Schyman håller överklasskvinna om ryggen! Kan man amma på ett sopflak?

Här en kommentar jag skrev under Batras inlägg angående Birgitta Ohlsson  på Newsmill:

”Anders: Bra! Hon har ju makt över oss! Glömde det. Förskräckligt! Vad skulle hon göra om hon vore en kvinnlig sopåkare? Skulle hon ta med sig ungen och amma bland soporna på flaket? Alla andra kvinnor använder sig av föräldraförsäkringen. Men det behöver inte eliten i politikeradeln. Den nya överklassen använder oss i massan för sina egna behag. Det här med att få barn är väl ingenting. Det kan man sköta med lillfingret. Men hur blir jobbet skött? Deras uppdrag som vi var och en betalar för?

Riksdagskvinnorna får ta med sig babysarna på jobbet hur lättvindigt som helst. Har dom med sig hundarna också? Så kan inte andra göra. Nä, tyvärr men jag tycker det är för jävligt och vill inte betala ett öre i skatt till Ohlsson och Batra och deras självgoda och präktiga excesser.”

Här en kommentar från Eva Andersson under mitt tidigare inlägg om Ohlsson:

 ”Bättre bemedlade (ofta kungligheter) lämnade förr bort sitt nyfödda barn till en amma. En barnsköterska ansvarade för barnets trygghet. Vi får hoppas det blir så den här gången också. För barnets skull. Och Birgitta lär ha råd, avlönad av skattepengar. Som baby skulle inte jag vilja ha hennes karriärlystna, stirrande blick över mej i vaggan.”

Sens moral: Vår politikerklass är den nya överklassen.

Gudrun Schyman håller den nya överklasskvinnan Ohlsson om ryggen!!!

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Schyman håller överklasskvinna om ryggen! Kan man amma på ett sopflak?

 1. Hanna skriver:

  Klok insikt! Hur tänker Birgitta Ohlsson? Inte kan alla vanliga svenska kvinnor göra som henne? Sjuksköterskor, lärare, fabriksarbetare, butiksbiträden, osv.?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Hanna: Nej, det kan dom inte. Och det var just hela poängen. Kvinnor som Schyman och Ohlsson förstör för andra genom att säga: Men va´fan ni behöver väl inte vara lediga. Man kan jobba och ha barn och amma i alla fall. Back to basic med andra ord. Tänker på statarfruarna som inte fick en dag ledig nästan. Fick släpa sig till lagårn och den vita piskan fast dom knappt kunde gå.

  Gilla

 3. Penumbra skriver:

  För mig har det alltid stått klart att feminism i första hand handlar om det som livet alltid har handlat om – makt, privilegier, pengar, status. Samma fenomen som inom kommunismen – jämlikhetstanken finns där någonstans i botten, som en idé, men vem vill vara jämlik, egentligen?

  Jämlikhet i meningen likformighet är heller inget att sträva efter. I grunden är det bra med olikheter och med människor som är duktiga, satsar, lyckas bättre än andra. Det tjänar hela samhället på. Det är bra att folk strävar uppåt. Problemet uppstår när man manövrerar ut eller håller nere de duktiga på olika sätt, t ex i jämlikhetens namn.

  Vi har ett mycket bra aktuellt exempel – Mona Sahlin som blev partiledare enbart för att hon var kvinna. En mera impopulär och inkompetent partiledare för S har aldrig funnits, vad jag vet. Förlorar de valet kommer hon att försvinna i tomma intet. För min del känns det bra, inte bara för att jag ogillar sossar utan också för att de få lida av sina egna dogmer.

  Birgitta Ohlssons feministiska teater med hennes barn kommer att vara uttänkt in i minsta detalj. Hon kommer att utnyttja situationen till max för att framstå som den heroiska kvinnan som klarar av både barn och jobb samt att hålla en man under kontroll i hemmet. Detta, är meningen, ska sätta ribban även för alla andra kvinnor. Hur det praktiskt kommer att lösas får vi aldrig reda på – det finns nämligen inga verkliga Übermenschen.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Penumbra: Kunde inte ha skrivit det bättre själlv! Teater är vad det är. Ett skådespel. Men då är vi i alla fall två som har förstått.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Ja, tänk om alla skulle släpa sitt barn till jobbet. För det är ju inte bara gull. Luktar gör det också. Skriker gör dem också. Uppmärksamhet behöver dem också.
  Koncentrationen skulle sjunka rejält, gissar jag, för vem kan koncentrera sig och fatta bra beslut när barn kräver sitt.

  Nästa steg är nog att avveckla barnstugor och dagis. Alla ska ta med barnet till fabriken. Dem ska böjas i tid. Back to basic.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är faktiskt störande när folk släpar med sig sina barn. Har vi fest säger vi att det ska vara barnfritt. Ibland har vi fest med barn. Det är en annan sak.

  Vem betalar för den tid ett barn tar från en arbetsgivare om ungen följer med till jobbet? Vem betalar om riksdagskvinnorna sitter på jobbet och ammar? Eller en minister? Jo, det gör vi skattebetalare. Men då gör det liksom ingenting. Då tillhör det utvecklingen, demokratin och kvinnors jämlikhet. Vad ska vi ha den under kamp framdrivna föräldraledigheten till om den inte ska gälla alla?

  Gilla

 7. Ramona Fransson skriver:

  Ja, det är ett märkligt synsätt. ”Skaffa barn” men ställ in barnet i garaget, när du inte har tid att åka omkring…

  VD Annika i SEB satt och ammade på sitt kontor och budade mjölken hem till barnflickan. Tja, det är nog inte att tänka på för sjukvårdsbiträdet inom äldreomsorgen. Halva lönen skulle gå till att täcka enbart barnflickans lön.

