Just nu ligger jag tvåa på Newsmill! Anna Anka är etta!

Helena två månader.

Helena två månader.

Nu är det Ank-Race överallt! Jag har legat bland dom tio mest besökta i flera dagar på Newsmill. Och just nu ligger jag tvåa. Och hur det har gått till begriper inte jag. Jag är ju inte ens kändis. Och har inte ens skrivit ett eget inlägg om hemmafrun. Däremot har jag kommenterat inläggen.

Ett annat inlägg som är långlivat är den om slöjan. Fyra SSU-tjejer skriver att vi måste acceptera heltäckande slöjor på skolor och arbetsplatser. Ska vi skratta eller gråta? Jag gråter. Slöjan och Hemmafrun toppar. Det säger något om tillståndet i Sverige. Lägger in en bild på mig själv när jag är 2 månader. På Twitter har jag lagt in en bild på mig själv när jag är 5 år. Ganska kul om jag får säga det själv. Och det får jag ju eftersom det här är min blogg. Ha, ha, ha va´skönt det är att få göra som man vill. Eller hur?

AB SvD DN

——-

Detta inlägg publicerades i Kuriosa och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Just nu ligger jag tvåa på Newsmill! Anna Anka är etta!

 1. fairymary skriver:

  Grattis Helena!
  Du är flitig! Hur hinner du?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Men Mary! Är du redan på hugget! Sanningen är den att jag är en otroligt snabb skribent. Har man lärt sig skriva på skrivamaskin med hela fingeruppsättningen är det här med dator som en fis i det blå.

  Gilla

 3. fairymary skriver:

  För mig är det inte fingrarna som är problemet…….jag lärde mig också skriva maskin med alla fingrarna…det är hjärncellerna som är lite tröga ibland…eller ibland har jag så mycket annat roligt för mig, som t.ex. att klyva ved med min nya vedklyv

  Jag tror vi satt och skrev inlägg samtidigt…när jag publicerat mitt var jag nyfiken på om du gjort något nytt.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Mary: Ska genast skutta över och kolla vad du har skrivit. Jag är en mycket händig person också. Egentligen är det synd att man kan så mycket. Man kör på flera spår hela tiden. Men bättre det än att sitta i ett hörn och inte få något gjort.

  Visst är det härligt med ved, fläsk och lingon. Det är något sta´värdigt över vedklyvning. Fast nu kör vi med flis. Men ved behöver jag i alla fall. Jag har ju diverse ugnar att elda i. För att inte tala om järnspisen.

  Gilla

 5. Ramona Fransson skriver:

  Bravo! Du är duktig! Inget snack om saken!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ramona: Tack! Det är du med! Eget förlag och allt. Hur många har det?

  Gilla

 7. alnabone skriver:

  Ved, fläsk och lingon… Det där var lågt Helena, nu blev jag ju tvungen att gå och äta… Då man samlat lite kilon under åren så är ätande på kvällstid ingen bra idé, det gynnar en svagt framträdande korpulens 😉

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  alnabone: Man blir inte fet av fläsk och lingon. Och hugger man ved blir man ännu smalara. Du känner väl till doktor Annika Dahqivst. Om inte – ta och bekanta dig med henne.

  Gilla

 9. Men för sjutton Helena det är väl inget att vara stolt över 😉
  Anna Anka med sina idiotiska åsikter är väl ingen att tävla med… och det funkar så att dom som kommenterar mest blir dom mest lästa… som Peter Ingestad tex från Solna och andra som inte har nåt annat för sig än att kommentera hela dagarna.

  Men grattis ändå … om du tycker det. Bor du förresten i Hälsingland? Därifrån är min sambo… så halva släkten kommer norrifrån.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  ann helena: Det har du alldeles rätt i! Just för att det är så idiotiskt är det kul att skriva bra kommentarer. Jag har inte skrivit så många. Kollar in för att se vad det är som pågår. Det kan vara bra att synas dock. Det är som en lek. Med tanke på att man inte får vara med i SvD och DN o s v så får man i alla fall vara med på Newsmill där resten av media nu glor. Det kan väl knappast bli bättre för mig som vill tycka och påverka idiotin i samhället.

  Så här skrev jag på Twitter: Man ska va´bäst! Man ska va´först! Man ska va´störst! Men det vill inte jag. Jag vill bara vara med.

  Gilla

 11. Antonia skriver:

  Gratulerar!
  Det är alltid kul att få en bra position. Då läses man av många. Jag har alltid tyckt att du borde ha fler läsare.
  Och nu kommer du få det. Vilken söt bild om dig.

  Det här med Ankan är bara ett storm i en vattenglas. Jag förstår ingenting. Jag har en känsla av att det är media som blåser upp hennes uttalande nu när svininfluensan ebbat ut innan det bröt ut och halverade befolkningen.
  Såg programmet i måndags och blev bara jaha…är det det alla pratar om?
  Alla får leva sitt liv som de vill. Hon satsar på sin man allt vad tyget håller så att hon inte blir utbytt mot en yngre som hennes företrädare blev utbytt mot henne.
  Blir nog mer intressant att höra hennes åsikter om några år när Paul Anka hittar en 20-åring att visa upp. Vad kommer hon att säga då? hur kommer hon att omvärdera sina åsikter som hon drar med idag.
  Hon är upphausad av media och hon utnyttjar det till fullo.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Hon skrev inte ens sin artikel på Newsmill själv. Det gjorde redaktörerna – men allt är hennes ord dock. Såg också programmet om henne och dom andra två. Hon är snyggare på bild. Vilka magra botoxade blondiner. Den enda vettiga var Maria som väntade på sin bror från Sverige.
  Jag pratade just med min syster och hon skrattade över att Paul Anka är ett huvud kortare än Anna. Dessutom är han 30 år äldre. Hon tycker Anna Anka ser elak ut.

