Motvalls i Debatt: Stärk ditt immunförsvar! Ta en flunsa!

Virusattack - militären är beredd! Virus vän eller fiende? Beror på vem som bestämmer.

Virusattack - militären är beredd! Virus vän eller fiende? Beror på vem som bestämmer.

Nu när läget är så uppskruvat så t o m militären är beredd då kanske det kan vara skönt att höra lite röster som går emot.

Det var roligt att vara med i Debatt första september. Jag valde att åka tåg ner. Andra flög. När x 2000 rullade in i Göteborg var det 26 grader varmt på kvällen. Göteborgsposten stora komplex låg alldeles intill station och jag tänkte att vilken utsikt dom har. Ut över en grå och tråkig bangård. Utanför stationshuset väntade en taxi. Chauffören stod med en skylt med mitt namn på. När jag for fram på gatorna så tänkte jag att jag absolut inte har någon relation till Göteborg. Tror jag har vart där två gånger tidigare i mitt liv.1969 var i alla fall en gång. Tänkte på min svägerska Lena som köpt världens anläggning på Blidö. Hon är från Göteborg och har skrivit ”Feskekörka” på skylten till en av sina bryggor.

SVT i Göteborg däremot hade en stor och fin vestibul med stora panoramafönster ut mot vattnet – ut mot Göta Kanal. Bakom receptionsdisken hängde alla reportrarna på fina porträtt. En studiovärdinna – Anna Laurén – kom och hämtade mig och Karl Arfors som kom på samma gång. Vi blev väldigt omhändertagna med goda smörgåsar, frukt och godis. Jag kände igen Birgitta Rydberg, folkpartist och landstingspolitiker, från TV. Sa lite skämtsamt att du kan ju inte säga så mycket. Du är ju politiker. Som sådan måste man ju prata i en viss tågordning. Bestämt uppifrån. Hon svarade att hon alltid brukade säga vad hon tycker. Sen blev det en vända i sminklogen.Gunilla Brodén sminkade mig. Hon duttade med penslar och med svampar. La på foundation och jag frågade varför det var så viktigt. Jo, så inte folk skulle skina av svett i studion bl a. Det enda smink jag använder är läppstift. Allt annat har jag skippat för flera år sen. Hon fyllde i konturerna och la på lite extra rött på mina läppar. Det blev fint. Sen ville hon kamma mitt hår men det fick hon inte. Drog några tag i alla fall där uppe. Gunilla hade en rosa tunika och samma färg på läpparna. Charmerande. Hon kunde sin sak. Behaglig människa.

Direktsändning. En halvtimme. Det gick fort. Belinda Olsson passar verkligen för att vara debattledare. Mycket lugnare när hon håller i tråden. Det gick ganska bra tycker jag. Fast jag kom inte till skott när det gäller pencillin och resistensen. Jag hade tänkt säga som svar på frågan att man är osolidarisk mot dom svaga om man inte vaccinerar sig att det är dom som hela tiden käkar pencillin som är det. När man äter pencillin i parti och minut för minsta krämpa så blir bakterna så starka så till slut biter ingenting när man väl behöver det. Professor Arfors varnade för att vaccinet innehåller kvicksilver och squalen. Squalen anses vara ett bra antioxidationsmedel om vi äter det. Injicerar vi squalen så bildar vi antikroppar mot squalen, det innebär att vi får ett immunförsvar som vill förstöra squalen som finns normalt i våra cellmembraner. Det kan vara skadligt om vi har antikroppar mot våra egna cellmembraner. Men Arfors förklarade inte att squalen är hajleverolja så det inflikade jag på slutet. Det tycker jag är viktigt att känna till. Jag sa åt honom att han inte fick glömma att förtydliga det i framtiden. Fiskolja o s v är ju bra för oss – för våra celler. Klart det är skadligt om vi injicerar någon som kommer att gå mot vårt eget immunförsvar.

