Rövarbandet på årets bild! Lämnar plats i mitten åt Jimmy Åkesson

Tidernas gruppbild! Vem ska sitta i mitten? Jimmy Åkesson? Foto: Yvonne Åsell


På Newsmill har Göran Greider skrivit ett inlägg om att Mona Sahlins svindyra Louis Vuitton-väska är ett hot mot socialdemokratin. Den dyra väskan kostar sex tusen. Jag skrev den här kommentaren under inlägget:

Fy fan vilken ful väska! Även om man får den är det väl inget som säger att man måste visa upp den. Dålig stil. Sahlin gör ju reklam som sticker i ögonen på fattiga. Let´s face it! Hela gänget på bilden är ett rövarband som ljuger folk fulla. Inget kommer att bli bättre. Det enda dom slåss om är sina positioner och sina personliga vendettor. Läste en insändare nu på morgonen. Skriven av en arg pensionär som skulle få 798 kronor mindre i månaden. Tack för galoscherna! Tack för alla plättar i världen!”

På debatten häromdagen i Riksdagen
var det hårda ord. Men när man tittar på bilderna på SvD så är dom såna såta vänner. Dom skrattar och ser glada ut när dom tittar på varandra. Blocken sitter på behörigt avstånd från varandra. Men vem lämnar dom plats åt i mitten? Jimmy Åkesson?

SvD AB
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Rövarbandet på årets bild! Lämnar plats i mitten åt Jimmy Åkesson

 1. Och vem är gubben på tavlan bakom dom? Håller han sin hand över församlingen? Lite påminner de om kungafamiljen i fina gemak. Mona vill nog inte egentligen sitta i någon regering och varför har hon en sån väska? Flörtar hon med modemaffian bland de unga kvinnorna? Blondinbella eller Fahrman?

  Gilla

 2. Philippe Öhlund skriver:

  När jag var liten fanns det ettöringar.
  Barnböcker kostade 25 öre och Kalle Anka 1:10.

  I oktober blir enkronan lägsta valör.

  Mona Sahlins väska är helt okej.

  Men det är en 60-kronorsväska.

  Vi måste ta bort två nollor på sedlarna.

  Först då kommer folk att förstå pengarnas rätta värde.

  Vårt dyraste mynt är tiokronan.

  Men var kan man köpa en chokladbit för 10 kronor idag?

  Vari ligger värdet att ha en massa värdelösa pengar i omlopp?

  Är det vettigt att behöva ha hela fickan sprängfylld med mynt, för att kunna köpa en Toblerone när man väntar på tåget, eller när man ska kopiera några papper på biblioteket?

  Gilla

 3. Ramona Fransson skriver:

  Vad media totalt glömt bort, är oss alla hundratusentals som finns på nätet. Tänk om alla dessa röstar på PP? Jag har ingen som helst tilltro till NOVUS POVUS SIFO PIFO eller vad de kallar sig, som undersöker hur folk ska rösta.

  Vem säger att de som blir tillfrågade säger sanningen?

  Nej, valdagen kommer att bli rockenrollens största överraskningsdag och jag kommer att skratta högt åt alla floskler som kommer rapas ut från höger till vänster…

  Gilla

 4. realisten skriver:

  Ramona: Fast i EU parlamentet så har ju PP brutit alla löften de gav innan valet dit. De röstade t.ex EMOT förslaget att lägga till kraftiga förbättringar för den personliga integriteten i EUs telekompaket!
  Deras parlamentariker är också den som röstat minst av ALLA parlamentariker i hela parlamentet.

  PP ligger långt under 2% i opinionsundersökningarna.

  PP går samma väg som JL: osynliga i riksdagsvalet.

  Gilla

 5. cavatus skriver:

  Osmakligt att visa upp denna väska när man ska företräda arbetarklassen. Man kan säga att hon här visar sitt rätta ansikte och inte klarar att spela spelet fullt ut! Hon tillhör politikeradeln och markerar det så här, helt enkelt.

  Gilla

 6. redaktörn skriver:

  ATt som Greider utnämna Monas väska som ett stort hot mot socialdemkratin är ju löjeväckande. Det är ju Mona själv som är hotet. Fast å andra sidan, de är ju politiker hela bunten… Om jag har förtroende för politiker – gissa!

  Trevlig helg!

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Makt är stor. Alla vill ha det. Att kunna styra och bestämma. Det skriks så mycket om välfärden. som så skikligt har monterades ner. Och av vem i första hand. Socialdemokraterna har suttit vid makten länge. Hade väl ett och annan finger i honungsburken.
  Och om det ska lösas arbetslöshetsproblem är det alltid den offentliga sektorn som ska breddas. Undrar till vilken nytta. Det är industrin som borde framhävas.

  När jag ser bilden här ovan får jag en känsla av att den är ihop klippt. Inte tagen på en och samma tillfälle. Och med både fönster och dörr i bakgrunden gör den bilden orolig.

