Kväv lusten med p-piller! Fly mig ett pessar! Skål!

Synd att inte mannen födde flickorna och kvinnan pojkarna. Då skulle det nog bli annat ljud i skällan!

Synd att inte mannen födde flickorna och kvinnan pojkarna. Då skulle det nog bli annat ljud i skällan!

De senaste rönen säger att kvinnor som äter p-piller vill dricka alkohol. Äter man p-piller blir man kemiskt kastrerad. Lusten blir kvävd. Inte så konstigt om kvinnor i det läget vill trösta sig med sprit. Lite kul vill man väl ha här i världen.

Bibeln består av många böcker och har starka influenser från antiken. Grekerna – all sin visdom till trots – visste inte att kvinnan hade ägglossning. Mannens sperma var ju synlig och alltså drog man slutsatsen att det var mannen som ensam var skaparen av barnet. Det var mannen som var alstraren. Och på denna villfarelse vilar vår religion. Eftersom det var mannen som innehade den gudomliga skaparkraften – kvinnan sågs som en blomkruka för näring och beskydd – så var det bara mannen som ensam kunde bli guds ställföreträdare på jorden och efter döden få sitta vid Guds heliga högra sida. Därav den ensidiga och tradiga harang man får höra i kyrkan: Gud Fader, Sonen och den Heliga Ande! Inte undra på att våra 3 300 kyrkor ståtar tomma! I sammanhanget står ande för semen – den heliga sperman.

Det var en zoolog vid namn van Baehr som uppfanns djurens och människan ägglossning. Och det skedde så sent som 1827. Oj, kvinnan var alltså delaktig i Skapelsen. Och vilka följder denna upptäckt av kvinnans ägg fick på det medicinska området vet vi. Det blev p-pillret. Det tog ett sekel innan kunskapen sjönk in. På 60-talet kom dock p-pillret. Raskt framvaskat. På det religiösa planet hände dock ingenting. Bisness as usual med andra ord!
Nu när vi vet att kvinnan också är delaktigt i skapandet av Guds avbild – är det då inte dags att plocka in flickan och ge henne samma status som pojken. Självklart. Den dagen man också får höra i trosbekännelsen o s v: Gud Moder, Dottern och Det Heliga Ägget – den dagen ska jag också börja gå i kyrkan.

Nej, som sagt, det hände ingenting i upphöjandet av kvinnan på samma nivå i den religiösa sfären. I den verkliga världen resulterade upptäckten endast i att man kunde kontroller kvinnans ägglossning genom piller. Vilket fått till följd att kvinnor blivit sjukare. Har fått lättare att få blodproppar och cancer i bröst och underlivsgenitalierna. Att kvinnor som äter p-piller vill dricka mer alkohol är nog inte så konstigt. När man äter p-piller blir man på sätt och vis kemiskt kastrerad. Lusten försvinner. Hela kroppen går i lås för att kvinnan ska vara mannen till lags. En kvinna som inte äter p-piller får av naturliga skäl enorm lust att para sig mitt i menscykeln. En lust som kan sitta i flera dagar. Men den lusten tas bort av pillret. Inte undra på att kvinnor vill trösta sig med sprit.

Kvinnans lust har man genom alla tider velat kontrollera och bestämma över. P-pillret kan sägas vara den sista pusselbiten eller pluggen i hålet för att stänga in kvinnans lust för gott. Sorgligt med tanke på hur mycket en man skulle vinna på att ha en kvinna som verkligen vill para sig. Som verkligen vill köna av sig med jämna mellanrum. Som tar initiativ till det och inte jämt skyller på huvudvärk och trötthet.

