Soff-Bengt har ingen hyfs! Vem köper biljett och resväska till ensamkommande flyktingbarn?

Bengt W lämnar soffan

Här spottar ohyfsade Benke väljarna rakt i ansiktet!

Valnatten 2010 blir dramatisk. SD vinner och kommer att möta ett massivt motstånd från de politiskt korrekta. Väljarna kommer med andra ord att bli spottade rakt i ansiktet en gång till. Så kan man se det. Tänker på valnatten 1991 när Bengt Westerberg demonstrativt reste sig ur soffan och gick när Ian och Bert stegade in. Det tycker jag var mycket fult gjort av Westerberg. Han är ju ändå färghandlarson och folkpartist och som sådan måste han väl ha fått lära sig lite hyfs i sitt hem. Men icke sa nicke. Före detta Folkpartiledaren Bengt Westerberg skulle göra om samma sak igen. –Jag har fått frågan tusen gånger och har funderat mycket på den. Men ja, jag skulle göra om det igen, förklarar han i SvD.
Faktum är att de andra partierna under resans gång har infriat Ny Demokratis politik. Det tog lite tid. Att SD får vind i seglen fås se i ljuset av mesigheten i invandringspolitiken. Vi hjälper hela världen genom Sida. Och vi har emot mest med flyktingar. Droppen är nog bråket i Vellinge och alla ensamkommande flyktingbarn. Det låter så rart med barn. Dock är de flesta tonåringar med skäggväxt – unga män från muslimska länder. Flera av dem har dessutom släktingar eller nära anhöriga i Sverige sedan tidigare. Man kan undra vem det är som köper resväska och biljett och sätter barnen på planen. Skulle tror att det är hänsynslösa flyktingsmugglare. Och varför ska alla komma till Sverige? Är det inte dags att t ex Finland tar och öppnar sina dörrar lite?

Saxat från Fria Nyheter: Fram till sista september hade Migrationsverket tagit emot fler ansökningar om asyl från ensamkommande barn och ungdomar än under hela förra året. I en rapport från Migrationsverket kunde man då läsa att 1 428 var inskrivna i mottagningssystemet. Av dessa bodde 441 i familjehem hos släktingar eller nära anhöriga.

AB Expr Kvp DN SvD
——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

44 kommentarer till Soff-Bengt har ingen hyfs! Vem köper biljett och resväska till ensamkommande flyktingbarn?

 1. Anonym skriver:

  Vem är den där Westerberg förresten ? 🙂

  Vadå respekt för folkviljans yttringar ?

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Att sia om framtiden ä ju svårt. Det är mycket som kan hända på bara en endaste dag.
  Men jag har också reagerat över alla dessa ” stackars” flyktingbarn som dyker upp här från ingenstans. Har funderat också över hur det går till. Helt klart är det att det inte går till som man tror att det går till.
  Som vanligt är ju allting organiserat att sluga vuxna med antagligen maffia liknande metoder.
  Och så tillkommer ju språkbruket.
  Självklart säger man barn tänker man på barn som är verkligen barn. Och inte tonåringar på den övre skalan , som är närmare vuxenliv än dagis.

  Men klart…jag är ju också invandrare. Men kom själv vid 24 års åldern utan hjälp, och föräldrarna är i betryggande avstånd i födelselandet. 2 timmars flygresa.
  Har jobbat för det mesta, förutom i början då jag jobbade hårt med språket istället. >Rik blev jag inte, men klarar mig för det mesta.

  Men jag har funderat också över vad är det som driver människor att vilja stanna i ett land som så gärna vill bli av med dem, där de är illatyckta redan från timme ett där de antagligen aldrig kan rotfästa sig.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Anonym: Men vi har väl för fan demokrati! Eller, har vi inte?

  Antonia: Jag har inget emot invandrare. Har själv vandrat in till Amerika och fått stanna där for ever om jag ville. Jag fick också klara mig själv. Fick inte ett öre i bidrag. Det var hårda bud från början till slut.