Det här med svininfluensan är en storm i ett vattenglas. Två personer som dött har media blåst upp. Båda var allvarligt sjuka sen tidigare. Att 1 500 personer dör varje år i prostatacancer skiter media i – barockt med tanke på att man förväntar sig att 30 – 40 personer kommer att dö i den nya influensan. Det skriver signaturen Magnus på mitt tidigare inlägg. Vi får väl ser hur många det blir. Belinda Olsson sa åt Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, att han satt för ett par år sen och varnade för fågelinluensan. Som inte kom. Han svarade att han inte hade någon kristallkula och att denna influensa måste det göras en utvärdering av om några år. För att se hur det blir. Att ingen kan veta det. Bara befara. Så var det med det. Är helt säker på att vi sitter om några år och väntar på ett ännu värre virus som har muterat och som kommer att förgöra oss. Och då måste vi vaccinera oss igen.

Efter det hela tackade Belinda och tog i hand. Sen kom en studioman med handgel som hon smorde in händerna med. Förstår att hon vill döda eventullea virus som kanske hoppat på henne. Bakterierna stryker ju också med på kuppen. Killarna – dom två bröderna – som satt bakom mig och som hade haft konstaterad svininfluensa tänkte inte vaccinera sig. Dom hade inte varit speciellt sjuka och såg inte vits i att ta vaccin. Helt rätt. En genomgången influensa ger bättre skydd än vaccin. Det var forskaren Ann-Cathrin Engwalls tes. Och den instämmer jag i. Varje genomgången förkylning och influenas stärker immunförsvaret.

Vi bodde på samma hotell
– Elite – vid Götaplatsen. Tio våningar högt. Vi åkte i en taxibuss. Ingrid Andersson von Rosen från Socialstyrelsen, Birgitta Rydberg, Björn Olsen, Karl Arfors, Ann-Cathrin Egnwall och jag. Senare satt Karl, Björn, Ann-Cathrin och jag i baren och drack lite vin och lugnade ner oss. Vi gick igenom det som sagts. Jag, Ann-Cathrin och Arfors fann varandra eftersom vi har samma inställning. Vi är dessutom inga myndighetspersoner så folk borde lyssna extra på oss tycker jag. Vi har inte tungorna upphakade i en viss ordning. Vi har inget att förlora på att vara kritiska. Det har däremot Birgitta Rydberg och Ingrid Andersson von Rosen. Björn Olsen skulle upp klockan fem för att hinna vara med i radions P1. Han skulle prata om en svensk eller nordisk vaccinfabrik. Hoppas han får en sån till stånd så inte läkemedelsjätten Glaxo Smithkline snor åt sig alla pengarna. Och får vi en sån vaccinfabrik blir det nog inget kvicksilver som konserveringsmedel i vaccinet. Sverige har verkligen kämpat för att förbjuda det och så får vi lik förbannat in det bakvägen igen och det intravenöst dessutom från Beligen och Tyskland.

Karl Arfors och jag åkte samma taxi till tåget som gick 8.42 mot Stockholm. Först åt vi frukost. Arfors gick in restaurangen med orden: Nu ska vi se om det finns ägg och bacon! Det fanns det. Han är med i den grupp som förordar fettrik kost. Annika Dahlqvist, Bitten Jonsson, Olle Krusänga Jonsson med flera är med. Alla tre bor lustigt nog i mitt område (Bitten och Krusäng-Olle har jag dessutom intervjuat). Arfors har en diger meritlista och är bl a expert på sköldkörteln som styr hela kroppen. Vi hade mycket att prata om. Han tipsade mig om vilka vitaminer jag skulle äta och att folk som har för lågt kolesterol är dom som får hjärtinfarkt visar nya studier. Tvärtemot vad den etablerade vetenskapen säger. En sak är säker: Vi som är motvalls är guld värda. Utan oss blir det ingen debatt!

DN DN SvD AB
——-

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

44 kommentarer till Motvalls i Debatt: Stärk ditt immunförsvar! Ta en flunsa!

