Äntligen! Sverige har fått en Landsmoder: Annika Linde!

Wall Street 1929

Kö med människor som tänker ta ut sina pengar på Wall Street 1929

Massvaccineringen är ett hafsverk. Det kommer nya direktiv hela tiden. Och vaccinet är slut. Tror det är en medveten strategi för att uppbåda vaccineringsviljan. En strategi som går hem för folk köade i timmar igår i Stockholm med sina barn för att få en spruta. Makabert! Påminner om börskraschen1929 då folk köade för att ta ut sina besparingar vilket var sista spiken i ballongen. Människan är förväntansstyrd. Indeed! Och nu går politikerna före i kön!

Svenska Dagbladet toppade ettan med att barn under 3 år nu SKA vaccineras. Men sen står det i artikeln att Läkemdelsverket väntas inom kort ändra sina rekommendationer. De går alltså emot WHO – se nedan. Han har nog fullt sjå nu professor Jan Liliemark. Undrar om han själv tänker vaccinera sig. Jag har en debatt med en läkemedelskonsulent på Hälsingetidningar och idag publicerades det här:

Svar till John Pettersson (4/11). Jasså, finns det ingen indikation på att det vaccin som erbjuds svenskarna och tyskarna skulle vara direkt farligt. Det måste man väl säga att det gör med tanke på att tyska armén inte ska få vaccinet. Att Merkel låter sig vaccineras med giftvaccinet måste ju ha att göra med att hon vill ställa sig solidarisk med folket. Annars kan det ju bli upplopp.
Vaccinet Pandemrix mot svininfluensan är dåligt testat. WHO kom 30 oktober med nya riktlinjer avseende användning av vaccin mot svininfluensa. Expertgruppen (SAGE) på WHO säger att en enda dos av vaccinet är tillräckligt för vuxna och ungdomar, med början vid en ålder av 10 år. De konstaterar även att uppgifter om immunsvar hos barn äldre än 6 månader och yngre än 10 år är begränsade och fler studier behövs.
Samtidigt stoppar Schweiz vaccineringen mot svininfluensan till gravida och barn/ungdomar under 18 år och vuxna över 60 år, med motiveringen att information om hur dessa grupper påverkas av vaccinet är mycket bristfällig.
Den polska hälsoministern Ewa Kopacz sa på en presskonferens som sändes ut 3 november av polska tv-kanalen TVN24 att regeringen inte kommer att godkänna massvaccinering mot svininfluensa på sin befolkning på grund av säkerhetsskäl. Kopacz sa att regeringen skulle basera sitt beslut att använda svininfluensavaccin på data från tillförlitliga kliniska studier, men att det för närvarande inte fanns några tillförlitliga data. Ewa Kopacz sa även att den vanliga säsongsinfluensan är mycket farligare än svininfluensan.
Tänk om vi i Sverige hade sådana förespråkare. I stället har vi Maria Larsson, Anders Tegnell, Annika Linde och Johan Carlsson som lydigt svalde det WHO initialt sade. Det kommer som sagt nya rön hela tiden. Massvaccineringen är ett hafsverk. Vaccinet är slut. Och Sverige som beställt två doser till varje svensk. Det tar flera månader att uppbåda ett försvar efter vaccineringen. Och då är vi långt framme på nästa år. Blir det nya sprutor mot nya flunsor då?”

SvD Hälsingetidningar

——-

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

54 kommentarer till Äntligen! Sverige har fått en Landsmoder: Annika Linde!

 1. madonnan skriver:

  Hej,

  Länge sen, hoppas du har det bra!

  Det är mycket nu, med denna sviniga influensa – man vet varken ut eller in…

  Allt man kan hoppas är att hälsan vinner. Hur nu det ska gå till?

  Ha det allra bäst!

  Kram från Madonnan

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Madonnan: Det var long time no see! Man får vara glad att man får bestämma själv om man vill ta sprutan eller ej. Vilken tur!