  Men många av flyktingarna kommer hit för att leva på bidrag. Dom som verkligen skulle behöva hjälp har inte råd med biljett och väska det är då ett som är säkert.
  Många av dessa barn har dessutom släktingar i Sverige. Och man kan undra om inte barnet sen det fått uppehållstillstånd tar hit sina släktingar. Skulle tro det.

  Gilla

 4. Robert skriver:

  När Westerberg reser sig och går ut ser jag som ett av det mest fega och ryggradslösa ögonblicken i Svensk politik.

  Sen att han föreslår att dom röda och blå går samman för att slippa ta upp invandringsfrågan…. beröringsskräck någon?

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Robert: Ska bli kul att se hur det hela avlöper! Vilka dårar!

  På Merit Wagers blogg kan ni läsa hur det går till på Migrationsverket.

  http://meritwager.wordpress.com/2009/11/13/jag-jobbar-inte-ens-med-barnarenden-men-nasta-ar-ar-detta-det-enda-vi-sysslar-med/

  Gilla

 6. Ja jag tillhörde nog dom som tyckte att han var lite oartig den gången… skulle aldrig ha röstat på någon av dom förstås… världen ser mycket annorlunda ut nu. Och det är inte så märkligt att SD fick såna siffror som de fick i senaste opinionen. Min gamle styvfar säger att han kan tänka sig att rösta på dem. Han tycker det har gått för långt med allt.

  Finland kommer nog aldrig att öppna sina dörrar för flyktingar. De har alltid haft nog med sina egna problem och exporterat en stor del av sin befolkning till Sverige.

  Det som borde hända är väl att människor inte längre ska ha anledning att fly sina hemländer. Obama borde väl fixa det, tycker jag. Inte mycket har hänt under detta första år, men han har ju mer tid på sig.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  ann helena: Jag tycker också att det har gått för långt med allt. Kolla på Merit Wagers blogg. Mycket intressant läsning. Snacka vi svenska är blåögda. Det finns inte ord.

  Gilla

 8. Anonym skriver:

  Helena: ”Men vi har väl för fan demokrati! Eller, har vi inte?”

  Sen närdå ? Har jag missat nåt ?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Anonym: Men om vi röstar fram ett parti i ett så kallat fritt val = demokrati = folkviljans yttringar! Då ska väl inte en politiker få bära sig åt som han gjorde – Soff-Benke.

  Nä, vi har nog ingen riktig demokrati. Inte än i alla fall. Det är media som bestämmer. Som kan släpa vem som helst i smutsen om dom vill. Och det vill dom. Det tjänar dom pengar på.

  Gilla

 10. Anonym skriver:

  Helena: Westerberg är ett första klassens kräk, själva sinnebilden för etablissemangets självgodhet, han överträffar till och med Margot Wallström i fråga om ignorans för folkviljan.

  Media styr inte, dom styrs via presstöd och sändningskoncessioner. Syns ganska tydligt när statsmakten behöver publicera ‘nyheter’, alla trycker utskicken ordagrant.

  Gilla

 11. Olle skriver:

  Vem köper biljett?

  Det är mer cyniskt och organiserat än vad de flesta orkar vilja se.
  ”Flykten” eller resan sker med lånade pengar från ligor som specilaiserat sig på just detta.De säkerställer sedan att skulden betalas av av den som ”flytt” antingen genom att pengar skickas hem till kvarvarande familj eller direkt hät i Sverige.Det är en industri i flyktingfinansiering det handlar om.Medd räntor allt ifrån 50-100%

  Gilla

 12. Olle skriver:

  Första halvåret 2009 invandrade 49401 (fyrtioniotusenfyrahundraen) personer till Sverige.

  Klicka för att komma åt tab3_oversikt.pdf

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Anonym: Man kan verkligen undra vad Wallström bidragit med! En vän uppsyn det är väl allt.

  Olle: Det är nog värre än vi kan drömma om. Absolut! Det här med ensamkommande barn verkar vara en ny strategi. Lyckad också! För ingen törs ju säga något. Moderaten Schlingmann har läxat upp kommunalrådet. Och nu sittar alla still i båten. Det är ingen skillnad på politikerna så dom får skylla sig själva om folk tröttnar och röstar på SD. Ha, ha, ha…

  Invandrade till Sverige. Det är många människor. Sverige tycks ha hur mycket pengar och resurser som helst. Det är bara viljan som fattas. Eller hur?