  Klart att det är upphaussat. Media tjänar pengar på spektaklet.

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Jag vet inte. Ingen av kvinnorna gick hemma hos mig. Inte ens Maria. Men man är som man är.
  Förstår inte varför Anna Anka ska nu få ett egen show.

  För övrigt har jag nu sålt en hel del hattar. Nu när jag nästan bestämt att jag ger upp. Är det inte typiskt? Men glad är jag ju…

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Antonia: Grattis! Hatta på vettja! Nä, den där Maria verkade trög hon med.

  Gilla

 15. ollemunter skriver:

  Att Anka är en Anka fattar väl dom flesta och ful som stryk är hon också, en riktig subba.

  Skulle vilja skapa en blogg, bara för att sabba henne. Jag hatar kärringen, hon är ju förfan överallt.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Olle: Ha, ha… jag skrattar! Men hon är någon som man kan tjäna pengar på. Hon blir ett filter mot allt som vi inte ska förstå och veta. Hon är en nyttig idiot med andra ord.
  Och namnet Anka blir som lite extra smör på moset. Anna Anka. Kalle och dom andra i Ankeborg.

  Gilla

 17. Agneta Lindhag skriver:

  Såg just ett inslag från Bokmässan med Jessica Gedin bl a. Hon hade en klok kommentar om anka-fenomenet. Sa att vi i den ironiska generationen – som hon tillhör och som Henrik Schyffert tydligen nu tagit död på (inte vet ja, det va hon som sa’t) vi får skylla oss själva. Vi har skapat dessa halv-cartoon-figurer, som vi inte vet: är detta på riktigt? eller bara en Ding-Ding-värld? Figurerna – ja typ Anna Anka då – konstrueras, blir tillrättalagda, blir levande annonsspelare (TV3).
  Tycker Gedins åsikter stämmer en del på just detta att Newsmill-redaktionen skrivit ner Anna Ankas ord. Man undrar varför. För att hon inte kan skriva själv eller för att redaktörerna får chansen att lägga in provokativa knorrar här och var – som hon då i efterhand godkänner.

  Och nu byter jag spår helt: Helena, ved, fläsk, lingon. Visst doftar vedeldning härligt. Nu i den höstbriska morgonen sveper dofterna runt huset, små rökblå slingor från skorstenen stiger mot himlen.
  Idag ska jag får hem vildsvinskött. Jo du, här skjuts en del i mina environger. Och så får jag hjort och rådjur också!

  Tack förresten för dina kommentarer på Newsmill! Du sprider klokskap och gott humör omkring dig!

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Agneta: Ja, redaktionen är ju i samma generation. Dom kanske lever i en låtsasvärld. Men det gör inte vi. Vi lever i den riktiga världen. Som tur är. Anna Anka kan säkert skriva så där men hon skulle aldrig komma till skott. Så dom la väl mer eller mindre orden i munnen på henne. Jag vet hur det går till. Jag har gjort det själv när jag intervjuat folk. En del är som oskyldiga lamm i mediasammanhang. Det är för sorgligt.

  Newsmill vill ha många tittare. Det kan dom tjäna pengar på. Man får säga vad man vill om sajten men vi har ju träffats där. Och fått synas. Och får synas. Jag tycker det är kul. Snart ska jag testa gränserna ännu mer i något syrligt inlägg framöver. När jag får lust.

  Lycka till med köttet. Kul att få smaka på lite olika slag.

  Säger detsamma om dig. Du sprider detsamma. När man är stark, kunnig och vis ska man vara snäll. Det är jag.

  Gilla

 19. ollemunter skriver:

  Helena!

  Tänker på Lars Ekborgs monolog i ”Bunta ihop dom”

  Han säger: Jag hade en kompis, som hade en kärring, som var så ful, så när hon gick in i vedboden, gick sågbocken ut!
  😆 😆 😆

  Gilla

 20. Znogge skriver:

  Du ligger i! Bra jobbat 🙂

  Gilla

 21. Josef Boberg skriver:

  Själv har ingen aaaning hur jag är rankad här och där. 8)

  Hur får man reda på det ❓

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Ja, det är så himla kul. Det var nog roligare förr. Eller det kanske bara är inbillning. Tänk när dom spelade Fia med knuff. Jag skrattar än.

  Gilla

 23. Hey, I found your blog while searching on Google. I have a blog on online stock trading, I’ll bookmark your site.

  Gilla

 24. Precis som västerländska kvinnors skönhetsiver och kroppsideal är ett sätt att hålla denne på plats och tjäna mannenens lustar är den muslimska kvinnans slöja ett mer egoistiskt och handgripligt sätt att låsa in kvinnor i en roll. ”Fru Anka” är lika hjärntvättad och mentalt inlåst (blåst?) som sina muslimska systrar. Jag är riktigt ambivalent när det gäller religionsfrihet. Vad har barn och ungdomar för frihet när de växer upp i ett religiöst och andligt hem?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.