Äntligen har vaccinet kommit! Om det talade jag i Ring P1

Hallå hela världen! Något förskräckligt ät på G!

Hallå hela världen! Något förskräckligt är på G!

I morse pratade jag om svinflunsan på Ring P1. Om ni vill lyssna är det i början på programmet. Jag har skrivit flera inlägg här på bloggen om detta. Det börjar hetta till nu för vaccinet har ju kommit under mycket kuckel och muckel. Enligt SvD så är det ett hemligt avtal som styr vaccineringen.

Jag startade en debatt i Hälsingtidningar om det här 30/9. Första inlägget här med rubriken Vaccination nej tack och andra här med rubriken Influensan bästa skyddet. Har skrivit ett tredje idag men det har inte kommit in än. Jag har forskat lite och det här nya svininfluensaviruset som alla är så rädda för är konstgjort. Det är skapat i ett laboratorium för att Baxter vill tjäna pengar. Och kanske också reglera folkmängden genom sitt biologiska vapen. Det är så otroligt så man tror inte att det är sant. Men vad görs inte för pengarnas skull! Vad som helst tydligen! Makabert värre! Här kommer avslutningen i inlägget jag skickade till HT idag. Tufft nog citerar jag mig själv:

Tommy Ljung (10/10), vem vill inte ha en oberoende kommission som ska granska hur det egentligen förhåller sig med denna pandemi. Den österrikiske medicinjournalisten Jane Bürgemeister har brottsanmält Baxter och Avir för att ha tillverkat ett virus och planlagt denna pandemi för att tjäna pengar med WHO:s goda minne. Fågelvirus smittar inte människor. Ej heller grisar. Viruset har enligt anmälan tillverkats i laboratorium för spridning. H5N1-viruset – den s k fågelinfluensan – har begränsad spridning från människa till människa, främst p g a att det i så ringa grad är luftburet. Men när det kombineras med säsongsbundet influensavirus, som är luftburet och lätt sprider sig, skapas ett nytt influensavirus som är okänt för människans immunförsvar och som får allvarliga konsekvenser för en oskyddad befolkning. Ett dödligt virus av denna typ kan sprida sig runt hela världen på kort tid och infektera miljoner eller miljarder människor. Är det denna smitta vi väntar på? Var finns i så fall boten? Något för en sanningskommission att bita i. Sannerligen.”

Uppdatering: Insändaren publicerades 19/10 i sin helhet här!

Första sprutan gavs i Skåne SvD
——-

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

60 kommentarer till Äntligen har vaccinet kommit! Om det talade jag i Ring P1

 1. putrik skriver:

  Det är så sjukt, ännu skjukare är att dom flesta haft infuensan utan att veta om det…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  putrik: Ja, bara det. Utan att veta om det.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Ditt avslöjande chockar mig och inte litet heller. Synd att man aldrig kan lita på någonting längre, inte ens att influensan är influensa.
  Får höra dig på länken ikväll.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, lyssna på mig ikväll. Det kommer efter musiken så du behöver inte lyssna på allt. Ja, man blir chockad men knappast förvånad när man börjar tänka rätt på saken. Det är som med månen som du skrivit så bra om.

  Om du orkar borde du läsa Janes anmälan. Det är chockerande – usch man vill gråta och spy om vartannat!

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ni som läser här – gå till Putriks sida:

  http://www.greensparrow.se/

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Ja, jag snabbläste en bit och ska läsa igenom inatt det. Men det förklarar redan en hel del som jag undrade redan i början.
  Varför det blev så stor uppståndelse redan innan egentligen större mängder av människor blev sjuka. Tyckte att det var konstigt, men trodde att det var bara medias flockbeteende, som utlöstes av nyhetstorka.
  Och nu nvet man då ännu mindre vilket är det bästa att vaccinera sig, eller att låta bli. Jag menar jag är inte rädd för en vanlig influensa men hur är det med en som är sammanlabbad.
  Fan ta dem. Nu vet jag inte vilken bena jag ska stå :9

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Förresten mina föräldrar har redan vaccinerat sig i fredags i Ungern där de bor. Både mot svinen och mot den vanliga. En i varje arm. De är över 70 båda.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Mitt råd är att du inte ska vaccinera dig. Varför ska du det? Du tillhör väl ingen riskgrupp för det första? Nä , fan ta en flunsa. Om du blir liggande ska jag komma och ge dig te på sängen. Stärk ditt immunförsvar!

  Stackars din mamma och pappa säger jag bara.

  Gilla

 9. Linda skriver:

  Du blir vassare och vassare!

