Trendbrott i media! AB namnger polischefen!

Expolischefen Göran Lindberg häktad. Ingår i en sexhärva. Kallas för Kapten Klänning. Hade sexleksaker i en väska. Gjorde karriär på genusfrågor. Föreläste om feminism. I mars skulle Göran Lindberg ha föreläst för unga tjejer under denna paroll: Vem i hela världen kan man lita på? Nu sitter polisens främste genusprofet i häkte, misstänkt för sexbrott. Är han skyldig är det ju bara too fucking much. Vem eller vad har styrt honom? Det måste ju vara könet. Driften! Och unga flickor gillar han. Och att våldta. Vilken babianhanne! Fy fan! Undrar om han skäms när familj, släkt och vänner tänker på honom. Förresten finns skammen kvar?

Det är ett trendbrott i media. SvD namnger inte polischefen. Men det gör Aftonbladet. Jan Helin benar upp punkterna på sin blogg som gjorde att han valde att publicera namnet. Men det var efter stor vånda och samtal med chefer och journalister. Men han glömde skriva att vi alla med hjälp av den information som flödar på nätet redan per omgående visste vilken polischefen är.

SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Media och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Trendbrott i media! AB namnger polischefen!

 1. Antonia skriver:

  Man vet verkligen inte idag vem man kan lita på. Samhället vi lever i består av bara lögner. Dubbelspelare.
  Säger en sak men gör ett annat.
  Det är visst att tala med kluven tunga.
  Det är skrämmande att se hur samhället faller sönder och går ner i träsket.
  För jag tror inte en sekund att inte andra med namn ingår i deras lilla lekstuga.
  Man mår dåligt när man läser om det.
  Och jag ser inget fel i det att han namngavs. Fast det är också så att tidningarna tappar läsare om i bloggvärlden får man veta snabbare. Det är politik det också.
  Kriget om läsarna.
  Sen kan Helin berätta om ångest så tror jag inte heller att han sov direkt sömnlöst över detta.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Vi ser skiten nu. Det är inte kul. Nätet är både på gott och ont. Var kommer alla kåta karlar ifrån? Och varför vill dom plåga? Vilket sjukt jävla samhälle. Men tur är väl det för då kan media säljer fler lösnummer. Braska och taska! Ångest, ångest är vår arvedel. Men varför ut skiten på oskyldiga barn!

  Jan Helin vet att människor skrattar åt dom gamla tidningarna när dom inte skriver ut namnet. När vi ändå vet. För att hänga med skrev han namnet. Det kommer DN och SvD också att göra snart.

  Gilla

 3. Så bra då… visst finns det ett allmänintresse i att säga detta. Det går ju att ta reda på ett knapptryck bort… det finns en dubbelmoral i samhället… men när en höjdare åker dit och dessutom är häktad på den starkare misstankegraden så finns det väl inte så mycket att tveka om.

  Kul när makten ramlar omkull, utan tvekan… och visar sitt fula bortvända ansikte. För jävligt att han har kunnat hålla på så länge…

  Och Jan Helin upprätthåller den där dubbelmoralen genom att våndas och ha sig… visst 😉

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Ja, herre gud vad Helin ska ha våndats! I dessa tider – vad är det att tveka på? Dubbelmoral och hålla något slags moraliskt sken uppe. Annat var det på Barbados – där hängde man ut med bild och namn innan dom ens var åtalade.

  Men en sån här karl som gjort sig känd som en talesman och förespråkare för feminismen finns det inga ord tycker jag. Kapten Klänning! Vilket namn! Hans jobbarkompisar kallade honom det. Smäleksfullt! Dom skulle bara veta vad han sysslade med. Det är som med Stasti-listan – finns säkert en hel hög som väntar på upptäckt.

  Gilla

 5. Znogge skriver:

  Är han skyldig är det verkligen för jäkligt! Prata om en dubbelmoral som heter duga. Fy för säger jag bara….

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Znogge: Om det är sant kommer Kapten Klänning att gå till historien!

  Gilla

 7. Leroy skriver:

  Enligt den ”Exklusiva intervjun i x-pressen” så var det nog minst 30 gånger skylldig i det fallet.

  Leroy

  Gilla

 8. Pingback: Politisk Korrekt Kvinnosyn? « Aktivarum

 9. Tanja Bergkvist skriver:

  Vansinne! Genusprofet – klockrent ord Helena, måste börja använda det! 🙂

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Leroy: Tänk om karln är oskyldig! Men skulle inte tro det.

  Tanja: Ordet är fritt! Du kan blåsa i genustrumpeten innan genusprofeten stiger in på scen. Vid nästa träff måste Kapten Klänning få vara högsta höns.

  Gilla

 11. Penumbra skriver:

  Jag håller med Antonia, 29/1 kl 14:41. Jag har min teori klar – ett moraliskt förfall. Och så har jag den kontroversiella förklaringen…. sätt er ner nu, för säkerhets skull…. – sekulariseringen av det svenska samhället.

