Fred Goldberg har rätt! Nu blir det kallare! Det har Solen bestämt!

Visst är jag söt? Men utan matte fryser jag ihjäl. Brrr!

Går Al Gore? Nä, han flyger världen runt och ljuger folk fulla om uppvärmning och klimathot. Dessutom blir han miljardär på kuppen. Undrar om folk i gemen nu begriper att allt är en bluff. Moder Jord – naturen – har sin egen gång. Hon styrs av Solen. Det finns forskare som är vetenskapsmän och som söker sanningen. Som inte är köpta. Men dom får inte komma fram i media. Docent Fred Goldberg säger att Solen har en cykel på 60 år. Och alltså ska vi nu få några riktiga krigsvintrar. Det tycks stämma. I sista numret på DSM skriver han en artikel och lägger ut diagram om detta. Jan Gillberg är redaktör. Prenumerera på den tidskriften. Ge bort den i present! Läs annat än mainstream-skiten!

Den utklädda mopsen är söt men en hybrid. Kan en sån ras verkligen klara sig utan människans hjälp? Det kan i alla fall Vargen. Och är denna mops verkligen släkt med Vargen? Mopsen kan ju knappt andas själv!

AB
SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Fred Goldberg har rätt! Nu blir det kallare! Det har Solen bestämt!

 1. Linda skriver:

  Klimatsanningarna som DN snabbt raderade. (4-1-2010)

  Hur tydligt ska det bli med hur våra ”fria media” mörkar, vinklar och trixar. Häromdagen läste jag pappersupplagan av DN och hajade till när jag kom till ”Ledaren signerat”.
  Hans Bergstöm skrev om det som går under namnet ”Climategate” på ett sätt som inte alls klingade rent i våra media och politikers öron. Artikeln kom upp på nätbilagan men togs sedan bort!
  Bergstöm sammanfattar ClimateGate på ett bra sätt. Han skriver bl.a.:
  IPCC- kretsen har brutit mot fundamentala regler för vetenskaplig prövning och diskussion och bör ha förverkat allt förtroende i forskarsamhället. Med sitt nit att låta aktivismen gå före vetenskapen har den gjort stor skada även för FN.
  Hela hans artikel finns på lindenytt.com
  ____________________-

  Är fräck och klistrar in ovan (klarsikt.se)

  God Fortsättning på dig Helena!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Linda: Tack för att du också har ögon som en korp. Jag läste detta på Toxiska Epistlar igår ochs skrev den här kommentaren:

  ”Notera att Bergström är f d DN-anställd. Han vågar tala. Pensionärer brukar våga säga sanningen när dom inte längre har något att förlora. Klart klimathotet är en bluff.
  Det är Solen som bestämmer. Det finns många forskare som kan berätta om det men som inte media tycker ska få komma fram. Fred Goldberg visar i sin forskning att solen har en cykel på 60 år och att vi nu kommer att få kalla vintrar framöver. Det får vi nog. Folk fryser ihjäl. Under kriget var det jävligt kallt!”

  Det börjar hända saker. Man kan inte längre bara skriva lögner. Hans Bergström har visat ryggrad förut. Om det kan du läsa i Rebellerna – Ian Wachtmeisters memoarer.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Jag har oxå undrat över vem kommer underrätta den stackars ovetande solen om det globala uppvärmningen.
  Gore ville inte dö obemärkt. Han vill så gärna bli ihågkommen a historieböckerna.
  Han blev snuvad på presidentposten. Tyvärr få vi aldrig veta vad hade hänt om han hade vunnit. Hade det blivit lika stor prat om klimatet även då?

  Visst ska man värna om miljön. Det är ju inget fel på det. Men det är onödigt att skrämma upp folk som det verkar så himla inne numera. Om det är inte svininfluensa så är det världens undergång.

  Det är hela som en pyramidspel. Någon kommer råka illa ut i slutändan. Det kommer säkert många generqationer att växa upp, men slutligen kommer allt ta slut, precis som det fanns en början också.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Att Gore inte fick bli presient knäckte honom. Såg en dokumentär hur han grät och hans fru tröstade honom Vilken jävla diva! Världen behöver inte såna. Snart kommer allt att ända upp med förskräckelse. Världen är sjuk! Vi hånar naturen. Människan är dum i mammons spår. Sorgligt!