  Klart kanske syftet är just det. Ett medvetet val att placera dem olika klicken på det sättet. Att dem röd-gröna får sitta under den faderliga härskaren som utstrålar makt och enighet och styrka, medan alliansen har en rörig och orolig bakgrund för att projicera vidare att den gruppen är en dålig val.

  och nu till DEN väskan.
  Den väskan är den fulaste jag har sett på länge. Visar tydligt att Mona har ingen smak och ingen omdöme heller. Bara en fånigt hånleende på läpparna som får mig jämt undra över hennes riktiga tankar bakom det leendet.
  Jag antar att hon som många andra blir lätt förblindad av att den är en Louis Vuitton väska. Ett märke som tillverkar världens absolute fulaste väskor som folk har fått för sig att dem är fina och åtråvärda.
  Skulle inte ens köpa något av modellerna ens på en 10-kronors loppmarknad. Och den hon fick skulle jag inte ens köpa för 10 öre.
  DEN ÄR FUL!!!

  Gilla

 8. Pingback: en bild säger mycket… « Divage

 9. Pingback: en bild säger så mycket mer … « Divage

 10. Mr Show skriver:

  hahahahaa
  roligt roligt, kolla gärna in min blogg skämtar lite om allt hoppas du inte blir besviken.
  http://mrshow.blogg.se

  Gilla

 11. livsglimtar skriver:

  På ett vis tycker jag att hela väsk snacket är larvigt … man har väl fantasi nog för att inse att alla dessa politiker lever ett helt annat liv än vi andra. De har höga löner, gratis sjukvård och medicin, kollektivtrafik och taxi, reser runt i världen som de vill eller är som Gudrun vilde och gör som hon vill, leker i danstävlingar när andra jobbar, vi betalar. Självklart har de råd med dyra väskor och annat som vi andra inte prioriterar i första hand, så är det bara.

  Mona har tydligen fått väskan av en väninna, så det är inte hennes egna dåliga smak vi ser, men självklart borde hon i sin taktik lagt in att lämna väskan hemma. Tidningarna har ju redan varit fulla av förakt för andras dyra väsk ägande.

  Gilla

 12. Vb skriver:

  Egentligen är väskans färg pointen i hela bilden,ett reklamsnille har verkligen lyckats med sitt uppdrag.Idag röd imorgon död?
  Fredrik säger; Kavat? Jag, nä
  Moderat. ja!

  😉

  Gilla

 13. fairymary skriver:

  Vilken galen bild! Ser ut att kunna komma från något humorprogram om man nu inte visste vilka funktioner gubbarna och gummorna har i vår politik……

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Man tänkte att vänsterblocket skulle sitta till vänster på bild. Fast Mona & Co sitter i själva verket till höger på riktigt! Ha, ha, ha…. Och den adlige gubben hade passat bättre över Reinflet & Co. Ha, ha, ha en gång till.

  Ohlund: Nej, det är inte vettigt. Men vårt system byggt på ränta är sjukt. Det trycks pengar ur det blå. Undrar på att bankerna kan fortsätta att dela sina jättebonusar.

  Ramona: Ja, i år blir det kul! I år blir det vägs ände för en del pk-partier. Ska vi inte kasta oss in i det hela?

  realisten: PP är bara ett skitparti! Precis som Junilistan. Jasså, sköter han sig inte i Bryssel den där Engström. Bra att du berättar.

  Cavatus: Du har helt rätt. Hon är ingen söderböna som är född i rännstenen. Fast hon låtsas. Hennes farsa var talskrivare åt sossarna. En fin post.

  redaktörn: Nä, som redaktör för ett byablad tror jag absolut inte att du har förtroende för politikerna. Det har inte jag heller. God kväll på dig själv fast nu är det god middag. Skit samma!

  Antnoia: Det hade varit bättre om bilden var ihopklippt. Men icke sa nicke! Det är på riktigt!

  mrshow: Jag tittar in!

  lisglimtar: Dom seglar i en annan dimension. Och tjänar mycket pengar på sitt hårda jobb. Inte undra på att dom kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar.

  Vb: Huvudet på spiken! Väskan är medvetet ditställd. Helt klart. I annat fall har Mona Sahlin jävligt dålig smak. Brukar nästan aldrig se henne med väska i såna sammanhang.

  Mary: Bilden är väldigt rolig. Mycket bra. Men nu är det ju faktiskt verklighet. Vi får väl se vem som sätter sig i mitten efter valet.

  Gilla

 15. haveyouright21 skriver:

  Mona är ett hot mot Palmes politik….Var är Palestinas frihet, Mona????

  Var är Palmes mördare, Mona ????

  Vad gör FN,Mona????..Vad gör USA med världen , Mona??

  Varför dör svenskar i Afghanistan med Maffias krig????

  Har Palme sagt så ,Mona???..Vem är Palmes mördare , Mona??..

  Palmes mördare ska komma fram, Mona??.Leken är slut, Mona..
  Palme är hela politiken..politiken är Olof Palme,Mona.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.