Har Unsgaard skadat regeringen? Kan Paul Ronge hjälpa?

Ronge visar hur du kan förebygga och lindra skadan om vargarna är ute efter just dig.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Edvard Unsgaard. Att han blev Reinfeldts pressekreterae får ses i ljuset av att han var journalist på Dagens Eko. Man trodde med andra ord att han kunde branschen. Att både jaga och vara jagad. Men icke. Det gick åt helvete med Schenström och när han skrev om ryskan som torkade bajs i trapphuset där han bor brakade helvetet löst. För det är som Paul Ronge skriver i sin bok ingen sinekur när vargarna – mediedrevet – jagar i flock. Stor debatt på Newsmill.
Paul Ronge är massmediaexpert, medietränare och PR-konsult med många års erfarenhet. Dessförinnan var han i tjugo år journalist på Rapport, Aftonbladet och Expressen. Paul är en av de mest anlitade medietränarna och krishanterarna i kommunikativa sammanhang i landet. Ronge bloggar här. Han skriver i sin bok När Janne Josefsson ringer: Krishantering är medieträning och medierådgivning i sin högsta form. Det absolut roligaste jag vet är att medverka i ett skarpt läge och lägga all kraft, kapacitet och skicklighet på att försöka rädda en kund från vår tids stupstock: Offentlig skam och vanära i massmedia och en neslig avgång.

Nu är ju Unsgaard ingen kund. Han är en journalist som nu sett båda sidorna. Och i dessa tider med våra nya sociala medier är det ännu lättare att göra bort sig. Unsgaard som är pappaledig håller kontakten med omvärlden genom att skriva på Facebook och skiten i trappen. Frilansen Martin Gelin ser det och lägger ut det på Twitter och sen är det hela igång. Alla nappar. Sossarna får ett gyllene tillfälle att häckla alliansen. Jasså – är det så här Arbetslinjen ser ut. Invandrare ska bara torka skit o s v.

Jag har tipsat Annika Dahlqvist att hon ska läsa Ronges bok. Dahlqvist har blivit uthängd fram för allt i Expressen. Det har gått så långt att journalisterna numera bara läser på hennes blogg och sen med vilje misstolkar och hänger ut henne felaktigt på stora löpsedlar: Annika Dahlqkvist är emot mammografi! Så här står det på Paul Ronges hemsida: ”Lär dig hur journalisterna tänker – surfa på medievågen!” Men Edvard Unsgaard var ju journalist och ändå åkte han dit.

Ja, vad gör man när drevet går och media ringer. Enligt Paul Ronge ska man göra en pudel och alltid tala sanning. Man ska direkt lägga korten på bordet eftersom media aldrig ger sig om de anar ugglor i mossen. Paul Ronge skriver på sin hemsida att han har världens roligaste jobb och att det blivit ännu mer spännande sen boken kom ut i höstas. Till våren har han flera retorikseminiarier för fritidspolitiker planerade tillsammans med Gudrun Schyman. Han skriver att de är de bästa kunder man kan tänka sig. Kanske dags att lägga in en stöt i regeringskansliet också Paul! I vår ska ju Edvard Unsgaard, som kan sägas vara rejält bortgjord med sin statusrad på Facebook, lära moderater från hela landet att ”nå ut i mediebruset” skriver Politikerbloggen. Moderaternas presschef Carl Johan Swanson är också med på den kommunala rikskonferensen i april. Det måste bli en rolig konferens med tanke på Edvards lilla skitgrej. Frågan är om Unsgaard blivit ett sänke eller en ballong för Moderaterna. Vad händer med Unsgaard om Alliansen förlorar valet i höst? Är media i realiteten den verkligt dömande makten med rätt att förpassa människor to heaven or hell?

AB

…….

Detta inlägg publicerades i Media och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Har Unsgaard skadat regeringen? Kan Paul Ronge hjälpa?

 1. gammal räv skriver:

  Utan att ha läst din artikel ser den ut att vara ett mycket seriöst inlägg om ingenting.

  ( vem bryr sig )

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  gammal räv: Att du ens orkar kommentera?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.