  Gilla

 5. Spel och dobbel hela maktfrågan kring klimatet, klart att solen bestämmer och resten av universum, inte vi… global nedkylning vetja…. I Gävle var det lika kallt som år 1942 i natt…

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Under kriget led människorna och så var det dessutom så jävla kallt flera år i rad. Vilken tragedi! Dålig tajming av Stalin & Co måste jag säga.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Jag tror att Stalin & co hade bra timing ändå, för tänk om vädret hade varit bättre. Dem kanske skulle hålla på än.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, det har du rätt i. Fast jag förstår mig inte på krig överhuvudtaget. Hur människan kan döda varandra så. Det värsta är att det pågår hela tiden. Fast vi tror annorlunda.
  Tänk dig i Serbien i mitten på 90-talet hur folk slaktade varandra i byarna. Och det medan fruktträden blommade för fullt. Bara tio år sen. Det övergår mitt förstånd. Vad månde komma framgent?

  Gilla

 9. Antonia skriver:

  Jag förstår det inte heller. Att det ska finnas några ledare som bestämmer över andras liv. Det är för hemskt. Hur kan en enda människa som Hitler ställa till så mycket. Dem pratar om hans karisma. KARISMA. Jag fattar ingenting.
  Just nu går en serie ” Världens undergång” ( tv1 måndagar 22.00) Det är för hemskt. Jag mådde så dåligt, hur kan människan tillåta sig. 70 miljoner människor dog. 70 miljoner.
  Hur hanterade man dom döda. Att människorna kunde hela sig efter den trauman, har jag svårt att förstå.

  Men för att spinna vidare så ser man dagligen hur människor inte står ut med varandra. Hur vuxna pratar om mobbning och dess skada, ändå kan dem inte låta bli att mobba. Tom offentligt. Just nu Ranelid/GW Person/Linda Skugge
  Sen förväntas att barn ska inte mobba varandra i skolan. Hur kan man förvänta sig något sånt?

  Gilla

 10. redaktörn skriver:

  Det är många, många som gått på bluffen och inte minst Al Gores budskap till ”världen”. Suck! Men det är ju fler än Al som ser möjligheten att bli förmögen på denna gigantiska bluff…

  Gilla

 11. Wagner skriver:

  Tänk när framtida generationer ska titta tillbaka som vi gör på galenskaper som ”jorden är platt” och ”häxflygning” till Blåkulla. Till detta kan då läggas att på 2000-talet trodde folk att kornas pruttande värmde upp jorden..

  Vad tror ni kommer rankas som stolligast?

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Finns det något hopp när till och med lärare mobbar barn? Att dom mobbar varandra är väl en sak men barn…

  Redaktörn: Det handlar om pengar. Där har vi pudelns kärna.

  Wagner: Varför ska Makten alltid dupera? Jomen annars går det nog inte att diktera. Tänker på Kopernikus och bibelgubbarna. Vilken modig man! Och G Galilei som följde i hans spår. Han fick göra avbön för att få leva. Smart man! Ingen idé att dö för såna där religiösa idioter.

  Jorden var inte medelpunkten! Inte Guds skapelse. Jorden gick runt Solen! Galilei fick som bekant göra avbön. Men han muttrade: men ändå rör hon sig! Och då menade han inte Solen utan Jorden.

  Gilla

 13. Agneta Lindhag skriver:

  God fortsättning Helena! Helt OT (har inte din mail): Vill tipsa dig om ett TV-program på Access TV

  ”De Oscarsnominerade filmmakarna Gail Dolgin och Vicente Franco står bakom dokumentären från 2007 som skildrar San Francisco’s Haight Ashbury district under sommaren 1967”

  Se sändningstider på denna länk:

  http://www.axess.se/tv/program.aspx?id=1346

  Minns att du skrev i en kommentar på min Newsmill-artikel ”The Sixties in London. Jag var där” att du var i San Francisco nån gång vid denna tid och gick utmed Haight Ashbury för att se Janis Joplin live.

