Birgitta Ohlsson är sugen på makt! Ska amma på jobbet! Stackars baby!

Birgitta Ohlsson är garant för att Reinfeldt och Björklund är män i tiden. Hon får dom att framstå som feminister utan att dom behöver säga det. Hon får en krävande post fast hon är gravid. Perfekt! Rösta på oss! Se så moderna vi är. Ohlsson blir en ny Beatrice Ask. Hon var minister med ett nyfött barn. Kan man sköta ett sånt krävande jobb och ha en baby? Nej, det kan man inte. Barnet kommer att känna att mammas energi och uppmärksamhet är riktat från barnet. Att hennes hjärna hela tiden sänder och tar emot annat. Att barnet blir en bisak och inte en huvudsak.

Birgitta O ska föda sitt
barn i juli. Hon vet inte hur det är att ha barn. Hur svartsynt och ömklig man kan bli när mjölken rinner till på tredje dygnet. Hon vet inget om mjölkstockning och kolik. Det tar några veckor innan mamma och barn har fasat in sig mot varandra och mjölken anpassats efter barnets behov. Det är mycket som händer. Normala kvinnor är barnlediga. Beatrice skötte Sverige men Birgitta ska sköta hela EU åt oss? Med en babya vid sin sida. Ska vi betala skatt för sånt? Man kan säga att Reinfeldt och Björklund använder Ohlsson för sina behov. Men vem tänker på barnet? Jag håller med Eva Sternberg att Birgitta ska stanna hemma. Hela affären sänder en signal  till kvinnor att det här med barn det är inte så noga. Det  kan man sköta med lillfingret!

SvD      DN   AB

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Birgitta Ohlsson är sugen på makt! Ska amma på jobbet! Stackars baby!

 1. Nils Dacke skriver:

  Bra synpunkter! Hela hennes väsen ger ett speedat intryck vilket är precis tvärtom vad barnet behöver.

  Gilla

 2. antonia skriver:

  Det är ett fingervisning till alla dem andra kvinnorna. Det tycker jag. En gång i tiden fick kvinnor gå ut i arbetslivet direkt efter en förlossning.
  Därför kom sen lagarna. för att under lätta för kvinnorna.

  Men nu ska alla kvinnor med makt visa att minsann gör det inget om man har ett nyfött barn.

  Jag blir så trött. Hon är ju inte det första att demonstrera på det här sättet.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Nils: Mycket speedat intryck ger hon. Nästan som en ödla på språng.

  Antonia: Usch ja! Hon får det här med att ta hand om barn att framstå som ingenting. Men säg det till alla som kämpar med låg lön för att få allt att gå ihop. Barn suger kraft, tid och energi. Men har man 108 000 i månaden kan man amma vid ministerskrivbordet hur lätt som helst. Och skaffa barnflickor och ha sig. Men jag tror hon hon kommer att få en chock när hon märker vilket jobb det är med ett barn. Men då har hon råd att anlita nannies. Men det är inte samma sak. I alla fall inte för barnet.

  Gilla

 4. Äsch dom där ministrarna har ett sånt lätt jobb… 😉 och juli då är alla borta på semester också i EU. Augusti är väl fortfarande det stora semestermånaden. Det ordnar sig säkert. Och ännu vet vi ju faktiskt inte om det blir ett barn…

  Dessutom kan hon ha alla assistenter hon behöver både på jobbet och med barnet. Inte fasen kommer detta att hindra henne. Och så är hon väl så gammal att det är på tiden att hon skaffar sitt barn. Lycka till säger jag både med jobbet och barnet. Finns det en pappa också? Han kan väl också ställa upp?

  Jovisst ja hon sa ju att hon är gift med en modern man och inte en dinosaurie. Finns det såna fortfarande? Jag trodde dom var utrotade 🙂

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Dom kanske inte gör så många knop när man tänker efter. Dom får bara otroligt bra betalt eftersom dom är så viktiga. Hon kommer att ingå i den offantliga offentliga sektorn som EU utgör. Som ligger på den offantliga offentliga sektorn som vi redan har i Sverige.
  Hennes man heter Mark och han är nog lika modern som Jan och Fredrik.