 1. Josef Boberg skriver:

  ”…En sak är säker: Vi som är motvalls är guld värda. Utan oss blir det ingen debatt!” – i meningen interaktiv dialog = kommunikation – som jag ser det.

  BINGO ❗ – Helena.

  Därtill: ”HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE ❗ ”

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Josef: Jag skrattar! Du har så kul kommentarer.

  Gilla

 3. annhelenarudberg skriver:

  Tack för den långa berättelsen… gud vad jag är trött på den världen känner jag… så jag kommer inte att tacka ja i framtiden heller… känner inte igen ett enda namn utom just Brigitta Rydbergs.

  Annars tycker jag det är lite kul att Agenda i kväll ska handla om svininfluensan (tänker inte titta) och att programledaren inte kan vara med för hon har fått svininfluensan. 🙂

  ha det gott

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Skönt att vara uppassad. Och det är också skönt att vanliga människor får säga sitt, och visa att man inte är boskap som man kan leda vart de vill.
  Jag är glad att du gjorde det, så man fick en bild av dig, vem är det som är bakom dina inlägg. Och det gillade jag. Jag skulle aldrig vågat, då jag har redan tackat nej för att pusha för mitt eget arbete. Rekommenderat konkurrenterna istället.
  Men tv är inte min media.

  Gilla

 5. Znogge skriver:

  Debatten är verkligen viktig! Bra jobbat.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Dom puffar som bara den för Agenda nu. Man ska ringa, skriva, mejla in sin frågor. Visst är det kul med Hedenmo. Hon är inte så sjuk. Bara en vanlig influensa. Ponera nu att hon låg på dödsbädden. Då kanske jag också skulle tagga ner mig lite.

  Antonia: Jag skulle gärna vilja se dig i TV. Men okey – alla vill inte synas. Tur att du har din blogg där du kan säga vad du tycker. Och det är du bra på. Vi syns nog vad det lider ändå.

  Znogge: Debatten är så uppskruvad så man vill nästan skratta. Men några tjänar pengar (inklusive media). Var tog klimathotet vägen?

  Gilla

 7. alnabone skriver:

  Din skildring av dina senaste dagar var mycket intressant läsning Helena. Det behövs motpoler för att väcka debatt och för att säkerställa att inte hela svenska folket blir en hög med kvicksilverförgiftade mesiga ”ja-sägare”!

  Alla vet att förkylningar och andra prövningar gör kroppen starkare. Givetvis kan andra bakomliggande faktorer göra att diverse farsoter gör att man blir väldigt sjuk och i värsta fall kastar in handuken för gott…

  Skulle vi dock vara rädda och oroliga för allt som sker i vår omvärld så kommer man snart knappt våpga ta sig över gatorna med risk för att bli överkörd… Rent statistiskt så är den sannolikheten större än att avlida i den nuvarande formen av svininfluensa…

  Gilla

 8. Ninelin skriver:

  När brister ditt självförtroende?

  http://ninelin.blogg.se/2009/september/sjalvfortroende.html

  Ha en fin söndagkväll.

  Gilla

 9. Josef Boberg skriver:

  Den våldsamt uppskrivna Svininfluensan, hur är det egentligen? – av stig Olsson

  ”Jag har lidit och plågats både grymt och brutalt pga att jag som 3-åring utsattes för de vanliga barnvaccinationerna vilket ledde till att jag fick barnreumatism. Detta helvete har jag levt med nu i 53 år.

  Jag har under årens lopp studerat om vad som sker i kroppen vid vaccinationer, dess elaka biverkningar som ingen läkare talar om för någon. Om hur kroppens egna förnämliga immunförsvar slås ut och vaccinet blir själva sjukdomsorsaken i stället.”