  Det var ett tag sedan men ändå, man kom på att lite pisk på stjärten var bara bra, exotiskt, stimulerande, och så lite läder, och sexleksaker, handfängsel och sådär – om båda var med på det, förstås, eller båda förresten – bäst att säga alla. Usch för de där tråkiga moralisterna från 1800-talet – ska de inte dö ut någon gång?! Men vad händer när perversiteter blir normaliserade, även ”om alla är med på det”?

  Jag tror inte kvinnor fattar den manliga sexualiteten, ett smack. Det de minst av allt fattar är att den måste hållas i strama tyglar. Precis som kvinnor aldrig har förstått sig på manens behov av Gud. Och det är kvinnorna som står för normbildningen idag. Ja, tillsammans med de män som har låtit sina kvinnliga egenskaper ta överhanden.

  Fast jag undrar om inte det börjar svänga lite – t o m en kommunist som Sissela Kyle har börjat fundera kring de sju dödssynderna. Nu är det inte Bibelns synder vi pratar om, nej, nej – plocka bort Marx och Simone de Beauvoir från bokhyllan för att få plats med Bibeln är nog otänkbart, men från de sju dödsynderna till de tio budorden är steget inte långt.

  För övrigt så var Expressen först med bild och namn på gubben.

  Förresten, när en person med viss offentlig status haffas kommer namn och allt annat ut dagen därpå – på Flashback. Så jag förstår inte denna smusslande längre – ungefär 1/3 av befolkningen har internetuppkoppling och vet att använda det också.

  Gilla

 12. fairymary skriver:

  Jag känner viss lättnad….faktiskt….att man vågar ta sina misstankar på allvar ….även när det gäller ”höjdare” och makthavare i samhället. Om han är skyldig eller ej må en domstol ta ställning till precis som när det gäller ”vanliga” människor.

  Intressant kommentar ovan av Penumbra om att kvinnor inte förstår mäns sexualitet respektive behov av Gud….skulle gärna se det utvecklas.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Penumbra: Aha, Expressen först då jag fatta AB ännu mer! Kamp, kamp, kamp!
  Nej, vi vet inte ett jävla skit om männens sexualitet. Det har du alldeles rätt i. Moraliskt förfall! Riktiga män – som vill ta hand om sin flock stävjer sin lust. Måste göra det för annars blir vi sjuka. Och sjuka är vi.

  Mary: Man känner lättnad över att det kommer fram i ljuset. Mycket intressant kommentar av penumbra. Ska utveckal kopplingen gud och sex men nu måste jag sticka iväg på fest. Hörs i morgon!

  Gilla

 14. Penumbra skriver:

  Det jag menar är egentligen ingen större filosofi. Mannens sexualitet är stark och mångfacetterad där makt, våld och perversion är en del av detta. Kvinnors sexualitet är också mångfacetterad men inte lika stark och ingredienser som makt, våld och perversion saknas. Kvinnor har naturligt lättare att lägga band på sig själva. Männen måste lära in det eller aktivt välja det.

  Kvinnor utgår från sig själva och sina erfarenheter, och följaktligen förstår inte den sidan av mannen. Många anser sig göra det men vad de egentligen kan är att manipulera mannen via hans sexualitet – det är inte samma sak som att förstå.

  Mannen har ett starkt behov av att tro på något större än honom själv, vara underordnad en hierarkisk struktur där det råder ordning och reda med klara regler och inslag av bestraffning, med en fadersgestalt i toppen som främst är mäktig, god, förstående men också sträng och straffande, om så behövs. Det är så Gud uppträder inför oss. Avskaffa Gud och det enda som återstår för mannen, för att inte falla offer, för sina i grunden djuriska drifter, heter stark intellektuell förmåga och bildning. Men alla besitter inte dessa egenskaper och ibland hjälper inte ens det.

  Men vad är det jag säger nu – underordnad en hierarkisk struktur, ordning och reda, klara regler, inslag av bestraffning, fadersgestalt i toppen – dvs allt som får en liberalt lagd modern människa att få ett hysteriskt utbrott. Det var ju precis detta som man ville befria oss från, för att vi skulle bli harmoniska och lyckliga. Well, fråga Elin Nordegren, Tiger Woods eller den här stackars polischefen vad de tycker om den saken. Alla är offer för denna liberalisering och frånvaron av Gud.

  Ibland är viktiga insikter dyrköpta. Men det är också därför vi finns till på denna jord.

  P.S. Det är naturligtvis alltid riskabelt att generalisera, men utan generaliseringar blir allt bara en jämnfördelad dimma. Vår värld är inte sådan.