  Gilla

 14. Lars skriver:

  Bengt Westerberg övertygade mig att rösta på SD.

  Gilla

 15. hillary2 skriver:

  Det mest intressanta med Merit Wagners blogg är att hon inte tillåter kommentarer. Det gör att hon kan undvika att bli rättad eller motsagd. Det finns ju onekligen människor som skulle kunna nyansera hennes påstående.

  Unga män kommer för att skapa sig en framtid precis som unga svenskar emigrerade för ett sekel sen till USA. De här ungdomarna kommer att rätt omhändertagna kunna utbilda sig och bidraga till Sveriges välstånd. Vår demografi är ju inte den bästa med många gamla och få unga kort sagt.

  Sedan flyktinghjälparna (sådana var hjältar under WW2 och Det kalla kriget) fick sina hjälpande verksamheter kriminaliserad ( drygt ett decennium sen) har denna schaskiga stämpel överförts på flyktingarna och i vanlig ordning styr ordval våra tankar och känslor. Tänk att man dessutom kan vara så korkad att man misstänkliggör flyktingar vars släktingar vanligen skrapat ihop pengar för att de ska kunna ta sig hit. Även urfattiga svenskar som for till ”Amerikat” betalade sina biljetter 🙂

  Vi lade ner 1,2 miljarder förra året(!) bara på krigslekarna i Afghanistan, men vi har inte ”råd med” invandring? ”Försvaret” är fortsatt vår största utgiftspost.
  Större än vård, än skola, än omsorg. För mig är hushållning med gemensamma resurser en fråga om prioritering och framförhållning. Kloka politiker i Europa ville redan på 60-talet få in Turkiet i den blivande EU-gemenskapen bl.a. av det skälet att befolkningen där till en stor andel var (och är) unga. Många europeiska stater hade och har liknande ogynnsam demografi som Sverige.

  Helena! Människor har migrerat i alla tider och jag är övertygad om att varken du eller sd kommer att kunna förhindra detta – hur mycket ni än gapar och ondgör er.
  Jag anser att Bengt Westerberg reagerade sunt och instinktivt och utanför ”boxen”. Nyd hade i valrörelsen appellerat till och flinande som vissa indolenter inte precis tagit avstånd från främlingsfientlighet och rasism. Den som inte tagit lärdomar av det närliggande WW2 i frågan och kan ta avstånd från sådant beteende är som Astrid Lindgren skulle ha sagt – bara en liten lort. Jag anser att Bengt Westerberg visade Helig Vrede och det med rätta.
  Jag anser att rasistiska partier inte är demokratiska partier och att du är ignorant beträffande ordet demokrati. I Tyskland är nazzerassepartier förbjudna. Den nationen tog lärdom av WW2.

  Gilla

 16. Bengt Mona skriver:

  Behöver man verkligen vara rasist för att man tycker att skall vi ta emot invandrare av vilken sort det vara månde, skall det vara med kvalitet och vettiga möjligheter till bostad jobb m.m. Det skall också betalas i ett inledningsskede! Detta dessutom utan att exv. våra pensionärer skall leva på ¨nåder¨, eller……….. ?
  Demokrati är att varje medborgare har rätt och möjlighet att uttrycka sin mening och få den i möjligaste mån respekterad.
  Demokrati har inte något med rasism att göra !!

  Gilla

 17. hillary2 skriver:

  Helena

  Idag är det Astrid Lindgrens födelsedag.

  Gilla

 18. hillary2 skriver:

  Unschuld! Jag trodde att det var den 14:e november.
  Den 14 november är Astrid Lindgrens födelsedag!

  Gilla

 19. hillary2 skriver:

  Svar till ”Bengt Mona”

  just det! rasism hör inte hemma i ett demokratiskt parti!
  i demokratiska samhällen ska vi kanske därför inte låta förment demokratiska partier som nyd och sd gå till val på att när de kommer till makten ska de negativt särbehandla minoriteter?

