Fred Goldberg skrev brev till Kinas regering angående klimatbluffen. Publicerades i China Daily!

Vintern ställer till problem. Tågen står och folk fryser. Men håll ut! Snart är det jul igen! Men först ska vi fira och blota när hjulet vänder igen vid midsommar. Nu går vi mot ljusare tider. Glöm inte det!

Det är många som känner skräck inför snön och kylan. Men allt är naturligt. Inget är nytt under Solen. Den här kommentaren om Fred Goldberg skrev jag just under Lagercrantzs inlägg på Newsmill:

Leo: Don´t worry! Be happy! Klä på dej! Om man sätter sig in i Fred Goldbergs (docent på KTH) forskning så får man reda på att allt är naturligt. Att det med andra ord är dags för några krigsvintrar igen. Jag litar mer på honom än Al Gore och resten av klimatbluffarna.

Goldberg skrev ett brev till Kinas regering. Han fick hjälp med att översätta brevet av en centralt placerad kines. Han skrev att Kina inte borde skära ner sina utsläpp förrän USA kan lämna robusta vetenskapliga bevis på att koldioxidutsläpp påverkar klimatet och att kineserna istället ska använda sina resurser till att rena alla sina utsläpp från kolkraftverken. Kineserna tog Goldbergs råd ad notam och publicerade brevet i China Daily! Heja Fred! Du gör mer för världsfreden än vad fredspristagaren Al Gore någonsin gjort.

Vilken nyhet egentligen! Borde toppa kvällstidningarna med feta rubriker! Vilken grej! Jag läste om den i senaste numret av DSM.

Jag skrev tidigare på min blogg att det är Solen som har en cykel på 60 år som styr. Solen styr men har en mycket större cykel. Då skrev Goldberg det här under inlägget:

Hej Helena!
Jag har just kommit hem från en rundresa i USA. Där har det varit den kallaste jul- och nyårshelgen på mycket länge.

Har nyss läst din fina blogg och vill bara korrigera en detalj. Jag har inte sagt att solen har en 60-års cykel. Det är en havsström i Stilla Havet som heter Pacific Decadal Oscillation PDO som har en 60-årscykel. Solen har ett flertal cykler.
Det som nu gör att det blir ovanligt kallt är att PDO vände för nästan 2 år sedan, att solen tappat sin rytm och det har inte varit solfläckar på drygt 2 år. Den 23 solcykeln slutade våren 2007 och den 24 solcykeln har inte kommit igång på allvar.
Förra gången detta hände var 1810-1812. Napoleon kunde då berätta om hur det var i Moskva. I solen finns bl a en 1000-årscykel som hade sitt maximum på bronsåldern (3 C varmare), under romartiden för 2000 år sedan (2C varmare), på vikingatiden för 1000 år sedan (1 C varmare) och nu senast toppade tusenårscykeln med solfläcksmaximum 2002. Sedan dess har det blivit successivt kallare.

Varma polarhälsningar
Fred

AB SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Fred Goldberg skrev brev till Kinas regering angående klimatbluffen. Publicerades i China Daily!

 1. Antonia skriver:

  Ja, Al förloraren Gore har lyckats i alla fall vilseleda en hel värld. Skrev lite om det själv: om nu någon orkar läsa här är länken: http://divage.wordpress.com/2010/02/20/den-mediterana-klimatet-tog-ett-steg-bakat/

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Undrar hur Gore mår? Rimmar! Mår Gore! Han måste väl känna sig dum nu. Om han är normal vill säga.

  Gilla

 3. Och så här kommenterade jag dom där istidsforskarna på Newsmill i morse:

  Så trösterikt att experterna vet hur det är. Precis som meteorologen i morse på TV, som står och säger med en riktig papparöst att det nog kommer att komma mer snö, men inte så mycket (kära barn) och att det till och med kan bli en aning varmare i slutet på veckan.