För att förhindra befruktning har människan varit uppfinningsrik. Man har använt tarmar till kondomer t ex. När jag var ung var det ett litet badkar i plast som gällde: pessaret. Det var ganska kul att köra upp den där halva gummibollen. Men väldigt opraktiskt. Idag har vi fina kondomer som ändå ingen tycks vilja använda i lustens hetta. Synd! Män måste börja förstå att de måste bejaka kvinnans lust och ta sitt ansvar. Det måste bli slut på att kvinnan ska vara försökskaninen på juckeriets bana. När kommer p-piller för män! Men skulle det funka? Kan en kvinnan lita på en man i ett one-night-stand-möte som säger att han äter piller? Problemet är svårlöst.

Den starkaste driften är sexualiteten. Och den sinar aldrig. När den blivit mättad vill den ha mer efter ett tag. Gökandet är med andra ord ett riktigt Sisyfosarbete. Ändock får det vara slut på detta eviga användade av kvinnan som försökskanin. Nu är det dags att för det första detronisera mannen i de himmelska sfärerna – religionen. Upp med kvinnan på samma nivå. Hon kan också tala direkt med Gud. Och för det andra se till så att han blir den som förhindrar befruktningen på det att båda kan njuta fullt ut.

P.S. Jag har bara ätit p-piller tre månader i mitt liv. Kände direkt att det där inte var något för mig. Äter för övrigt inte ett enda annat piller heller. D.S.

DN SvD AB
——-

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Kväv lusten med p-piller! Fly mig ett pessar! Skål!

 1. mrmhalland01 skriver:

  For min del får de gärna göra en statushöjning för kvinnan, helst inom alla religioner.
  Jag är inte tillräckligt för att bekräfta att könsskillnaden beror på att ingen kände till ägg-lossningen men, en sak vet jag säkert :

  Det finns tusentals kvinnor i bara vårt land som lurat sin partner med att hon äter p-piller därför att hon till varje pris vill ha barn.

  Jag har aldrig hört talas om en man som stuckit hål i kondomen av samma skäl, så på den punkten tycker jag att du borde backa.

  F.ö har jag hört talas om att p-piller för män är på gång.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  mrhalland. Tror du verkligen att kvinnor lurar sina män på den punkten. Är inte så säker på det. Hemskt i så fall.
  Nej, män sticker nog inte hål. Det har du rätt i.

  P-piller för män är på gång. Se länken ovan. Men undrar om det skulle funka.

  Kan inte folk bara sluta att göka istället! Ha, ha, ha vilken dum uppmaning.

  Gilla

 3. S.P skriver:

  Ha,vilket underbart inlägg!Jag är en av få tjejer som aldrig stoppat p-piller i min mun och kommer aldrig göra det heller. Sa från början till pojken att ska det till ngt,så ska det ske genom kondomanvändning,punkt och slut.Som tur va anser även han att p-piller är förkastligt.

  Blir rent ut sagt förbannad på mina jämnåriga,såväl som yngre och äldre medsystrar,som utan problem stoppar i sig det ena pillret efter det andra ”för så ska det ju va”. Sen när det desperat försöker skaffa barn så ska det till all världens resurser i form av provrörsbefruktning, skattepengar och allt vad det heter,om det beslutar sig för att sluta med pillret.

  Ibland undrar jag varför kvinnor är så korkade,vi kommer aldrig ha jämställt samhälle så länge som tjejer gladeligen stoppar i sig pillret.Och jag vägrar därför,och av många andra anledningar också, att ta pillret.

  Den dagen, om det nånsin skulle komma,som det blir fult med bröst,kommer kvinnor gladeligen ta ett piller för att stoppa utvecklingen av bröst också?Antagligen. För det är detsamma enligt mig som att stoppa i sig p-piller (såvida man inte fått det tillskrivet av läkare pga av sjukdom eller ngt).

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  S.P: Jaha – va´bra! Då är vi två som inte fuckat upp oss på fel saker. Så här skrev jag på Twitter:

  ”P-piller ger kvävd lust. Lösningen är en kagge brännvin. Lite kul måste man få ha i alla fall.”