  Gilla

 3. antonia skriver:

  Pratade med min föräldrar, min far har nu bältros, och troligen är den på gång hos min mor också. Ingen av de vill veta av att det finns en samband till vaccinet.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Bältros gör himla ont har jag hört. Hör visst också ihop med vattkopperiet. Samma virus. Klart det har samband med sprutorna. Dom fick ju vaccin både mot vanlig influensa och svinflunsa på samma gång. Eller hur? Ja, det var mysko.

  Gilla

 5. Znogge skriver:

  Jag är verkligen ingen vän av detta vaccin men jag tror inte att bältrosen har med det att göra!

  För att få bältros måste du ha haft vattkoppor. Viruset stannar nämligen kvar i kroppen men kan bli aktivt igen. Det händer när du som äldre träffar någon med vattkoppor fast då utvecklar personen i fråga bältros i stället.

  Söker man läkare inom 72 timmar finns det medicin som kan dämpa och lindra sjukdomens utveckling. Så om det är på gång hos din mor, Antonia, så uppmana henne att söka läkare omgående!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Znogge: Bra info! Men lite mysko är det allt. Vaccin triggar igång immunförsvaret. Därför ska barn under tre år få två doser. En dos delad på två. Fast dom har inte bestämt sig än. Det kommer till veckan.

  Gilla

 7. Philippe Öhlund skriver:

  I Holland dog några tiotals spädbarn tragiskt nyligen under ett par månader när man testade Pfizers nya vaccin.

  De nyfödda mådde uppenbarligen inte så bra av att få kvicksilver och andra tungmetaller direkt injicerade i blodomloppet.

  Min far dog 2003, några dagar innan han fyllde 80 av Guillain Barré-syndromet.

  Han hade vaccinerat sig mot höstinfluensan vid 79-års ålder.

  Hela nervsystemet kollapsade, han förlorade bland annat talförmågan och dog en allt annat än trevlig död.

  Själv litar jag på min kropps naturliga självförsvar och skulle den inte klara av höstinfluensan accepterar jag att jag uppenbarligen då inte är värd att leva.

  Men att riskera att dö som en paralyserad zombie i fruktansvärda smärtor pga ett vaccin ställer jag inte upp på.

  Det är bra att du belyser detta Helena!

  Trevlig fortsatt helg! 🙂

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  Jag känner också betänkligheter inför att vaccinera gravida! Tycker att den schweiziska hållningen är klok….

  Gilla

 9. Antonia skriver:

  Znogge! Det går inte att prata med mina föräldrar. Har sagt det redan till min far. Han vägrar.
  De bor i ett litet samhälle på 300 pers, och de umgås inte så värst mycket med folk, så jag tror inte att de har träffat nån med vattkopp. Men man kan aldrig va säkert heller för handla gör man ändå, och vem vet vem som står bredvid eller bakom och hostar en i nacken..
  Det är så jäkla mycket folk som inte har fått uppfostran…

  Gilla

 10. Znogge skriver:

  Oftast räcker det just att man står bakom någon i kön eller så… Men vill de inte så är det inte så mycket att göra. Vet att min mamma kom mycket lindrigare undan än svärmor som också vägrade!

  Gilla

 11. Linda skriver:

  Åh tänk det har nu gått åt 2 miljoner doser av vaccinet, vet inte hur många som vaccinerat sig totalt dock.
  Men nog är det märkligt hur ”lydiga” folk är och tar sprutan?

  Den behövs ju inte och vad blir nästa grej?

  Vet du om man skall ta en eller två, ngn kpom hem här och sade att de skulle ta en till, vilket jag ställer mig mkt tveksam till.

  Gilla

 12. fairymary skriver:

  Linda!

  Det senaste ”officiella” är att de flesta klarar sig med en spruta.

  De som har nedsatt immunförsvar bör ta två. Handlar om människor som har immunsystem-sjukdom eller tar medicin som dämpar immunförsvaret.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Öhlund: Håller med dig! Litar på min armé i kroppen – mitt immunförsvar. Stackars din pappa! Stackars spädbarn! Det är mycket som inte kommer fram i media om det hemska som sker. Mantrat är: Vaccinera dig!

  Mary: Hur kan gravida anses som en riskgrupp kan man undra.