  Gilla

 10. hillary2 skriver:

  Hej Helena,

  Kul inlägg. Missade debatten. Kanske finns den på Play again men jag vill inte se den. Enligt min åsikt är den orsakad av vårt galna Smittspridningsinstitut.
  Keep on your good work beträffande antibiotika.
  De enda som kan använda antibiotika och gör det restriktivt är inte läkare utan tandläkare…

  Snygg katt på bilden f.ö. Mitt i byn.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  alnabone: Det tor jag med. Det är farligare att åka bil. Men det kan ju inte läkemdelsbolagen och media tjäna en massa pengar på. Vi ska vara rädda. Då är vi lättstyrda.

  Josef: Bra att du länkar till intressanta inlägg.

  Ninelin: Vilka rolig frågor du ställer! Mitt självförtroende brister nog aldrig. Det kanske dallrar till lite ibland.

  hillary: Det har jag inte tänkt på – men det har du rätt i. Tandläkare ger alltid pencillin mot bakterier – det är väl det du menar. Det ser ut som katten är mitt i byn. Men jag bor på en bondgård och den där katten är mitt i hönsreviret för stunden – utanför hönshuset. Och därinne ligger en höna och värper ägg.

  Gilla

 12. fairymary skriver:

  Jag är lessen att jag missade dig i Debatt. Bra att du ställer upp!
  Och vad gäller solidaritet är jag helt på din sida vad gäller penicillin och resistens….undrar ibland över varför veterinärer öser antibiotika över djuren….det är ju bokstavligen hästdoser och kan inte vara särskilt bra för den mikrobiologiska ekologin.

  Jag har en annan hjärtegrupp vad gäller hög dödlighet ….och det är världens många mödrar som dör från sina små barn pga dåligt fungerande mödravård, förlossningsvård och abortpolitik….och inte minst undernäring….

  Om vi verkligen månade om de utsatta skulle vi satsa pengar på dem istället för på att vaccinera oss välnärda…..

  Kanske Glaxo nu med sina osannolika vinster på vaccinet skulle kunna tänkas donera en slant dit.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Mary: Tänker ofta på dessa stackars kvinnor och flickor i världen. Hur dom har det. Det är ofattbart. Tänk om pengarna kunde gå till sånt. Men det gör det tyvärr in. För om det gjorde det så skulle allt se annorlunda ut.

  Nu ska barn över tre år vaccineras med undermåligt vaccin. Det finns inte ord.

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:

  Nej… – HelEna – det har Du ju rätt i – för sådana ”dårskapsord” är ju ej uppfunna ännu. Men om några år så kommer det säkert in sådan ord i wårt språk, tror jag… 💡

  Det har ju hänt förr, faktiskt…</em 🙄

  Nu är det som det är med det här… – och jag skall NU (= ca ett år framöver = 1/69-del av mitt innevarande liv i kött) åt hållet enbart inrikta mig på att försöka påverka valutgången 2010 (= göra något konkret år det pågående jävla eländet) – för det gäller ju att ta ”tjuren i hornen”

  Gilla

 15. hillary2 skriver:

  Helena:

  > Tandläkare ger alltid pencillin mot bakterier <

  Nja – vi ger naturligtvis inte pc mot virus, men inte heller mot alla bakterieinfektioner. Tandläkare har varit mkt medvetna om resistensutveckling så länge jag kan överblicka dvs från 1966 och framåt. Vi har dessutom hela tiden krympt indikationsområdena istället för att expandera dem allteftersom ny kunskap tillkommit. De flesta bakterieinfektioner i munhålan löses med hjälp av sanering och andra hygienåtgärder.

  Du såg ut som en äldre kopia av den där galna konservativa vicepresidentkandidaten från Alaska vars namn jag redan glömt. Tittade på TV-inslaget till slut….Din scennärvaro höll nästan ända in i mål. Bra gjort!

