Låt kvinnor som väntar barn få vara ifred! Hur dum får Mehdi Ghezali egentligen bli?

Gravida kvinnor får inte vara sjukskrivna med motiveringen att graviditet inte är en sjukdom. Nej, det är det inte. Men väntar man barn och har ont ska man få vila och vara ifred. Alliansen går för hårt fram mot sjukskrivna. Visst – det har fuskats som bara fan i Sverige – men hands off kvinnor som väntar barn säger jag bara.

******************************

Peter Althin är upprörd över Carl Bildts uttalande: Den förra regeringen gjorde enorma insatser för att Ghezali skulle bli fri. Men jag ser väl inte riktigt det (scenariot) på horisonten för ögonblicket, sade Bildt i samband med ett utrikesministermöte i Bryssel på tisdagen.
Håller med Bildt. Hur många chanser ska den där Mehdi Ghezali ha egentligen ha. Varför kan han inte hålla sig hemma i Örebro? Han har ju en moské som han kan besöka. Nu har han ju dessutom tre barn och fru att ta hand om. Så varför ger han sig iväg till en oroshärd som Pakistan är? Vad är det som lockar! Allah eller…. Skulle inte tro det. Var det inte tillräckligt hemskt på Guantanamo? Han är nog på revanschresa och vill liera sig med andra som är på samma kurs. Usch! Det är tröttsamt att läsa om svenskarna som blivit gripna. Speciellt med tanke på att paret har en 2-årig son. Stackars barn!

DN
SvD
——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Låt kvinnor som väntar barn få vara ifred! Hur dum får Mehdi Ghezali egentligen bli?

 1. Pingu skriver:

  Varför kan han inte semestra på Kanarieöarna eller Mallorca som alla andra? Jag skulle fatta hur han tänkte om det var så att han var född i Pakistan men han är ju född i Libanon?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Jaha ja. Jag trodde han var född i Sverige.

  Gilla

 3. Fairymary skriver:

  Tack för det du skriver om gravida! Jag kan inte heller acceptera det korkade sättet att tänka om gravida som har ont …av en eller annan anledning.

  Om man vill värna om nyföddas väl och ve är det klokt att värna om deras mammor….livet börjar faktiskt i livmodern ….och att bli född av en mamma som är alldeles slut av att ha haft jätteont och nekats sjukskrivning är ingen idealisk start.

  Ska det vara så svårt att förstå?

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Mary: Ja, ska det vara så svårt att förstå. Barnet känner hur mamman mår. Det är ingen sinekur att vänta barn. Det är ett arbete att vänta och att föda. Kvinnan ska avgöra hur hon mår. Det ska inte FK göra. Fy farao vad förbannad jag blir.

  Gilla

 5. antonia skriver:

  Jag tyckte det var överdrivet redan när han skulle tas ”hem” till Sverige, den OSKYLDIGE Ghesali.
  Som alla redan vet är det ju BARA oskyldiga som sitter fängslade för det mesta. De skyldiga – vi – enligt de oskyldiga- springer fria och gör inte tillräckligt mycket för att ordna ett bekymmersfri liv för så kallade oskyldiga. Och när man har ordnat för den ”så kallade oskyldiga” fri gång och säkert en hel del pengar för att dem/ han var oskyldigt dömt, sskrattar han så skägget växer och springer sin väg till sin återigen oskyldiga kall, och visar oss fingret.
  Sen ska Sverige mobilisera allt vad tyget håller för att återigen bevisa att idioten är oskyldig.
  Det positiva med det hela att han vägrar bli en arbetslös socialfall, och ligga till last för Sverige. Fast å andra sidan skulle det kosta säkert mindre.

  Gilla

 6. fine trasmissioni skriver:

  Ursäkta mig, men jag trodde inte att graviditet var en sjukdom. Vad fel kan man ha!

  Gilla

 7. antonia skriver:

  Ja, graviditet. Har aldrig varit gravid så egen erfarenhet har jag inte. Men graviditet är trots allt inte ett normalt tillstånd. Vissa bär den väl, medan andra har en hel del besvär som likväl kan vara jobbigt att dras med.
  Visst det är inget sjukdom
  Så den ska inte sjukskrivas.
  Men… man kunde ha en särskilt kolumn där man kategoriserar in gravida, och få bli inskrivna eller utskrivna under graviditetslagar. För visst har vissa svårt under graviditeten.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Har han sagt det att han inte vill bli socialfall och ligga till last. Skrattar så skägget växer – det var kul. Bildt kör lite hård stil mot honom. Det är tufft gjort i detta läge när man till varje pris ska stryka islam medhårs.

  fine transmission: Gravididtet är inte en sjukdom. Dock är det ingen sinekur att vänta barn och kvinnan vet väl själv hur hon mår och vad hon klarar av. Men du har väl adlrig varig gravid vad jag förstår. Annars skulle du inte kläcka ur dig något så dumt.