  Antonia: Jag tror ändå att det hela har utlösts av vaccinet. Angående uppfostran så ska man ju hosta i armvecket och nya påbudet är ju nu att man ska hälsa i armvecket eftersom det kan vara farligt att ta i hand. Hur ska man se på det?

  Linda: Det här med lydnaden bådar inte gott för kommande attacker från Storebror. Nej, det blir nog bara en spruta. Jag har redan skänkt mina två shots till mer välbehövande som sagt.

  Mary: Vi får väl se om landstingsdebaclet klarar av att ge två sprutor till behövande. Spädbarn ska i alla fall en dos delad på två. Om det ska Liliemark & Co besluta nu i veckan.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Här kan ni kolla lite på hur hemligt avtalet är med Glakso Smithkline och vad staten får och inte får göra:

  ”It has, since the media black out regarding vaccine damages in Sweden, become known that the secret contract Sweden signed with GSK who produces the poisonous Pandemrix ”swine flu” vaccine used in Sweden, forbids Swedish authorities to report on any side effects until GSK themselves have analyzed the ”results” and published a paper on them.”

  http://www.sott.net/articles/show/196416-More-vaccine-deaths-in-Sweden-desperate-cover-ups

  Gilla

 15. Ramona Fransson skriver:

  En liten mini tiny upplysning också: När du får vaccinet är du inte säker förrän efter en vecka upp till fjorton dagar.

  Ja det gäller att ha svinbra humor under dessa grisiga månader!

  Gilla

 16. Stan skriver:

  Man är nog inte särskilt säker efter två veckor heller! Att ha bildat antikroppar är inte detsamma som att man inte kan bli smittad. Men låter man sig vaccineras verkar man kunna vara ganska säker på att bli sjuk några dagar, dvs om man överlever.

  Dr. Anthony Morris, a former Chief Vaccine Officer at the FDA, “The producers of these [influenza] vaccines know they are worthless, but they go on selling them anyway.”
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=15669
  …………………..

  ”Läkemedelsjättarna har haft decennier på sig att bevisa influensavaccinernas effektivitet, men forskningen har ändå inte presterat annat än i huvudsak bristfälliga undersökningar med diverse metodfel. Detta ger näring åt misstanken att man undvikit att genomföra studier av hög kvalitet för att man befarar att sådan forskning ovedersägligen skulle fastställa att vaccinerna egentligen har svag eller ingen skyddseffekt. Hade vaccinerna verkligen varit effektiva skulle det ju varit lönsamt att satsa på högkvalitativ forskning för att bevisa saken bortom alla tvivel.”
  http://veg4health.net/influensavaccin.htm

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Ramona: Det tar nog längre tid som sagt var.

  Stan: Det är som i journalistiken – kolla inte för noga för då spräcker du en bra story. Publish and be damned med andra ord.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Stan: Glömde! Först kommer dom dragande med Hoten – sen kommer dom med Boten! Så jävla smart.

  Och fåntrattarna sväljer det hela rakt av! Vad ska man göra?

  Gilla

 19. Linda skriver:

  Professor Tore Schersten skriver i Helsingborgs Dagblad om den rådande massmediala mörkläggningen i Sverige:

  http://hd.se/ledare/2009/11/02/oroande-tyst-i-sverige

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Linda: Tack! Alla tips tas tacksamt emot! Vi spinner också ett nät där vi hjälper varandra. Ett nät i nätet så att säga.

  Gilla

 21. David skriver:

  Intressant blogg!

  Annika Linde, eller vår nya ”Lands-moder” som någon uttryckte sig. Borde ifrågasättas, då jag med en enkel Google-sökning kom fram till att vara en veterinär. Jag vill inte ha tips och råd från en veterinär, möjligtvis gällande min råtta.

  Vaccine marketing: Capitalism in progress!

  Gilla

 22. Philippe Öhlund skriver:

  Jag läste i Aftonbladet att hälften blivit sjuka av att ta vaccinet…

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Öhlund: Det är många som dött av vaccinet. Men media skriver inget.

