Ikväll ska jag vara med i Debatt!

Belinda - ny debattledare.

Belinda - ny debattledare.

Stänger min lilla blogg ett par dagar. Jag ska resa till Göteborg och vara med i Debatt. Träffa Belinda Olsson och inte Janne Josefsson. Lugnast så. Ämnet är svininfluensan. Och den är ju verkligen på tapeten. I slutet på september kommer vaccinet och då blir det krisberedskap. Pensionerade sjuksköterskor ska kallas in för att hinna med att vaccinera alla. Mig behöver dom inte bry sig om dock. Jag tänker avstå från vaccinationen. Men det har väl ni som läser min blogg förstått vid det här laget.
Återkommer med en rapport om hur det hela var. See you!

P.S. Under tiden kan ni ju läsa min sista grej på Newsmill som handlar om läkarbristen. Tänk om bara läkarna fick vaccinera. Hur skulle det då sluta? Folkpartiet vill i alla fall förbjuda stafettläkarsystemet. D.S.

AB

——-

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Ikväll ska jag vara med i Debatt!

 1. Antonia skriver:

  Ska definitivt kolla. hhoppas att det blir ikväll, för sen måste jag lämna in tv-n på lagning. femtielvte gågngen.

  Gilla

 2. Ninelin skriver:

  Hur kör du egentligen människa? 😉
  Hur är du i trafiken?

  Gilla

 3. timida violetta skriver:

  BRA HELENA! Vi ska givetvis kolla in, se nu bara till att du får komma till tals…det brukar du ju klara hi hi.. Vi bänkar oss i soffan med något gott att dricka… Lycka till!

  Gilla

 4. Magnus skriver:

  Roligt med lite nya tankar i debatten. Tyckte du rörde om en hel del. 🙂

  Man räknar med att ca 30 – 40 personer kommer att avlida till följd av svinninfluensan i Sverige. Detta har skapat en masshysteri där alla ska vaccineras.
  Att ca 1500 män årligen dör av prostatacancer är dock inte något problem som väcker politikernas intresse eller debattredaktionerna engagemang.
  Är inte det lite märkligt?

  Gilla

 5. antonia skriver:

  Va roligt att du var med. Och det är roligt att höra att alla har inte blivit hjärntvättade. Känner du Belinda?

  Gilla

 6. soli01 skriver:

  helena – det var trevligt att se debattprogrammet och du hävade dig gott. Inte lätt att få sin röst hörd i ett sådant sammanhang – alla vill prata – men det blev ”med beröm godkänd”.

  Gilla

 7. ollemunter skriver:

  Helena!

  Glömde du laptopen hemma? Annars har du ju likt Carl Bildt kunnat gett en rapport direkt på plats. 😆

  Gilla

 8. timida violetta skriver:

  Snyggt jobbat Helena! Och snygg var du också… Bra att du fick sista ordet..hajoljan… Skönt med kvinnor som dig som säger som saker och ting är! Fortsätt med det! Förresten, man behöver inte be dig om det-för det gör du ändå.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Kul att du hann se! Nej, jag känner inte Belinda. Men hon är verkligen trevlig och behaglig. Härligt i denna värld där dom flesta går med näsan i vädret.

  Ninelin: Jag har hjärtat till vänster men jag kör till höger!

  Violetta: Ha, ha – vilka härliga kommentarer. Ni känner verkligen mig. Ha, ha, ha en gång till.

  Magnus: Det hela är en storm i ett vattenglas! Media tjänar på det. För att inte tala om läkemedelsindustrin. Hoppas folk ser igenom och avstår från vaccin. Måste skriva ett inlägg till om vad vaccinet innehåller.

  solio1: Det var ju roligt. Programmet har blivit mycket lugnare sen Belinda kom. Det var därför jag ställde upp. Ville inte först. Men dom ringde igen och puffade på.

  Olle Munter: Nej, jag ha ringen laptop. Gud vad många det var som satt på tåget och glodde i sina datorer. Kan vara skönt att vila från det hela ibland. Eller hur!

  Violetta-Leonida: Hajleveroljan i all ära – som heter sqvalen på finare språk ska jag återkomma till.

  Gilla

 10. Kenneth skriver:

  Hej,
  känner inte dig vilket andra kommenterare verkar göra men såg dig i debatt. Du var riktigt bra och riktigt usel.

  Bra om varför barn inte får vara sjuka.

  Tysk 30-talslukt kändes det om din människosyn när du kommenterade de som blivit ordentligt sjuka i svininfluensa.

  Vad är du egentligen?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Kenneth: Förstår inte vad du menar? Förtydliga. Aha, antar att du menar att jag sa att han som dött i flunsan var sjuk. Han ingick i den s k riskgruppen.

  Vilka är det som har blivit ordentligt sjuka i influensan?

  Glömde däremot säga i programmet att jag känner minst tio personer som blivit riktigt sjuka av influensavaccin.

  Gilla

 12. Putte Olsson skriver:

  Hej Helena Palena

  Jag såg på Debatt i tisdags. En snabb fråga bara. Var du inbjuden i egenskap av ”bloggare” eller på grund av dina kunskaper inom medicin? texten under ditt namn i programet löd nämligen ”bloggare”, men du kanske har en medicinsk utbildning eller yrkeserfarenhet inom området utöver ”bloggandet” inom nämnda profession.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Putte: Jag var inbjuden i min egenskap av bloggare/tyckare och mina kunskaper som jag givit uttryck för i bloggen och på Newsmill skulle jag tro.

