Konstnärslön och verkningslöst vaccin

Det finns inga belägg för att äldre blir friskare av vaccin mot säsongsinfluensa. Det hävdar det ansedda Cochrane-nätverket som nu efterlyser statligt finansierade studier där nyttan av vaccin utvärderas och vägs mot billiga alternativ som att vädra och tvätta händerna. Kunde dom inte frågat mig om detta? Kunde inte media ha skrivit detta innan masshysterin med svininfluensakampanjen drog igång? Skulle inte tro det? Först måste big pharma dra in 70 miljarder och media skriva krigsrubrikrer och också tjäna sig en hacka.

Bra med handsprit! Herregud det tog slut på hyllorna. Det lönar sig med hygien. Speciellt bra har det varit för dagisgrupperna. Dessa har blivit friskare i handtvättens spår. Bravo! Såg på TV för ett par sedan hur dålig hygienen är på daigs. Riktiga smittspridarställen. Så vi får hoppas att den nyvunna hygien-niten håller i sig fast flunsan försvunnit. Men man kanske måste ha ett inbillat hot om massdöd först innan tvättandet kommer igång.
**************
Tänk att vi har haft en massa konstnärer som fått livstidslön – hela 157 styckern. Va´härligt! Ett system som nu ska störtas över ända. Och konstnärerna med lön skriker rakt ut. Klart blir man av med 18 000 kronor per månad blir man nog inte så glad. Men dom som har lönen får ha kvar den så länge dom lever. Sen blir det andra bullar. Jan Myrdal, 82 år, är en som levt på staten. Han säger om slopandet av konstnärslönen: Dumt! Enligt AB:s enkät är det 81,9 procent som tycker att bidraget ska bort.

AB

——-

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Konstnärslön och verkningslöst vaccin

 1. gubben skriver:

  Gott att konstnärslönerna tas bort. Men de borde avvecklas i snabb takt för de som nu åtnjuter förmånen att få leva på skattebetalrnas bekostnad utan krav på motprestation.

  Sedan det där med handsprit – här i byn skulle ingen komma på tanken att använda denna vätska utvärtes. Dessutom är det lite av ”bacillfobi” över det.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  gubben: Myrdals motprestation är ju att hylla Pol Pot! Sverige är ju rött så man kan väl säga att han gör skäl för sin lön. Nej, jag skämtar. Klart pengarna skulle dras direkt.

  Visst är det sjukt med sprittvättandet. Folk blev rädda och tvättade ihjäl sig. Lagren tog slut. Men som sagt – det har varit bra för daigsbarnen.

  Gilla

 3. Penumbra skriver:

  Det gör ont ända in i själen att veta att kommunister som Jan Myrdal och Marie Bergman har levt på bl a mina surtförvärvade skattepengar. Jag håller med ”gubben” – lönen skulle avvecklas snabbare. Men det finns ett antal andra former av bidrag och stöd till ”Kultursverige” som också borde ses över. För att inte tala om alla frilansare som får ströjobb här och var, för att sedan leva långa perioder på a-kassa.

  Marie Bergman, förresten, hon borde ha samlat på sig en hygglig förmögenhet på 70-talet. Hon hade bra framgångar vad jag minns, först med gruppen …. (vad den nu hette) och sedan som soloartist då hon producerade ett anta trallvänliga feministiska och kommunistiska skitlåtar. Hon borde leva på det och aldrig få någon lön från staten.

  Men när man tänker efter så lever vi i Sverige – här är allt möjligt, inget förvånar mig längre….

  Gilla

 4. Jag tyckte det var jättekul när Kalla sa att Björn Ferry hade känt på hennes guldmedalj, hur tung och så den var och sedan hade han skyndat sig att ta handsprit… 🙂

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Penumbra: Javisst gör det ont! Helt klart är det vi och inte Norge som lever i den sista Sovjetstaten. Hur äckligt som helst. Blev förvånad över att Marie Bergman hade konstnärslön. Trodde inte hon var konstnär.