  Gilla

 5. fairymary skriver:

  Oj Helena, vilken skrivarlust…..det ligger mycket känsla i det här inlägget….

  Och känslor har jag också!

  Först: varför slutade feminist-präster säga: ”Skaparen, Försonaren och Livgivaren” istället för ”Fadern, Sonen och Den helige Anden”? Så sas det på 80-talet ibland och det gillade jag.

  Och sen till p-pillrets försvar. Genom p-piller och spiral kan kvinnor faktiskt FÖR FÖRSTA GÅNGEN I VÄRLDSHISTORIEN ta makten över reproduktionen. Hon är inte beroende av att män ”är försiktiga”, använder kondom etc. etc. Efter att i århundraden alltid ha förutsatts ställa upp med sin kropp och ta ansvaret för eventuella äkta eller oäkta barn…..

  OK, då…pessar kan hon också ha någorlunda kontroll med….men det kan hon inte hålla hemligt.

  Och om lusten: Det är möjligen i samlar- och jordbrukarsamhället som kvinnor har lust när de har ägglossning. I industrialismens och kontorslandskapens tidevarv har kvinnor lust när det är veckoslut. Oavsett p-piller.

  Sen är det en annan sak att många kvinnor inte mår bra av p-piller, inte tycker om dem, har moraliska invändningar etc. etc. En del sjukdomar ökar med p-piller men andra minskar så den slutsumman kan nog anses bli lika med plus minus noll….

  Fram för valfrihet. Och fram för ett p-piller för de modiga män som vågar.

  Vad gäller barnafödande blir vi aldrig jämställda…och så länge det är kvinnor som blir gravida är jag innerligen tacksam till min skapare att det finns alternativa metoder som vi kan ha i vår hand!

  Gilla

 6. Josef Boberg skriver:

  ”…Bakfylla
  Forskargruppen i Finland utvidgar nu också undersökningarna och tittar också på hur människor påverkas när de dricker alkohol när de är bakfulla.

  Bakfyllan påminner om det stresstillstånd som kvinnor som äter p-piller befinner sig i.” – slut citat ifrån slutet på artikeln den länkade artikelt i Aftonbladet.

  Hmmm… – kunde tro det – för jag har levt i en relation i 30 år – där kvinnan åt P-piller i ca 25 år. Tyckte nog att det ibland var med hennes sexlust som när jag själv var bakfull = under plimsollmärket, tyvärr tyvärr… 😥

  Men vaddå – var sak har sin tid – och nu vet jag ju bättre, tror jag… 💡 – och det har jag tänkt och skrivit om under pkt sex (6.) HÄR. 😳

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Mary: Det där om skaparen har jag aldrig hört en enda präst säga. När var det en modenyck?

  För första gången kan kvinnan ta makten. Det låter bra. Vilka kvinnor? Dom i U-länderna har väl ingen talan. Mannen blir förbannad om kvinnan tar piller. Hon får gömma sin karta och smyga med den utanför hyddan. Vilket skydd! Sprialren som växer fast. Huva.

  Nej Mary! Kvinnor har lust när dom har ägglossning. Men dom kan inte leva ut den p g a stress och andra krav. Medpiller blir det sexmöten i alla fall. Men inte lika bra eftersom hela systemet är uppfuckad med hormoner på fel sätt. Som sagt, det är synd att inte männen också föder barn. Vi får väl ändå vara lite glada att vi har något att ta till eftersom männen inte ens vill använda kondom och flickor(kvinnor vågar inte kräva det i lustens hetta. Tyvärr!

  Josef: Jag skrattar. Bakfull har man ju varit. Men att vara det hela tiden bara för att man äter p-piller kan ju inte vara någon höjdare.

  Gilla

 8. fairymary skriver:

  Helena, det var nog i slutet på 80-talet när vi hade vår studiecirkel om ”galna gudar och glömda gudinnor” som det var en strömning i tiden….jag hörde både live och i radiogudstjänster som fr.a. kvinnliga präster använde det könsneutrala ”Skaparen, Försonaren och Livgivaren” vilket jag tyckte om och saknar….

