Fodervärd? Dra dit pepparn… Far å flyg!

Sjukorna avlöser varandra. Vinterkräksjukan kan man inte bli immun mot. Immunförsvaret hinner inte med eftersom viruset bara stannar i kroppen en á två dagar. Sen hoppar den till nästa offer eller fodervärd. Man kan få sjukan flera gånger med andra ord. Pratade med en kvinna som jobbar på ett äldreboende. Hon är mitt upp i skitsjukan vår och höst och har haft åkomman flera gånger. Jag har drabbats en gång bara. En nära döden-upplevelse måste jag säga. Men det gick över fort.

Jag har hört att vitpepparkorn ska vara bra mot magsjukor. Det tror jag på. Tre, sju eller tio små korn håller med andra ord doktorn borta från magen. Förr var det ett äpple. Men det gäller också än. Allt i naturen är bra för människan på olika sätt.

******************
Snart ska jag ut och flyga. Huva! Tycker det är otäckt och hemskt att kanske explodera mitt i luften med kroppsdelar och väskor som flyger åt alla håll. Men skrattar en del och säger att det är farligare att åka bil. Förmodligen! Plan lyfter hela tiden världen över och med tanke på det är det få olyckor. Och att störta i havet och flyta död i vattnet sen. Nä, nu ska vi tänka på något roligare.

SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Fodervärd? Dra dit pepparn… Far å flyg!

 1. Fairymary skriver:

  Skulle gärna vilja spela Povel Ramels ”Titta jag flyger” för att muntra upp dig lite inför flygresan men hittade den inte på youtube….

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Mary: Tack! Tror jag kan sjunga den själv i skallen. Sjöng han inte också: Allting är vitt, vitt, vitt…. Idag är det fint. Vit snö, blå himmel, måndag, jag lever. Finns inget att klaga på!

  Gilla

 3. Helena: Jag tror aldrig jag har haft vinterkräkan, ta i trä… och svininfluensan slapp vi också eller också hade vi den i september redan. Förra året. Oklart precis med hur det är med flyget, men tänk om varenda bilolycka i hela världen rapporterades i alla tidningar. Inte en enda människa skulle våga åka bil då.

  Och jag svarade på din kommentar till mig personligen på Newsmill. Nu kom jag på hur det är med de olika listorna, för min artikel ligger inte upp på listan medan Linda Skugges ligger i topp, för fler har förstås gått in och läst hennes blaha-blunder… än min seriösa och djuplodande, medan jag ligger i topp sammanlagt av mest besökta på Newsmill. Tror jag är uppe i 500 000 besökare eller nåt, har inte räknat på ett tag…

  Funkar det inte så tror du..?

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: En sak är säker: Om du får vinterkräksjukan så känner du verkligen att du lever. Man är mer död än levande under några timmar. Och lukten…. Går inte att med ord beskriva.

  Och svinflunsan ska ni vara glada om ni hade. För då ökar er immunitet. Det bästa skyddet är helt enkelt att vara sjuk. I vår lokaltidning står det att läsa idag att barnen blir sjuka av andra sprutan (dom får ju en dos delad på två). Och smittskyddsläkaren kan inte förklar och säger att det kan ingen anna heller.

  Det här med topplistor är konstigt. Du ligger etta som mest besökta och Skugges artikel ligger etta som mest lästa. Märkligt hur det kan bli. Och jag ligger femma på tio-i-topplistan fast jag bara skriver en kommentar då och då.

  Tänk om du är den mest besökta! Kan man inte få reda på det något sätt. Har du räknat ut det själv? Ska vi inte fråga PM Nilsson.

  Gilla

 5. Äsch det är ingen idé tror jag att fråga PM … tillhör företagshemligheterna… tror jag.. är nog bättre om du frågar Karin istället kanske. Gör det! Själv vågar jag nog inte. Verkar så högmodigt 😉

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Man kan ju kryssa i om man vill ha e-mejl från Newsmill. Jag har ikryssat men har aldrig fått någon post.
  Jag ska mejla till Karin. Det var hon som ringde till mig och ville att jag skulle skriva. Jättetrevlig var hon!
  Undrar om Skugge fick pröjs för att hosta ihop den där artikeln på en kvart på en fredagkväll?

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Har aldrig haft kräksjuka och det är jag glad för. Hatar att kräkas. Vem vet, kanske för att jag alltid använder riven peppar på allting. Kanske jag skulle ändå inte ha det. Förkylningar har jag oxå bara ytterst sällan.

  Flyga är så där. Man gör det för att man måst. Men jag aldrig orolig när det har hänt några olyckor innan för då inbillar jag mig att alla flygbolag kollar noggrannare säkerheten. Precis som när någon försöker spränga ett plan. Då blir kontrollen också extra minutiös.

  Så ska du flyga säkert så är det nu. Vart ska du?

  Gilla

 8. Bra Helena! Skriv. Det är klart att hon får pröjs… hon debiterar säkert ett par timmars jobb på sin PR-firma.

  Dom hade ju ringt och bett att få en artikel med lite bett och stuns i eller vad det var.. och hon tyckte det var värt en kvart.

  Alltså vad brukar man kalla folk, som säljer sig för pengar?