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Bengt Mona: Som du ser tar jag mig mina rättigheter och säger vad jag tycker. Och för det vill jag ha respekt!

  hillary: Jag gillar inte heller att man inte kan kommentera på hennes blogg. Men hon hinner kanske inte svara och ha sig.

  Jag gillar invandrare. Men jag gillar inte folk som kommer hit och lever på bidrag. Dom flesta gör det. Som du kanske såg så invandrade jag till USA. Jag fick klara mig själv. Och under tiden lyssnade jag på Bob Dylans I pity the poor immigrant.

  Människorna som for till Amerika för hundra år sen och tidigare fick ingenting. Jo, lite land. Sen fick dom sköta sig själva. Inga bidrag där inte. Det är annat än att ta hit männskor som ingår i ett sjukt system där andra tjänar på människors olycka. Jag menar nu människosmugglarna. Dom finns och dom lever gott på oss svenska naiva skattebetalare. Det är dags att sätta P! Jag tänker också på alla dess som inte kan ta sig till himmelriket Sverige. Stackars dom! Tror dom kanske har större skyddsbehov i själva verket än dessa ensamkommande flyktingbarn som till och med har släktingar här.

  Astrid fyllde igår som alltid den 14 november. Tror Lundell också fyller den dagen. Astrid och jag har haft en lång och intensiv brevväxling om djur under många år. Jag kanske publicerar ett brev vad det lider. Astrid hade världens humor och kunde till och med vara lite snuskig. Skitkul! Jag lärde henne och hennes sekreterare ett nytt ord också. Ett ord som dom aldrig hade hört förut. Som jag trodde var vanligt.

  Gilla

 21. Erik skriver:

  Jag har generellt inget emot invandrare och har själv invandrat till Holland, England och Frankrike. I alla tre länderna gjorde jag rätt för mig, jobbade och betalade skatt. Men det som nu händer i Sverige är något helt annat. Det hela är ju totalt sjukt. De sk unga afganska pojkarna kommer till Sverige och vi sänder våra svenska pojkar till Afganistan för att bli skadade och kanske dödade av deras landsmän. Om det är några som behöver skydd så är det ju de afganska flickorna som trakaseras och inte får gå I skola etc. Varför kommer inte flickorna till Sverige? Dom behöver ju verkligen skydd!!

  De unga afganska pojkarna behövs så klart i Afganistan för att bygga upp landet så väst inte behöver sända sina pojkar dit. Svenska politiker måste vara totalt inkompetenta och stupida som låter denna idioti fortsätta.

  Det är synd att det skulle ta så många år innan ett parti tog upp frågan med att Sverige är på väg att bli ett polariserat och havererat land. Nu har SD tagit upp det väldigt många tycker och talar om. Man skulle så klart ha stämt i bäcken istället för i ån, men bättre sent än aldrig. Detta handlar inte alls om rasism utan om att ett fint land håller på att förändras till det sämre. Hat, våld, elda bilar, bränna skolor och allmän olust sprider sig nu väldigt snabbt. De supernaiva politikerna och journalisterna fattar absolut ingenting. De verkar totalt insnöade och verklighetsfrämmende. De tror fortfarande att det som händer i Paris förorter kan inte hända här, men det händer ju redan och hur blir det om 10 år?

  Det har redan gått så långt att det är ointressant att tala om främlingsfientlighet. De sk gamla svenskarnas barnbarn kommer troligen att vara främlingar i sina förfäders land. Vården, skolan och omsorgen om dom gamla är redan dålig och kan snart komma att haverera totalt om inte politikerna vaknar mycket snabbt. Svenskar måste kunna tala om det som håller på att ske och de sk politiskt korrekta måste sluta med att stämpla alla sanningssägare som rasister och främlingsfientliga. Det handlar inte om det utan om att alla skötsamma och skattebetalande medborgare börjar ge upp och orkar inte mera.

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Erik: Instämmer! Bra kommentar. Varför kommer inga flickor hit? Nej, man satsar inte en krona på en flicka. Bara skit. Det är pojkarna som kommer. Som ses som hoppet om en bättre framtid.
  Stackars vårt lilla fosterland!

  Gilla

 23. Per Larsson skriver:

  Fula kvinnor är de enda som gillar invandrare, de får ju känna sig mindre fula som kan välja o vraka bland kulturberikarna.

