Vattenfalls-Lasse har inga känslor för Sverige! Går hans planer igenom förlorar borgarna valet

Vattenkraft

Vattenkraften Sveriges själ! Sveriges stolthet!

Det här har jag väntat på. Men nu är det dags att ta fram bössorna och börja skjuta lite. Vattenfalls vd Lars G Josefsson har varit i Tyskland och flyttat på hela byar för brunkolets skull. Nu vill HAN sälja ut våra gemensamma naturtillgångar – vattenkraften – för att investera i kärnkraft i England!!! Men se det går inte för sig. Vi måste behålla skogen, malmen och vattenkraften i statlig ägo. Allt annat kan säljas ut. Men där går gränsen för min del. En eventuell försäljning beräknas vara värd närmare 50 miljarder kronor. Enligt ett internt styrdokument som TV4 tagit del av vill Vattenfall hitta en köpare till årsskiftet. Målet är att slutförhandla affären senast nästa höst.

Koncernchefen och vd:n Lars G Josefsson beskrivs som den drivande kraften bakom planen som samtidigt har väckt protester inom Vattenfalls ledning. Har den mannen inga känslor för sitt fosterland? Tänker han bara på pengar! Vice vd Hans von Uthman ska ha motsatt sig en försäljning och därför blivit av med jobbet. Han vill inte kommentera det för TV4. Heja Hans! Jag ska skicka en ros.

Vet inte Josefsson att många väljare i Sverige inte gillar kärnkraft? Josefsson vill börja sälja ut vår själ – våra naturtillgångar. Vem är köparen? Om detta går igenom kan borgarna säga tack och adjö efter nästa val. Det är då ett som är säkert. Schlingmann! Vad sägs?

AB SvD

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Vattenfalls-Lasse har inga känslor för Sverige! Går hans planer igenom förlorar borgarna valet

 1. Antonia skriver:

  Jag är så upprörd att jag har inte ens hunnit skriva om det. Ska Sverige bli ett fattigt land så småningom som inte har längre något som är värt att ha?
  Och jag är helt säker på att den ska gå igenom. Om inte nu så någongång i framtiden. Fy faaaan.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det går igenom men borgarna förlorar valet på kuppen. Och det vill dom inte. Reinfeldt & Co vill för allt smör i Småland inte lämna över till sossarna. Vi får se vad Maud Olofsson och Mats Odell säger. Det är faktiskt Staten = Vi som bestämmer.

  Det är pengarna som styr världen. Stackars lilla Sverige. Stackars folk i byarna i Tyskland som måste flytta p g a Vattenfall. Man skäms ju. Sverige som kolonialmakt. Fy fan!

  Gilla

 3. livsglimtar skriver:

  Blir så upprörd att jag tappar hakan … en framtid när Ryssland kanske äger vårt nät, så fint när de stänger ner det hela för att bestämma över oss.
  Vad är det för idioter på Vattenfall, inte första gången jag undrar det och regeringen varför ger de inte VD kicken om han är för en sånt här svek mot vårt land och oss? Nej, man ger v VD kicken han som ska vara emot den här galenskapen. Vad säger det om regeringens egentliga vilja i saken?
  Bara tanken att de kan sitta och tänka ut en sån sak som att sälja ut det vi äger. Kanske tänker de att det via alla de pengarna ska få ännu högre bonusar för pengakåta är de hela högen, finns inget annat i skallen på dem.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Maggis: Man blir verkligen upprörd. Någon måtta får det allt vara. Borgarna vill gärna sälja ut. Men när det gäller våra naturtillgångar då ska dom stanna i Sverige. Dom vet att svenska folket aldrig skulle köpa ett sånt upplägg. Men Josefsson han tänker bara på pengar. Jag gillar inte Vattenfalls framfart i andra länder. Vänd på det! Tänk om Tyskland skulle flytta byar här för att utvinna något i bergen. Herregud!

  Gilla

 5. Znogge skriver:

  Sanslöst som så mycket annat…

  Gilla

 6. fairymary skriver:

  Jag känner för att citera Hamlet

  ”Ur led är tiden…..
  o ve…..”

  Gilla

 7. redaktörn skriver:

  Problemet äger regeringen! De låter Vattenfall driva en linje som tar bort all trovärdighet vad gäller ambitioner på miljöområdet. Bara planerad ökning av koldioxidutsläppen motsvarar utsläppen av all trafik i landet!
  Men Josefsson kommer säkert att offras i ett försök att visa handlingskraft. Det är annan handlingskraft som behövs!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Redaktörn: Det lutar åt att Josefsson får sparken. Med all rätt. Gillar inte att han är i Tyskland och flyttar på hus och folk. Förskräckligt! Men han är inte ensam om ansvaret.
  Vattenfall kan bli en ödesfråga för borgarna. Nu får dom sköta sig för annars ryker dom 2010.

  Gilla

 9. Pingback: landsförräderi i modern tappning… « Divage

 10. Antonia skriver:

  Jag kallar sånt för landsförräderi. Det är ju stadsegendom han har pantsatt.

  Gilla

 11. Gunnar skriver:

  Ja det mesta är sagt redan här. Jag kan bara instämma …suck!
  i-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.