28 grader kallt! Klimathotet vilken bluff! Jorden har blivit kallare! Fråga ryssarna!

Klockan sju i morse hade vi 28 grader kallt. Det var 34 grader i en by i Delsbo. Jorden har inte blivit varmare. Den har blivit kallare. Har Fred Goldberg rätt så kommer vi snart att få flera krigsvintrar. Hans forskning visar att Solens aktivitet har en cykel på 60 år. Men han är ju naturligtvis en av dom som inte får synas i media. Där ska bara korrumperade forskare i FNs sold synas. Ryska forskares data har inte tagits med. Nasas utfästelser att Jorden har blivit varmare kan man alltså ta med en nypa salt.

Nä, jag ger inte ett skit för klimathotet. Det är bara en bluff så vi ska vara rädda och globalt kunna miljöskattas. Oljan kommer inte heller att ta slut. Det är bara båg. Ingår i samma scam. Sluta släng plast i haven och sluta slösa på vatten! Och var snäll mot djuren och stoppa svälten i u-världen. Det är mina paroller.

SvD DN
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till 28 grader kallt! Klimathotet vilken bluff! Jorden har blivit kallare! Fråga ryssarna!

 1. Znogge skriver:

  Något säger mig att man ska lyssna på alla… Inte bara på experter som lyfts fram!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Znogge: Ett mynt har alltid två sidor. Skulle vara bra om media skulle kunna skriva lite om den andra sidan också. Det blir så ensidigt.

  Gilla

 3. Det är mera en tro än något annat detta med klimatet. Hoppas vi överlever vintern. Så mycket rönnbär som det var i höstas så blir den säkert lång… 😉

  Gilla

 4. Anonym skriver:

  Miljömupperiet är ett sätt att disciplinera befolkningen och kunna plocka ut fler idiotskatter.

  Det sitter hundratusentals grundlurade fruntimmer och sopsorterar, när grejerna kommer till sopstationen blandas dom huller om buller och eldas upp. Vi till och med importerar sopor med båt från övriga europa för att producera fjärrvärme, energibolagen får betalt för att ta hand om soporna och skita ner här och säljer sedan fjärrvärmen dyrt till hushållen.

  Cynism när den är som allra värst.

  Gilla

 5. Pingback: vem underrättar solen? « Divage

 6. Antonia skriver:

  Numera ska ju ALLTING överdrivas. Klimatmötet är ytterligare ett sätt för att dirigera oss.
  Dock ser jag inget fel i att man lär sig hantera avfall bättre istället för att skicka det till fattiga länder. Att man slutar exploatera och utnyttja fattiga länder. Att sluta skövla skog.

  Men att bestämma att temperaturen inte får stiga mer än 2 grader…låter ganska vanvettigt och komiskt. Undrar vad solen tycker om det?

  Det är som att bestämma att vulkaner inte ska ha sina utbrott. Vanvettigt..
  Det blev en ketchup effekt. Gore började och med skickligt redigerat film piskade han upp behovet av att allt skylls på att människan är boven i dramat. Att jorden har ju haft sina olika perioder verkar ha gått förbi, att jorden åldras och därmed kanske rent automatiskt ändras klimatet värkar ingen heller tänka på. Solen åldras och förändras också.
  Att Sahara en gång hade daglig regn verkar inte heller många som vet om.
  Al Gore har kastat en snöboll som har nu växt till riktig ordentligt, men till vilken nytta.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Vi har sju rönnar bakom huset. Rönnarna är Tors träd. Jag brukar hålla koll. Men vi hade inte så mycket bär i år. Så jag vet inte om man kan ha dom som måttstock.

  Anonym: Cynism var ordet. Allt handlar om pengar.

  Antonia: Vad kan Solen tänkas tycka!Bra fråga! Jasså har det regnat i öknen. Innan istiden var det så varmt under bronsåldern så vindruvorna växte här. Vad kan lilla människan egentligen sätta emot? Ingenting! Men Al Gore kan och blir dessutom jätterik på kuppen. Karln borde lynchas!

