Bra förslag Beatrice Ask! Byt dock till vita kuvert!

Tuff brud som försöker sig på att göra något åt den tandlösa sexköpslagen. Lila är kyrkans färg. Bättre med oskuldens färg - vitt.

– Man kan inte i längden ha en justitieminister som inte förstår att man kan inte hänga ut oskyldiga människor, säger Thomas Bodström till TT. Detta med anledning av att Ask vill skicka hem ett lila kuvert till misstänkta torskar. Beatrice är på rätt spår tycker jag men kan inte Staten skicka hem ett vitt kuvert istället. För om det är lila fattar ju frun eller sambon att karln är en torsk. Och så är grälet i full gång. Stackars familj! Stackars barn! Vi ska väl inte skapa en Elin-Tiger-situation i vårt lilla redan söndersplittrade Folkhem. För det kan ju så lätt skära sig med för mycket lök på laxen.

Det är svårt att tygla mannens sexdrift. Kvinnan är dessutom utpekad som ansvarig till den lusten. Så i det vita kuvertet skulle det kunna stå så här: DETTA ÄR EN VARNING! När lusten faller på – sätt dig på muggen och runka! För nästa gång du tänker köpa sex på gatan suger vi in dig och det blir rättegång med allt vad det innebär. Förstått! Om inte hör genast av Dig till oss.
Med vänlig hälsning
Beatrice Ask

Statens Gökbyrå
Pumpvägen 6
666 66 Stockholm

AB SvD Expr DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Bra förslag Beatrice Ask! Byt dock till vita kuvert!

 1. fairymary skriver:

  Hej Helena! Dina sätt att formulera dig är uppfriskande!

  Dock, seriöst, oavsett färg på kuvert och innehåll i breven så är det just tystnaden och hemlighetsmakeriet som gör att ”torskeriet” kan pågå. Om jag hade en man och om han köpte sex skulle jag definitivt vilja veta.

  Sen tror jag ju inte att det handlar bara om sexlust, så det räcker nog inte att runka på toaletten…..det är mer komplicerat än så.

  Jag drar mig till minnes ett inlägg jag skrev i höstas om ”att bryta tystnadens kultur”. Det handlade i och för sig inte om torskar utan om övergrepp mot kvinnor och barn men jag tar mig ändå friheten att lägga ut en länk…

  F.ö. roligt att du är ”back in business” Helena!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Mary: Klart det handlar om mer. Men man får sällan höra att mannen är rakt upp och ner kåt. För det är klart han är för annars skulle han väl inte köpa sex.

  Men var är din länk?

  Gilla

 3. fairymary skriver:

  Förlåt, här kommer den…

  http://fairymary.wordpress.com/2009/09/22/bryt-tystnadens-kultur/

  Han kanske har ångest och behöver döva den på ett eller annat sätt…..allvarligt….jag skulle nog behöva intervjua ett antal sexköpare innan jag uttalar mig egentligen…..

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Mary: Men snälla rara! Varför måste man alltid hitta en förklaring. Räcker det inte med sexdriften?

  Gilla

 5. fairymary skriver:

  Tack goda gudinna för sexdriften….det är inte den det är fel på….
  according to my view.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Mary: Ångest, ångest är vår arvedel…. Kvinnor har också ångest men dom köper inte sex.

  Gilla

 7. lars skriver:

  ”…. Kvinnor har också ångest men dom köper inte sex.”

  Hahahaha — varit på charterresor där de av manligt kön
  varit där för allt annat än sex (parasailing, trekking, sol, bad,
  vila, etc..) men där kvinnorna skamlöst utnyttjat resmålets
  fattiga manliga befolkning för sex.

  Jodå, det händer att kvinnor köper sex. Även om det inte
  talas om på genusvetenskapskurserna.

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  Jag tycker att det här ämnet är för allvarligt för att vi ska göra det till en stridsfråga mellan kvinnor och män.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Lars: Ensamma män och kvinnor finns överallt. Man kan inte dra alla över en kam. Jag var på Barbados och blev uppvaktad av den manliga befolkningen. Men jag var inte intresserad. Jag vill ha jämbördigt sex.

  Mary: Se svar till Lars. Visst är det allvarligt. Men män kan faktiskt köpa sex bara för att dom är kåta. Det händer också. Kan man få skriva det?

  Gilla

 10. fairymary skriver:

  Kära Helena….det är klart att man/kvinna får skriva vad som helst. Det är väl det som är yttrandefrihetens självaste idé….