  Gilla

 8. Znogge skriver:

  Som lärare kan jag säga att i dagens läge är det svårt nog att hinna med barnen i klassen. Den enkla sanningen är att var sak har sin tid!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Ramona: Du skriver om det här med barn på festerna i din bok Älskling, vi blir inte med barn kommer jag ihåg. Nä, inte kan ett vanligt vårdbiträde hålla på som Annika! Finns inga pengar i världen till det.

  Znogge: Var sak har sin tid. Och de första viktiga månaderna i livet går väldigt fort.

  Gilla

 10. fly on the wall skriver:

  Feminismen går före parti-politiken.

  Appropå att ta med sitt (späd)barn till fester, så är det väldigt oartigt, det förstör alltid en fest.
  Hon med barnet vill ju att hon och hennes barn ska vara festens medelpunkt.

  Men det finns annat som är värre:
  Förre riksbankschefen Urban Bäckström har utsetts till vd för Skandia Liv. Det var 2003. Urban Bäckström fick en årslön på 3,3 miljoner kronor. Innan Urban valdes för att ge Skandia en seiös profil efter att Skandias chefer gynnat egna sina bolag på Skandia-liv’s bekostnad (och tjänat 100-tals miljoner).
  Urban’s lön räckte troligen för att skyffla fler oegentligheter under mattan.

  Saxat från DI.se:

  ”Vi hade ett avtal med Prosper. Hade vi sagt upp det hade det kostat oss stora belopp. Som en del i omförhandlingen av avtalet köpte vi Prosperbolaget”, förklarar Urban Bäckström.

  Hur mycket de två tidigare Skandiacheferna fick vill livbolaget inte berätta. Numera uppbär de båda ett konsultarvode från Skandia Liv.

  Med andra ord har de fått betalt för ett bolag de byggde upp med livspararnas pengar.

  Nu hoppas jag SKANDIA LIV även köper min tystnad.
  Urban, du kan ge miljonerna till Helena, så kan hon förmedla dem till mig.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  fly on the wall: Klart hon vill visa upp ungen. Men hon kan hålla sig hemma – hon kan ändå inte parta och dricka och ha kul. Tids nog hinner hon med det.

  Angående mygel läser jag nu Amerikas historia. Svirge ligger i lä. Oj, oj, oj. Kan säga att landet vilar på en kudde av mygel och korruption. På politiker som bara vill ha ett ämbete för att gynna sitt parti och backa upp sina företag. Lobbyister helt enkelt.

  Gilla

 12. Pingback: Ett fungerande samhälle, måste baseras på en rättvis lagbok | Jens O.

 13. BN skriver:

  Nä låt oss slippa ungar där vuxna ska vistas och ha trevligt. Det finns en anna tid och plats för barnen och de ingår inte i vuxnas fester eller krogliv.
  jag är förbannat trött på att ungar ska släpas med överallt! Man slipper inte undan dem någonstans.

  Men Olsson är ju en duktig politiker och ska få möjlighet att göra sin karriär utan att bli hindrad av att hon är kvinna och alltså en sån som föder barn.
  Man har väl fortfarande rätt att amma barn på arbetstid, det hade man iaf förr? Och det är väl ingen som sagt att ungen ska bo på Olssons arbetsplats, vad jag förstått så har ungen en pappa som kan använda föräldrföräkringen. Det enda han inte kan klara är amningen men den detaljen går säkert at lösa. Och skulle det vara så att det inte funkar så är det väl inte värre än att Olsson med make får hitta andra lösningar, det behöver inte vi göra åt dem.

  Det finns fler yrkesgrupper som har möjlighet att ta med ungar till jobbet för övrigt. Ska vi rada upp dem allihop och vara avundsjuka på dem, eller ska vi acceptera att det är olika inom olika jobb?
  Det finns en massa jobb som har fördelar som andra jobb sknar, vad ska vi gra åt dem? T ex möjligheten att jobba hemifrån, den har inte alla. Vad gör vi åt det?
  Skriver artiklar på Newsmill och kritiserar dem som tar tillvara på de möjligheterna?
  Vem börjar?

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Japp, myglare kallas idag för lobbyister.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  BN: På vilka andra jobb kan du ta med dig en nyfödd unge?

  Gilla

 16. BN skriver:

  Helena, din fråga är fel ställd.
  Det handlar inte om att ta med en nyfödd unge till jobbet, det handlar om att amma på arbetet. Resten sköts på annan plats.
  Är det bara amningen det gäller så kan du göra det i princip på vilket jobb som helst.
  Annars kan man ha med en unge om man jobbar på teatern t ex, det är en del skådisar (kvinnliga förstås, det verkar bara vara de som har barn…) som berättat att de gjort det. Har du butik kan du ta med en unge i en vagn. Hund också ibland. Jag vet att jag sett barnvagnar på fler ställen men det är de exempel jag kommer på såhär i brådrasket men det finns naturligtvis fler.
  Ja och så i de fall där man jobbar hemifrån förstås! En del journalister kanske? Författare.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  BN: En nyfödd ska vara med sin mamma. Sluta med dina försök till förklaring! Här handlar det om vår nya överklass punkt och slut. Läs på om statarkvinnorna och kampen för barnledigheten. Återkom sen.

  Gilla

 18. BN skriver:

  Du bad mig förklara och därför gjorde jag det. Jag ska inte göra om det, det är nog bättre att göra som du gör och helt enkelt fastställa vad som rätt. Punkt!

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  BN: Du förklarade bra. Men det höll inte tycker jag. Läs Eva Anderssons kommentar. Bättre bemedlade….

  Gilla

 20. BN skriver:

  Är det ett klassperspektiv du vill ha så visst kan jag läsa den. men klass grundar sig inte längre på enbart tillgång på pengar. Klass kan definieras utifrån fler aspekter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.