  Gilla

 8. Xi skriver:

  Jobba på efter deadline, bra – Plasten nästa

  Plast är fantastiskt, men tyvärr börjar våra plastproblem bli oöverstigliga, globalt, regionalt och nu lokalt. Samordning är lösningen: Var i näringskedjan hamnar slutligen plastpartiklarna? De höga plasthalterna, tusentals plastpartiklar per kubikmeter havsvatten, som konstaterats i alarmerande globala rapporter, sedan 10 år tillbaka, har nu upptäckts även i Sverige, vi insåg inte att problemen med plastsopor var så stora. – Dags att agera NU!

  d2w® kontrollerbar plast (bioplast) kan göras nedbrytbar utan utsläpp av metan. Plasten efterlämnar inga fragment. d2w® kan återvinnas med vardagsplast (se http://www.biodeg.org/position-papers/recycling ), eller förbrännas för energiåtervinning. d2w® kan provas enligt krav ASTM D6954-04

  Mer information finns att läsa på:
  http://www.switchpac.se/kommun

  ÖSTERSJÖN – ”första havet med rätt plastpolitik”

  Därför har vi också lanserat oss på Facebook. Välkomna att vara med!
  – Nu finns vi där – Miljöpåsen ,,, sprid länken!
  http://www.facebook.com/group.php?gid=102972310204

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Xi: Tack för tips! Miljöpåsen låter i alla fall mycket bättre än Plastpåsen!

  Gilla

 10. redaktörn skriver:

  Ett rejält världskrig sätter fart på ekonomierna. Nu har vi inga sådana i sikte – varför då inte mobilisera ansträngningarna runt ett klimathot? Vi hör ju vilka enorma belopp vi ska skatta fram för att plöja ner i det s k alternativa samhället. Dyrt blir det!

  Gilla

 11. DickeFix skriver:

  Är faktiskt innerligt trött på detta eviga ifrågasättande om det är människan eller inte som orsakar klimatförändringarna vi ser. Det har blivit modernt med att mer lita på YouTube-videos och amatörbloggar än på etablerade forskare och politiker.

  Redan på sextiotalet insåg man att utsläppen av koldioxid från fossila bränslen var ett allvarligt miljöproblem. I t.ex. ingenjörvetenskapsakademins utmärkta 50-årsskrift som gavs ut 1969 ”Utvecklingslinjer inom forskning och teknik 1919-2019”, där man blickade 50 år framåt och bl.a. förutsåg både mobiltelefonens och internets betydelse, så varnade man för att koldioxidutsläppen som uppstod vid förbränningen av fossila bränslen skulle kunna höja jordens temperatur eftersom koldioxid är en mycket effektiv växthusgas. Sedan dess har koldioxidhalten kontinuerligt ökat och är nu hela 25% högre! Hela 25% ökning på mindre än ett halvsekel; ett ögonblick i ett geologiskt perspektiv! Detta är ett faktum och det är svårt att tro att detta INTE beror på människan!

  Samtidigt har medeltemperaturen ökat ca 0.5 grader. Den kurvan är brusigare men trenden är klar. Det exakta sambandet mellan koldioxidhalt och temperatur är osäkert men att ett samband finns är självklart eftersom den ökade koldioxidhalten signifikant påverkar värmeutstrålningen från jorden. Jag anser därför att den kraftiga koldioxidökningen i sig är tillräckligt alarmerande bevis på människans klimatpåverkan för att motåtgärder ska sättas in snarast.

  En del amatörmässig motargumentation går ut på att koldioxidutsläppen från bilar och industri är små jämfört med vad människor och djur släpper ut så de kan inte vara farliga. Då har man missat att det är nettoutsläpp som räknas. Så länge koldioxiden kommer från förbränning av förnybara energikällor som mat och etanol så är det inget problem. Problemet uppkommer när vi släpper ut koldioxid i atmosfären som varit bunden i fossila bränslen eller mineraler i årmiljoner.

  Andra hävdar att en temperaturökning är bra för Sverige så vi får ett behagligare klimat. Detta är inte bara själviskt utan en ren spekulation. Havsströmmar, inklusive Golfströmmen påverkas starkt av vattentemperaturen så om det vill sig illa kan en måttlig global uppvärmning ge en kraftig lokal sänkning av temperaturen i Skandinavien.

  Sammanfattningsvis tycker jag att det är självklart ta det säkra före det osäkra. Vår hysteriska jakt på ekonomisk tillväxt får inte ske på bekostnad av en sådan kraftig ökning av koldioxidhalten i atmosfären som vi sett de senaste 50 åren. Vi måste ha en ekonomi i harmoni med vår miljö, inte för naturens skull utan för vår egen. Moder Natur läker själv sina sår och kommer alltid klara av de ökande koldioxidhalten men hon struntar blankt i om det sker på bekostnad av människans självdestruktiva civilisation.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  redaktörn: Du har en poäng där. Så nu krigas det med lögner istället.