  Fairymary:

  Jag var obetänksam i mitt förra inlägg. Den egna erfarenhetens enstaka exempel ska naturligtvis inte ligga till grund för generaliseringar. Ett sådant eget exempel var när min dotter var fem och hade våldsamt ont i ena örat. Läkaren som undersökte henne talade om en svullnad… och "då brukar vi förskriva pc". På vilka grunder frågade jag men fick bara ett vagt svar. Då jag tyckte att det lät som en misstänkt överförskrivning så jag tackade nej till ett recept men köpte näsdropparna han rekommenderat. Nästan genast efter det läkarbesöket blev dottern symptomfri och hon har efter den händelsen aldrig haft någon öronvärk. Som sagt av sådana exempel ska man naturligtvis inte generalisera.
  Ber om ursäkt om någon eller några tog illa upp.

  Du skrev om läkemedelsjätten och problemen i utvecklingsländer. Som jag ser det är det inget fel i sig på läkemedelsföretag men aner att det blir ett enormt "fel" när de verkar oreglerat i den råa kapitalismens tjänst.

  Gilla

 16. hillary2 skriver:

  rättelse

  anser att det blir enormt fel…

  Gilla

 17. fairymary skriver:

  Hillary!

  Vi kan alltid hitta anekdoter….jag också ….och jag tror att vi kan vara överens om att det förekommer överförskrivning av antibiotika av läkare….jag har alldeles färska exempel från min närmiljö …. av medicinare mer än kirurger i min erfarenhet. Som kirurgiskt orienterad har man så klart för sig det du beskriver ovan, behovet av att sanera på olika sätt och att antibiotika ofta inte tränger in i lokala infektionshärdar….

  Läkemedel är givetvis rätt använda en gudagåva …men jag har erfarit en hel del cynism från läkemedelsföretags sida….och det är klart att det har med girighet att göra….som så många andra företeelser i vår tid…..behöver inte betyda att alla läkemedelsföretag beter sig cyniskt…

  För övrigt roligt att stöta på dig i bloggosfären igen. Det var länge sen.

  Gilla

 18. hillary2 skriver:

  Fairymary

  Kul att stöta på dig igen också. I mina ögon är du som man sade som barn – du är klok som en bok..

  du använder ord som girighet och cynism – det är det jag kallar den råa oreglerade kapitalismen men moderaterna – läs hrr B&R – använder gärna ordet girighet som ett politiskt ord!
  vi sossar som läst inte Das Kapital men oftas Leon Hubermans – vad hette nu boken – var det Människans rikedomar ? en äldrekursare ville att jag skulle läsa den på 60-talet och lånade mig den, sen fick jag den som julklapp av min svåger på 70-talet. Alla visste att jag VAR sosse utom jag själv som ”kom ut” som sådan först 2006, men
  VEM ÄR DU i politisk bemärkelse ….?
  nyfiken i en strut tittar ut 🙂

  Gilla

 19. fairymary skriver:

  Hillary, jag är nästan lika nyfiken själv på vem jag är i politisk bemärkelse. Jag började som ung att rösta på centern medan alla mina vänner var socialister i olika tappningar…jag kunde inte riktigt förstå varför alla jag sympatiserade med röstade på vänsterpartiet….

  Så kom så småningom miljöpartiet och det kändes angeläget och bra….på senare år har jag gjort personval och där har jag flera gånger lagt en vänstersedel där min kloka väninna och landstingspolitiker Ylva finns med, en folkpartisedel där min likaså kloke balanserade vän Lars finns med som aspirant på rikdsdagsplats. De enda partier jag aldrig röstat på är nog socialdemokraterna, moderaterna eller KD . Idag har jag gått med i ett parti som heter aktiv demokrati som tar avstånd från höger-vänsterskalan….där tycker jag att jag passar.

  Oj då höll på att glömma att jag röstat på Fi ett par gånger också

  En politisk pragmatiker…kan man kalla mig så?

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Kul med en läkare och en tandläkare som skriver här. Ni vet ju vad det handlar om.