  Gilla

 24. susanna skriver:

  Hillary 2 prognosen visar på mellan 2000-2500 ensamkommande ungdomar bara i år. Kommunerna får ca 60 000 i månaden för att ta emot dom sätt dig och räkna bara denna del av flyktingmottagandet kostar mer än insattserna av armen i Afganistan. Sen ska det väl tilläggas att jag är mycket tveksam till att vi har trupper där. Tror tyvärr att det är omöjligt att kriga fram demokrati i ett land. Kravet på demokrati måste komma underifrån från de stora massorna av befolkningen. Tyvärr finns inte den situationen i Afganistan. Det är en liten klick välutbildade i Afganistan som vill ha ett demokratiskt system de stora massorna vill i stället ha en teokrati.

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Per: Du har en poäng där. Många som inte hittar någon i Sverige åker till Gambia t ex och förlustar sig.

  Susanna: Bara i år ja! Hur många kommer nästa år och nästa om vi inte sätter stopp. Det måste finnas andra länder att åka till. Nej, mantrat går utomlands. Ta er till Sverige – där väntar guld och gröna skogar. Det är känt sedan länge.

  Gilla

 26. hillary2 skriver:

  Hur tänker du Susanna?

  Vi har undgått kostnader under dessa unga människors under deras första 15 år. Bara barnbidrag för ETT barn innebär vid 2500 flyktingungdomar insparade av
  4,7 miljarder. Lägg därtill 0 SKR i kostnader för bl.a. vård, skola och barnomsorg.
  Jag anser att vi får hit en stor grupp ambitiösa företagsamma ungdomar, vilka kommer att kunna bidraga till välståndet i vårt land, men du och många med dig stönar för kostnader de kommer att rendera i kanske 10 år. Infödda uppväxande individer ger oss kostnader i minst 25 år – många ännu längre.
  Sen finns det också immateriella och humanitära värden som inte kan uppskattas i siffror eller jämföras med materiella sådana.
  För 200 år sedan bekostade svenska föräldrar nykonfirmerade pojkars migration – inom Sverige! Då kunde det ta 14 dagar att förflytta sig 40 mil med hästskjuts. Avstånd har onekligen ”krympt” genom teknikens utveckling.
  Det är tragiskt att bymentalitet försvarad av ogenomtänkt beräknade siffror missleder tänkandet för så många människor. Här i Sverige har vi snart ett magiskt tänkande och en övertro på siffror – hur felaktigt de senare än är beräknade.

  Gilla

 27. hillary2 skriver:

  kostnader för … skulle det stått på första raden

  besparing av …. på tredje osv.

  Ursäkta att jag inte hann korrekturläsa…

  ”Förstår du inte ska du fråga” – mammas ”ordspråk” 🙂

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  hillary: Hur många människor kan Sverige ta emot tycker du? Du tycks inte gilla siffror. Beräkningar som talar klarspråk. Hu många kan vi ta emot?

  Gilla

 29. Antonia skriver:

  Ja, här är diskussionen är i full gång. Annat är det på mina brända bröd inlägget. Och det är ju i sin ordning. 🙂

  Det är ju märkligt hur media ständigt kamouflerar. Nästan vuxna kallas för barn som i det här fallet för att invagga folket att det handlar om småbarn, vilket är sällan fallet. Sen när det handlar om andra typ av barn som är ungefär lika gamla som de här invandrar”barnet” är kallas de för tonåringar.

  Gilla

 30. hillary2 skriver:

  Har inget emot siffror om de används med eftertanke.

  På din fråga vill jag svara med ett gammalt svenskt talesätt.

  ”Finns det hjärterum finns det stjärterum.”

  Monaco har hjärterum för 16 620 invånare per kvadratkm.
  Sverige har hjärterum för 21,3 invånare på samma yta.
  Källa Wikipedia.

  Ovanstående siffror är inte tänkta att besvara din fråga utan att få dig att tänka nya tankar. Du är en kreativ människa, som ännu inte kommit loss från det försiktiga beteendet att upprepa det andra redan sagt alternativt säga tvärt emot.