  Gillar verkligen att läsa din blogg, kan inte öppna filen TYVÄRR, ville s å gärna läsa den. Har olika webbläsare och olika program, förmodligen *trög*.

  Har hört de förut för länge sen att det ingår i en större ”plan”, men vadå det är ju en konspiration precis som 11 september, bah!

  Men vadå, i England övervakar det cirka 2000 familjer med kameror så ungarna borstar tänderna och gör läxorna etc, det är sant och de vill utöka. Naturligtvis är det underklassen som bevakas annars skulle det inte vara genomförbart.
  Träffade en tjej som bodde i England för ett tag sen, hon berättade förutom att de har kameror överallt så talar de själva om arbetarklassen.
  Sen har vi då underklassen som bor områden som snart endast saknar taggtråd så är ”fängelset” komplett.

  HUjedamej, det är nog klokt att inte lita på myndigheterna..

  Gilla

 10. Bo Engwall skriver:

  25 aug sa Anders Tegnell, Socialstyrelsen i Läkartidningen : ” det inte finns någon grundimmunitet i populationen ” . 29 sept sa han i Rapport att det ‘är ingen nytta immunologiskt sett med att genomgå A/H1N1-infektion. Det strider dock mot erfarenhet, immunologiska fakta och mot smittskyddsläkaren Anders Sylvans uttalande i UNT 3 sept. ”På lång sikt är naturligt förvärvad immunitet efter genomgången influensa det bästa skyddet.” 30 sept i Dagens Medicin skrev Tegnell emot sig själv ” hälften av befolkningen insjuknar, och därmed blir immuna” Han erkände (åthutad?) att man BLIR immun om man insjuknar.

  Det han ännu inte verkade ha greppat är att den naturliga immuniteten tack vare det s k cellmedierade svaret som uppstår då viruset tränger in och infekterar cellen har en förmåga att känna igen i stort sett alla olika influensavirusets komponenter så att det som kallades ”Den nya influensan” inte var HELT ny för immunsystemet hos svenskarna som Tegnell m fl trodde. Många äldre, som haft Asiaten, Hongkonginfluensan och deras släktingar har uppenbarligen ett ökat skydd av den åldersuppdelade insjuknandefrekvensen i A/H1N1 att döma, medan de yngre speciellt i åldersgrupperna 10-30 år inte har det alls i samma utsträckning utan en sjukdomsfrekvens på ca 4 ggr högre eller mer. De yngres livstid är efter de nämnda pandemierna var nya.

  Eftersom de inre, funktionella delarna av influensaviruset kan ändras mer sällan då de är ”skyddade” av virusets ytstruktur finns det god möjlighet att den som redan smittats av olika influensor har ett visst skydd mot en s k ”ny” influensa även via det naturliga immunsvaret på både de inre och de yttre virusdelarna.

  Om man nu istället avvaktar och låter smittspridningen fortgå naturligt i denna hittills mycket milda influensavåg med enstaka dödsfall, jämfört med säsongsinfluensans 1000-tals årligen, hade de som smittats innan ev vaccinering blivit immuna inför en EVENTUELL farligare kommande våg av svininfluensan, jfr spanska sjukans andra våg där de insjuknade i första vågen blev immuna. Dessutom hade alla dessa smittade fått ett utökat och bredare skydd kanske hela livet.

  Vaccinet har ingen garanterad skyddseffekt i en andra våg med ändrat t ex muterat virus utan i bästa fall är vaccinet jämförbart men då bara på kortare sikt, eftersom vaccinerad immunitet främst kan rikta sig mot influensavirusets ytdelar som ändras ofta och dessutom förhindrar eller starkt försvårar vaccinet att viruset tränger in i cellen – det är vaccinets syfte – varvid det önskade cellmedierade immunsvaret inte uppkommer eller starkt försvåras.

  Den naturliga s k flockimmuniteten hos befolkningen utarmas följaktligen med årliga massvaccineringar. Det leder till ett krav på framtida massvaccineringar för att inte den då försvagade befolkningen ska riskera råka riktigt illa ut – inte helt olikt indianerna när conquistadorerna intog Sydamerikanska kontinenten även om den situationen hade andra påverkande faktorer.

  Gilla

 11. Bo Engwall skriver:

  ”In a commentary on the studies, Professor Paul Glezen of Baylor College of Medicine, Houston said: ”During the period from 1989 to 1997 the vaccination rate for people aged over 65 in the US increased from 30 to 67 per cent. Despite this increase, mortality and hospitalisation rates continued to increase rather than decline as would be expected if the vaccine was optimally effective.”