  Gilla

 24. David skriver:

  Jag som Svensk medborgare kräver transparens! Jag skjuter inte i mig något, enbart för att någon sagt att det är bra. Visa mig precis hur dåligt det kan gå med, så ska jag tänka över det. Om media skulle granska alla som dör i trafiken, skulle vi då sluta åka bil allihop?

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  David: Genomlysning vill du ha! Vem vill inte det. Varför lägger media locket på? Dom tänker i alla fall inte på svenska folket. Dom tänker på pengarna.

  Gilla

 26. David skriver:

  Ja verkligen! Många är väldigt godtrogna. Och det utnyttjas friskt! Vi får aldrig glömma Neurosedyn-skandalen! Jag tycker det är relevant att jämföra dem. Jag vill veta mer om hur Sverige reagerade och agerade under den tiden(var väldigt liten då). Gillar din blogg jättemycket!

  Mvh David

  Gilla

 27. David skriver:

  Tyckte du skötte dig utmärkt i P1. Till skillnad från sjuksköterskan efter dig, som i sin ”expertis” babblade på. Henne var det väldigt svårt att ta seriöst. Hon nämnde liksom många andra inget om biverkningar. Just biverkningar tror jag nog många människor vill veta mer om. Fortsätt skriva om det här. Vi behöver vara många för att välta den här dinosaurien.

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  David: Tack för beröm! Jag var med i Debatt första september också. Såg du det? Lyckades korpa åt mig mycket utrymme på en halvtimme.
  Hörde inte sjuksköterskan efter mig. Men förstår vad hon sa. Hör hennes utsaga hela tiden i media. Fruktansvärt!
  Om jag tar in bilden på dig i photoshop och ljusar upp den så kommer jag att se hur du ser ut. Men det gör jag nog inte för du vill ju vara anonym och det ska du få.

  Gilla

 29. Hanna skriver:

  David: du har Googlat fel Annika Linde, den rätta har du här. Hon är infektionsläkare, har disputerat i klinisk virologi och har jobbat mycket med virus sedan dess.

  http://www.smittskyddsinstitutet.se/om-smi/smis-ledningsgrupp/annika-linde/

  Gilla

 30. Josef Boberg skriver:

  Min personliga resume´ om vaccinationseländet finns HÄRhälsar Josef B. 8)

  Gilla

 31. Bo Engwall skriver:

  ”I stället har vi Maria Larsson, Anders Tegnell, Annika Linde och Johan Carlsson som lydigt svalde det WHO initialt sade”

  Ja, de 3 sistnämnda som jag epost-kontaktat är sorgliga skepnader – deras vetenskapliga hederlighet och allmänna logiska förmåga etc är högst begränsad enligt min erfarenhet. Den förstnämnda gissar jag är etter värre tyvärr. Men var och en blir väl salig på sin tro 🙂

  Efter mitt senaste epos där jag gör sannolikt och kalkylerar och kvantifierar en sannolikt försiktig uppskattning av den minskande dödsrisken i en eventuellt kommande fågelinfluensapandemi för de som genomgår svininfluensan nu fick Linde att be om att få slippa mer mail 🙂

  På någon eller båda bloggarna jag nu har om detta lär jag lägga ut hela kalkylen med dess grunder snart. Den är läsvärd !

  http://blogg.expressen.se/naturligtforsvar/

  http://www.netdoktor.se/?_PageId=115761&Tab=Blogs#Blog%5B115768%5D

  Gilla

 32. Linda skriver:

  http://macedoniaonline.eu/content/view/9440/54/

  en länk till, dansk media skriver nu om korruptionen bakom vacceningarna! (who) slänger in länken här…

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  Engwall: Vilka nollor! Dom kan inte räkna bara lyda övermakten.

  Linda: Tack för tips!

  Till alla: Idag har Landstinget Gävleborg en halvsidesannons i alla tidningarna som infomerar om när, var och hur folk ska vaccineras. Som talar om att en ny broschyr kommer vecka 48. Rubriken är: Världens kanske viktigaste information.