  Hälsningar
  Agneta Lindhag

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Agneta: Tack för tipset. Nej, jag gick inte utmed gatan. Jag bodde där och såg alla band och henne på olika ställen av och till. Har tyvärr inte Axess. God fortsättning själv!

  Gilla

 15. Agneta Lindhag skriver:

  Helena! Alla som har SvT 1 o 2, TV24 och Kunskapskanalen har också Axess. Det är inget som man betalar xtra för. Det finns på kanal 25 hos mig.

  Agneta

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Agneta: Men säger du! Tack! Vi hade Boxer förut men så tog jag ett erbjudande från Viasat med låda och parabol och allt. Band mig för två år – går ut i höst. Ska byta tillbaka till Boxer. Vill inte ha alla kanaler jag nu har. Bara en massa skit. Trodde man måste pröjsa för Axcess. Men varför kommer inte Axcess upp på tablån kan man undra. Nu måste jag kolla. På Axcess finns det verkligen bra program har jag tänkt.

  Gilla

 17. Tanja Bergkvist skriver:

  Hmm… Al Gore, vaddet hansom myntade begreppet algoritm eller? Utöver att uppfinna Internet då? 😉

  God fortsättning på dig också Helena!

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Tanja: Nä, han är bara en liten skit som måste vara stor skulle jag tro. Det har nog mera med megalomaniet att göra. Jaha, har han uppfunnit Internet? Tänk, vilka begåvningar det finns!

  Gilla

 19. Josef Boberg skriver:

  Nja… – jag tror att ni luras om Al Gore nästan presiden och internet, faktiskt… 💡 – för han har ju egentligen ej alls uppfunnit CO2-eländet heller.

  Al Gore nästan presiden är ju bara en mycket välavlönad predikant för CO2-eländet (video 2,5 min) – som ju bl a den här familjen har varit med och uppfunnit (video ca 10 min)”vet” Josef B. 😉

  Gilla

 20. Per skriver:

  Här är en länk till ett utmärkt diagram som visar jordens temperatur förändringar under de senaste 450.000 åren (tyvärr kan jag inte garantera att detta diagram är sant)
  men det visar på fantastisk symetri i amplitud och period.

  Vi kan se hur vi sannolikt har toppat i temperatur för den här gången och att inledningen mot nästa istid börjat. Diagrammet visar tydligt att det råder ingen trend uppåt eller nedåt under de senaste 450.000 åren, utan temperaturen rör sig i en range mellan +2C och -8C.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Per: Tack! Jag kan inte hjälpa men jag förundrar över alla människor som har så korta perspektiv. Dom flesta tror att jorden uppstod för 2 000 år sedan. När Jesus dök upp på scenen ungefär.

  Miljarder år. Förändringar hela tiden. Kan man termodynamikens andra och första lag förstår man att allts upphov är Solen. Att Solen är den enda värmekällan. Men dom flesta vill ju sätta sig över och spela Gud på sin lilla jävla planhalva.

  Tänker på Kopernikus och Galilei och vad dom fick utstå! Jesus – vilken bluff allting är!

  Vad kommer människorna att säga om oss om 500 år?

  Gilla

 22. Josef Boberg skriver:

  På tok för många förväxlar ju det här med väder och klimat, tyvärr tyvärr… 😥

  Dock… – dom flesta kan nog intyga att förutspå vädertemperaturerna på någon grad när – kan ännu ingen göra för någon längre tid (= några dagar i allra bästa fall – ifall Wi menar noggrannheten + – några grader) – trots att det finns tusentals indata från tusentals väderstationer att bygga förutsägelserna på.

  Men att förutsäga jorden Terras ytterytas medeltemperatur (= klimattemperaturen) om 100 år eller mer på en grad när – det säger samma människor är FULLT UT MÖJLIGT ❗

  Hur dom får ihop detta tankelogiskt – övergår allt bondförstånd jag kan mobilisera i vart fall – tycker Josef B. 😉

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Josef: Absolut! Vi kan inte veta ett jota om morgondagen. Allt kan explodera i natt!