  DickeFix: Trött verkar du inte som orkar skriva en sån lång kommentar. Det är ju just jakten på pengarna som orsakar allt. Al Gore har ju blivit miljonär flera gånger om på sina böcker och filmer och sitt åkande jorden runt. Förskräckligt är bara förnamnet!

  Det är Moder Jord och Solen som bestämmer och i det perspektivet ser människans och hennes ansträngningar och tirader närmast löjliga ut. Alla har så kort perspektiv. Det har hänt saker förr i Jordens miljardlånga historia. Och just i våra dagar ska den gå under!

  Gilla

 13. Jaffa skriver:

  Haha, vilken rolig blogg. Hur mycket trams kan man egentligen klämma in på några rader. ”Oljan finns i ooooääänndliga mängder”, ”homeopati fungerar verkligen”, ”Ja jag är Vattuman och passar då inte ihop med abborren”, ”det är solen som styr vädret”, ”vaccin är gift!!”. Komik på högsta nivå!

  Givetvis har du inte belägg för något av detta (om man nu inte tycker att andra bloggar, som refererar till andra bloggar är bra referenser, som..). Hur kommenterar du tex. det faktum att att medeltemperaturen har stigit det senaste decenniet trots minskad solaktivitet?

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Jaffa: Jag kan klämma in hur många knäppheter som helst på min blogg eftersom den är min. Jag är The Skipper!

  Nej, jag tror inte medeltemperaturen har stigit.
  Klimatforskarna – vilka är de? Om man inte mäter på hela världen blir väl allting fel? Så pass smart är i alla fall jag så jag förstår det. Ryssland får t ex inte vara med i mätningarna. Där som det är så kallt!

  Det ryska institutet för ekonomisk analys (IEA) anklagar brittiska klimatforskare för att ha ignorerat temperaturdata från ryska väderstationer som inte passar in i deras alarmerande globala uppvärmningsteori. Läs mer här:

  http://www.andersnilsson.name/2009/12/climategate-blir-varre-brittiska.html

  Gilla

 15. Jaffa skriver:

  @ Helena. Givetvis får du påstå vad du vill, man blir dock lite fundersam när man får se att det fortfarande finns människor som tror att homeopati och astrologi fungerar…

  Du tror inte att medeltemperaturen har stigit. Vilken tur då att både NOAA och NASAs data inte baserar sig på tro, utan på satellitmätningar av både land, hav och atmosfär, och givetvis är Ryssland med i dess mätningar. Varifrån har du fått att Ryssland inte skulle vara det? Någon annan blogg?.. Har du ens varit inne och läst på NOAA och NASAs om vad som inkluderas i deras data?

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Jaffa: Skratta inte åt stjärnorna! Alla stora män frågar sin astrolog om saker och ting. Dom vill bara inte tala om det öppet eftersom det anses skämmigt.

  Nej, jag har inte varit inne på NOAA och NASA. Jag tror inte på något av det som mainsream-media framhåller. Vi är lurade och duperade till tänderna. Du är säkert vaccinerad mot svinflunsan också.

  Gilla

 17. Jaffa skriver:

  @ Helena. ”Alla stora män frågar sin astrolog om saker och ting.” Jag antar att du skojar. Kan man tänka lite förnuftigt så inser man ganska snart att astrologi hör medeltiden till. Tex. i en stor studie där 10 miljoner par ingick kunde man inte hitta något som ger stöd åt att stjärntecken skulle ha någon som helst betydelse i val av partner (http://www.dailymail.co.uk/news/article-444681/Astrology-wont-help-true-love-claim-scientists.html).

  NOAA och NASA är inte mainstream-media, de är forskningscentra vars data alla kan ta del av. Du kan själv kontrollera vad som är sant och inte. Så varför inte göra det innan du börja sprida osanningar?

  Gilla

 18. matsibengtsson skriver:

  Ryssarna är faktiskt med i uppgifterna, men bara deras städer som har haft stigande tempratur (står i samma artikel som du refererade till). Med samma lustiga tanke som du lanserade kan man undra hur stor del av USA de skall ta bort, då USA just nu slår köldrekord. En karta med var visas nederst på bifogad sida. Blir inte mycket USa kvar i data efter det…

  http://matsibengtsson.wordpress.com/2009/12/14/manga-demonstranter-vid-klimattoppmotet-frustrerade-over-att-de-inte-far-fora-fram-sitt-budskap/

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Jaffa: Ta av dig skygglapparna! Se världen! Vi kommer från stjärnornas gas. Gud är osynlig. Han är en konstruktion men vi kan se stjärnorna.
  Om du visste hur maktens män kollar stjärnorna då skulle du dåna. Lenin & Co t ex. Reagan och Bush. Hitlers astrolog hette Berger. Nu får du ta reda på resten själv.