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  hillary: Så du tycker att vi ska fylla Norrlands tomrum med invandrare som ska leva på bidrag!

  Om Amerika hade befolkats med människor som blivit nersövda med bidrag hade inte mycket blivit gjort. Där fick människorna börja med att stampa sitt jordgolv. Här kommer man till en färdig lägenhet och får månadslön direkt. Klart alla vill komma hit.

  Ja, jag är en mycket kreativ människa. Och jag är en mycket vågad människa som törs tänka själv. Och det är det jag gör nu. Jag är med andra ord inte pk – vilken tur. För det vimlar av sådana i etablissemanget. Ser du inte att till och med moderaterna har blivit sossar.

  Gilla

 32. hillary2 skriver:

  Tyvärr Helena

  min uppfattning är inte att du tänker själv
  du har fått ditt intellekt förvillat bl.a. av ordet bidrag
  om inte bankerna i princip äger oss dvs det vi satsar mest och till varje pris är på vårt boende – skulle kapital kunna användas till bra mycket bättre saker än vad som nu görs
  vi skulle kunna investera i arbetstillfällen
  som det nu är är det nyliberala mantrat att det saknas riskkapital !!??????

  om jag betalar med kort när jag hyr en vara och betalar depositionsavgift dröjer det flera dagar innan jag återfår mina pengar från banken och som du säkert vet dras pengarna omedelbart från ditt konto när man betalar

  mitt avslutande trötthetstecken – ett grötrim – det är inget fel på människor som migrerar, men det är fel att bankerna regerar

  Gilla

 33. Stan skriver:

  Hillary och Helena, jag tror att ni egentligen är överens om var roten till problemen finns. Och problemen med bankerna är nog mycket djupare och mer omfattande än lån och avgifter. De dolda makter som är de som i praktiken styr de flesta länder är nog samma makter som kontrollerar bank- och finansvärlden. Och det är väl de som är orsaken till att förhållandena i många länder är så outhärdliga att folk flyr.
  Här är en bra illustration – http://www.cfoss.com/barking_cartoon.html

  Gilla

 34. susanna skriver:

  Hillary vad gör man när stjärterummet är fullt?

  Gilla

 35. hillary2 skriver:

  Susanna

  det löser sig av sig självt
  då vill ingen komma hit 🙂
  tror du att migranter är dummare än andra?

  Gilla

 36. martin skriver:

  De som kommer att börja rösta på SD är de invandrare som redan är här. (Vilket ganska många säkert gör redan)

  För om man har en kaka och ska dela på den ( jobb , skatteintäkter,bidrag , bostad ,mm) och hela tiden bjuder fler så blir det bara små små smulor till var och en.

  Sveriges kaka är just nu ihålig, antalet jobb minskar.
  Tror de som kommit hit redan att pengarna kommer att räcka med 100.000 nya bidragstagare varje år?
  Bara de ensamkommande flykting”barnen” kostar enligt kummunalbudgetarna ca 3 miljarder i bidrag till kommunerna , Första året(n). Men sedan får kommunerna betala bidragen själva.

  Gilla

 37. Helena Palena skriver:

  Martin: Javisst är det så! Men tror du politikerna bryr sig om det? Nej. Dom har ingen örnkoll. Ser bara människorna runt omkring sig och som alla är ja-sägare. Och om inget görs för staga upp det hela så kommer Sverige att gå sönder. Och alltså inte bara kommunerna som Billström säger. Stackarn! Han är också fast i moderaternas program och i sin roll som minister. Egentligen skulle den pojkvaskern ha stryk.

  Alla som känner en invandrare vet att det inte är människan som är problemet. Om det blir för många i en båt och smulorna tar slut – ja, då blir det krig. Hästarna bits när krubban är tom.

  Invandrare har själva en hierarki i den så kallade rasismen. Längst ner på skalan står dom svarta från Afrika.

  Gilla

 38. susanna skriver:

  Då är det nog dags att sprida budskapet i afganistan, Somalia och Irak om att det inte finns några jobb att få här, att trygghetssystemet i form av olika bidrag håller på att urholkas, att det är bostadsbrist och långa köer till sjukvården.
  Ni är fortfarande välkommna om ni verkligen lever under hot, men förvänta er inget bättre än att bli ihopträngda 15 personer i en möjlig lägenhet med kackelackor i rosengård.