  Ann Helena: Det menar du inte. Att han är så rädd för bakterier. Han har dock ett bra namn för att bli en stjärna: Björn Ferry. Hans blogg heter passande Ferry Tailes. Vet inte om jag stavat rätt – men skit samma!

  Gilla

 6. dalai lama kidnappar barn skriver:

  Snart kan vi kalla dej ”frönen Vaccin”.
  (Tvål är bättre än sprit, sprit torkar ut händer med sår och eksem som följd. )

  __

  Varför gullar SVT med Hans (o)Helighet Dalai Lama?
  Dalai Lama är ledare för en rörelse som vilseleder och kidnappar barn. Om vi haft en ”dalai lama” i Sverige
  skulle SVT varit lika förtjust i denna kriminella rörelse då?

  SVT kan bara visa brister i andra länder.
  Bristen på demokrati i Sverige visar man inte.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  dalai lama: Initialt för att rena hela Sverige var nog handspriten bra. Men tvål är mycket bättre. Och att tvätta händerna ofta. Särskilt sen man varit ute bland folk.

  Jasså – kan man inte ens lita på honom – laman. Är han också korrumperad. Fan – jag vill flytta från denna planet men var skall man hoppa ifrån. Tanja Bergkvist har en ön som man kan dra till. Får vär hålla till godo med den så länge. På den ön finns det inget genusparadis. Håll ögonen öppna – snart kommer en intervju med Tanja på denna blogg. Stay tuned – coming up som dom säger när reklamen (den eländiga) går på…

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  dalai: Nej, jag vill hellre heta Miss No-Injection!

  Gilla

 9. Penumbra skriver:

  ”dalai lama kidnappar barn”!

  Dalai Lama är Tibets rättmätige ledare som lever i exil i Indien tillsammans med sin regering. Dessa flydde som bekant Tibet när ”Folkets Befrielsearmé” invaderade landet 1950.

  Kidnappar de tibetanska munkarna barn? Det var något nytt. Låter som kinesisk propaganda i mina öron. Och jag undrar vad din åsikt står på för grund – ateism, kommunism? Dessa brukar hänga ihop, som siamesiska tvillingar.

  Svenska kommunister brukar vara demokratins största förkämpar, om man räknar de gånger som de tar ordet i sin mun. Detta är lika löjeväckande som att kalla en ockupationsarmé för befrielsearmé.

  Alla vet att om ”befrielsearmén” lämnar Tibet så kommer Tibets folk att återta makten och jaga ut Beijings byråkrater ur landet, samt återinstallera Dalai Lama och hans regering. Tänk på Norge och deras regering under andra världskriget. Den dagen kommer antagligen inte, därför att ingen vill jaga ut ” befrielsearmén” så som de allierade jagade ut nazisterna från Norge. Men det är en annan sak. Poängen här är att du har en förvirrad bild i frågan och man undrar hur din världsbild ser ut för övrigt.

  Utöver det undrar jag vad Dalai Lama har med vaccin, handsprit och konstnärs löner att göra.

  Gilla

 10. Znogge skriver:

  Med sunt förnuft och handtvätt kommer man långt!

  Bra att konstnärslönerna försvinner!

  Gilla

 11. livsglimtar skriver:

  Man slutar aldrig att förvånas över sånt som existerar i vårt land, Marie Bergman? Får statslön för vad? Synd att man inte började spela schack i unga år då kunde jag fått stödpengar.
  Jag tycker att de ska ta bort det helt även för dem som redan har skott sig nog på oss.

  Tänk att barnbarnet var på besök igår på sitt blivande dagis och sen blev han spysjuk på natten. Så farligt är det på dagis för barn … tvi vale, mellan 7-10 förkylningar per år för ett barn på dagis sa en läkare i morse på tv4 i morgonprogrammet, är inte klokt.

  Gilla

 12. dalai lama rörelsen skriver:

  Svar på tal till Penumbra.

  Dalai Lama tror han är helig , förmer än andra.
  Hans rörelse tar nyfödda och hjärntvättar dessa
  i rörelsens sagor.
  Stackars barn.
  I jämförelsen känns kinas civiliserade samhälle som
  en befrielse. Vadå ”kommunism”? Kina är
  mer marknadsorienterat än Sverige.