  Det här stämmer utmärkt med det min fru Ann-Cathrin och jag fört fram, och mitt inlägg ovan. ”Flockimmuniteten” minskar långsiktigt och därmed kan sjukdomsfrekvensen t o m öka med en påtagligt stor ökad årlig vaccinationsandel av befolkningen. Det är ren immunologi + logik.

  Smittskyddsinstitutet och Socialstyrlsen med Anders Tegnell i spetsen verkar tro att det är tvärtom…

  Gilla

 12. Ella skriver:

  Bla. Karin Bojs på DN gillar att ta Nya Zeeland som exempel när det ska argumenteras för nödvändigheten att massvaccinera (http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vaccinera-sig-ar-att-visa-andra-hansyn-1.971551). Intressant är dock att man på Nya Zeeland INTE kommer genomföra någon massvaccination http://www.moh.govt.nz/moh.nsf/indexmh/influenza-a-h1n1-questions#vaccine. Och enligt de beräkningar som Eurosurveillance gjort för Nya Zeeland så beräknar man att det är mellan dödligheten är 0,005% – samma som för vanlig influensa för de som är under 65:
  ”Calculating the CFR is highly dependent on estimates of the total number of people with symptomatic illness [11]. There have been 16 deaths with the pandemic influenza strain recorded as the principal cause (as of 23 August). Using the estimated denominator population of 323,400 symptomatic cases, this suggests a CRF of 0.005% (95% CI: 0.003–0.011). Interestingly, this estimate is in the range found for seasonal influenza in the population under the age of 65 years.”
  http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=19319

  Gilla

 13. Ramona Fransson skriver:

  Hej Helena Palena

  Vem vill inte tjäna pengar? Men det är just när läkemedels lobbyisterna eller även andra kommer löpande med sina fantastiska budskap och indoktrinerar som det blir dyrt, jävligt dyrt för oss skattebetalare.

  Ju smartare lobbyist desto mer i bonus…

  Gilla

 14. Bo Engwall skriver:

  Re Ella, ja det mesta hittills i statistikväg tyder på att A/H1N1 inte är så allvarlig och sannolikt betydligt mindre allvarlig än säsongsinfluensan.

  Den senare har dessutom nog inte lett till ett lyckat resultat med vaccinering av äldre.

  Deras naturliga cellmedierade immunskydd utarmas och de tvingas fortsätta vaccineras eftersom då är skadan skedd redan och risken att sluta för stor…

  Detta vill tydligen Anders Tegnell locka in alla i. Inte så intelligent och kunnigt.

  Gilla

 15. johan Niklasson skriver:

  The German army announced on Monday that it is planning to give its 250,000 soldiers ”swine flu” jabs without toxic heavy metals and adjuvants because of growing fears over their safety. According to a report in the Bielefeld ”Westfalen Blatt”, the German army decided to switch to vaccines without mercury and squalene after doctors warned that GlaxoSmithKline’s Pandemrix and Novartis’s Focetria ”swine flu” jabs with the untested toxins could have ”incalculable side effects”. Baxter — the company caught contaminating 72 kilos of vaccine material with the live bird flu virus in Austria in February, so nearly sparking a global bird flu pandemic — has just announced it is putting onto a market a swine flu jab called Celvapan but in a form that is without adjuvants and apparently also without mercury in response to growing protests inside Germany, especially from the federal states

  Mer på http://www.theflucase.com

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Engwall: ”25 aug sa Anders Tegnell, Socialstyrelsen i Läkartidningen : ” det inte finns någon grundimmunitet i populationen ” . 29 sept sa han i Rapport att det ‘är ingen nytta immunologiskt sett med att genomgå A/H1N1-infektion.”

  Tegnell är inte seriös i mina ögon. Han är en tjänsteman som gör det han måste. Dock har han nog en poäng i det här med A/H1N1 om det är så att viruset har parats ihop med ett vanligt säsongsvirus och blivit otroligt luftburet. Då vet ju inte naturen/människan hur den/immunförsvaret ska uppföra sig. Vad tror ni om det?

  Effekten av vaccinet vara bara ett är sägs det. Vad ska hände sen? Ska vi hålla på och massvaccinera hela befolkningen år ut och år in? Då blir Sveriges befolkning verkligen ”an easy target”. Men det är kanske det som är meningen. Tänk om det är ett biologiskt vapen?

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Ella: Karin Bojs skrev om paret Engwall och gav dom erkännande i att man får ett bättre framtida skydd om man får influensan.

  Johan: Härligt! Tyskland tänker och månar om sina försvarare – sina krigare.

  Jag förlitar mig på mina soldater i min kropp som försvarar mitt immunförsvar.