  Gilla

 24. Fred Goldberg skriver:

  Hej Helena

  Jag har just kommit hem från en rundresa i USA. Där har det varit den kallaste jul- och nyårshelgen på mycket länge.

  Har nyss läst din fina blogg och vill bara korrigera en detalj. Jag har inte sagt att solen har en 60-års cykel. Det är en havsström i Stilla Havet som heter Pacific Decadal Oscillation PDO som har en 60-årscykel. Solen har ett flertal cykler. Det som nu gör att det blir ovanligt kallt är att PDO vände för nästan 2 år sedan, att solen tappat sin rytm och det har inte varit solfläckar på drygt 2 år. Den 23 solcykeln slutade våren 2007 och den 24 solcykeln har inte kommit igång på allvar. Förra gången detta hände var 1810-1812. Napoleon kunde då berätta om hur det var i Moskva. I solen finns bl a en 1000-årscykel som hade sitt maximum på bronsåldern (3 C varmare), under romartiden för 2000 år sedan (2C varmare), på vikingatiden för 1000 år sedan (1 C varmare)och nu senast toppade tusenårscykeln med solfläcksmaximum 2002. Sedan dess har det blivit successivt kallare.

  Varma polarhälsningar
  Fred

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Goldberg: Tack för info. Oj, det var stor skillnad. Men det är i alla fall Solen som bestämmer ytterst på änden. Det behöver jag inte vara forskare för att förstå. Det känner jag och det gjorde Montesuma och gänget också förut. De hade Solen som gud. Det här med golfströmmen var ju på tapeten förut. Men det tycks gå mode även i klimatet och för stunden är det inne med CO2. När det gäller vattnet har nog Månen ett och annat att säga till om också. Men skulle tro att Solen styr Månen också.

  Jasså – har solen en tusenårscykel. Intressant. Men jag tror att dessa cykler är så långa så vi människor har svårt att greppa det hela. Många tänker ju inte längre än näsan räcker. Och då kommer man ju inte långt. Men man kan ju bara ställa sig frågan vad som händer om Solen slocknar. Finito och goodbye for ever är svaret.

  Hoppas din forskning och dina fellow mates snart kommer på kvällstidningarnas löp. Det vore på tiden.

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Goldberg: Glömde! Ska naturligtvis göra ett inlägg om solens riktiga cykel vad det lider. Med Solen ska man inte dagtinga och fuska.

  Gilla

 27. Linda skriver:

  http://www.journalisten.se/debatt/21768/forskarna-maste-kraevas-pa-bevis

  lägger in den här länken även här, inget man läser om i tidningarna direkt…

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Linda: Ja, hur vågar Per-Axel Janzon sätta sig i samma båt som Fred Goldberg och skriva om PDO. Han är ju i alla fall
  reporter på Utbildningsradion och som sådan inne i smeten.

  Intressant med golfströmmen – så sa man förut när man pratade om detta för många herrans år sedan. Men sedan föll det i glömska. Al Gore och CO2 skymde allas blickar.

  Gilla

 29. Ingeborg skriver:

  Jag halkade i n på den här bloggen genom att jag går in på Ians blogg. Fantastiskt mycket bra att läsa. Fred Goldberg skrev en mycket bra artikel om klimatbluffen i en tidning som heter DSM. Värd att läsa och prenumera på.
  http://www.dsm.nu.

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Ingeborg: Välkommen! Tack för upplysningen men det var ju just det mitt inlägg handlade om.

  Gilla

 31. Pingback: Nu blir det kallare! Säger Fred Goldberg och PDO! « Palena Inn

 32. Pingback: Fred Goldberg skrev brev till Kinas regering angående klimatbluffen. Publicerades i China Daily! « Palena Inn

 33. Pingback: R E G I S T E R « IdagTiden = FörändringsTiden

 34. Pingback: CO2-BLUFFEN « Idag = Tid för Absolut MedborgarStyre ?

 35. Pingback: ALLMÄNT OM DENNA BLOGG « Idag = Tid för Absolut MedborgarStyre ?

 36. Pingback: GOD OCH INTRESSANT FORTSÄTTNING AV 2014 ! | LIVETS BLOGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.