  Har kommenterat på deras lilla blogg som dom har KPML eller vad den heter…

  Gilla

 9. Du fick väl också betalt…? När dom bad dej?

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Antonia: Vem hatar inte att kräkas. Men ibland måste man. Och har man kräksjukan kommer det ur alla hål samtidigt. Folk har visst spytt rakt ut på bussar och tåg. Herregud – så makabert! Om du aldrig är sjuk har du ett bra immunförsvar och en väl fungerande tarm. Håller på att forska på immunförsvaret och då hamnar man i tunntarmen. Jag ska åka till Teneriffa. Hoppas dom inte har inför scanning. Läskigt!

  Ann Helena: Det kallas för prostitution. Nej, jag tog inte betalt. Det tänkte jag inte ens på. När Karin ringde hade jag barn och en drös med barnbarn runt benen och ville bara avsluta samtalet så fort som möjligt. Det var mitt på dagen och jag fick hela dagen på mig till långt in på sena fredagkvällen för dom vill ha det över helgen. Det var min dotter Johanna – också journalist – som sa det där om att kommentarerna är nätets syre. Som sen SvD-krönikören nappade på när hon nämnde mig och Newsmill. Det var kul.

  Gilla

 11. Jo jag minns artikeln… den var bra. Fasen du skulle ha dragit till med åtminstone 5 000 spänn, men själv är jag som du. Jag tar inte betalt… skriver för att få uttrycka mig. Och det känns bättre att inte ta betalt… då blir man mer beroende. Så känns det.

  Fast det är kanske kvinnligt att tänka så?

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Nu har jag mejlat. Mejlade till PM. Kopia till dig. Män måste ha betalt. Dom försörjde ju familjen förut. Ränderna sitter kvar. Ta betalt för att skriv på nätet känns lite konstigt måste jag säga. Allt är ju gratis här. Tidningarna i New York börjar nu med att försöka ta betalt för material på nätet. Undrar hur det kommer att gå.

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Min kommentar kommer aldrig med när jag kommenterar något på Newsmill. Har lämnar en idag angående monas skitväska och Reinfeldts lyxklocka. För mer än en timme sen. Den har inte dykt upp än.
  Så även andra gånger. Jag fyller ut allt men verkar som om jag är portad eller nåt.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Antonia: Öppna en sida på Newsmill. Hur lätt som helst. Gå in och kolla. Du kanske fyller i koden fel. Inte vet jag. Jag kommenterar alltid när jag är inloggad. Skynd dig dit. Det är kul där.

  Gilla

 15. Antonia skriver:

  Jag vet inte. Det är För politiskt för mig. Även om jag intresserar mig för politik, är jag aldrig tillräckligt uppdaterad och inläst, inte heller är jag slagfärdig om man får stå i korselden. Tidskrävande verkar den vara också med alla super långa inlägg.
  Och ju jag skriver in koden rätt, men även om man gör fel så brukar på andra sidor komma upp igen att man har skrivit fel.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Antonia: Du kan öppna en sida. Men du behöver inte skriva. Det kan vara bra. Mycket lättare att kommentera om man är inlpggad menar jag bara.
  Man kan också skriva inlägg där som inte går genom redaktörerna. Som publiceras direkt. Som på en blogg.

  Gilla

 17. Antonia skriver:

  Ok. Jag gör det. Imorgon…

  Gilla

 18. fairymary skriver:

  Jo Helena…han har också sjungit ”Titta det snöar” och om jag inte är alldeles omusikalisk så är det samma melodi som ”titta jag flyger”…..härligt att bli påmind om de gamla sångerna….

  ”när farmor åkte skridskor uppå Nybrovikens is….”

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Mary: Väldigt bra och levnadsglada låtar! Man blir glad. Gissa vad jag gjorde igår. Jo, jag åkte skridskor!

  Gilla

 20. fairymary skriver:

  Vilket sammanträffande, nästan för bra för att vara sant…jag gick omkring idag och tänkte att eftersom jag är farmor kanske jag ska skaffa mig ett par nya skridskor…det var faktiskt ett tag sen jag åkte…

  Ja Povel Ramel är verkligen en gåva till mänskligheten….

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Mary: Jag åkte skridskor varje kväll som barn. Alla gjorde det. Vi bodde alldeles intill en stor idrottsplan som var isbana på vintern. Jättrebra! Bättre än att glo på TV.
  Nu stilade jag för Klara, 7 år, som åkte för andra gången. Men jag vågade inte ta ut svängarna som jag kunde som barn. Piruetter och skjuta hare och ha mig. Måste slipa mina vita konståkningsskridskor först. Sen ska jag åka. Jag är farmor åt Klara.

  Gilla

 22. fairymary skriver:

  Härligt, du inspirerar mig! Jag bor ju mesta delen av tiden intill en sjö och där brukar man ploga upp en isbana….så vad väntar jag på?

  Gilla

 23. redaktörn skriver:

  Flyg lågt och akta dig för gropar 🙂

  Gilla

 24. funnyman skriver:

  gothenbourg’s funniest comedy blog check it out it’s crazy

  http://mrshow.blogg.se

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Mary: Ut och skejta! Skitkul! Jag ska lämna in mina på slipning. Undrar vad det kan kosta?

  redaktörn: Javisst! Vilket otroligt bra råd!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.