  Gilla

 18. Bo Engwall skriver:

  ”Dock har han nog en poäng i det här med A/H1N1 om det är så att viruset har parats ihop med ett vanligt säsongsvirus och blivit otroligt luftburet”

  Om ett sådant virus också ger milda symtom är det bra att få den influensan eftersom man då via det cellmedierade immunsvaret får immunitet via så gott som alla komponenter av viruset.

  Det gör att vaccinering innan för de flesta är osmart, med tanke på risken att det utvecklas och blir värre.

  ———————

  Om ovanstående influensavirus utvecklas/har utvecklats ur nuvarande mycket milda A/H1N1 är det fördelaktigt på samma sätt för de flesta nu att bli smittad av denna och få långvarigt brett skydd mot släktingar.

  Dvs smittas man med nuvarande virus eller kommande eller befintliga släktingar är det värt att ta sjukdomen om det är uthärdligt, ifall man befarar en ännu värre släkting. Då är det inte säkert att nuvarande vaccin hjälper.

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Bo: Vaccinets effekt varar bara ett år ska det stå där uppe. Det verkar som dom tänker ge folk två sprutor. Hur ska dom hinna med det. Jo, det går nog bra. Det kanske bara är 50 % som vaccinerar sig. Hoppas det blir lägre.

  Håller med. Man ska ta influensan. Bästa skyddet. Om det är så att viruset är skapat för att kunna skapa en pandemi i stil med spanska sjukan – som också var skapad – kan man säga att upphovsmännen har misslyckats med att döda människor. Dock blir dom rika på karusellerna i olika länder. Folk tror på myndigheterna. Dom går på allt och nästan tigger om vaccin.

  Hörde nu en cancersjuk kvinna på ring P1 som var så upprörd över att hon inte fick bli vaccinerad. Och det var olika på olika landsting. Ja, vi bor ju i Sverige och vi får inte lika vård beroende på var vi bor. Orättvist. Det enda rättvisa är skatten.

  När jag hörde kvinnan tänkte jag: men herregud var glad att du slipper. Joddla inte ihop mer skit i ditt immunförsvar. Har inte din kropp nog med cancern. Dumskalle – så tänkte jag.

  Tycker ni ska läsa Bürgermeisters anmälan. Hon är seriös. Där får ni svaret på hela problematiken.
  Naturen är inte så ond som det blivit om den får leva ifred med sina människor.

  Gilla

 20. Bo Engwall skriver:

  Den övertro på myndigheterna som syns i alla samhällsläger är mycket illa. Hade svenskarna varit klokare och fler läst Ann-Cathrins resonemang NOGA hade i alla fall lite fler förstått att det är subotimalt att massvaccinera mot influensavirus som ändrar sig snabbt.

  Gilla

 21. johan Niklasson skriver:

  Det totalt absurda är att det är helt känt att vaccin inte fungerar, att de ger en lång rad dödliga sjukdomar och att många dör på direkten när de vaccineras. Allvarliga biverkningar kallas för ”smällar man få ta” då ”sjukvården måste skyddas från överbelastning”. Argumenten för vaccineringen faller platt: vaccinering ger inget bevisat skydd mot sjukdomarna de skall skydda mot, men de ger bevisade skadeverkningar och dödsfall. Läkemedelföretagens egna studier visar att vacciner dödar men de tystar ned, snedvrider och propagerar. Inte en enda studie har bevisat att vaccinering ger skydd mot någon sjukdom. Visste du det? Inte en enda studie! Hur länge skall vi vanliga dödliga stå ut med dessa attacker på vårt immunförsvar? Det finns oerhört starka kopplingar mellan vaccineringarna i västvärlden och ett trettiotal moderna sjukdomar som HIV, cancer, alzheimers, ADHD och autism. Studerar man läkemedelsindustrins egna forskningsresultat är kopplingen extrem och samtliga inom det sjuka medicinska ekosystemet håller varandra om ryggen.

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Bo: Karin Bojs gav er erkännande i SvD. Det tycker jag vara bra. Men mainstream-media dom är ju inte kloka. Man kan säga att dom gynnar idiotin.

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Enligt Svt text så är det bara ett fåtal länder som tänker vaccinera hela befolkningen, vilket ytterligare talar MOT svenska smittskyddsstyrelsens argument för massvaccinering.

  http://sydsvenskan.se/sverige/article548006/Stor-skillnad-pa-landers-strategi-for-vaccinering.html

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Johan: Jag visste inte det. Men börjar nu förstå hur världen är funtad. Ingen kul upptäckt. Synd att folk är så lättlurade.

  Klart att sjukdomarna är skapade. Man leker inte med människans immunförsvar. Det får allvarliga följder. Klart att det finns aktörer i bakgrunden som tjänar multum. Undrar om dom själva vaccinerar sig? Skulle inte tro det!