  Ja, det hjälper inte så mycket när det känns som om vi bor på sibiriska tundran och temperaturen utomhus låg på minus 26 i morse och vattnet på norrsidan av huset är fruset, trots en och en halv meter snö mot den väggen. Inget vatten i köket. Går inte att diska. Får väl bära allt till duschen på sydsidan, där vi har vatten. Tack och lov!

  Förhoppningsvis är det bara en ispropp i ledningen, annars får vi en fontän under huset eller i väggen när det väl tinar. Och vår plogare, som är 55 år och alltid har bott här på Värmdö har aldrig sett så här mycket snö i sin livstid.

  Alltså det hjälper inte med lite ”experttröst” om vad som eventuellt ska hända om tusentals år. Vi människor lever här och nu. Det är nu exakt i denna dag vi behöver överleva, ha värme och människor på väg till jobbet behöver att T-banan ska gå.

  En trotjänare från 1930-talet plockades fram för att rensa spåret från snö och is på Roslagsbanan. Ett tåg alltså. Så pittoreskt! Nej fullkomligt nödvändigt för moderna tunnelbanevagnar funkar inte utomhus i det här vädret.

  Förr i tiden visste man att vädret var som det var. Vi hade inga forskare, som lurade i oss att det aldrig mer skulle bli vinter. Att våra barn och barnbarn aldrig mer skulle få åka pulka.

  Dra nåt gammalt över er forskare! Det behövs ingen istid för att frysa ihjäl där ute. Inga stora snömängder för att tak ska rasa. Och vi behöver inga meteorologiska vetenskapsmän, som står i TV och berättar för oss i efterhand att det är kallt ute.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Håller med! En del forskare kan dra något gammalt över sig. Det är kallt ute. Snart blir det skönare dock. Som alltid. Tur att man inte ska ut och åka kommunalt i Stockholm säger jag bara. Hör mina döttrar som berättar om eländet. Den ena jobbar hemifrån idag.

  Gilla

 5. mrmhalland01 skriver:

  Va kul att få en kommentar av Fred Goldberg !

  Ja, äntligen kommer andra forskare till tals.Det gick inte i evighet att skrämma världens medborgare med klimatbluffen som skulle garantera staterna enorma inkomster i form av miljö-skatter och pålagor.

  I vart fall kan inte jag se vilket annat syfte som drivit fram denna hysteri.

  Gilla

 6. Ramona Fransson skriver:

  Hoppas att kineserna gör som Fred föreslog!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Syfter måste vara pengar. The fucking money som Ramona Fransson brukar skriva.

  Ramona: Det hoppas jag med. Vi får väl se vad som händer. Det skulle vara bra om mainstream-media lyfte frågan och grävde lite.

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  It don´t mean a thing if it ain´t got that swing….

  Gilla

 9. fairymary skriver:

  …apropå cyklicitet….

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Mary: Verkligen! Gud va´bra!

  Gilla

 11. Gubben skriver:

  Norska fredspriskommitten borde också få skammens klädsamma rodnad på sina kinder – men det är väl mycket begärt!

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Gubben: Om den kommitten hade någon skam i kroppen skulle dom vara högröda i fejan nu.

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Problemet är att människorna har glömt att tänka sig själva. Dem tror stenhårt på ALLT som står i tidningarna.
  Kritisk tänkande finns inte längre.
  Det är sorgligt.

  Gilla

 14. Znogge skriver:

  Personligen tycker jag att det är ett sundhetstecken med vinter när det ska vara vinter. Men kanske är det lite för tvära kast för att det ska kännas mormalt. För ovana skåningar om inte annat… Inte kan det vara meningen att det ska vara sommar i oktober för till slut förskjuts årstiderna helt.