  Gilla

 6. fairymary skriver:

  Jag blir alldeles sorgsen….vid mina 68 fyllda år med två vuxna barn ….som föddes relativt sent i mitt liv (efter dåtidens mått)
  —-är det enda jag ångrar att jag inte hade förstånd att ta vara på den dyrbara tid då mina barn var nyfödda på ett bättre sätt….

  Som du skriver Helena handlar det om att den unika mor-barn-relationen kräver sitt fokus…och att den relationen sen får konsekvenser för relationer i det fortsatta livet….

  Jag känner det som att jag lät mig luras….kvinnors lika rätt till karriär och allt det….

  Sen må ”rättrogna” feminister kalla mig biologist….vilket i en del av mina kretsar är ett skällsord….

  Jag har alltid gillat Birgitta Ohlsson och kommer förstås att fortsätta göra det….och skulle unna henne att NJUTA av sitt första barn utan de krav och den bevakning hennes ministerjobb kommer att innebära….

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Mary: Mor och barn är bara fint när det gäller Maria och Jesus. Visst är vi lurade. In i märgen. Birgitta blir använd av männen. Hon är en slags gisslan. Men hon förstår det inte.
  Blir det byte vid köttgrytorna i höst blir henns tid i EU kort. Sen får hon tid för sin unge. Kan man hoppas.

  Gilla

 8. Ramona Fransson skriver:

  Kanske blir det som när SEB bankens VD, Annika Falkengren, fick barn. Hon pumpade ut mjölken på kontoret och budade över den till barnflickan.

  Se så duktiga vi är, kanske hon tänkte!

  Är det ingen som ställer sig frågan: Varför skaffar man sig barn? Är det som att köpa bokhyllan Billy och ställa upp den mot en vägg?

  Är inte barn detsamma som att få äran att ge liv? Som att få uppleva det mest fantastiska i evoulutionen?

  Varför kan inte människor som får barn inse att detta är bara en chans i livet som du aldrig får tillbaka om du sumpar den?

  Gilla

 9. Nils Dacke skriver:

  Rätt analys Ramona. Det viktigaste vi kan ge barnen är självkänsla (som inte ska förväxlas med självsäkerhet) och den kommer inte automatiskt hur fint välordnat liv vi än lever utan av äkta engagemang och tid. Det verkar som alla tidsåldrar har sin galenskap.

  Gilla

 10. Eva skriver:

  Nää – vet ni vad! Det går utmärkt att ta hand om ett barn när det finns en aktiv pappa med. Den berömda symbiosen med mamman tror jag inte så mycket på utan barnet kan ha en lika bra bindning till pappan. Och Birgittas barn kommer att vara i närheten av henne, med pappan som tar det praktiska huvudansvaret. Det viktiga för barnet är att bli älskad av sina föräldrar. Det kan en mamma ge utan att vara i närheten av det hela tiden.
  Varför engagerar ni er inte i alla dessa barn som blir dåligt behandlade i fosterhem? Där har ni ett RIKTIGT problem!

  Gilla

 11. Penumbra skriver:

  Jag är säker på att Birgitta Ohlssons barn har avlats, kommer att föddas, tas om hand, fostras och växa upp i sann feministisk anda. Men jag hoppas att moderskapet får henne att tänka till, åtminstone lite, i fråga om abort. Hennes barn fick behålla livet och får föddas – 38.000 andra fick inte det förra året, bara i Sverige.

  För övrigt håller jag med Eva Sternberg till 99%. Den sista procenten beror på hennes slutsats: ”Det är en väg mot borgerlighetens undergång”. Jag skulle vilja ändra den till ”Det är en väg mot liberalismens undergång”. Ett ord – stor skillnad.

  Gilla

 12. PollyEster skriver:

  Ska hon åka in på sjukhus för att föda?! Himmel, vad onödigt! Slöseri med tid! Hon kan väl ta en paus från riksdagen och gå ner i lunchrummet och föda?

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  redan bäddad för snyfthistorien när hon sen har fått barnbarn och ångrar att hon inte ägnade mer tid åt sin förstfödda. När karriären var viktigare. När hon missade viktiga ögonblick för mötet med xx var viktigare.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Ramona: Gud så bra skrivet! Vad kan det vara för näring i en sån mjölk? Full med kortisol och annat stressande skulle jag tro.

