Unsgaard gillar Arbetslinjen! Skiter i det blå M-skåpet!

Snygging med rätt att skriva politiker-jargong på Facebook! Vill stila inför Reinfeldt och Schlingmann!

Edward Unsgaard är pappaledig pressekreterare hos Fredrik Reinfeldt. Han står även på moderaternas riksdagslista. Och skriver på Facebook. Han tycks inte förstå att han numera ska hålla sig bakom linjen och inte synas. Men nu verkar det som han har skitit i det blå M-skåpet. Så här skriver han på Facebook. Man kan undra om inte Edward blivit förgiftad av tongångarna i Regeringskanslitet:

”…tycker invandrare och invandrarföretagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där…). Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb!”

Vi vet ju alla att mantra nummer ett hos Reinfeldt är Utanförskapet och Arbetslinjen. Och jag brukar tänka: Säger han orden en gång till klipper jag till honom. Så här skrev jag om Unsgaard i Schenströmaffären.

”Vad hade Reinfeldt för glädje av att plocka över Edward Unsgaard till sitt kansli när han blev statsminister? Edward var en prisad journalist på dagens Eko. Nu syns han vid statministerns sida hållandes en bandspelare i hand vid alla inslag i media. Han måste ha givit Fredrik dåliga råd när Fredrik nästan snäste åt journalisterna i ett tidigt skede. Ni har ingen historia – gör ingen höna av en fjäder ungefär.”
Läs resten här!

Unsgaard tycks ha missförstått sin roll. Han ska numera varken stå bakom eller framför kameran/micken (han intervjuade mig en gång när han jobbade på SR. Gud vilken trevlig kille! Och snygg!). Han ska ligga lågt och inte förstöra för sin minister. Man kan undra om han inte gjort det nu. Ett litet löjes skimmer tycker jag har fallit över Arbetslinjen. På Newsmill skriver man inlägg om det hela. Ryskan Vera Efron tackar Ungsgaard för att han hyllar invandrad arbetskraft. Så kan det gå när inte haspen är på!

Den här kommentaren skrev jag just på Newsmill (13/1): Jag har surfat runt lite på nätet och hela Sverige tycks engagerad i Edvard och hans lilla skitgrej! Nu återstår frågan om Edvard blir ett sänke eller en ballong för de Nya Moderaterna. Vad tror du Per S?
Kanske innehållet i politiken har nått vägs ände – för handen på hjärtat – det finns ju ingen egentlig skillnad på blocken. Det kanske numera bara gäller att synas, att vara medial, att gå genom rutan rakt ner i knät på folk. Riktigt sitta där och trycka till och tycka om en stund. Kanske Edvard rentav är vår nye statsminister! Fredrik! Vad gillar du den tanken?

SvD DN
…….

Detta inlägg publicerades i Media och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Unsgaard gillar Arbetslinjen! Skiter i det blå M-skåpet!

 1. antonia skriver:

  Länken Vera funkar inte.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Såg det. Ändrade. Länkade till Newsmill istället. Vera Efron ligger i alla fall på första sidan.

  Gilla

 3. antonia skriver:

  Hos oss är det ordförande som plockar upp skiten, då det händer att hemlösa lyckas komma in och använder trapphuset som allmän toalett. Så inte är det konstigt att man inte vill att hemlösa ska ligga i trapphus och värma sig. Att kalla in extra personal kostar ju också extra.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Klart man inte vill ha skit i trappen. Men här kan man säga att Unsgaard klantat sig. Han har givit Arbetslinjen ett ansikte. Man kan också säga det så här: Att vi svenskar ska lära oss torka skit och inte kräva så höga löner.
  Så här förklarar Unsgaard sin fadäs på Facebook:

  ”För att undvika missförstånd: Jag tycker att det är helt fantastiskt att få ett jobb gjort så snabbt, oavsett vem som gjorde det. Det var det jag menade med arbetslinjen. Tydligen finns det de som tolkat det jag skrev som att invandrare bara ska torka bajs. Inget kan vara mer fel.”

  Gilla

 5. carstoned skriver:

  Tack för din kommentar!

  Och angående ditt blogginlägg, så verkar han vara en okunnig liten arrogant idiot.

  Han ser tillochmed elak ut =S

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  carstoned: Nej, han är både smart och snäll skulle jag tro. När han var jounalist fick han segla i vänsterfacket. Kanske inte så kul när han nu visat sig vara blå. Ska bli kul att se hur Reinfeldt tacklar den uppkommna situationen. Skulle tro att han inte gillar den.

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  Upp som en sol…

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Josef: Han är inte uppe än så pannkakan får vänta!

  Gilla

 9. Antonia skriver:

  Jag gissar att Reinfeldt kommer inte alls reagera om han inte måste och blir provocerad till.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Antonia: Edward är Fredriks pressekreterare. Han ska inte sticka ut. Han ska täcka upp. Han har gjort en anka men han förstod det inte. Fredrik ligger lågt. Men han tänker. Han vill vinna valet i höst. Kanske Edward har blivit ett sänke? Vi får se.
  Edward är hemma med barn nu. Undrar hur han mår? Måste kolla upp hur många barn han har och vem han har barn med.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Enligt Wikipedia: Anna Unsgaard, född 1973, var mellan 2006 och 2007 pressekreterare åt finansminister Anders Borg. Hon hette Tibblin Hansson innan hon gifte sig med Edvard Unsgaard. Anna Unsgaard har tidigare varit journalist och arbetat på TV4:s Nyheterna, ABC-redaktionen på Sveriges television, Ekoredaktionen, Aftonbladet samt varit allmänreporter på Sveriges televisions Rapport. Hon har även producerat ett antal fristående dokumentärer som sänts på SVT.

  Gilla

 12. Ola Jennebrink skriver:

  Jag känner invandrare som gnetar på och sparar.Jobbar och skaffar sig ett bättre liv.Köper ett hus i hemlandet och/eller ett hus i Sverige.Ibland tvättar de avföring.
  Finns det ett sätt att uttrycka min uppskattning för att de plockar upp den skit som många svenskar inte nedlåter sig till?

  Gilla

 13. Peter skriver:

  Varför har alliansen så uselt mediafolk? Tack vare det är de helt försvarslösa när det s+v+mp-sympatiserande media sätter igång sina partipolitiska attacker.
  Skulle vara skönt att se nån från alliansen som reste sig upp och försvarade dumheterna (för det är för det mesta vad gnället i media faktiskt är och inte konstruktiv kritik)

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Ola: Alla samhällen har slavar. Kolla hur det ser ut i bikupan. Människan är hemsk på att utnyttja sig själv dock.

  Peter: Uselt mediafolk var det ja. Och ändå trodde Reinfeldt att han skulle vara fredad med en överhoppare. Men en som var journalist och visste vad som gällde. Trodde han. Men tji fick han! Han fick en som sänkte sig i stället.

  Gilla

 15. Pingback: Har Unsgaard skadat regeringen? Kan Paul Ronge hjälpa? « Palena Inn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.