Under Skorpionens tecken

Fisken är det tolfte tecknet i Zodiaken.

… är inte jag född. Jag är född i början på mars – på samma dag som Michelangelo – och då hamna man i Fiskens tecken (Pisces). Mitt element är vatten och det är också Kräftan och Skorpionens. Således finner jag mig väl till mods med männsikor som är födda i dessa tecken. Går även bra ihop med andra Fiskar. Man passar alltid ihop med sitt tecken. Vårdagsjämningspunkten ligger för närvarande i stjärnbilden Fiskarnas projektion på himmelssfären medan höstdagjämningspunkten ligger i stjärnbilden Jungfrun. I Zodiaken står Fisken och Jungrun mitt emot varandra. Motsatstecken.

Strindberg var Vattuman – född 22 januari – men det ville han inte vara. Tyckte inte det passade honom. Han ville att man skulle mäta från konceptionen och då skulle han bli Oxe. Om det skulle vara på det viset då blir jag Tvilling. Nej. Det passar inte mig. Jag är Fisk. Min planet är Neptunus. I tecknet ligger att man vill ha förändrig. Det vill jag. Simmar omkring och stannar till i olika dungar. Om jag inte blir bekräftad och uppskattad och om det inte är något kul där simmar jag snabbt vidare till nästa ställe. Om man är glad och drivande då vill folk gärna dra ner en i dyn. Härligt att vara på simmande fot!

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Under Skorpionens tecken

 1. livsglimtar skriver:

  I vår släkt är nästan alla män fiskar så självklart födde jag en son den 6 mars.
  Jag går bra ihop med fiskar, min donator fyller samma dag som sonen är inte det lustigt?
  Jag är lite som Strindberg har ascendenten i vattumannen, men är född i oxens tecken. Så jag är på ett vis väldigt oxig men samtidig olik oxar, så kan det gå när tecken blandar sig.
  Nä, jag vill inte vara på simmande fot, jag är jordnära och hemmakär gillar upprepningen i den vanliga vardagen. När jag behöver stimulans så sätter jag fart och ordna någon grupp här hemma, så levde jag mitt liv tills jag blev sjuk. Men nu ser jag fram emot att få vara frisk och i farten igen när det passar mig och inte när min kropp orkar.
  Roligt att du skriver om astrologi det var mitt stora intresse började för 30 år sedan och var duktig när jag var som mest aktiv men nu har jag slutat med astrologi, la av allt när jag började må dåligt och kommer inte att ta upp det igen när jag är frisk, det har haft sin tid redan.
  Jag ser med spänning fram emot vad som ska komma till mig när jag väl har hämtat mig, det finns en del tankar i skallen men tiden ger väl svar, bara att vänta in.
  Kram

  Gilla

 2. Mitthimlen är också viktig. Det är ofta det tecken man identifierar sig med. Alltså det tecken, som stod högst på himlen när man föddes 🙂

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Maggis: Den 6 mars är jag född. Och jag har samma blodgrupp som din donator. Hälsa till båda så gott.
  Ja, det man har gjort vill man inte gå tillbaka till. Man vill prova nytt. Men det här med astrologi är det många som skrattar åt. Det ska man inte göra. Vi är komna av stjärnorna. När en stjärna slocknar bildas gas som bildar något annat.
  Du får se tiden an. När det är dags öppnas en ny dörr. Runt nästa krök väntar något roligt om man inte stänger den nyöppnade dörren vill säga.

  Ann Helena: Hela universum är viktig. Allt hänger ihop. Men det är roligt att skriva som om man trodde att man var den viktigaste och allt allt hänger på en själv. Så är det ju inte. Men ändå är man jordens centrum kring vilket allting snurrar. Så är det ju för varje människa fast alla bara är ett gryn som vilket annat i påsen. Vilken paradox! Att vara allt och ingenting!

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Jag är född den 27 september. Så jag är våg. Ska väga ALLTID för och emot. Har svårt att välja också. Skit jobbigt.
  Jag passar nog ganska bra som våg förutom att jag är inte det minsta diplomatiskt. Stor nackdel.
  Nu blev jag portad från en blogg också för att jag sa att personen i fråga var gnällig. Gillades inte och nu blev en hel inlägg ägnad åt mig som kallas då enkelt och gått Idiot.
  Nåja vissa kan då inte heller ta kritik. Eller så är det bara jag som inte kunde framföra det som om det var en beröm.

  Jag får väl tänka i fortsättningen hur jag lägger mina ord. Men jag vill ha ärliga kommentarer och ingen medhåll enbart.

  känslig är jag också. dock inte gråtig. Men lär mig gärna en hel del både allmänt och om mig själv.