  Gilla

 15. Penumbra skriver:

  Idén om att CO2-ökningen i atmosfären skulle öka temperaturen på jorden pga växthuseffekten är gammal men blev etablerad när man under en period såg en temperaturökning och glaciärerna började smälta. Det fanns inget annat att ta till, så man byggde vidare på den. Politikerna finansierade den forskningen och forskningen producerade de resultat som politikerna finansierade. Nu kommer alternativforskning som är oberoende och visar på annat.

  CO2-teorin håller på att falla ihop. Fler och fler seriösa forskare presenterar rapporter som motbevisar den. Allt tyder på att CO2-ökningen bidrar med en försvinnande liten del till den temperaturhöjning som vi har sett. Här är en bra rapport att studera:

  Klicka för att komma åt NIPCC%20Final.pdf

  Orkar man inte läsa hela, finns ”Key Findings by Chapter” som startar på sidan 2. Kort sammanfattning:

  1. Datormodellerna är opålitliga, tar inte hänsyn till viktiga faktorer, är för känsliga för små variationer i indata.

  2. Ökning av CO2 i atmosfären ger effekter som verkar åt andra hållet, dvs avkylning pga reflektion av inkommande solljus.

  3. Satelitdata visar modest temperaturhöjning under sista 20 åren av 1900-talet och en temperatursänkning under första decenniet av 2000-talet. Temperaturdata är manipulerad eller misstolkad.

  4. Det finns inget samband mellan smältning av havsis och CO2-halt. Havsisen i Antarktis har, efter en period av 2 decennier börjat växa till sig igen.

  5. Det finns en stark historisk korrelation mellan ändringar i solens magnetfält och temperatur, betydligt starkare än korrelationen mellan temperatur och CO2-halt.

  6. Torka i Afrika och Asien är inte värre än vanligt. Faktum är att torrperioderna har varit värre under kalla perioder. El Nino har varit varmare tidigare. Påståendet att den globala uppvärmningen skulle leda till extremare klimatsvängningar är inte bevisat.

  Det återstår bara en sak för att motbevisa teorin om ”klimathotet” och det är att glaciärerna börjar växa till sig igen. Det blir definitiva slutet på en av världens dummare masshysterier. Då ska syndabockar utses. Tro inte att det blir politiker eller journalister.

  Journalisternas uppgift är att vara kritiska granskare, men vi har inte set något av detta. Det är på tiden att journalisterna lämnar den bekväma följa-john-attityden och sätter sig in i frågan. Ovanstående rapport är en bra början. Det är också högtid att journalisterna tar tag i flera obekväma sanningar och börjar rapportera och debattera kring dem. Slöare och fegare journalistkår än vår svenska får man nog leta efter.

  Bland politikerna verkar det som att det är socialisters och liberalers favoritundergång, för tillfället. Man kan fråga sig varför. Svaret är – chans till stora tankar och ord, möten på hög nivå med den politiska eliten, höga skatter, omflytt av pengar från i-världen till u-världen (till ingen nytta, förstås), osv.

  Att socialister har fallenhet för sådant missbruk av makt och skattepengar är känt sedan länge. Nu har även liberalerna hakat på. Tänk bara på världsförbättrarna – De Nya Moderaterna – det är så man tar sig för pannan. T o m en sådan som jag, som har varit en av Moderaternas trognaste väljare, börjar tveka på dessa unga idealister. Tur att det finns en tänkande person där i alla fall – Anders Borg.

  När liberalen Obama tillträdde som amerikansk president så ändade också USA inställning i frågan. Men vanliga amerikaner är vana att tänka kritiskt, så att går Obama till överdrift i frågan åker han ut ur Vita huset. Hos oss kan en liberal majoritet i Riksdagen bytas ut mot en socialistisk. Det är som att välja mellan pest och kolera.

  Jag ger CO2-teorin högs två år till.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Antonia: Tur att vi finns som är SÅÅÅÅ kritiska! Vi får uppväga resten.

  Znogge: Nä, här ska inget förskjutas. Fast det bestämmer inte jag. Det bestämmer naturen. För 10 000 år sedan var hela Skåne istäckt.