  Något inom mig reser ragg inför uppräkningen av de manliga aspekterna av gudomen, jag tycks aldrig kunna vänja mig fast jag försöker….

  Jag undrar vilken grupp kvinnor du gjort dina observationer om den kvinnliga lusten på. Min grupp är patienter under ett långt yrkesliv + en doktorsavhandling av en kär kollega Lotti Helström (som nu förestår mottagningen för våldtagna på Södersjukhuset)

  Jag har mött kvinnor som är förtvivlade för att de inte har lust vid ägglossningen när de borde med tanke på att de vill bli gravida, jag har mött kvinnor som har mest lust när de har mens, jag har mött kvinnor som fått spontan ägglossning på ”fel” tidpunkt i menscykeln och blivit oönskat och oplannerat gravida …det har då ofta handlat om stark passion…..ibland har barnet också varit välkommet tack och lov.

  Att lusten är knuten till helgerna när man är lite utvilad och har tid för varann är fynd från Lottis avhandling.

  Ja….mannen blir förbannad när hon tar piller….men de hormonella p-medlen gör det ändå möjligt för henne att slippa graviditet efter graviditet efter graviditet och barn som hon inte kan skaffa mat åt. Man kan också ge p-spruta på den lokala barnmorskemottagningen så märker mannen ingenting. Vi har klippt spiraltrådar kort, kort, kort ibland för att hjälpa kvinnan hemlighålla en spiral när hon inte tycker att hon orkar fler graviditeter men inte har kunnat komma undan mannens krav på ”de äktenskapliga rättigheterna”.

  Vi lever inte i den bästa av världar….

  Hur ska vi peppa de unga kvinnorna att kräva kondomanvändning? Och hur ska unga grabbar lära sig hantera kondomer? De är de enda som skyddar mot infektioner och den ofrivilliga barnlösheten med efterföljande provrörsbefruktningar är mera resultat av infektioner än av p-piller.

  Som kunskapens träd på gott och ont är också p-piller på gott och på ont. Och vilket fenomen under solen är inte det?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Mary: Du har rätt på sätt och vis. Det som blev var bättre för kvinnan kunde bestämma mer över sin kropp. Problemet är att när man lever ihop så blir sex lätt ett tvång. Man jämför sig med andra och tror att alla andra är så lyckade. Det är det media rider högt på. Täljer guld med kniv på.
  Galeno sa så här: När två älskar är det alltid en som lider.
  Så är det nog oftast. Om folk kunde vänta inte lusten istället så skulle det gå mycket bättre. Men det är inte så enkelt.
  För övrigt tycker jag att det här med dagen-efter-pillret är mycket bra. Det ska man utveckla. Då kan man ta ett piller om man tror att den här gången blev det nog något. Fast man ska ju vara försiktig för det. Extra försiktig runt ägglossningen förstås.

  Du är ju läkare och kan mer om det här än vad jag kan. Jag är lekman men jag förstår och känner hur det ska vara.

  Gilla

 10. antonia skriver:

  Jag är nog en av de få som inte fått negativa upplevelser av p-piller. Jag hade inte särskilt stor lust innan heller och inte efteråt heller. Där har naturen var och är jävligt mot mig, men det skiter jag i vid det här laget.
  Åt p_piller i 25 år på grund av endometrios. Och det funkade. Och jag är och alltid varit i princip nykterist. Inte helt men väldigt nära. Varför? Gillar inte smaken, och gillar inte heller känslan när alkoholen börjar gå ut i kroppen, känna hur man sakta tappar kontrollen. Ungefär vid de här känslorna brukade sluta dricka, och numera dricker jag inte alls. Blir bara grovt deprimerad av alkohol. Den är inte bra för mig. Med eller utan p-piller.