  Dacke: Ja, det är skillnad. Självkänslan hur får man den? Genom att bli sedd och bekräftad på rätt sät skulle jag tro.

  Eva: Ja, hennes man ja. Tror inte han vill sitta instoppad med en unge när kvinnan är ute och gör karriär. Det låter bra men det är inte så kul att ta hand om barn. Det är ett gediget arbete som suger fett. Då gäller det att ställa upp.

  Penumbra: Det kanske till och med är mänsklghetens undergång.

  Pollyester: I debatten låter det så lätt att föda och ta hand om barn. Det kan jag göra på en kafferast ungefär. Jag tror Birgitta kommer att bli storligen förvånad.

  Antonia: Ja, herregud vad hon ska snyfta. Det gör ju nu kvinnorna som stod på barrikaderna på 70-talet och skrek Daghem åt alla! Insåg tidigt att det inte gick att arbeta och ha tre barn. Så jag var hemm och tog hand om dom. Det har jag aldrig ångrat. Livet är långt. Man kan göra karriär när man får barnbarn t o m. What´s the hurry?

  Gilla

 15. fairymary skriver:

  Penumbra!

  Eftersom jag inte lyckades få min kommentar till ditt blogginlägg om utnämningen av Birgitta Olsson publicerad väljer jag att fortsätta dialogen med dig här….hoppas att du inte misstycker Helena….

  Jag ville dela med mig av ett av mina allra första blogginlägg på min egen blogg, nämligen:

  http://fairymary.wordpress.com/2007/11/14/tankar-fran-en-gammal-abortor/

  Känner du till att det i länder med restriktiv abortlagstifning dör ett stort antal kvinnor varje dag till följd av illlegala aborter gjorda med bristfällig aseptik? Och att detta lämnar ett stort antal barn moderlösa…vidare…den största prognostiska faktorn för barns överlevnad är en levande mamma…

  Det är barnen vi värnar om i första hand eller hur?

  För mig spelar detta roll när jag reflekterar över vår svenska abortlag

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Mary: Nej, det gör inget. Får du inte kommentera? Är det för känsligt? För rätt kanske? Ska genast gå dit och kolla.

  Gilla

 17. Znogge skriver:

  Spädbarnstiden och det första året går så otroligt fort att jag inte skulle vilja slösa bort det på något jobb i världen. Men visst, vi är olika och prioriterar på olika sätt…

  Gilla

 18. Penumbra skriver:

  Fairymary,

  Jag kan inte förstå varför det inte gick att lämna in kommentarer på min blogg. Men jag har ändrat på inställningarna nu, så nu är alla spärrar borta. Visste inte att det fanns sådana – är nybörjare som bloggare.

  Som svar på din fråga kan jag säga, att jag vet att det är det vanligaste argumentet för den fria abortlagstiftningen men de som har granskat det noggrant har sett att påståendet är kraftigt överdrivet. Förespråkare för fria aborter i USA har i alla fall erkänt att de har överdrivit siffrorna men säger att det var en nödvändig lögn för den ”goda” sakens skull.

  Inte bara det, man vet numera att i länder med fri abort dör flera kvinnor i konsekvenser av legala aborter, pga det faktum att betydligt flera aborter genomförs samtidigt som det alltid finns risker för kvinnans liv, också vid legala aborter. Men även där manipuleras statistiken:

  http://www.truthtv.org/abortion/issues/illegal-abortions/

  Allting bygger på hur man betraktar ett foster. För dem som ser det som en ”cellklump” är det givetvis inga problem att prioritera kvinnans liv, under alla omständigheter. För dem som ser ett foster som en blivande människa med samma rättigheter som födda människor är det svårare.

  Förhoppningsvis inser Birgitta Ohlsson att hennes barn är en levande människa redan i hennes mage och ändrar uppfattning, men hoppet är litet – den typen av dogmatiker är trogna sina dogmer in till döden. Hon sover säkert gott, i tron om att genom att ha genomfört 38.000 aborter föra året så har vi räddat livet på 38.000 kvinnor, som annars hade dött i sviterna av illegala aborter.