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Susanna: Ja, det vore ärligare. Men nu låter det annorlunda. Sverige har blivit som drömlandet Amerika var på 1800-talet. Det stora hoppet. Sorgligt!

  Gilla

 40. Carin skriver:

  Hilary 2
  Den enda kommentar till Merit Wagers blogg är att du tycker det är negativt att hon inte tlllåter kommentarer. Tror sjutton att man inte kan ha kommentarsfunktion på en blogg som tar upp det allra mest inflammerade området i svensk politik idag. Men varför har du inte synpunkter på innehållet i bloggen? För inte så länge sedan togs ämnet upp i TV-programmet Debatt.

  Första frågan man ställer sig efter programmet: Ska vi ha en fri eller en reglerad invandring?
  Andra frågan: Ska lagar som reglerar t ex asylpolitiken följas? Tja, du märker absurdismen i frågeställningen. Kan lätt appliceras på andra lagreglerade områden och då är svaret givet.
  Tredje frågan: Vem ska stifta lagar när det gäller t ex asylpolitiken? Riksdagen är den demokratiskt valda institution i detta land som har hand om all lagstiftning. Andra alternativ är s k folkkdomstolar, typ media, insändare, flyktinggömmare eller grupper där TYCKA-SYND-OM-syndromet är oerhört livskraftigt. Vilket alternativ känns mest rättssäkert?
  Fjärde frågan: Är en person, som vistas i Sverige trots avslag på asylansökan resp stannat kvar trots utgånget besöksvisum – är den personen att betrakta som en ”gömd flykting” eller som en ”illegal flykting”? Illegal betyder ”mot lagen”, ”gömd” har i detta sammanhang konnotationer av ”offer”, ”medlidande”, ”livsfarlig situation i hemlandet”, etc.
  Femte frågan: Ska en person, som inte kan styrka sin identitet, och som därför fått avslag på sin asylansökan, men som ändå väljer att stanna kvar i landet, ska den personen betecknas som ”illegal flykting” eller ”papperslös flykting”?
  Sjätte frågan: Ska en person, som fått avslag i alla vederbörliga instanser att vistas i landet, men som ändå vägrar att lämna, ha fri tillgång till skola och sjukvård? Här bortser jag självklart från akutsjukvård.

  Ja du Hillary, detta var några frågor som jag totat ihop dels med anledning av TV-programmet Debatt, dels utifrån det Merit Wager bl a tar upp på sin blogg. Svara gärna! Kommentarsfunktionen här hos Helena är påslagen.

  Gilla

 41. Helena Palena skriver:

  Carin: Jag tror hillary blir svaret skyldig. Frågorna är nog för svåra för en som har en bred bak som måttstock.

  Gilla

 42. Anonym med anledning av mitt yrke skriver:

  Ensamkommande flyktingbarn är en het fråga. Har märkt att det är massor med personer som reagerat över den senaste tidens debatt. Den största delen av befolkningen verkar vara kritiska till mottagandet av dessa och asylpolitiken i övrigt. Om inget av de etablerade partierna tar frågan på allvar, agerar och för en restriktiv invandringspolitik så kommer vi, tyvärr, få se att SD kommer ha ännu högre siffror i nästa val än vad Sifo visade. Invandringspolitiken är en stor fråga bland väljarna.

  Gilla

 43. Helena Palena skriver:

  Anonym: Ja, det är nog en ödesfråga. Ska vi vinna eller försvinna? Man har en känsla av att vi svenskar ska be om ursäkt för att vi finns till. I vårt eget land! Alla som kommer har en stark känsla för sitt land – sin nation. Men vi får inte det. Somalier i Rinkeby åker gärna ner till Somalia för att slåss för sitt land.

  På tidningarnas kultursidor har man fört ändlösa debatter genom åren och slutkontentan har alltid varit att vi alla är invandrare. Det finns inget svenskt! För fransmän såna debatter? Eller italienare? Glöm det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.