  Nä, ingen ska få sticka en spruta i mig. Men vad händer om det blir tvångsvaccinreing? Var ska man då ta vägen?

  Gilla

 25. Bo Engwall skriver:

  ”Smittskyddsinstitutet har låtit räkna ut att bara staten tjänar 13 miljarder kronor om 90 procent vaccinerar sig jämfört med om ingen gör det – kommuner, landsting och näringslivet oräknade. ”

  Det där är ett dåligt skämt. De har räknat på innevarande säsongs effekt. Ren dårskap. De fattade inte ALLS då att det immunologiska skyddet inför redan NÄSTA säsong då blir sänkt och mycket möjligt höjer sjukdomsfrekvensen MER än den nu sjunker.

  Min fru orkade läsa en del av utredningen som finns på nätet.
  Själv läser jag inte ens uppenbar ointelligent omatematisk smörja 🙂

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Dagens Eko basunerade ut detta klockan 12:

  ”Experter bedömer att det räcker med en dos av vaccinet mot svininfluensan, i stället för de två doser som man tidigare trott. Det betyder att Sverige och många andra länder får miljontals doser vaccin över.¨

  http://www.sr.se/EKOT/artikel.asp?artikel=3164131

  Det är något lurt med det hela. Våra företrdäare Tegnell, Linde, Carlsson & Co står med byxorna nere.

  Om inte den nya influensan är så farlig kanske det är så att det är vaccinet som ska göra oss sjuka. Och nu har dom fått kalla fötter eftersom det har blivit så mycket motstånd och skriverier. För mycket ljus på det obskyra. Kan det vara så jävligt? Ja, det kan det.

  Gilla

 27. Bo Engwall skriver:

  Visst, jag och min fru misstänker att de efter ”propagandan” har insett att man faktiskt förlorar mer, dvs det ökade breda cellmedierade immunsvaret , om man vaccinerar sig.

  Men jag har själv förslagit :

  ”Om det finns en teknik för att vaccinet endast verkar partiellt så att även en viss infektion uppstår vid smitta skulle det vara ett sätt att minska nackdelarna med massvaccinering, eftersom infektionen skulle kunna medföra att den nyttiga naturliga immuniseringen ändå uppstår.

  Finns den tekniken idag, och skulle den gå att tillämpa i detta fall på ett kontrollerat sätt dvs lindra symtomen, motverka risken för dödlig utgång och ändå ge naturlig immunisering för framtiden ?”

  Kanske fungerar det med en spruta istället för avsedda 2.

  Då KANSKE man ändå blir LITE infekterad så att det cellmedierade skyddet ändå uppkommer.

  Jag gissar att de tänkt så, om de har tänkt.

  Gilla

 28. Tanja Bergkvist skriver:

  Helen, känner du till denna sidan? En bloggkommnetator mailade mig länken http://www.vaccinationsfaran.se/
  Är inte alls insatt själv i denna fråga. Men bra gjort att du ringde upp P1! Vi medborgare måste få komma till tals!

  Ämnesbyte – kolla in denna video jag just fann:
  EU – det nya Sovjet?

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/10/13/eu-det-nya-sovjet/

  Gilla

 29. Tanja Bergkvist skriver:

  Ursäkta alla stavfel… suttit för mkt vid datorn idag. Menar givetvis ”helena” och ”bloggkommentator” 🙂

  Gilla

 30. Antonia skriver:

  Tassar in och ser att diskussionen är på topp. Pratade med min mamma om vaccinet, som jag skrev tidigare har de redan fått både för svininflu och mot det vanliga. En i varje arm.
  Hon sa att medan den vanliga fluensans vaccin ömmar precis som det har alltid gjort, så känner varken min pappa eller hon något som helst reaktion av svinvaccinet.
  Vem vet kanske får man bara ren vatten insprutad inköpt för dyra pengar av alla länder? 😉

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  Engwall: Något lurt är det allt. Dom har fått kalla fötter. Vet ännu inte hur det ska bli – två eller en spruta. Tegnell säger att dom har till december att grunna på det. Den mannen borde bytas ut. Men han är ju inte ensam om dårskapen.

  Tanja: Ja, jag känner till den hemsidan. Javisst är EU det nya Sovjet. Det har jag skrivit mycket om inför inträdet till EU 1994. Se kommentaren jag just skrev på din sida.

  Antonia: Bra att vi får direktrapport från levande livet. Har läst att dom som vaccineras för vanlig säsongsinfluensa löper dubblad risk att få svinflunsan. Men nu är ju din mamma och pappa dubbelgarderade. Men dom har säkert bra skydd sen tidigare genomgångna influensor med tanke på åldern. Tänk om det är vatten i sprutorna? Man undrar ju verkligen. Men å andra sidan vet man ju att företag kan göra vad som helst för att tjäna en krona. Exakt precis vad som helst.