  Penumbra: Pest och kolera! Rött eller blått! Samma soppa fast olika skål. Bra kommentar!

  Gilla

 17. Pingback: Klimatet i framtiden- Istid eller ”växthus” ? « Varjager’s Weblog

 18. SvenneB skriver:

  ”Tur att vi finns som är SÅÅÅÅ kritiska! Vi får uppväga resten.”

  Haha, det där gjorde min dag!

  Här är lite läsning där någon bemödat sig med att kolla alla referenser från en känd sk ”klimatskeptiker”, Björn Lomborg:

  Debunking the claims of the climate-change skeptic:
  http://www.newsweek.com/id/233942

  Vart fanns det kritiska tänkande där?

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  SvenneB: Vad händer om Solen slocknar? Dör?

  Gilla

 20. SvenneB skriver:

  Helena: Vad jag förstår beror det en del på solens massa, men den slutar ofta som en vit dvärg. På vilket sätt är solens öde om flera 100 miljoner år viktigt för klimatdebatten i nuläget?

  Visst solen är viktig för klimatet, men den har inte funnits ha den påverkan som många påstår. Se tex.:

  [img]http://i4.photobucket.com/albums/y129/piotrr/cooling_1975_2008.gif[/img]

  Dvs ingen korrelation mellan solaktivitet jmf med uppvärmingstrenden.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  SvenneB: Men lägg av! Det är klart solen betyder allt. Läs om termodynamikens första och andra lag.

  Gilla

 22. SvenneB skriver:

  Helena: Jo jag har läst några poäng kemi, vad vill du ha sagt med dessa lagar? Är jorden ett öppet eller slutet system enligt dig? Varför, varför inte? Vad innebär det?

  Gilla

 23. Penumbra skriver:

  Rapporten som jag refererar till ger en bra redogörelse för korrelationen mellan temperatur på jorden och solaktivitet och den saken går inte att förändra. IPCC har helt enkelt valt förringa solens betydelse.

  Vi har det kallaste vintern i mannaminne och det gäller inte bara Sverige. Mongoliet är numera ett katastrofområde pga kylan som dödar boskapen. CO2-anhängarna hävda att det är en normal variation men om vi hade haft en klimatuppvärmning borde det inte förekomma så pass extrema vintrar som årets.

  Man bör också ha i åtanke det faktum att ingen av senaste seklets värmerekord har blivit slaget även om vi har varit nära. Jag anser att det är vetenskapligt fel att bara titta på medelvärden och strunta i de extrema utfallen när man ska visa på en trend, men det får stå för mig.

  I själva verket vet vi inte vartåt det går i långa loppet, dvs i ett millenniumperspektiv. Geologiskt sett är det ”snart” dags för en istid som ju har en periodicitet av ca 100.000 år. Ett större vulkanutbrott kan också vara närstående med motsatt effekt. Dessutom är partikeltätheten i luften större än någonsin, vilket skuggar jordytan från solinstrålning. Allt detta, plus lite till som vi inte har en aning om (vi vet ju inte med säkerhet varför istiderna startar eller tar slut, för att ta ett exempel) ökar osäkerheten i uppvärmningsteorin.

  Det mest troliga är att årets kalla vinter följs åt av ett antal år med kalla somrar och extrema vintrar. Varmed glaciärerna kommer att börja växa igen. Då kommer skrattet att fastna i halsen på sådana som SvenneB.

  Och nu är Charlotte Kalla på väg att hinna ifatt täten i damstafetten, nästan. Dags att lägga av med skriverierna.

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Penumbra: Tack för lite assistans! SvenneB tänker jag på som Svenne Banan. Vet inte varför.

  Norge vann. Tur att Hellner & Co vann igår. Jippieee!

  SvenneB: Vad jag vill ha sagt är att Solen är alltings källa på Jorden. Alles!

  Gilla

 25. vad jag letade efter, tack

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.