  Läkaren ville skriva ut pencillin till min ena dotter när hon var 2 år för att hon var lite röd i örat. Men jag sa att hon väl i alla fall skulle ha hög feber i tre dagar minst. Då blev han förbannad. Jag sa att han kunde skriva ut men att jag i alla fall inte skulle ge henne pencillinet. Det här var 1973. Mina tre barn har inte fått pencillin och har varit friska. Fått vara sjuka kan man säga och på sätt stärkt sitt immunförsvar. Bara använt pencillin när det har varit verkligen allvarligt – som en lunginflammation och en svinkoppegrej som inte gick att bota med salva. Nämnda jänta hade böjvecksksem som hon fick svinkoppor i. Sen kliade hon runt och det spred sig. Då hjälpte pencillinet.

  Aktiv demokrati låter som något för mig.

  Gilla

 21. mrmhalland01 skriver:

  Helena,

  Utan att ge mig in i frågan om rätt eller fel med vaccinet vill jag bara framföra att jag tyckte du var riktigt duktig !
  Du lyckades få mycket taltid och framförde dina argument på ett lättförståeligt sätt.

  Kul att media börjar uppmärksamma att det finns engagerade människor i bloggsfären.

  Det har tidigare förekommit ”kändis-bloggare” i olika debatter, men du är den första ”vanliga” människan jag ser som är med tack vare sitt bloggande.
  Kul !
  (För…du ÄR väl inte kändis ?)

  Gilla

 22. Ninelin skriver:

  Ett litet tips: Gillar du konst? Konstnärernas Höstsalong i helgen.

  http://ninelin.blogg.se/2009/september/art.html

  Gilla

 23. hillary2 skriver:

  Hej allihop.

  Inspirerad av Ninelins inlägg vill jag tipsa Helena om – ifall du blir inbjuden till fler sändningar av Debatt – att mellan 5 sept och 15 november pågår en konstbiennal i Göteborg som jag hitintills bara haft tillfälle att ”smakat på” på Röda Sten 🙂 Det är en internationell höstbiennal som huserar i en mängd olika lokaler i stan och den heter ”What a wonderful world.” Mycket stark och välgjord – det jag sett hitintills.

  Apropå Aktiv Demokrati så läste jag någonstans att det finns ett litet italienskt parti som heter Democratia och som i EU-parlamentet agerar i samma grupp som europas socialdemokrater ESP. En händelse som ser ut som en tanke?

  P.S. till mrmhalland: visst är Helena lik Sarah Palin i två avseenden – utseende och scennärvaro?
  (har man scennärvaro har man ingen tunghäfta)

  Gilla

 24. timida violetta skriver:

  KUL och INTRESSANT skildring av din resa till Götet. Jag håller med övriga, alltid lika kul att läsa dina nerskrivna tankar och åsikter om det mesta…Men. NU ÄR VÄL MAN SÅ TRÖTT PÅ ALLT TJAT OM DENNA SVININFLUENSAN..ELLER?
  Har faktiskt i ett par dagar nu helt avskärmat mig från både tidningar och tv – har i stället varit ute i skogen och plockat massor av skogens röda guld….sedan har jag satt mig ute i solen, rensat och rårört dom goda lingonen.
  Ibland är det skönt att bara få lov att vara….

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Javisst är det kul att vanliga får komma till tals. Det är framtiden och dagens melodi. Nej, jag är inte kändis. Fast det beror väl på vad man menar. Jag är kändis på det lokala planet för jag skrivit mycket kontroversiella saker och arbetat som journalist på lokaltidningarna.

  ninelin: Klar jag gillar konst. Jag målar ju.

  hillary: Om jag är i Göteborg ska jag gå. Men det är inte troligt. Men man ska aldrig säga aldrig. Palin uttalas Pejlin och mitt namn Palén uttalas Pejlen i Amerika. Kul va´! Jag vet för jag har bott där. Numera är jag fru – Mrs.

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Timida: Herregud vad trött man är på flunsan. Snart börjar massvaccineringarna. Man vill ju bara skratta.
  Nä. en genomgången flunsa ge bättre skydd än en spruta. För det räcker inte med denna vaccinering. Det kommer flera flunsor varje höst. Ska man vaccinera sig varje gång? Ja, då blir det ju kaputt med immunförsvaret det är då ett som är säkert.