  Det är både skvalen och kvicksilver i svenskarnas vaccin. Men inte i vaccinet till barn över 10 år i Australien t ex. Bor vi inte i en global by? Ska vi inte ha samma villkor då? Eller, gäller det bara pengarna? Skulle tro det.

  Gilla

 32. Bo Engwall skriver:

  Jepp, och jag tror framför allt mitt mail-bombade sedan början av sept , med kulmen igår med alla smittskyddsenheter i landet, till regeringsledamöter i Socialdepartementet, till statsministerfrun (moderat i landstinget i Täby), till statsministern, till ett 10-tal chefer på Smittskyddsinstitutet, till generaldirektörena för Socialstyrelsen och SMI, till Sveriges Kommun o Landstingsförbund, någon beredskapsmyndighet och säkert några till ja Tegnell och Linde i början där endast Linde svarade.

  Genom att se till att i stort sett alla har chans att läsa ökar man sannolikheten att faktiskt några gör det…

  Och jag tror vi har börjat se visst resulat. Tegnell bytte ju fot 30 sept och erkände att man blir immun av influensan i en extra ditlagd lite krystad bisats i artikeln i Dagens Medicin. Kvällen innan i Rapport hade han sagt att man har ingen som helst immunologisk nytta av insjuknandet he he.
  Vem gav Tegnell reprimand för botgöring redan dagen efter i artikeln i Dagens Medicin ??? Eller kom han själv på något nytt ? Det första låter sannolikare he he

  Gilla

 33. Bo Engwall skriver:

  Vidare har man beslutat testa 2000 personer i landet för att se hur stor smittspridningen är. Det är bra !

  Det hade jag i mail föreslaget någon vecka eller två innan till de viktigaste beslutfattarna, dock vågade jag bara skriva 500-1000 med tanke på hur mkt pengar de redan lagt ut på vaccin 🙂

  Gilla

 34. Helena Palena skriver:

  Bo: Men herregud vilket hästjobb du lagt ner på att rädda vår framtida svenska folkstam – dom som är unga nu. En stor bukett med rosor till dig och din fru!

  Gilla

 35. Bo Engwall skriver:

  Tack själv Helena, tack vare bl a en mild sannolik svininfluensa så har jag ju haft lite extra tid senaste veckan 🙂 . Fast engagemanget har ju varit hyfsat nu i 7 veckor…

  Hoppas det gör den nytta vi hoppas !

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Bo: Kolla på den här bloggen. Bo Zachrisson har huvudet på skaft:

  http://blogg.passagen.se/millimetervagor/

  Gilla

 37. Antonia skriver:

  Google visar nu hur smittan sprids, självklart på gott och ont. Kan ses som ett steg i hysterin runt eländet.
  Det som förvånade mig mest är att just mitt födelseland (Ungern) som ligger väldigt centralt har en rödmarkering http://www.google.org/flutrends/ vilket visar ett högt influensaaktivitet i landet. Undrar vad är det som gör att de är mer drabbade, och varför vet inte min mor och en vännina ingenting heller om det.

  Och varför var det nödvändigt med en google-map?

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Antonia: Vad är det som säger att det där är sant? Bra fråga! Varför är det nödvändigt – och ska vi tro på det?
  Dom kan ju lura i oss vad som helst. Rakt upp och ner.

  Gilla

 39. timida violetta skriver:

  Lyssnade nu på dig i P1 från i morse… Bra jobbat-igen-skam den som ger sig! INGET j-kla vaccin in i min kropp. Så det så!

  Gilla

 40. Helena Palena skriver:

  Heja Violetta! Så ska det låta!

  Gilla

 41. ollemunter skriver:

  Har nu haft influensan. Först insjuknade hustrun och en vecka senare jag själv, Var det svininfluensan, så var den mycket mer behaglig, än dom influensor man tidigare råkat ut för. Jag brukar för det mesta få hosta, så jag inte kan ligga och sova, utan fått sitt uppe några nätter, så har det alltid varit tidigare, men nu var hostan inte något att tala om. Det enda som hjälpt mot den hosta jag haft tidigare, är Cocillana-Etyfin. Nu klarade jag mig utan. Hade feber i ett par dagar och efter ca 8-10 dagar var jag OK igen.

  http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19641222000010&DocTypeID=5

  Gilla

 42. Stan skriver:

  En av de första punkterna i vårt nya partis program måste väl bli:
  Vacciner får aldrig under några omständigheter tvingas på människor, eller presenteras på ett överdrivet fördelaktigt sätt utan att farorna och nackdelarna uppmärksammas i lika hög grad.

