of Peace !” (video 44 min) = Mahatma Gandhi var häftig på sin tid, verkligen… – men hans efterföljare har nog glömt bort det mesta av hans Intelligenta budskap = åt hållet detsamma som för dagens BuddhIsm, tyvärr tyvärr… 😥

  Så det gäller nog att NU att hitta på något EGET hållbart, tror jag… 😉

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Josef: Nu när allt har spårat ur får man nog först och främst se om sitt eget hus. Innan allt går under menar jag. Kanske dags att skaffa sig en Browning eller en Luger?

  Gilla

 25. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – som verktyg för att avsluta sitt eget liv i kött – ifall det blir outhärdligt – så tycker jag det är en utmärkt god idé, verkligen… 8)

  Gilla

 26. fairymary skriver:

  Fast, sakta i backarna….inte har väl allt spårat ur. Man kan ju tro det när man ser nyhetsrapporteringen ….men det händer väldigt mycket konstruktivt och bra OCKSÅ! Som inte rapporteras om.

  Jag tycker till exempel att det är ett mirakel att de flesta barn fortfarande föds friska och välskapta….de flesta slår inte ihjäl någon, många gör ett samvetsgrant och gott jobb, många ler vänligt mot varann när de möts…..många gör bra reportage, några har bra bloggar, t.ex. Helena Palena och Josef

  Det man ger energi har en tendens att växa…..

  Kan vi inte hjälpas åt att lyfta fram bra saker….

  Det var ett lustigt sammanträffande igårkväll Josef, vi postade var sitt inlägg med liknande innehåll ungefär samtidigt!
  Håller som vanligt med dig! Alla krig är slut!!!!! Basta!

  Gilla

 27. Jan Sundberg skriver:

  Varför debatteras inte vad det hela handlar om, nämligen att invandrare inte tål att bli tillsagda, vad det nu än gäller. Då handlar det för dom plötsligt om att de inte respekteras och det finns ingenting som en invandrare blir så ursinnig av, som att inte respekteras. Har själv varit med om detta på ett fik, där 10-12 invandrare tryckte på mot vårt bord, som de kommit för nära. Till slut reste jag mig och sa: Se er omkring, fiket är nästan tomt, så det finns gott om platser för er utan att ni ska behöva tränga er mot oss! Dom blev ursinniga och en av dem högg tag i mig och vred om min tröja, samtidigt som han höjde högernäven för att slå till mig. Slå du bara, sa jag lugnt, om du vill sitta en månad i fängelse! Det ville han förstås inte, så han släppte mig och sedan drog de hela bunten. Efter den händelsen har jag inte något större förtroende för invandrarew, även om jag känner dom som är bra med.

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Josef: Ja, jag hade ju naturligtvis tänkt använda Lugern på mig själv! Men den kan vara bra att ha och vifta med lite så där snyggt avvärjande skulle jag tro. För tillvaron lär inte bli bättre med tanke på våra flata pk-politiker och deras raserande av vårt fina land Sverige.

  Mary: Javisst ska vi vara glada att våra barn föds friska. Men, nu är det så att barnen redan i navelsträngsbloder föds med 123 miljögifter.

  Jan: Så är det! De hade blivit lärda alla sina rättigheter när dom kommer till Sverige. Om skyldigheterna pratas det ingenting. Jag har också sett hur det ligger och pyr under ytan. På ett McDonaldsställe i Örebro för sex år sedan var det en i kön som råkade nudda en annan. Och det tände till direkt. Respekten sitter nog i en talltopp och gråter.

  Gilla

 29. Malis skriver:

  Jan Sundberg: Det var verkligen tråkigt det som hände dig. Jag själv som är svenskmedborgare med invandrarebakgrund har varit utsatt för det samma, MEN detta beror på individer som bor i vårt samhälle och som till skillnad från majoriteten av övriga medborgare med invandrarebakgrund och etniskt svenskar har ingen respekt för omgivningen som i sin tur beror på flera olika faktorer som vi inte ska gå in på här.