  Och du har säkert rätt….bland alla unika män som söker sig till prostituerade så finns det alldeles säkert de som bara är kåta rätt upp och ner och inte ser någon partner som dom kan dela sin lust med för ögonblicket….

  För mig är det så att kvinnors situation är en hjärtefråga. Jag har arbetat ett yrkesliv med kvinnor, varav otaliga har levt i en stor utsatthet, ekonomiskt, känslomässigt, fysiskt, sexuellt…you name it….

  Jag har ägnat mycket energi och tid på att försöka förstå utsatthetens dynamik och där kommer förstås männen in…
  En svaghet i min argumentation är att jag träffat så få av de män, vars kvinnor varit utsatta. Någon enstaka har jag mött …och jag är tacksam för de förtroenden jag fått.

  Jag reagerar dock när kvinna/man försöker förenkla komplicerade företeelser, eftersom jag tror att om vi vill komma tillrätta med det vi inte vill ha kvar så måste vi se nyanserna, vi måste tillåta många perspektiv att belysas, låta män och kvinnor komma till tals….

  Jag tillåter mig att reagera, frågar inte ens om lov för att jag vet att du tycker att det är OK….. och jag är tacksam för att din blogg just nu är ett forum för detta…..

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Mary: Visst är det intressant. Det handlar om lust och makt. Sex är en handelsvara. Något man kan köpslå med. Sex är livet. Det är njutning. Det är skönt. Jag har skrivit det förr:
  Små apflickor säljer sex mot en banan (för att stilla sin hunger).

  Men om vi nu får tala om människan som kan tänka och som är kultiverad så kan jag säga att jag tycker att män som använder barn för sin lust är förkastliga. Som går på mindre och oskyldiga. Det finns inte ord för det. Män borde kunna tygla sin lust. Det kan jag.

  Gilla

 12. Ola Jennebrink skriver:

  Män kallar sexsäljare för horor och kvinnor kallar sexköpare för torskar. Visst blir det fint när vi föraktar varandra. Och ärligt talat – visst är andras sex snuskigt.
  Tydligen har vår justitieminister någon medarbetare som är kunnig i juridik. Hon har tagit tillbaka sitt uttalande.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Ola: Ja, fy fan så snuskigt det är egentligen. Synd att hon backade. Jag hörde när hon pratade på seminariet. Hon raljerade mer eller mindre. Glömde nog bort vem hon var där ett tag. Underligt att inte fler politiker gör bort sig.

  Gilla

 14. Penumbra skriver:

  Beatrice Ask är min favoritkvinna i regeringen – tillsammans med biståndsminister Gunilla Carlsson. Båda har tagit sitt jobb på fullt allvar och åstadkommit ett och annat. Gunilla har kämpat hårt för att får SIDA att sluta slösa med våra skattepengar, vilket resulterade i starka protester från SIDA, vilket betyder att hon har rätt (vilket vi vet sedan gammalt).

  I USA straffas mindre brott med offentlig ”skampåle” istället för fängelse – den dömde får stå ute med en skylt runt halsen där det kan stå ”Jag är snattare”. Försök införa något liknande i Sverige, min vän, så får du veta att du lever (ett litet tips till mediahungriga provokatörer som Lars Vilks eller Magnus Betnér, som gör det alltför lätt för sig genom att provocera på ett politiskt korrekt sätt).

  Däremot är sexköpslagen orättvis och diskriminerande mot män, som mycket annat i feministernas paradis – Sverige. Att döma köparen men låta bli säljaren är korkat, ungefär som att döma knarkaren men låta bli langaren.

  Dessutom är det korkat att tro att ett, i grunden moraliskt problem, kan lösas på det här sättet. Ett samhälle där begreppet ”sexualmoral” inte längre existerar (utom i svenska akademins ordbok) kämpar för att behålla någon slags sedlighet.

  Man tycker att politiker och de ”stora” tänkarna bakom (den opinionsbildande intellektuella eliten) borde komma in på ett annat spår och inse att mycket av dagens brottslighet är i grunden orsakad av bristen på moralisk fostran, disciplin, klara regler och gränsdragningar redan i unga år, o dyl. Istället leder desperationen av att eländet fortsätter till den ena korkade idén efter den andra.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Penumbra: Lite skiljer dom allt ut sig från sosse-smeten. Som tur är. Jag tycker alla är sossar dessvärre. Så tur att några försöker nyansera det hela. Gunilla då i första hand.