  Har ni sett att på theflucase.com finns en ny avdelning med texter översatta till svenska.

  Från Sveriges smittskyddslagar:
  ”… I Sverige föreligger ingen allmän skyldighet att låta sig vaccineras. Emellertid föreligger en möjlighet att införa obligatorisk vaccination vid krig eller andra utomordentliga förhållanden…”

  Och så har tydligen socialstyrelsen plockat bort pdf-filen med pandemiplanen från sin sida, liksom Österrike gjorde!
  Var det för otäck och skrämmande läsning?

  Gilla

 43. Helena Palena skriver:

  Olle M: Grattis nu är du eller ni ännu mer immuna. Cocillana Etyfin är toppen. Jag hade svårt hosta 1998 och skaffade den hostmedicinen. En smitta som satt djupt i bröstet. Så skönt att slippa hostan. Ger barn en liten slurk ibland oxå med tanke på den hostmedicin man kan köpa på Apoteket och som inte hjälper. Att dom får sälja skiten när det finns riktiga doningar.

  Stan: Ja, det måste naturligtvis stå högt upp på programmet. Enligt von Rosen på Socialstyrelsen kan det alltså inte bli tal om tvångsvaccineringar i Sverige eftersom Svensk lag står över WHO:s pandemiklassning 6. Men står svensk lag över EU:s? Nej. Inte. Så vi sitter i fällan om dom väljer att utlösa spärren.

  Var ska vi då ta vägen? Men då jävlar blir det krig kan jag tala om.

  Någon som ser sambandet mellan MASSAVLYSSNING och MASSVACCINERING? Räck upp en hand!

  Anders Tegnell – avdelningschef på Socialiststyrelsen – kan du vara så vänlig och svara!

  Gilla

 44. Josef Boberg skriver:


  ”Min hand åkte upp spontant !”

  Den här videon (härifrån) säger väl ALLT som behöver sägas.

  Mina varma applåder till Dig HelEna ❗ – för att Du starkt bidrar till att lyfta fram det här – med den förryckta galenskapen i att massvaccinera – hälsar Josef 😉

  Gilla

 45. Helena Palena skriver:

  Josef: Jag skrattar! Stackars lurade människor. Tänk vad som händer om några månader – några år. Autonom sjukdom är inte att leka med. När immunförsvaret går mot sig själv. Då är det kört.

  Gilla

 46. Stan skriver:

  OBS!
  Många rapporterar biverkningar av vaccinet mot svininfluensa

  http://www.andersnilsson.name/2009/10/manga-rapporterar-biverkningar-av.html

  Hur ska vi kunna få reda på hur det går för de som tagit vaccinet redan?

  Gilla

 47. Helena Palena skriver:

  Stan: Vi får läsa bloggare som klagar nu när dom fått sprutan. Se också Josefs länk.

  Undrar om Dick Cheney och Donald Rumsfeld låtit injicera sig?

  Gilla

 48. Antonia skriver:

  Tack Helena för kortet! Skönt att man har bloggvänner. 🙂

  Gilla

 49. Antonia skriver:

  Kolla in bilden vilken konstiga blick jag skaffade mig igår 😉

  Gilla

 50. Var det inte så att fler dog av vaccinet än av fågelflunsan, när den grasserade land och rike runt? Man kan ju också undra varför de läkemedelföretag som tillverkar och säljer vaccin måste ha digra friskrivningsklausuler, där man fråntas allt ansvar för komplikationer och dödsfall.

  Du var mycket bra i radiointervjun. Det är svårare än man tror och radioproffset var påläst för en gång skull.

  Gilla

 51. Helena Palena skriver:

  Göran: Det var nog så att fågelinfluensan aldrig kom. Det gjorde inte klimathotet heller. Media tjänade dock pengar på det hela.

  Dom har friskrivit sig för dom vet att folk blir sjuka. Agneta Furvik som höll i programmet var nog för vaccinering. Men dom vill ju ha för och emot. Media vill ha konflikt. Tack för berömmet.

  Om du är intresserad kan du läsa dessa inlägg. Jag kommenterar och ligger nu etta bland dom mest besökta på Newsmill:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/18/sanningen-ar-att-influensavaccinet-innehaller-farliga-mangder-kvicksilver

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/17/vakna-svenska-folk

  Gilla

 52. Bo Engwall skriver:

  Ett amerikanskt svininfluensaforum har jag gett mig in i.

  http://www.swineflu.org/forum_posts.asp?TID=30252&PID=205933#205933

  Vet inte om det är värt det 🙂

  Gilla

 53. Helena Palena skriver:

  Engwall: Man kan ju undra. En sak är säker – man blir kollad och listad och reggad. Men ju fler som är emot desto bättre. Till slut kan myrorna äta upp jätten.