  Mats: Ja, Obama får tacka gudarna att han hann hem i tid. Vad hade hänt om han blivit strandsatt p g a vädret. Vilken nesa! Californien ska ju ramla ner i vattnet men hör inte till klimatet – det beror på den väntade jordbävninge. Stackars dessa forskare som tror att dom vet något! Gode Gud – jag tror jag smäller av!

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Hörru Jaffa – du kanske skulle ta och tilla på när Lord Monckton sätter några från Greenpeace rejält på pottan:

  Gilla

 21. Jaffa skriver:

  @ Helena. Så du menar för att vi består av samma beståndsdelar som gamla supernovor så fungerar astrologi, och som stöd till detta säger du att Hitler minsann hade en astrolog vid namn Berger… Ja du… jag undrar vem det är som skall ta av sig skygglapparna… Eller var du ironisk?

  Monckton… hmm var det inte han som trodde han skulle komma undan med att förvanska IPCCs klimatmodeller (http://www.realclimate.org/index.php/archives/2009/05/moncktons-deliberate-manipulation/)? Ja just det så var det!

  Han är ju också känd som en av de största förvillarna på nätet (http://altenergyaction.org/Monckton.html). Så det är kanske inte så konstigt att du tyckte han var ”smart”. Lika dras till lika…

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Jaffa: Såna sån Monckton säger nog inte sanningen. Säger han egentligen någonting som man kan ta fasta på? Vad skulle vi göra utan Greenpeace?

  Vi ska lita på våra myndigheter. Dom talar alltid sanning. Dom kan och vet allt. Vi får vara glada för våra paneler. Och vad skulle vi göra om inte FN och WHO fanns? Säkert uppfinna dom igen! Eller hur?

  Gilla

 23. leonardo34 skriver:

  Det blir allt tydligare och bekräftades vid COP 15, att extremvänstern tagit över stora delar av den internationella miljörörelsen. Nu är det dags att inse att det ligger en baktanke i extremvänsterns klimatengagemang. Målet är att med klimathotet som murbräcka krossa den internationella kapitalismen.

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  leonardo: Tror du verkligen det? Vilket spel allt är hur man än vrider och vänder på stenarna. Vi får väl se om Jorden går under snart.

  Lord Monckton – tur att han inte heter Mockton. Tycker det verkar vara en höjdargubbe! Undrar varför man inte får läsa om honom i DN och SvD t ex. Eller se honom på (S)tats-teven!

  Gilla

 25. leonardo34 skriver:

  Helena! Jag inte bara tror, jag tror mig veta! Läs t ex vad Andreas Malm skriver.
  Tack för kommentaren på min blogg. GOD JUL!

  Gilla

 26. alnabone skriver:

  Du är klok som en bok Helena, jag håller med dig fullständigt. Det ser onekliogen ut som att vi är på väg in i en kallare period. Detta tror jag att man i synnerhet kan koppla ihop med att fenomenet solfäckar saknas vilket ger en kallare sol…

  Låt oss utveckla detta lite mera framöver 🙂

  Gilla

 27. Fairymary skriver:

  Helena, med all respekt….du vet att jag gillar människor som tänker själva….

  men vad gäller klimatförändringarna skulle jag inte vara så tvärsäker…..jag tror också att solen spelar oerhört stor roll men effekter av hur vi handskas med miljön KAN spela roll också….

  Om man nu ser skapelseberättelsen som en vis metafor så är vi medskapare i vårt universum, ”till sin avbild skapade hen dem, till man och kvinna skapade hen dem” (jag har avsiktligt bytt ut bibelns han mot hen) ….

  Om inte annat har klimathotet fört människor samman. Media ger bara eländesbeskrivningar, Jag tar mig friheten att citera ur ett mail från en engagerad väninna som var i Köpenhamn…ursäkta att det blir långt från mig den här gången….

  ”de långa, gängliga afrikanska killarna som vi försåg med varma jackor, tröjor och halsdukar ur de 40-tal svarta sopsäckar med tjusiga, designade, högkvalitativa kläder som soroptimisterna samlat in från Köpenhamns norra (rika) delar. Jag hade anmält mig som frivillig klädesutdelare… En huttrande (och fåfäng) indier berättade chockat att han kunnat klä hela sin familj för den vinterrock han tittat på i en dansk affär. Han var så tacksam att få två väldigt snajsiga rockar helt gratis.