  Till saken! Jag är bra trött på alla som slänger ur sig orden, svenne, rasist och invandrare.

  Jag personligen är av den uppfattningen att de som använder sig av orden svenne och rasist i någon slags diskussion/samtal/blogg/TV mm. Är individer som saknar generell kunskap och allmänbildning. Den/de gör det lätt för sig och saknar framförallt respekt för sig själva i första hand. Där gäller fortfarande den enkla regeln att använda hjärnan innan man använder tungan.

  Idag finns det 244 länder i världen varav cirka 194 är självständiga stater. Just nu finns det ungefär 6,823,057,063 människor i världen och det bor totalt 1,4 miljoner individer med invandrarbakgrund i Sverige. Så kan du och de övriga som använder sig flitigt av ordet invandrare i ofta negativt sammanhang tala om för mig vilka individer ni syftar på eg.?

  Jag vet att ett visst politisktparti (Notera att jag inte syftar på SD) har under lång tid lyckats klumpa ihop alla männsikor/individer som inte är etniskt svenskar inklusive de som har en etniskt svensk förälder till en enda grupp och kallade för invandrare. Jag tänker banne mig inte acceptera att jag som har kämpat, pluggat, och jobbat hårt och jobbar hårt än idag och sköter mig på bästa möjliga sätt att kallas för invandrare i den bemärkelsen att tillhöra en grupp som har stämplats till en homgen kriminell grupp.

  De röttägg ni träffar på i örebro eller andra städer har lärt sig att precis som Helena Palena påpekat att de har endast rättigheter och inga skyldigheter, och att de är alltid offer. Naturligtvis beror det på att de saknar respekt, uppfostran, utbildning och har inga ambitioner eller behov som driver de till att göra något åt sina liv och tillföra samhället något. Det är de typerna som DU och andra stöter på i stan. Jag och majoriteten av de ni kallar och klumpa ihop till invandrare har inte tid att vara på stan och visa våra muskler och manlighet. Vi är helt enketl upptagna av våra jobb och det övriga i livet precis som alla andra hederliga medborgare som håller på att fortsätta uppbyggandet av VÅRT och våra framtida barns älskade Sverige.

  Fokus SKALL ligga på att göra något åt de individer som nämns ovan av undertecknade, men då snackar inte jag om några åtgärder i samhället för det kommer INTE att ge någon effekt utan jag stödjer faktiskt helt och hållet enkelbiljett-metoden i denna fråga.

  Jag har haft en granne som gjorde livet surt för alla som bodde i huset och saknade totalt respekt för sin omgivning på alla plan och de var etniska svenskar. Är det acceptabelt, rättvist och logiskt av mig att säga att jag INTE har något större förtroende för etniskt svenskar?

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Gilla

 30. Josef Boberg skriver:

  GRUNDORSAKEN TILL ALLT ELÄNDES ELÄNDE I VÄRLDEN;

  ”Ge mig kontroll över en nations pengar – och jag bryr mig ej om vem som skriver lagarna.” = Mayer A B Rotschilds världsomspännande bankimperium (video ca 10 min) = The EndGame (video 2 tim 20 min) = Harmagedon

  Gilla

 31. Ola Jennebrink skriver:

  Instämmer med dig Malis.Förr var problemen små och mestadels koncentrerade till grupper från vissa länder. Att våra politiker nu tar in 100 000 om året och bildar ghetton är vad som har fått det hela att riktigt spåra ur.Hur många invandrare har inte kommit hit som unga vuxna för att sedan jobba ett helt liv fram till pensioneringen.
  Dråparen i Landskrona skulle jag vilja ge 20 år i fängelse och sedan utvisning på livstid.

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  Malis: Du har fattat galoppen! Boven i dramat är inte människorna utan dom som stiftar våra lagar: politikerna. De slätstrukna fega skitarna som sett till så Sverige ser ut som det gör.

  Inte ens invandrare vill ha hit fler som ska leva på bidrag. Det drabbar alla negativt. Jag har invandrat till Amerika och där fick man jobb. Då kommer man in i samhället at once. Det skulle folk göra här också men det finns inga jobb. Det är den springande punkten. Vi är lurade av ett pk-etablissemang som skulle förpassas med fötterna före uti rymden.