  Men som kvinna skulle jag aldrig kunna lita på att en man kommer ta ansvar för att kvinnan inte ska bli gravid. Vad har han att förlora? Det är ju inte han som ska till abort eller föda barn om han missar. Han kommer bara att säga opps jag glömde det.

  Gilla

 11. fairymary skriver:

  Nej Helena…det här med sex är inte enkelt….

  Jag håller helt med dig om att det vore smart av män om de kunde vänta in kvinnans lust……och om det kunde vara mera lek och mindre prestation….som Josef brukar skriva ”kär lek”….

  Framför allt önskar jag nog att unga tjejer ska lära sig att lyssna in sin egen lust och inte ”ställa upp” på sex utan vara på sina villkor, inte bara på killarnas. Det skulle dom unga männen belönas av många gånger om….

  Tänkte förresten på det du skrev om Gud moder och det heliga ägget. Påsken är ju en högtid då det väl inte sägs rakt ut att ägget är heligt men av någon anledning har det ändå hamnat i centrum. Det är väl en gammal fruktbarhetshögtid….eller vad vet du?

  Gilla

 12. Linda skriver:

  Som ung läste jag en bok om hur de gått tillväga forskningsmässigt när de tog fram dessa piller. (redan från början kunde de gör pillret för män!)
  Har den i hyllan, nånstans…
  Nej tack inga piller.

  Long time, long story som inte passar i ditt kommentarsfält.
  Hur som är med dator igen och såg dig på debatt, du är vass och färgstark, kul!

  Och det var mkt känsla i detta inlägg.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Mary: Det finns ett inlägg på Tealogen om gudinnan Eastra som ligger bakom Påsken. Synd om unga tjejer verkligen. Den högsta statusen när man är 15 år äatt att ha en kille.

  Linda: När det gäller framtagningen av pillret finns mycket att säga. Men inte här och nu. Kul att se dig igen.

  Josef: Gissar att du är en riktig taoist! Du får väl börja åka land och rike runt och tala om hur män ska njuta utan att få utlösning.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är ju bra om p-piller kan funka medicinskt på det viset. Man klarar sig utan sprit. Jag tycker det är gott med grogg ibland dock. Citron, hembränt och cola. Wow! Dricker oftast vin till middagen. Men smaken är ju som baken…

  Gilla

 15. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – men då får jag ju ingen tid över för sex utan den förödande spermaorgasmen (= som att köra bil direkt in i en bergvägg = ajöss med allt av lust och njutning ❗ ) med min partner.

  Så jag väljer nog att stanna hemma – och ha det som jag har det om nätterna under björken, faktiskt… 💡 🙄

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Josef: Sen det har gått är det nog som kuken i hjulet! Om man inte känner sin partner bra förstås. Annars blir det ju platt fall. När man känt varandra och det inte funkar: Vilken skam!

  När man har samlag i Bibeln så står det att man känner varandra. Han kände henne…. Hon kände aldrig honom! Snacka patriarkbok!

  Gilla

 17. fairymary skriver:

  Linda! På min blogg har jag skrivit ett litet inlägg om p-pillrets uppkomsthistoria och det finns också en länk till en site som berättar utförligare.

  Det var kvinnor som var engagerade för kvinnors rätt att själva bestämma när de ville ha barn som tog initiativet. Så att beskriva det som att det är mäns sätt att kontrollera kvinnor stämmer faktiskt inte. (Sen kan förstås allting missbrukas till att kontrollera varandra men det är en helt annan historia)

  http://fairymary.wordpress.com/2009/10/01/till-pillrets-forsvar/

  Gilla

 18. fairymary skriver:

  Josef min vän!

  Om alla män vore som du vore världen en bättre plats!
  Det tycks mig som om vi har en bra bit dit…i synnerhet som du hellre stannar under björken än ger dig ut och missionerar….

  Bra att du bloggar i alla fall.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.