  Jasså – rårör du lingonen. Det gjorde min svärmor Ebba. Hon fyllde år igår. Hon dog 1987. Jag saknar henne.

  Gilla

 27. fairymary skriver:

  Ja det är klart att man ska råröra lingonen….gör inte du det Helena? Jag fryser mina rensade i lagom stora påsar och när jag vill året om har jag den fräschaste rårörda lingonsylt man kan önska sig.

  Det vattnas i munnen….just nu äter jag Agneta Dahlqvist-kost för jag behöver reducera min vikt så det blir lättare att gå i lingon- och svampmarkerna….så de rårörda får vänta…

  Tack för alla goda svärmödrar. Min svärmor Linnéa dog 1989. Jag saknar henne också!

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Mary: Nej, det har jag sluta med för länge sedan. Jag fryser in två liter – ungefär 1 kg – och sen kokar jag det 759 gram socker i 12 minuter ungefär. Sylten blir glansig och geleig. Jättegod!
  Men för länge sedan kokade jag alla lingon på en gång och hade i ett stort höganäskrus. Så bir det nog i år för jag har så fullt i frysarna.

  Gilla

 29. Bo Engwall skriver:

  Försenat influensavaccin !

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/svininfluensavaccinet-ar-forsenat-1.955157

  På så sätt hinner fler svenskar bli smittade av den relativt milda A/H1N1 och därmed erhåller ett betydligt bredare och långvarigare skydd. Precis som Staffan Sylvan uttalat i UNT 9 sept : ”På lång sikt är naturligt förvärvad immunitet efter genomgången influensa det bästa skyddet. Ett skydd som bör kompletteras hos riskpatienter med vaccination mot de varianter av influensa som hela tiden dyker upp.”

  Det är också i linje med denna artikel på vetenskaplig grund
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3427795.svd

  Massvaccineringen kommer därmed orsaka mindre negativ effekt än befarat.

  Kanske har de börjat förstå. Jag har ”lobbat” lite i korridorerna – inte SÅ lite förresten 🙂

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Bo och Ann-Cathrin: Bravo! Man kan lobba på olika sätt. På bra sätt också!

  Gilla

 31. hillary2 skriver:

  När smittkyddsinstitutets chef blev maktberusad gjorde hon smittskyddsinstitutet till ett massmedialt smittspridningsinstitut

  Det var faktiskt ingen som reagerade när jag skrev smittspridningsinstitut förra gången 🙂
  Hoppas att jag är tydlig nog denna gång

  Gilla

 32. hillary2 skriver:

  Jag gillar smittspridningsinstitutets chef och skriver slutligen:

  Tacka fan för att en kvinna blir maktberusad när hon för EN gångs skull får maktmöjligheter!

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  hillary: Tror du att det är det som är anledningen!

  Kolla att hon helt plötsig skriver att 250 ungdomar ska bli sjuka och dö när hon blir trängd i ett hörn. Innan var det ju bara 30 – 40.

  Smittspridningsinstitutet var verkligen kul. Ja, tänk det såg jag inte. Tack för upplysningen.

  Gilla

 34. hillary2 skriver:

  @netdoctor!

  För mig verkar ålder/tidigare genomgågna influensor vara en illa konstruerad parameter.