  Gilla

 9. Fairymary skriver:

  Att vara gravid och föda barn är reproduktivt ARBETE utan vilket världen går under….

  Alla borde visa stor respekt för detta!

  Ett skäl till att jag valde min specialitet som kvinnoläkare var faktiskt mina äldre kollegors sätt att visa gravida kvinnor den allra största respekt, det var som om dom vore Jungfru Maria varenda en…jag tänkte att med dom människorna och i den andan vill jag arbete…på den tiden var praktiskt taget alla läkare män men dom fattade ……

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Mary: Bra! Visst är det reproduktivt arbete. Verkligen. Jag beundrar dig som är kvinnoläkare. Tänk vad mycket du måste ha hört och sett. Inte bara glädje utan också mycket elände. Tror inte jag skulle klara av det. Har sån inlevelseförmåga så jag knapp kan sova på nätterna när jag tänker på hur kvinnorna har det i världen.

  I flyktinglägren i Afrika t ex. När dom måste söka sig längre och längre bort från lägret för att hitta ved så dom kan koka mat åt sina hungriga barn och blir misshandlade och våldtagna på kuppen. Finns det ord för sån! Nej! Helgerån räckker inte…

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:


  ”MaktHavarna vill ägavärlden plus 5% !”
  – och då blir det ju så här vansinnigt, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 12. fairymary skriver:

  Ja, jag har haft ett otroligt rikt arbetsliv. Att få vara med och hjälpa till i det som de flesta människor uppfattar som det viktigaste i livet är en otrolig gåva ….och har gett mig inblick i hur olika villkor kärleken lever under.

  Visst har det varit ”elände” ibland….fast egentligen skulle jag inte vilja kalla det så, det har varit sorg och smärta…..men det har också varit rikt….att varsamt och stilla få vara med när kvinnor och män tar sig igenom svåra livsfaser, aborter, missfall, förlust av barn, ofrivillig barnlöshet, otrohet, svek….etc. Det allra svåraste har varit att förstå den omänskliga grymhet som ligger bakom sexuella övergepp mot barn ….och de konsekvenser som bärs av många nu vuxna kvinnor …och deras familjer i sin tur….och rättssamhällets tillkortakommanden vad gäller övergrepp mot kvinnor och barn….

  Gilla

 13. fairymary skriver:

  Helena, jag blev så nostalgisk när jag försökte formulera en del av erfarenheterna från mitt arbetsliv så jag glömde kommentera det du skriver om kvinnor i ännu mer utsatta situationer än vad många svenska kvinnor lever under.

  Det är ännu mer ofattbart….och att vi i den västliga världen stilla åser hur fullständigt absurt det är att kvinnors och barns trygghet bara är vackra ord…..

  Istället för att lägga pengar på att vaccinera oss i västvärlden mot en medicinskt rätt oskyldig pandemi kunde vi ägna oss åt den pandemi som tar livet av otroligt många mödrar till små barn pga undermålig förlossningsvård och omänsklig abortpolitik….

  Det tar också livet av barnen för den starkaste faktorn för ett barns överlevnad i t.ex. Afrika är en mamma i livet….

  Visst är det hemskt sorgligt att några unga människor dör i västvärlden pga lungkomplikationer till influensan….men vi har tappat känslan för proportionerna…..TYVÄRR, tyvärr…..för att citera Josef…

  Gilla

 14. Znogge skriver:

  Visst fuskas det mycket i Sverige och vissa som är sjukskrivna skulle säkert kunna jobba. Men inte är det gravida kvinnnor som är bovarna! Nej, sådant gillar jag inte!

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Mary: Roligt att läsa om ditt yrkesliv. Man kan välja hur man vill se det. Man kan fokusera på det glädjande och positiva. Livet är nu en gång som det är.

  Znogge: Nej, inte jag heller. Att vänta barn är ett tillstånd. Ett arbete i sig som det går att suga must ur. Tyvärr, tyvärr som Josef säger.

  Gilla

 16. Katrin skriver:

  Tack för bra Blogg. Visst i sjutton måste gravida kvinnor få vara sjukskrivna!!!. Jag är själv en av dem som fick lov till det även om det är längesedan nu. Jag hade svår foglossning när jag gick med min son,kunde inte ligga, inte sova, fick gå med kryckor. Inte sjutton kan man jobba då. Världen är ur led.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Katrin: Det har du alldeles rätt i. Det här med kvinnor och barn kan inget samhälle vara utan. Ändå behandlas vi som om vi inte spelar roll.

  Gilla

 18. Josef Boberg skriver:

  Vilket samhälle har en FramTid – ifall det ej är både kvinnor OCH män

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.