  Gilla

 19. elina skriver:

  Hon är inte gravid! Kanske finns det ett foster i hennes mage men inte i huvudet/hjärtat. Det kanske kommer med tiden?

  Gilla

 20. Eva Andersson skriver:

  Bättre bemedlade (ofta kungligheter) lämnade förr bort sitt nyfödda barn till en amma. En barnsköterska ansvarade för barnets trygghet. Vi får hoppas det blir så den här gången också. För barnets skull. Och Birgitta lär ha råd, avlönad av skattepengar. Som baby skulle inte jag vilja ha hennes karriärlystna, stirrande blick över mej i vaggan.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  elina: Det får vi verkligen hoppas.

  Eva A. Se godda´! Nej, inte jag heller.

  Gilla

 22. Gunilla skriver:

  Hej! Ett nyfött barn behöver båda sina föräldrar, man kan aldrig få tillbaka den tid som barnet förlorar. Kvalitetstid är en färskvara. Sm,å barn lever i nuet, syns inte föräldern så finns den inte.

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Gunilla: Undrar hur gammal man ska bli innan man börjar sakna sin mamma och pappa. Och ställer sig frågan: När kommer dom.
  Kul att Saltsjöbaden tittar in by the way!

  Gilla

 24. fairymary skriver:

  Min gode Penumbra!

  Att ett argument är vanligt betyder inte nödvändigtvis att det är fel. Jag är trygg med mina källor. En av mina väninnor, tillika gynekolog och professor, har för Världsbankens räkning kartlagt s.k. reproduktiv hälsa globalt och hon är inte typen som överdriver. Hon finns med bland författarna till denna artikel:

  Klicka för att komma åt LKT0630s2238_2239.pdf

  Du kan nog ha rätt att någon enstaka kvinna kan ha dött i samband med legal abort, varje kirurgiskt ingrepp innebär en liten, liten risk. Men siffran åtminstone i vår del av världen ligger mycket nära noll. Abortmetoderna utvecklas. Allt färre aborter görs kirurgiskt.

  Det var inte alltför länge sedan kvinnor även i Sverige dog i samband med illegal abort på samma sätt som sker i fattiga länder med sträng abortlagstiftning idag. Jag har vänner som är gamla nog att minnas.

  Och det där med cellklump kan du glömma. Jag vet att det ordet har varit uppe i vad jag skulle vilja kalla ”vulgärdebatt”. De flesta kvinnor vet att de är ”med barn” när de söker abort. Jag har aldrig hört någon säga ”jag är med cellklump” eller ens
  ”jag är med foster”. Valen är ansvarsfulla, ofta ….om än inte alltid ….förenade med sorg. Som abortör är jag också medveten om att det handlar om liv.

  Kom igen i debatten när du auskulterat på någon klinik där aborter sker.

  Detta är inte en debattsida för aborter och Helenas inlägg förtjänar att få stå för sig själv. Jag flyttar nu över till din blogg.

  Gilla

 25. Penumbra skriver:

  Fairymary!

  Att många kvinnor dog i Sverige innan den fria aborten är en myt. Sjukhusen gjorde aborter i alla fall och vissa åkte till utlandet, Polen t ex. Polen har tagit sitt förnuft till fånga – istället har vi blivit världens abortklinik.

  Spelar ingen roll – samhället kan inte legalisera massmord på barn, vilket det handlar om. Om kvinnor överväger abort så noga, varför blir de med barn i första hand? Du kan väl ändå inte mena att 38.000 aborter om året görs efter försiktig sex och noggranna överväganden. Det är befängt.

  Men om du en abortör så vill jag inte ha med dig att göra, överhuvudtaget. Gör dig inte ens besväret att fortsätta diskussionen. Jag tänker inte svara på dina kommentarer.

  Gilla

 26. fairymary skriver:

  Det finns olika strategier för att hålla en smärtsam verklighet ifrån sig…..

  Gilla

 27. cruella skriver:

  Historielöst struntprat. Kvinnor med nyfödda och småbarn har jobbat i alla tider. I vårt tidevarv är förutsättningarna bättre än någonsin i och med att även fadern räknas som en fullvärdig förälder, möjligen inte bland er reaktionärer då, men ni är ju tack och lov rätt få ändå.