  Men i lördags på själva demonstrationsdagen sken solen så vänligt – det kändes att Moder Natur var med oss. 🙂 Det var mäktigt att gå i det stora tåget med folk åt alla håll så långt ögat kunde nå. Medelåldern låg kanske runt 30 – de flesta var unga, men det var också många medelålders och äldre och mange helt almindelige dansker… Det hann bli mörkt innan Bella Center, där endast de ackrediterade delegaterna släpptes in, nåddes. Där fick tåget stanna på en bred väg en bit bort från centret istället för att komma in på området som var tänkt. En ung svensk Green Peace-kille förklarade att planerna ändrats och eftersom man inte ville framstå som bråkiga accepterade man det. Av allt ni sett på nyheterna om våldsamheter och polisingripanden såg jag noll och intet. Demonstrationen var lugn och fredlig, alla var glada och vänliga, en del ungdomar sjöng och slog takten på trummor. Överallt på stan promenerade små grupper om en polis och tre-fyra kamouflageklädda hemvärnsgubbar omkring. Ofta en lång, stor polis och några kortare, knubbigare hemvärnsmän – såg lustigt ut, undrar om det var uttänkt så. Det närmaste jag kom en polis var när de stängde av Ströget för att det fanns ”några som inte ville vara lika fredliga som vi”, som polismannen uttryckte det. …”

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  leonardo: Har inte läst Malm. Kanske jag gör det.

  Al: Vem vill inte vara klok. Inte riktigt klok men klok.

  Mary: Jag vänder mig inte mot dom som demonstrerar. Jag vänder mig mot Al Gore & Co som ljuger och som tjänar pengar på kuppen. Klart det här är vår tids FNL-rörelse. Klart att det för människor samman. Inget fel i det. Klart att media bara visar elände. Som alltid och dessvärre.

  Gilla

 29. mrmhalland01 skriver:

  God Jul önskas Helena Palena och hennes kommentatorer.
  Tack för ett trevlig blogg-år !

  Gilla

 30. Malin Kvist skriver:

  Helena: Du skrev tidigare i din diskussion med Jaffa att maktens män som Stalin, Bush och Hitler tillfrågade/-ar stjärnorna. Skulle du kunna tydliggöra detta? Varför ökar det stjärnornas tillförlitlighet? Är det deras framgångar som rättfärdigar tron på detta? Jag skulle rekommendera att du väljer att titta på de exempel som motsätter dina teorier. De stjärnorna inte lyckats leda rätt, då du verkar ha blivit lite blind i jakten på exempel som stärker dina argument (eller ska jag använda din egen uppmaning ”ta av dig skygglapparna”?). Det kanske, hör och häpna, finns någon stor man som inte tror på astrologi och ändå är framgångsrik? I och för sig när du nämner Hitler presenterar du ett motargument för dig själv, dock utan att märka det. Visst var han till en viss punkt att betrakta som framgångsrik men jag tror att han idag skulle ha önskat att sjärnorna gett honom lite bättre vägledning under slutet av andra världskriget.

  Under den senare delen av diskussionen påpekar du också, om jag tolkat din ironi rätt, att myndigheter inte är en källa till kunskap. Visst kan jag hålla med dig om att vara en myndighet inte räcker för att vara trovärdig. Dock är inte tongångarna de samma när du använder som stöd för astrologi. Där tycks delvis deras auktoriteter vara tillräckligt för att upphöja astrologin till en kunskapskälla. Eller har jag missat att Stalin var någon slags expert inom området att tyda stjärnor?

  Det kanske är något helt annat du menar med allt det här, så förklara gärna.

  Gilla

 31. Per skriver:

  Jaffa

  Jordens temperatur har varken stigit eller sjunkit under de senaste 450 000 åren, utan flukturerat mellan +2C och -8C enligt diagram:

  Lägg märke till källan till diagrammet.

  Om satelit mätningar sedan 1979 visar på stigande temperatur så är de inom ramen för temperaturens normala fluktuation under de senaste 450 000 åren, dvs fullständigt normalt klimat eller väder eller temperatur.