  Märkligt det här med stjärntecken. För egentligen finns det bara tolv stycken, och det finns miljarder människor, ändå kan man stuva in dem i de 12 tecken. Och man faktiskt känner igen sig själv.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är jobbigt med val. Det tycker jag med. Vi har nog drag av varandra allihopa. Men stora män och ledare frågar alltid stjärnorna. Stjärnorna är dom enda vi har som kan vägleda oss. Gud finns inte. Han är en konstrukton för att ge män makt över kvinnor. Och för att vissa ledare ska få makt över män. Om du inte gör som Gud vill hamnar du i helvetet.

  Jag är också känslig. Men kan vara tuff också. Jag är snäll. Tror alla om gott. Bryr mig inte om pengar. Hade jag massor skulle jag ge bort dom. Lever mer på och för kulturellt och socialt kapital.

  Jasså – har du blivit portad. Skit i det! Det är så lätt att bli missförstådd på nätet. Ibland måste man väga sina ord på guldvåg. Och det är ju inte kul. Då kan man lika gärna skita i att kommentera.

  Gilla

 6. Znogge skriver:

  Vi har oxkså en fisk i familjen! En väldigt trevlig och social sådan som trivs i stim 🙂

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Znogge: I vår familj har vi en kräfta/lejon (23 juli), en oxe (23 april) två tvillingar (14/6 tvillingflickor) och jag fisken. Det kanske är bra om det blir lite spridning på stjärnorna. Krockar blir det nog ändå.

  Gilla

 8. Znogge skriver:

  Själv är jag lejon och det ut i fingespetsarna! Men vi har också spridning. Fem olika stjärntecken…

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Znogge: Då gillar du att stå i centrum och sola dig i glansen kan jag tänka. Min man är på gränsen. När han är Lejon och eldar upp sig kastar jag vatten på honom.

  Gilla

 10. Znogge skriver:

  Nej, konstigt nog gör jag inte alls det. Finns tillbakadragna lejon också 🙂

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Znogge: Självklart! Men du kanske också är på gränsen-Lejon. Född i början eller slutet och inte mitt i. Då har man drag av närliggande tecken. Men det har ju att göra med ascendenter o s v också.

  Min man gillar att vara i centrum när han sjunger och spelar. Ser ut som en sol och då visar han sina lejondrag. Han kan ta för stor plats. Men det är inget man kan göra något åt. Åt Caesar vad Caesa ska ha!

  Gilla

 12. Jenny skriver:

  Hej Helena Palena,
  Jag gillar astrologi. Tror inte på det till 100 procent, men det är ändå kul och stämmer till och med ibland. Fiskar sägs vara konstnärliga och sökande – stämmer det på dig?
  Jag är Lejon precis som Znogge ovan – och din man. Håller med Z om att det finns Lejon som inte gärna står i centrum – och det trots att jag är född mitt i tecknet, den 10:e. Du skriver att du kastar vatten på din man när han ”eldar upp sig”. Jag var ett typiskt Lejon fram till jag var 20-nånting; gillade centrumet, uppmärksamheten och glansen. Men där någonstans, i 20-års åldern, var det någon som hällde en hel hink med vatten över mig och jag har inte torkat riktigt än. Glansen gillar jag i och för sig fortfarande, det vill säga när livet glittrar. Men jag känner mig aldrig riktigt bekväm i centrum längre. Din dotter säger dock att jag ser ut som ett lejon…
  Hälsn.
  /Jenny

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Jenny: Ja, jag är konstnärlig och söker efter kunskap. Går hela tiden efter nästa fråga. Det är härligt. Det är mitt syre.
  Jag vill gärna vara i centrum. Tar för stor plats. Andra vill också tala. Det är kamp om orden runt borden. Överallt!

  Men man måste tona ner sig – man kan inte glittra och glänsa hela tiden. Man måste dela med sig av utrymmet.
  Vi får hoppas att du torkar snart och kliver fram och glänser lite. Ta för dig! Kollade på din blogg och såg att du var ljus. Klart du ser ut som ett Lejon! Jag ser dock inte ut som en fisk – vilken tur!

  Gilla

 14. Malin Kvist skriver:

  Jag lite svårt att bestämma mig för om jag tror att du vill bli tagen seriöst eller inte med din blandning av pseudo(vetenskap) och ren vetenskap. Jag kan inte förneka att inläggen är otroligt underhållande, dock inte på ett sätt som jag tror att du skulle finna smickrande.

  Skulle vilja rekommendera dig en bok som kanske skulle kunna hjälpa dig att uppmärksamma dessa små stilbrott: ”Theory of Knowledge” av Richard van de Lagemaat. Som titeln kanske avslöjar behandlar boken kunskap; vad man faktiskt vet och hur man vet. Den kan få dig att revidera en del av dina lite intressantare idéer och eventuellt också leda till att din önskan att förändra kan ha en positiv inverkan på vårat samhälle.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.