  Men ett litet vitt kuvert till folk som köper sex skulle väl kunna passera tycker jag. Man kanske kunde skicka ett till varenda svensk man för då pekar man ju inte ut någon. Dom ”skyldiga” vet ju själva vilka dom är och så kanske dom håller sig hemma istället för att jaga kvinnor på gatan.

  Hur skulle det se ut om det var straffbart att sälja sex också?

  Gilla

 16. Penumbra skriver:

  Helena, lagen är ojämlik eftersom den drabbar bara den ena brottslingen. Någon köper sex av en säljare som aktivt söker kunder för att tjäna pengar. It takes two to tango, som det heter.

  Om vi pratar kvinnor som har smugglats in till Sverige och tvingats till prostitution, så är det en annan sak. Om någon tvingar mig att öppna kassaskopet på jobbet gör inte mig till medbrottsling. Nu är det tyvärr så att trafficingoffren är de man skriver om i tidningarna men det mesta av utbjudet är frivilligt, av kvinnor som behöver tjäna pengar. I dessa fall borde både kund och säljare straffas.

  Titta här hur långt det har gått i jakten på pengar i ett land där sexualmoral inte längre lärs ut:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/minderariga-saljer-sex-pa-natet_248779.svd

  Vi är definitivt inte ensamma om det, men vi är ensamma om att stifta töntiga lagar. Lagen bygger på att prostituerade är alla oskyldiga flickor som tvingats in i prostitution och att köparna är samvetsfulla medborgare som genast kommer att upphöra med det för att de innerst inne är laglydiga och dessutom vill slippa skammen att bli avslöjade som sexköpare.

  Kan inte någon hälla något riktigt uppiggande i riksdagshusets kaffeautomater så att dessa sömngångare vaknar och börjar tänka, någon gång?! Skammen är lika stor som att bli haffad för otrohet med grannens fru och det har inte stoppat någon som saknar grundmoral någonsin. Men för en riksdagshjärna fullproppad med verklighetsfrämmande genusteori är sådana insikter alldeles för svåra.

  Så vi har en hel hög med rabiata feminister som har tappat kontakten med verkligheten och en hög socialister vars främsta uppgift verkar vara att behandla brottslingar så milt som det bara går. Resultatet blir en lag mot sexköp som inte drabbar säljaren, bara köparen men med påföljder som inte avskräcker någon. Och sedan undrar man varför lagen inte har haft någon effekt.

  Men för att få töntar i Riksdagen krävs töntar som går till valurnorna, som bekant….

  För övrigt funderar jag på en sak. För att det ska finnas sexköpare måste det finnas sexsäljare, dvs de som säljer sin kropp. Hur är det med porrindustrin där människor också säljer sina kroppar? Flickorna som fläker ut sig i herrtidningarna – säljer inte de sina kroppar? Vad sägs om de som gör reklam för underkläder i bilder som avslöjar mer än de döljer – är inte det också ett sätt att tjäna pengar på sin kropp? Sk ”heta scener” i vanliga filmer och tv-serier – säljer inte skådespelarna sina kroppar för att få jobb som skådespelare?

  Vad jag menar är att, först avskaffar man allt vad sexualmoral heter, sedan tillåter man en eskalering som i det närmaste är vansinnig, och sedan vill man gå in med punktinsatser och via fjantiga lagar styra upp det som inte går att styra upp.

  Och beviset på att jag har rätt är fallet förra året med tonårsflickan som gjorde reklam för en Arvikafestivalen genom att onanera (simulera, hoppas jag) framför kameran. Om detta kan man läsa här:

  http://mobil.sr.se/site/index.aspx?artikel=3285448&unitid=1646&offset=8

  Både flickan, flickans föräldrar, festivalarrangörer och de som publicerade reklamen tycks sakna allt vad moral och anständighet heter, men det är inte deras fel. Felet hittar vi en bra bit tillbaka i tiden hos den opinionsbildande intellektuella eliten som har initierat förfallet genom att bara använda den ”andra” hjärnan att tänka med (den mellan benen”) men sin riktiga hjärna och sin intellektuella begåvning för att formulera det snyggt så att vi, töntarna, känner oss befriade och lyckliga.

  Jag tycker att alla som föds i landet Sverige ska få ”Tönt” som andra namn – Jonas Tönt Karlsson, Christina Tönt Gustavsson, etc – bara för att var och en, dagligen, ska bli påmind om sin sanna identitet.

  Sorry, men ju mer jag tänker på saken desto argare blir jag….

  Gilla

 17. Pingback: Är detta ett skämt? « Fanny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.