  Gilla

 28. fairymary skriver:

  Cruella!

  Jag antar att jag ingår i den skara du kallar reaktionärer….det må du kalla mig om det passar i din världsbild….men historielös är jag banne mig inte….

  Visst har mängder av kvinnor ”i alla tider” jobbat, i den del av landet där jag bor band nybyggarkvinnor ibland fast sina barn inne i stugan medan de gick ut och skötte …kanske den enda kon…eller det karga jordbruket….

  Vi är alla präglade av vår historia vare sig vi är medvetna om det eller inte. I min historia finns min mamma som blev lämnad hos sin mormor eftersom fästmannen drog sig ur förhållandet…hon måste givetvis försörja sig själv och sitt barn och for tillbaka till sitt arbete långt hemifrån…..hon skickade alltid hem pengar och vackra kläder. Såret mellan min mamma och mormor läktes aldrig så länge de båda levde…..att bevittna min mormors ordlösa sorg när min mamma dog alltför tidigt är en av min ungdoms starka upplevelser….

  Självklart är fadern en fullvärdig förälder….jag har aldrig hävdat något annat….och/men han är inte mamma….

  Ibland har jag för att trösta mig själv i sorgen över de år jag förlorade när jag satsade på min karriär och lämnade bort mina barn alltför långa dagar, alltför många dagar……tänkt att kanske är det en historisk nödvändighet att några av oss ”offrar oss” för att föra utvecklingen framåt….kanske är det Birgitta Ohlssons ”öde”…..jag har inte svar på frågan ….och/men min känsla kvarstår: jag skulle unna henne att inte behöva slitas mellan sitt föräldraskap och sitt mycket stora uppdrag som minister….

  Gilla

 29. fairymary skriver:

  Min berättelse ovan blev lite osammanhängande….starka känslor väcks i mig …..det var givetvis MIN mormor som måste försörja sig själv och min mamma…..och mormors fästman som övergav….

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Mary: Tack för din fina och sorgliga berättelse. Jag återanvänder en halv kommentar från mitt senaste inlägg till cruella: ”Kvinnor som Schyman och Ohlsson förstör för andra genom att säga: Men va´fan ni behöver väl inte vara lediga. Man kan jobba och ha barn och amma i alla fall. Back to basic med andra ord. Tänker på statarfruarna som inte fick en dag ledig nästan. Fick släpa sig till lagårn och den vita piskan fast dom knappt kunde gå.”

  Klart kvinnor alltid har arbetat med sina barn. Men under svåra förhållanden. Det är väl inte för intet som sossarna (mest) har drivit fram att vi ska ha föräldraledighet. Att det är ovärdigt för en nyförlöst kvinna att arbeta. Att det är andra tider nu. Bättre tider. Men denna utveckling tycks inte gälla vårt nya frälse.

  Gilla

 31. Kerstin skriver:

  Det värsta är att såna kvinnor som Birgitta ska forma vår föräldrapolitik och tvångskvotera föräldraledigheten. Jag blir så upprörd att jag nästan skulle kunna anmäla Birgitta till soc för sin inhumana inställning till sitt blivande barn. Ett nyfött barn behöver sin mamma till hundra procent och den anknytning som uppstår mellan mor och barn är livsnödvändig. Jag har träffat så många karriärkvinnors barn i mitt yrkesliv som socionom som har stora psykiska problem att sambandet inte går att bortförklara. Ditt barn förmenas en mamma som har hela sitt fokus inriktat på dess behov och välbefinnande. Amning och kommunikation de första månaderna är ett heltidsjobb, pappan behövs för att avlasta mamman så hon hinner vila, inte så hon hinner jobba med sin karriär. Jag har själv fyra barn, nu vuxna, som är harmoniska trygga och välfungerande. Jag var barnledig i 1,5 år med varje, ammade dem i ca 3 år och pappan stod hela tiden bakom mig och vi delade på allt annat. Idag har vi lika bra kontakt med barnen båda två. Ingen karriär i världen skulle kunna uppväga det vi har och jag är så otroligt glad över att jag valde att lägga mitt fokus på barnen istället för karriären deras första år. Du gör ditt katastrofala val, men låt inte ditt val bli vägledande för den politik som ni för i frågor som rör barn och föräldraledighet.