  Gilla

 32. Xi skriver:

  Hej Palena 🙂

  Tänk om 10.000 plastpåsar försvann – i sekunden

  Vill du blogga om nedbrytbar plast eller vårt hopplösa problem med plastsopor (i haven) kan du bädda in denna film? http://www.switchpac.se/klimatpakten/

  Måste påbörjas någonstans någongång

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  xi: Bra! Man ska ta tag i sånt man kan göra något åt istället för att snacka om att glaciärerna smälter. Skulle tro att dom fryser och smälter omlott med cykler på tusentals år. Tidsrymder som vi inte ens kan greppa.

  Gilla

 34. haveyouright21 skriver:

  Utrikespolitik och det gäller EU också..
  Världen vill ha en rätt och rättvis politik…Och utrikespolitik som hjälper alla och hela världen….

  krig, krigsbrott, ockupation , mord, politiska mord, rasism, hot har, terror, apartheid, blodbad ,vålv, förtryck,tortyr, olika brott mot mänskligheten..Var är FN,politiker??..

  Och vem styr FN,politiker???..Olika politiska mord är olösta……Och det kommer mer…….Och mer..

  USA och USAs politik var och är för makt , styre , intresse, oljan, viktiga område, mer pengar, mer makt och folk med soldater dör orättvist..

  Varför och för vem,politiker ????????..

  Folket vet inte mycket om USAs spel och EUs spel.Media vill inte tala mycket för folket..

  Media var och är med supermakternas spel..Och folket får bara osanna och falsk fakta om allt i politiken..

  FN står där maktlöst..FN har ingen makt och USA styr över FN, sa f.d. FN:s chef Butros Ghali…

  Var är EUs utrikespolitiken, Bildt???..Varför får USA styra EUs utrikespolitik och för vem?????

  Hur kunde EUs utrikespolitik kriga mot Irak med USAs orättvist politik om Mellanöstern??..

  Hur kunde Bushs och Blair(EU) kriga orättvist mot Irak utan rätt från FN?????.

  Hur kunde USA och UK begår största krigsbrott i Irak..??.

  Hur kunde USA och UK använda förbjudna vapen mot civila och oskyldiga i Irak med tortyr till alla som var under USAs våld och förtryck????…Vem ska betala för allt detta ???..

  Varför går alla (politikerna) fri utan att man ställa de inför rätta,politiker ?????..Vem styr i USA??. Vem är AIPAC i USA????..

  Vilken utrikespolitik talar ni om ????..Hela politiken var och är orättvis och olaglig om Mellanöstern,Bildt..Och du och andra politiker vet om det !!!!!..

  Arabvärlden ska kräva alla ersättningar för alla brott och krigsbrott ,ockupation, med förbjudna vapen mot arabvärlden..

  Vi ska ta Palestinafrågan sen……Tack…

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  have: Det här var många frågor det. Och vem ska svara på dom? Vem kan man fråga? Ingen skulle jag tro.

  Tänk om det är så hemskt att vi har en skuggregering i världen som styr och som inte är demokratiskt val. När alla bara pratar om demokrati hit och demokrati dit. Bara något man säger. Tänk om det är så hemskt? Vad ska vi göra då?

  Gilla

 36. Myran skriver:

  Jag vaknade upp vid tvåtiden inatt och det var helt mörkt ute. Jag drog något förhastat slutsatsen att solen hade förstörts. Pustade ut senare i morse när jag upptäckte att så inte var fallet.

  Men när jag skulle köpa mjölk på vägen till kontoret så FANNS det ingen mjölk i affären. DEN ENDA SLUTSATSEN MAN KAN DRA är förstås att DET FINNS INGA KOR!!!

  Gilla

 37. Helena Palena skriver:

  Myran: Nej, nej, nej. Den enda slutsatsen man kan dra är att naturen gör sitt. Snön har gjort att vägarna inte är framkomliga och transporterna inte kan komma fram. Så enkelt är det. Korna mjölkar för fullt. Fråga mig för vi har ladugården full med kor. Som numera är robotmjölkade. Vilken lycka för dom för nu kan dom mjölka sig oftar. Bra för deras tuttar – juver.

  Gilla

 38. Myran skriver:

  ”Fråga mig för vi har ladugården full med kor.”

  Påstår DU, ja! 🙂 Hur ska jag veta att det inte är del i nån världsomspännande konspiration för att hålla oss gräsrötter passiva? ”Allt är lugnt. Vi har fortfarande mjölk.”

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Myran: Det är klart jag försöker lura dig! Men vi har fortfarande lagårn full med kor. Roboten tuffar och går. Skitkul! Vilken utveckling. Tänk, vita piskan. Då var det kvinnor som fick mjölka. Sen kom tekniken. Ut med kvinnan och in med mannen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.