  Jag är över 60, har haft Asiaten och HongKonginfluensan men drabbades för sex dgr sedan av vad jag antar bör vara just svininfluensa. Mycket Asiatenlik plus att den involverat tarmsystemet. Är inte återställd än, men den unga barnfamilj (1, 34, 37 år), som jag besökte i några dagar och har stor anledning att tro var ”min smittkälla” var inte alls lika svårt sjuka, men så var de också betydligt mer vältränade och välnutrierade än jag – förmodligen t.o.m. 1-åringen som nös, hostade och snorade mycket, men höll sig upprätt och feberfri precis som sina föräldrar.
  Ska ta reda på om jag verkligen haft svininfluensan när jag blir frisk. Det hade varit skönt om så vore fallet. Om inte tänker jag vaccinera mig. Det är ju vad människor i min ålderskategori faktiskt brukar göra… 🙂

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  hillary: Vi får hoppas att du har flunsan. Har du det kan du koppla av inför nästa våg som komma skall. Som dom säger. Jag tror inte på det. Nu har ditt immunförsvar stärkts ytterligare. Det är så du ska se det.

  För övrigt gå och läs på Fritenk Stan (kolla min blogroll). Där finns mycket matnyttigt i frågan.

  Gilla

 36. fairymary skriver:

  Jag har ett alternativt förslag till hur vi skyddar oss mot svininfluensan: satsa på de nära relationerna så stärks immunförsvaret:

  Citat från nedanstående länk

  Försökspersonerna fick en injektion som innehöll det vanliga förkylningsviruset. Forskarna undersökte sedan deras olika relationer till sin partner, sina föräldrar, svärföräldrar, vänner och arbetskolleger.

  Resultatet blev:

  ”Så gott som alla deltagare som var utsatta för förkylningsviruset blev infekterade, men inte alla visade symptom på förkylning! Det som avgjorde om någon fick snuva eller inte, var antalet positiva relationer i hans liv, och detta hade avgörande betydelse för styrkan i immunförsvarets skyddsfunktioner!

  Vid en annan studie visade det sig att immunförsvarets värden sjönk drastiskt hos äkta par som länge varit gifta och som jämt grälade med varandra. Även hos par som var relativt nygifta och som egentligen kände sig lyckliga var immunförsvaret mindre effektivt, när det fanns en konflikt mellan dem. Människor med bra relationer däremot hade höga immunvärden.”

  http://paranormal.se/mirror/sokaren/www.sokaren.se/INDEX663.HTML

  Gilla

 37. Helena Palena skriver:

  Mary: Men gud så bra! Det där tror jag på! Måste genast ge min son lite mer uppmärksamhet. Han är ofta täppt i näsan.

  Gilla

 38. Bengt skriver:

  Ett klipp
  ”Vanligt förkylningsvirus kan ha stoppat influensan

  En studie gjord vid Smittskyddsinstitutet (SMI) och Karolinska Universitetssjukhuset visar att det kan ha varit vårt vanligaste förkylningsvirus som hejdade en omfattande smittspridning av Den nya influensan A(H1N1) i september.

  När influensanegativa prover från patienter med misstänkt influensa analyserades vidare för andra virus vid Karolinska Universitetssjukhuset var just förkylningsviruset Rhinovirus det vanligaste fyndet.

  En Rhinovirusinfektion sätter igång immunförsvaret i cellerna i luftvägarna, och gör det svårt för ytterligare ett virus att infektera.
  – Vi tror alltså det blev en tävling mellan Rhinovirus och influensavirus, där klimatet gynnade förkylningsviruset – som därmed utklassade influensan, säger Annika Linde, statsepidemiolog vid SMI.”
  Det är väl ungefär det du har sagt Helena. Du kanske kan ta anställning på Smittskyddsinstitutet.

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Bengt: Men hej på dej! Ja, du jag skulle kunna sköta jobbet bättre än Annika Linde det är då ett som är säkert.
  Idag tronar hon i AB på ett uppslag. Hon är så glad att vaccineringen snart kommer i gång.

  18 miljoner doser – två till babysar – med kvicksilver rakt in i immunförsvaret. I Australien t ex ska man bara vaccinera barn över 10 år och det me VACCIN SOM INTE INNEHÅLLER KVICKSILVER!

  Jag ska skriva mer i Hälsingetidnigarna. Of course!

  Gilla

 40. Pingback: MAGNESIUM-BRIST = STRESS-SJUKDOMAR « BakTiden = FramTiden ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.