  I ingressen står det: De nya rekommendationerna kommer från Läkemedelsverket efter omfattande studier av vaccinets skydsseffekt.
  Vilken bluff! Alla är ju försökskaniner. Enligt Jan Liliemark ska barn från sex månader vaccineras eftersom en stude på barn i Spanien visat att det var okey. En stude på 51 barn och snabbt gick den. Skandalen är uppe och går på torra land.

  Gilla

 34. Helena Palena skriver:

  Glömde skriva att tidningarna varje dag har en mindre annons med uppmaning: Vaccinera dig! Av solidaritet! och så en bild på en hantverkare eller ett litet barn.

  Gilla

 35. Linda skriver:

  http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/korruption_bakom_massvaccineringen#comments

  Lade in fel länk,här kommer den rätta.

  (mutter)’

  Ja det är ytterst anmärkningsvärt hela historien, vi i Sverige är kanske några försökskaniner i mer än en bemärkelse..

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Linda: Den andra länken gick inte av för hackor den heller!

  Gilla

 37. Anna Karin Erikson skriver:

  Hej!

  Råkade av misstag komma in på den här bloggen när jag sökte efter samband mellan svininfluensavaccinering och bältros och mycket ska man få höra. Tror inte på någon konspiration i samband med vaccinationskampanjen.

  Däremot så kan det ju uppstå vissa biverkningar genom att immunförsvaret reagerar på vaccinet vilket jag kan tänka mig har hänt i detta fall. När immunförvaret sänks kan man ju som bekant drabbas av sjukdom.
  Har själv insjuknat i bältros ca 2 veckor efter att jag vaccinerade mig mot svininfluensan.

  Läste att någon påstod att man kan bli smittad av bältros av någon som har vattkoppor, det stämmer inte. Däremot måste man ha haft vattkoppor någon gång under livet. Bältros får man om viruset som ligger kvar i kroppen aktiveras igen. Det kan hända om man har nedsatt immunförsvar eller har någon typ av infektion i kroppen.

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Anna Karin: Allt kan hända om immunförsvaret är sänkt. Jag hade munsår mycket förr. Innan det bröt ut kände jag hur det drog i nervrötterna. Kom på att man kunde döda det hela genom att gnugga en halv vitlökskyfta på det hela. Men det måste göras innan blåsorna kom. Nu var det flera år sen jag hade munsår. Sover mycket och äter rätt. Det gör susen.

  Gilla

 39. Anna Karin Erikson skriver:

  He j!

  Tack för tipset Helena. Måste ändå säga att det sprids mycket desinformation om svininfluensavaccineringen på din blogg.
  Har själv inte haft minsta tvekan till att vaccinera mig.
  Min son tillhör en riskgrupp och fick vaccin tidigt.
  Kan upplysa om att en vanlig influensa inte heller är speciellt roligt att ha då det ofta kan leda till lunginflammation hos de som tillhör riskgrupper.
  Vad gäller svininfluensan så bygger den på samma grund vad jag kan förstå,som andra influensa vacciner, det är virustypen som är en annan.

  Gilla

 40. Bo Engwall skriver:

  Här är information, i motsats till den desinformation som Anders Tegnell spridit om vår immunitet t ex 25 aug och 29 sept.

  http://blogg.expressen.se/naturligtforsvar/

  Gilla

 41. Helena Palena skriver:

  Anna Karin: Du får tycka vad du vill om vad som sägs på min blogg. Jag kanske helt enkelt vet mer än dig och vet mer om hur virus och bakterier fungerar. Jag har själv haft flunsan två gånger – 1973 och 1992 – och har ett starkt immunförsvar. Det bästa är att gå igenom en influensa – då får man bästa skyddet.

  Tycker du ska läsa på lite om vad WHO sysslar med. Dessa styr våra myndigheter – men vem styr dom? Du kanske ska vara glad att vi är några som går emot den massiva propagandan rentav. Biverkningar av vaccin kommer inte på en gång. Det kan dröja år.

  Läs här:
  http://www.information.dk/215355

  När ska svenska journalister börja granska lobbyisterna i WHO?

  Gilla

 42. Helena Palena skriver:

  Engwall: Bra att ni håller koll på vad som händer. Det är bara statistik som ta ner såna där myndighetsföreträdare som bara rapar upp det som WHO bestämt.