  Josef: Han kunde ju inte veta att vi skulle få Internet med all flödande kunskap. By the way – ville inte Jay Rockefeller begränsa informationsflödet på nätet. Helst stänga det.

  Ola: Du har också fattat galoppen. Nu rider vi i ikapp! Sporrsträck! Galopp!

  Gilla

 33. Anders skriver:

  Helena Palena, du skriver: ”Men Sven, 71 år, kanske inte skulle ha varit så het på gröten och tutat. Han kunde kanske ha väntat några minuter och så hade hans fru levt nu.”

  Varför faller det sig så lätt för dig att skuldbelägga offret?

  Gilla

 34. Josef Boberg skriver:

  ”Men den kan vara bra att ha och vifta med lite så där snyggt avvärjande skulle jag tro.”

  Jo… – Helena – om Du med det menar att Du hotar förövare med att ta livet av Dig själv med Din revolver – så så köper jag det konceptet som brottsförebyggande, verkligen… 💡

  Det är ju ytterligt få brottslingar som MEDVETET vill ha en annans liv på sitt samvete – så det så.

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  Anders: Det där var ett lätt raljerande över vår svenska mentalitet. Att vi bara ska ha så mycket. Vi kräver vård. Morgon, middag och kväll kan jag tycka som känner folk som jämt pratar sjukdomar och som åker regelbundet till hälsocentralen för att kolla sina värden. Som blivit sin sjukdom. Sorgligt!

  Jag skuldbelägger inte offret. Jag bara skrev tänk om han inte tutat. Tänk om han tänkt bort sitt handikapptillstånd en kvart. Tänk om han kört vidare till en annan ruta. Tänk om han helt enkelt hade gjort så. Då hade Inger varit i livet nu och dom hade fått fira sin påsk med allt påskmat dom var på väg att inhandla. Men i verkliga livet kan man inte backa bandet.

  Josef: Att inte vi svenskar är beväpnade är nog bara en tidsfråga. Vad ser man på TV i alla filmer – svenska som amerikanska. Vapen, våld och misshandel i parti och minut. Jävla vad dom viftar. Nu senast Lisbet Salander. Otroligt!

  Gilla

 36. Anders skriver:

  Jo, Helena du skuldbelägger offret. Jag betvivlar att du skulle skriva, tänk om hon inte gått ut, när någon kvinna blivit överfallsvåldtagen.

  Jag läste t.ex. om en kvinna som blivit överfallen, insläpad i buske och våldtagen när hon åkt till affären för att komplettera några inköp på lördagseftermiddagen.

  Det är ju lika befogat (dvs lika obefogat och stötande) att säga:

  Tänk om hon inte hade gjort det. Tänk om hon hade avstått från att handla något, eller åkt till en annan affär. Då hade hon sluppit bli våldtagen, sluppit tillbringa resten av dagen hos polisen och på sjukhuset och i stället kunnat tillbringa lördagen med sin familj.

  Skulle du säga det..?

  Gilla

 37. Helena Palena skriver:

  Anders: Jag spekulerade lite. Ville få in sosse-sveriges kravmentalitet i det hela. Självklart är det libanesen som bär all skuld. Även om någon tutar måste man uppföra sig kulturellt och belevat. Inger har ingen skuld i detta. Må hon vila i frid.

  Gilla

 38. Ravgni skriver:

  Människor med så kort stubin skall ha sitt straff när de dessutom smiter från allt och håller sig gömd!
  Oavsett om de är invandrare eller svenne!

  Olyckshändelse?

  Suck!

  Inget att snacka om. Jag har själv varit ute för en typ som hade kort stubin, men som tur var stannade jag inte utan cyklade vidare. Därför lever jag fortfarande…

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Ravgni: Det är synd om folk med kort stubin!

  Gilla

 40. xmaverickx skriver:

  Kort stubin liten smäll,lång stubin stor smäll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.