  Gilla

 15. farmor skriver:

  Polisens trovärdighet förblir ett mysterium för mig, vem f-n skall man tro på. Just nu har jag krupit in i Peter Rätz inre, försöker förså det helvete han lever i kommer att avsluta boken ikväll och gör en recension på Boktipset och kanske bloggar oxå om boken. Se Johan Falk filmerna som nu kommer från SVT4 söndagskvällar, där ursnygga, kaxiga, sexiga, smarta Joel Kinnaman gestaltar Peter Rätz, trovärdigt lär avsnittena oxå vara, kanske ännu värre i verkligheten än vad filmerna visar. Dick Sundevall författare till boken.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Penumbra: Det är männens sexualitet som ska kontrolleras. Istället satsar man all möda på att kontrollera kvinnans. Dessutom går mannens heder genom kvinnans kön! Orkar inte veckla in mig i detta nu. Har ältat detta så mycket genom åren. Men ni som är intresserade kan gå och läsa på Tealogen. Ni hittar den i min blogroll. Ja, jag är tealog.

  farmor: Gör en recension. Blogga också. Jaha, så nu ska man slänga Beck i väggen och förhålla sig till en ny hjälte. Samma intrig nya människor. Inget är nytt under solen.

  Gilla

 17. Penumbra skriver:

  Svar till Helena Palena, 01 feb 12:23

  Finns inget mer komplicerat än den mänskliga sexualiteten. Man blir snabbt snurrig i huvudet när man börjar fundera på det.

  Visst, det är mannen som ska kontrolleras – det är vad jag menar. Men, å en annan sida, för att en man ska svika sin fru med en annan kvinna eller som i det här fallet – sin yrkesheder – så behövs en kvinna…. som lockbete, eller fälla. Osv. I det oändliga.

  Ibland kan man filosofera sönder en filosofi. Vi har fått reda på vad som gäller för oss. Det finns i Bibeln. Vi har förkastat det, tror oss veta bättre, litar på våra lärda – de som har tillskansat sig privilegiet att råda över våra själar. Inte jag, inte längre.

  Men du har rätt. Jag förstår dig. Ämnet är jobbigt. Dessutom är det fel forum för just den diskussionen. Kanske får jag ett ”anfall” och tar upp det på min blogg. Ska försöka undvika det, i det längsta, med alla (tillåtna) medel.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Penumbra: Du tycks tro att vi skulle hålla oss mer på mattan sexuellt om vi gick tillbaka till Gud. Menar du då Bibelns gud Herren Sebaot? Han är ju en krigargud som sanktionera mäns våld mot kvinnor på var och varannan sida i Bibeln. Så det är tyvärr ingen lösning. Det är det vi måste bort från.

  Gilla

 19. fairymary skriver:

  Penumbra! Ditt resonemang är intressant …men för mig är begreppet Gud besudlat med så mycket historia av förtryck av olika slag….

  Bibeln som rättesnöre är för mig förvirrande…..

  Den hierarkiska strukturen är jag inte bekväm i. Den är stark min yrkeskår och motverkar konstruktiv utveckling enligt mitt sätt att se

  Jag känner flera män, personligen och via litteraturen, som vuxit upp utan närstående fadersfigur och det tycks som om många av dem utvecklar ett sätt att leva som grundar sig mer på att upprätthålla goda jämlika relationer med omgivningen än att bevaka sin plats i den hierarkiska pyramiden

  Gilla

 20. Penumbra skriver:

  Så vitt jag vet finns bara en gud och det är Bibelns gud. Allt annat är varianter skapade av missnöjda troende, anpassade till moderna föreställningar, fantasier, fria tolkningar av Bibeln, gamla sekteristiska traditioner, etc. Men det hjälper inte. Saker och ting blir inte bättre eller lättare att förstå, för det.

  Gud är den ultimata universella godheten – motsatsen till ondskan. Gud är den enda skapande kraften i universum – alla andra krafter är destruktiva.

  Bibeln är bara en initiering till mysteriet. Sedan är det upp till var och en att förstå – med sitt förstånd, med sin intuition, med sina erfarenheter, men helst i meditativa samtal med Gud. Förneka aldrig Bibeln, dock, inte ens en mening, för att då är ni på villovägar.

  Men hur kan man göra så när det finns så mycket ondska i berättelserna om Gud? Fairymary skriver ”för mig är begreppet Gud besudlat med så mycket historia av förtryck av olika slag”. Tänk på elden, för att ta ett exempel. Vad tycker barnet om elden när det har bränt sig på en glödande stock – ”elden är ond, det orsakar smärta”. Men elden värmer oss, ger oss skydd, lagar vår mat. Och i naturen har den också en till synes destruktiv roll men är egentligen alltid början till nytt liv.

  Vi är alla ”små barn” i det avseendet, och har oftast svårt att se längre än vår egen lycka eller smärta. Ta inte illa upp – kvinnan är överlägsen mannen i många avseenden (tack gode Gud för kvinnan!) – men Gud och mannens behov av Honom tycks ni vara alltför jordnära för att förstå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.