  Och det kan ju vara bra att någon ger en svensk syn på saken. Och vi kan ju prata engelska. Det ska man utnyttja. Jag menar yenkarna kan ju inte prata svenska precis.

  Gilla

 54. Ramón skriver:

  Hej, jag vet inte var jag skall börja först. Jag kom i kontakt med ifrågasättandet av vaccinet mot influensan H1N1 i samband med att en vän till mig skickade mig en länk till en sida där en spansk nunna, Teresa Forcades, som också är läkare och specialist på invärtes medicin, berättade och redogjorde för hur masshysterin kring influesan mer eller mindre är en mycket luckrativ affär. Där säger hon bland annat att influensan inte kan beskylas för att vara särskild agressiv mot människan. I gemförelse ställer hon faktiska data som däremot pekar på helt andra saker än sjukdomar. Graverande är att man förbinder sig att ta emot ett vaccin som vi inte har den nödvändiga empiri som bör kringläggas ett vaccin. Vi vet alldeles för lite om dess bivärkningar och dess invärkan på människan. Dessutom står vi inte heller fria från misstanken om att företagen utan skuppel kan manipulera de produkter vi kommer att vara mer eller mindre tvungna att injeksera. En enorm oklarhet råder för närvarande om vad det var som riktigt hände med det vaccinet som nådde Checkien och som av ”misstag” dubbelkontrollerades av en person dit det hade anlänt. Vid kontrollen visade sig att de försökts djur hade dött av vaccinet! Jag tror att ni håller med mig om att det är märkligt att i Sverige har det varit oehörd tyst om kritik kring detta och vad som verkar vara en skandal utan gränser har vi här helt och hållet gått förbi.

  Jag vill inte verka paranoisk eller på något sätt sprida rädsla kring det som håller på sker. Jag vill bara att vi skaffar oss information; att vi verkligen ställer de rätta frågorna till våra politiker så att de införskaffar sig den information som krävs. Märk väl att vi står utanför de uppgifterna som upphandlingen mellan Socialstyrelsen och företaget som tillhandahåller vaccinet kommit överens om. Skandal säger jag, Det angår oss alla vad som står på dessa papper och varför vi i Sverige har varit tvungna att köpa på oss alla dessa miljoner doser. Tänk om det slår fel, och vi är utestängda från skadeståndsanspråk därför att andra har upphandlat min framtid?

  Tack för ordet och låt oss bli fler som står upp mot detta. Fortsätt Helena Palena!!!

  Gilla

 55. Helena Palena skriver:

  Ramon: Det är bra att du har huvudet på skaft. Om dina barn blir lama t ex efter injiceringen kan du inte anmäla någon. Du får skylla dig själv. Biverkningarna visar sig dessutom inte på en gång. Det kan komma efter flera år.
  Det bästa skyddet är en genomgången influensa. Man ska stärka sitt immunförsvar. Det enda försvar man har.

  Gilla

 56. Jesper skriver:

  Helena, du skriver väldigt bra, medryckande och intressant. MEN, du är ju helt galen!! Sällan att jag sett så mycket förvirrat trams!! Men, som sagt, kul och underhållande att läsa…

  Gilla

 57. Helena Palena skriver:

  Jesper: Smaka på den här kommentaren:

  Enligt uppgifter i den tyska tidningen Die Welt kommer tyska regeringen och den tyska militären få vaccinet Celvapan som är fritt från kvicksilver och skvalen. Celvapan tillverkas av Baxter. Övriga befolkningen får ett billigare vaccin från GlaxoSmithKline som innehåller både skvalen och kvicksilver. Med rätta är många Tyskar förbannade idag. Mycket starkt av Die Welt att våga publicera detta.

  Men vi svenska är som fån! Eller som trattar! Bara gapar och så hälls det ned vad som helst. Men tack för berömmet!Det värmde.

  Gilla

 58. mrmhalland01 skriver:

  Lite synd att vaccinet hade oanade biverkningar, som obotlig sömnsjuka.
  Undrar vad man mer struntade i att ta reda på innan man gav tillverkarna miljard-ordrar ?

  Gilla

 59. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Tillverkaren friskrev sig från alla biverkningar innan leverans. Bara det är ju superskumt. Men om du vill sätta dig in i vad detta handlar om kan du läsa på The Flu Case hos Jane Bürgemeister. Där finns allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.