  Min son har tre barn: Flicka sju år och en flicka och en pojke på fyra år. Dom har just varit sjuka i influensa. Feber, hosta, snuva. Boten blev nässpray, Alvedon och mycket vila och sömn. Det var kanske svinsjuka dom hade. Bra i så fall för nu har dom ju fått naturlig immunitet.

  Nästa höst kommer samma visa att upprepa sig igen att alla måste vaccinera sig. Och nästa år och nästa år tills WHO häver pandemiklassningen 6. Det kommer dom att dröja med eftersom pengarna rullar in.

  Min dotter som bott i Skövde berättar om en familj där – två vuxna och två barn – som är sjuka nu. Ingen är vaccinerad. Det finns människor som förstår det här med naturlig immuniserng. Och tur är väl det.

  Gilla

 43. Bo Engwall skriver:

  Ja, vi har exemplet USA :
  Apropå detta är jag nyfiken på hur du ställer dig till omfattande vaccinationer mot säsongsinfluensa som länge har gjorts i USA. 1989-1997 ökade vaccinantionsgraden av 65+ -åringar från 30 % till hela 67 %. Samtidigt förbättrades inte sjuklighet och död i influensa. Det borde tyda på en låg effektivitet med så hög ökning av vaccinationsgraden.

  http://news.bio-medicine.org/medicine-news-3/Benefits-of-flu-vaccine-substantially-overestimated-says-study-6985-1/

  Sedan några år rekommenderas alla unga 6 mån – 18 år och 50+ vaccineras varje år i USA mot säsongsinfluensa.

  Med detta som bakgrund är det intressant att se hur USA (världens mest säsongsinfluensa-vaccinerade land ?) nu klarar sig i svininfluensan :

  USAs andel av rapporterade döda i världen i A/H1N1 är omkring 36 % , medan USAs befolkning endast utgör knappt 5 % av världens befolkning. Över 7 ggr högre statistisk risk hittills att vara från USA att dö i svininfluensa. Riskfaktorn fetma t ex är mer utbredd där, men 7 ggr låter mycket när USA inte ens är klara med sin första våg och södra halvklotet bör vara det. USA har allmänt högre levnadstandard än de flesta länder och borde därför av åtminstone den anledningen drabbas lindrigt, allt annat lika.

  Kan det finnas ett samband med de omfattande influensavaccinationerna de senaste decennierna ?

  Det naturliga cellmedierade immunskyddet som är viktigt i nya pandemier breddas inte lika mycket eller inte alls om man vaccineras jämfört med att insjukna influensa. Kanske är det en av de förklarande faktorerna. (Även svininfluensans första våg kan göra sådan nytta, dock givetvis till priset av sjukdomen nu).

  Det finns en mycket färsk amerikansk studie som visar att man kunde få ett brett cellmedierat skydd av säsongsinfluensan av H1N1-typ som USA haft under 2000-talet och som verkar mot svininfluensan tack vare en hög överensstämmelse av olika inre viruspeptider.
  Det skyddet uppkommer i lägre grad hos befolkningar om man vaccinerar stora grupper regelmässigt, än om man inte gör det.

  https://www.flashback.info/leave.php?u=http%3A%2F%2Fwww.pnas.org%2Fcontent%2F early%2F2009%2F11%2F13%2F0911580106.full.pdf%2Bhtm l

  Gilla

 44. Anna Karin Erikson skriver:

  Hej Helena!

  Som svar till dej kan jag säga att även jag har haft influensan ett antal gånger genom årens lopp bla. Hongkonginfluensan-68.
  Men så självsäker som du är jag definitivt inte på att jag inte ska råka på svininfluensan. Vem som vet mest av oss om bakterier och virus får väl de lärde ta en diskussion om på någon intressant blogg.

