Thomas Mattsson vill ha en ny PO! Guillou vill ha en spade av guld

Kungen av den siste Sovjetstaten önskar sig en spade av guld!

Alla som har fått smaka på en uthängning i media och vänt sig till PO måste nu kräkas av indignation med tanke på vilken guldsits Guillou har. Jag har hjälpt andra att göra en anmälan till PO och anmält själv.

Hallå! Det är svårt att få
rätt mot en tidning. Blir tidningen mot all förmodan fälld måste den publicera det hela i början på tidningen. Och det är såna textsjok och så smått så en vanlig läsare ser inte att tidningen fått sig lite på moppe. Läsaren orkar helt enkelt inte traggla sig igenom texten. Så den som blivit oskyldigt uthängd får ingen upprättelse för själva svärtan från uthängningsartikeln sitter kvar på läsarnas näthinnor. Tidningen borde i stället skriva en ursäktsartikel med braskande krigsrubriker. Men så går det inte till.

Guillou vill ha en guldspade. Ja, det passar en pompös som honom där han sitter på sin sits av guld även i PO-sammanhang. Han får lägga sig i sitt ärende innan det ens är avgjort! På ett helt uppslag på ABs kultursida får han skriva i egen sak och till egen fördel. Han gjuter ut sig och skämtar och raljerar om att det är han som ska ha Guldspaden och inte Micke Ölander på Expressen som grävt fram det hela. Sätt det i relation till en vanlig människa som blivit uthängd i media och som knappt vet hur man skriver till PO. Som knappt vet vad PO är.

Thomas Mattsson vill inte längre korrespondera med PO-Yrsa Stenius så länge det är hon som ska värdera informationen skriver han på sin blogg. Gud så bra! Äntligen någon som reagerar i denna vänskapskorruption som utspelar sig framför våra ögon. Draperierna är fråndragna och vi kan skåda spelet direkt. Vi behöver ingen liten pojke som skriker att Guillou är naken. Vi ser att han är fullt påklädd med allt som behövs för att trona som Kung i den sista Sovjetstaten.

Ann Helena Rudberg – tidigare DN-journalist – skriver mycket läsvärt om detta på sin blogg.

Tidigare PO – Jigenius – skriver att ämbetet är i gungning.

Ramona Fransson kallar Guillou för Sverre.

…….

Detta inlägg publicerades i Media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Thomas Mattsson vill ha en ny PO! Guillou vill ha en spade av guld

 1. Monica Antonsson skriver:

  Hej och välkommen hem!
  Ja, det är bra det Expressen gör. Men för bara ett år sedan lät de Mia och Liza ljuga ohämmat på flera löpsedlar, ca 16 helsidor, i krönikor och på web-tv. Då fanns minsann ingen självrannsakan. Och ingen prick från PO blev det heller.

  Gilla

 2. Välkommen hem! Jag skickar extra änglaljus ljus till dig inspirerad av en änglabok, som jag nyss lade ifrån mig. Ha det gott… 🙂

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Monica: När det gäller uthängningar är tydligen allt ett lotteri. När det gäller Mia och Liza var Expressen med och tjänade pengar på soppan. Liza är ju ”deras” skribent. Du skulle ha fått Guldspaden för ditt gräv. Men om man tänker efter kanske allt håller på att rämna. Det finns ingen heder och moral med tanke på att du inte fick spaden. Det är bindningar och korruption i varje vrå. Det är pengar och makt som gäller. Hoppas någon forskar på Gömdaskandalen och medias hantering i framtiden.

  Ann Helena: Det är skönt att vara hemma. Borta bra men hemma bäst är verkligen sant. Det småsnöar här nu. Påskväderkänsla dock. Påsken kommer tidigt i år. Om två veckor är det långfredag. Änglar och häxor!

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Välkommen hem. Hoppas att du är utvilad och har haft skönt.
  Jan Guillou och kompani orkar jag inte ens med.

  Som du skriver läsarna orkar inte. Och om guldspade har jag aldrig tidigare har hört om.

  Gilla

 5. Monica Antonsson skriver:

  Helena
  Jag skrev fel. Det var AB som lät Mia och Liza få fritt spelrum. Men det är ju ännu värre med tanke på PO:n.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det var fint väder hela tiden. Nä, man orkar inte med JG och resten av mediesmeten som valsar och täcker upp. Guldspaden delas ut av Grävande Journalister sen några år tillbaka. Hoppas Micke Ölander på Expressen får den. Det skulle vara skitkul!

  Monica: Tyckte att det var något som inte stämde. Det var AB. Det minns jag extra tydligt för då var jag på Teneriffa. Låg vid poolen och fick se Mia i bild för första gången. Jisses! Det kommer jag aldrig att glömma.
  Stenius har jobbat på AB och vurmade för chefen Alsing fast han var gift. Om det skrev hon en hel bok. Och nu är hon PO. JIsses en gång till!

  Gilla

 7. Leroy skriver:

  Ett annat Grävarbete som jag sett nyligen som borde lyftas och spridas :

  Man skall väl inte ändra på verkligheten?

  Leroy

  Gilla

 8. Ramona Fransson skriver:

  Hej och välkommen hem!

  Ja, detta är helt otroligt. Sverre gillar inte att bli kallad för Sverre, men det råkar vara ett av hans dopnamn, förutom Jan Oskar Sverre Lucien Henri Guillou, därför kallar jag honom som oftast Sverre.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Leroy: Det är mycket som borde lyftas fram! När man vänder på en sten krälas det ofta.

  Ramona: Javissta ja! Kära barn har många namn! Sverre passar bra in i Arnstuket i alla fall.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.