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  Kerstin: Instämmer. Såna där skator ska bestämma över oss -människorna. Det är ju inte klokt. Och dom har media bakom ryggen på att lura oss.
  Få se om jag får lust – då ska jag skriva ett inlägg om det hela på Newsmill. Göra så gott jag kan i alla fall att mota de dumma i grind. För barnens skull.

  Gilla

 33. fairymary skriver:

  Heja Helena! Om du vill får du använda mig som exempel. Jag började arbeta full tid (= 40-60 tim arbetsvecka, det varierade) + tufft jourschema när barnen var tre och en halv månad respektive sex månader. Och som jag sagt ovan: det är det enda jag ångrar i livet.

  Gilla

 34. Helena Palena skriver:

  Mary: Herregud! Trodde du skrev tre och ett halvt år och resp sex år. Men det var månader! Förstår att du ångrar det. Hur gick det ihop egentligen? Höll du? Men då fanns det kanske inget som hette att bli utbränd. Det är en modern grej.

  Gilla

 35. fairymary skriver:

  Helena! Egentligen gick det inte ihop. Men som de flesta kvinnor i motsvarande situation höll jag ihop, gjorde så gott jag förmådde. Och barn anpassar sig, de har inget annat val. Sammanbrottet kom 25-30 år senare…..

  Och man får skörda vad man sår. Det har jag gjort. Som genom ett mirakel har jag två helt underbara, känsliga och kloka barn. Men dom har betalat sitt pris.

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Mary: Ja, barn anpassar sig. Dom måste för att överleva. Det är inte lätt det här. Man får göra så gott man kan.

  Gilla

 37. Tanja Bergkvist skriver:

  Hur lämpligt är det att Birgitta ”Avskaffa Sverige!” Ohlsson ska representera Sverige?

  http://fc.birgitta.nu/skriver/I006FE608

  Gilla

 38. Eva skriver:

  Hahaha! Ni är så söta i er beskäftighet.

  Men BO är en ytterst priviligerad person som inte har som uppgift att råjobba i EU utan skall använda sin hittillsvarande kunskap att fatta genomtänkta beslut. Det är ett arbete av en helt annan karaktär än vi andra är vana vid. Hon har en mycket större frihet än vad de flesta som jobbar har. Hon är NÅGON.

  Mamman är inte A och O för ett barn. Det viktiga är att det finns en vuxen som relaterar till barnet och kan ge trygghet.

  Själv har jag varit hemma i alla år med ett barn. Hon är varken bättre eller sämre än någon annan. Hon är sin egen.

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Eva: Du är inte NÅGON! Du är bara en som varit hemma med ditt barn.

  Ett barn behöver sin mamma den första tiden. Annars skulle inte kvinnan fått bröst. När barnet släpper bröstet och börjar upptäcka världen då kan mannen träda in.

  Gilla

 40. Eva skriver:

  Mina bröst fungerade inte trots att alla gjorde vad de kunde med dem. Det blev flaska. Pappan gav den mestadels. Han trädde in med en gång.

  Men jag och Birgitta Ohlsson är ju två extremer. Och det går det med. Men allt annat går också bra bara föräldrarna är nöjda med sig själva och sitt barn.

  Gilla

 41. Helena Palena skriver:

  Eva: Har man ingen mjölk så har man inte. Sånt händer. Tur att det finns välling.

  Det finns kor som inte släpper ner mjölken. Då får dom oxytocin. Då kommer den. Det är hjärnan som styr plus efterfrågan – suget på bröstet. Det kan med andra ord låsa sig. Som med allt annat.

  Gilla

 42. Fairymary skriver:

  Eva! Du är också lite söt men jag blir mest lessen när jag läser dina kommentarer. Jag vet inte riktigt varför….

  Vad vet du om det nyfödda barnets världsbild? Vad vet du vad som är tryggt för babykroppen?

  Och vi är alla NÅGON….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.