  Gilla

 45. Bo Engwall skriver:

  Re Anna Karin

  Den här studien
  http://www.pnas.org/content/early/2009/11/13/0911580106.full.pdf+html

  tillsammans med ålderststistiken i insjuknande i A/H1N1 visar tydligt att man har ett ökat immunskydd mot svininfluensan om man inte helt varit fri från säsongsinfluensan senaste decenniet eller så. De innehåller nämligen överlappande inre viruspeptider som nu minns och ges immunsvar mot av det cellmedierade immunskyddet när man får svininfluensan.

  Gilla

 46. Bo Engwall skriver:

  Tillägg, Hongkonginfluensan duger sannolikt mkt bra, eftersom den är besläktad med säsongsinfluensorna av H3N2-typ och kanske även H1N1-typ(i USA åtminstone).

  Gilla

 47. Helena Palena skriver:

  Engwall: Människan har följts av virus och bakterier i miljoner år. Senaste hundra åren har vi vaccinerats. Inte bra. Amerikanarna kommer att bli ett mycket sjukt folk.

  Naturens lagar är satta ur spel med dessa vacciner. Och är det så att viruset är ihopklistrat från fågel, gris- och människavirus så har vi ingen chans. Jo, vi som är ståndaktiga och står utanför kanske blir dom som står kvar när civilisationen brakar ihop.

  Men frågan blir då: Om viruset är gjort – kan man då få immunitet genom att få sjukdomen. Kroppens celler känner ju inte igen det. Spelets regler har då ändrats till att bli ojusta. Och då funkar inte naturens lagar. Men kanske naturen – min immunitet – är smartare och tar ner smittan. Jag funderar vidare. Ska läsa din statistik bättre senare.

  Gilla

 48. Helena Palena skriver:

  Engwall: Jag har läst att vaccinet inte gör någon nytta. Det gör mer skada på lång sikt. Det du skriver om äldre i Amerika ger väl bevis på det.

  Här har vi ju också vaccinerat äldre mot vanlig säsongsinfluensa – finns det någon statstik på det tro. Och kan man lita på statistiken med tanke på att alla går att köpa.

  Läs Anders Nilssons blogg om klimatmötet i Köpenhamn. Du hittar honom i bloggrollen. Skrämmande läsning. Skulle tro att detta gäller även vaccinskandalen.

  Gilla

 49. Bo Engwall skriver:

  Jag tror inte man behöver fundera på om viruset skulle vara gjort av människan, eller ej, även om jag själv tror naturen är tillräckligt ”fantasifull” ändå för att ha klarat av det.
  Det är redan visat att de inre virusproteinerna i svininfluensan är delvis identiska med redan kända säsongsinfluensavirus inre proteiner, och därför känner kroppen nu igen svininfluensaviruset tillr’ckligt mycket för att reducera symtom hos många, utom de som är så unga att de inte haft ngn säsongsinluensa.

  Men helt klart verkar för flitigt upprepat säsongsinfluensavaccinerande senaste decennierna i speciellt USA vara en nackdel i pandemier som denna och eventuella värre i framtiden.

  Gilla

 50. Bo Engwall skriver:

  Jag gissar att vaccinet gör nytta på kort sikt, men på längre sikt mer osannolikt eftersom viruset ändrar sig ofta,

  Gilla

 51. Helena Palena skriver:

  Engwall: Buden är många om detta. Undrar om det finns någon som vet. Jag känner för min del i alla fall vad som är rätt. Det finns något som heter ”guts”. Mina in-Älvor talar om för mig vad som är rätt och fel. Litar mer på dom än på Baxter & Co.

  Gilla

 52. ida skriver:

  hej!

  Jag tog svininfluensavaccinet å på kvällen fick jag bältros-så jo det är en biverkan av pandemrix 😦
  tyvärr
  Smärtan kom vid vänster skuldra, samma sida sprutan gavs, kändes som en lastbil stod parkerad på mej. Läkaren sa att om man haft vattkoppor som barn och sen blir nedsatt i immunförsvaret så kan bältrosen poppa upp och mitt immunförsvar var för svagt för vaccinet tydligen:(

  Gilla

 53. replica wallets skriver:

  That may be some inspirational stuff. Couldn’t know that opinions may be this varied. Thanks a lot for all the enthusiasm to offer such handy information here.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.