  Nu blev du helt tillintetgjord.
  Men res dej upp och skaka av dej religionernas bojor.

  Jag stödjer helt Kinas befrielse av Tibet.
  Den var berättigad.

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Jag vill också ha statligt bidrag. Jag utfärdar ju storverk på kvinnor med hår på ansiktet. Och förstör ju ryggen och nacke på köpet.
  Ingen inbjudningar duggar heller i min brevlåda för gratis nöje och mat.

  Kan man inte leva på sin konst så ska man kanske söka annat jobb, och om dom nu kan leva på konsten så varför ska dem får den där statliga apanagen?

  Svininfluensan. Ja, och nu börjas det igen med skrämseln. Andra vågen kommer. Som i tsunami. Dem vill helt enkelt bli av med överskotten av vaccin. Så svinigt.

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Miss Nonjection vore bättre 😉

  Gilla

 15. Penumbra skriver:

  Svar till ”dalai lama rörelsen”

  Kina är förvisso en marknadsekonomi men är också ett enpartisystem och styrs av en kommunistisk regim. Regimen tillåter ingen opposition, varken i Tibet eller någon annanstans inom landet. De som dristas opponera mot regimen sätts i fängelse eller tvingas i landsflykt.

  Regimen i Beijing har inget emot Tibets buddhistiska munkar, så länge de inte ifrågasätter dess suveränitet. Regimen har också tillsatt en lama, som ersättare för Dalai Lama. Ur religiös synpunkt är ingenting förändrat i Tibet, vilket du tycks ha missat totalt.

  Jag har blivit ”tillintetgjord” många gånger – av människors dumhet.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Maggis: Det är synd om barnen som ska kladdas ihop i stora grupper. Dom får en massa förkylningar i onödan. Tre år minst skulle dom vara innan dom får börja på dagis tycker jag.

  Antonia: Du som egenföretagare skulle hyllas däremot. Som staten suger ut å det grövsta. Och kollar till tänderna. En stor bukett med röda rosor till dig.
  Jaha – kommer andra vågen nu. Men går folk på det? Är dom så jävla dumma?

  lama och penumbra: Vi är lurade. Vänster eller höger – kapitalism eller kommunism – gynnar bara makten. Sen ska massan slåss för än det ena än det andra laget medan. Det finns ett kommunicerande kärl mellan dessa ismer och det är pengarna.

  Att det är pengarna som styr är Kina ett bevis på. Dom har marknadsekonomi – så dom skulle lika gärna kunna ha det som vi – en låtsasdemokrati. Sverige är också rött. Jätterött. Till och med moderaterna är sossar.

  Gilla

 17. Gunnar skriver:

  Bloggsvar:
  Ja vi har umgåtts några år på nätet.Alltid trevligt att beöka din blogg.
  Har hänt att jag även fikat med bloggarvänner ”in real life”. Som ex mina goda vänner i Helsingborg som vi också fikat med på Helsingsborgs bästa konditori.
  ——————-
  Just Myrdal kunde väl försörja sig själv tycker jag. Sen vore det väl bra med nåt stöd för konstnärer. Kanske genom att öka anslagen för konstinköp? Jag vet inte.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Tjenare Gunnar! Kul att du tittar in! Vad vill du ha? Kaffe eller whisky eller både ock?

  Bra idé! Köp fler tavlor från fattiga konstnärer.

  Gilla

 19. dalai lama rörelsen skriver:

  Penumbra:

  Det visste jag inte.
  Men det är ju i alla fall bra att folket i Tibet slipper Dalai Lama.
  Kina kan inte avprogrammera ett folk på bara några år.
  Reliösa vanföreställningar sitter djupt rotade och går troligen inte att bli av med under en generation.

  Det talas så varmt om ”demokrati” i väst, men nästan ingen politiker i väst vill egentligen ha det. De gör allt som är partipolitiskt möjligt för att i praktiken minimera demokratin.

  Kina är i praktiken vara lika demokratiskt som väst.
  Klok censur eller påtvingad självcensur, stor skillnad?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.