  Jag har ingen medicinsk utbildning. Tänker själv. Vet, förstår och känner hur immunförsvaret jobbar. Hur naturen är funtad helt enkel. Virus och bakterier är smartare än oss. Dom lever steget före hela tiden. Det enda man kan göra är att se varje förkylning och flunsa som en frälsare. För varje genomgången sjukdom blir du starkare.

  Som barn hade jag halsfluss ofta. Sista gången när jag var 21 år. Fick ingen medicin. Ingenting. Nu är jag immun. Men känner folk som äter pencillin så fort dom får halsfluss. Så länge inte kroppen klarar av sjukdomen själv så kommer dom att få halsfluss om och om igen plus att dom bidrar till resistensen.

  Gilla

 14. Znogge skriver:

  Men varför missade jag det? Åh, så irriterande men jag förstår att du gjorde en bra insats!

  Gilla

 15. Antonia skriver:

  Svenskarna är så stolta över att de har valt vaccin för sina barn så att de slipper barnsjukdomar. Och det gör de kanske, men får kämpa med en massa allergier istället och så står de där undrande varför är så många är allergiska? Överdrivet vaccination kan vara en av orsakerna.
  HAr man börjat vaccinera sig så finns det inget ände på den. Då måste man ha vaccin mot allt, och igen för det kommer hela tiden något nytt. Att folk inte förstår sitt eget bästa, utan lyssnar på de som har ett stort intresse i all vaccin.
  Hjärntvätt kallar jag den.
  För hör man den tillräckligt ofta och från olika håll som kanske dessutom stor i maskopi med varandra, börjar man till slut tro att fan är religiös.

  Gilla

 16. livsglimtar skriver:

  Även jag låg här och fick syn på dig, trevligt att ses.
  Kram

  Gilla

 17. Putte Olsson skriver:

  Hej igen.

  Tackar för svaret, det var mycket tillfredsställande.

  Lycka till med ditt fortsatta tyckande.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Antonia: Du har helt rätt. Barnen vaccineras så man får undan dom så båda kan arbeta. Det är förskräckligt. I Baltikum finns inga allergier. Det är mer naturligt där än så länge i alla fall.

  Maggis: Kram tillbaka och lycka till med nya njuren!

  Putte: Tack! Lycka till själv!

  Gilla

 19. alnabone skriver:

  Som skribenten Magnus konstaterade ovan: ” Prostatacancer dödar 1500 män årligen och 30-40 svenskar beräknas dö i nya influensan”…

  Nä Helena, jag är, liksom du, en av de som av princip inte använder mig av vaccin. Ett jag dock övervägt en tid är TBE vaccinering, dels för att jag bor i ett skärgårdsområde och att följderna är riktigt otäcka om man skulle få eländet…

  Mediernas uppviglande av denna influensa är i det närmaste otrolig… Visst är den säkerligen mer smittsam än annat men tillhör man inte en riskgrupp har man nog inget att oroa sig över… sägs det… eller?

  Jag har dock märkt med mig själv att gärna tar en ombäg om någon på jobbet står och snörvlar och hostar. Att säga att mediernas makt inte påverkar vore att ljuga men jag kan känna att den är klart överdriven

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  al: Visst tar man en omväg. Jag tar inte i räcken i rulltrappor o s v. Man tänker sig för. Har jag varit ute bland folk tvättar jag händerna fort som fan när jag kommer hem. Belinda Olsson tog oss i hand efter Debatt sen var det en studioman som räckte henne handgel som hon gned in händerna i. Alla är rädda. Men det är en storm i ett vattenglas. Några blir jätterika på kuppen.

  Gilla

 21. Josef Boberg skriver:

  HelEna – jag är imponerad ❗ – av hur ”coola” inlägg Du gjorde i Debatt-programmet, verkligen…

  Fortsätt med att köra hårt (eller rättare sagt ”mjukhårt” = förnuftiga fakta på bordet) – för det HÅLLER ❗

  I o f s kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på. 😀

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Jasså säger du det Josef! Man måste nog ta det lite lugnt när man nu äntligen får en chans att säga vad man tycker. Eller hur?

  Gilla

 23. Josef Boberg skriver:


  Att ALDRIG bli ilsken = ”förbannande” är lovvärt i ALLA sammanhang, verkligen… 😉

  Du gick ej på den niten – och för det skall Du ha applåder ❗

  Gilla

 24. Vb skriver:

  Ligger lagom loj i soffan och ser reprisen av debatt.Well done!

  Gilla

 25. alnabone skriver:

  Håller med föregående talar… Bra jobbat Helena! *applåder*

  Gilla

 26. Stan skriver:

  har du sett det här blogginlägget om Björn Olsen?
  http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/influensan_att_v%C3%A4nda_kappan_efter

  ”Igår kunde vi i Debatt från Göteborg se infektionsläkaren Björn Olsen, en av landet ledande influensaforskare, kraftfullt argumentera för massvaccination till hela svenska folket. Bara några veckor tidigare i Rapport uttryckte han sina kraftfulla tvivel på denna massvaccinering. Någonting har hänt, frågan är vad.”

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Vb: Tack! Det är skönt att få säga vad man tycker. Ändå hann jag inte med allt.

  Al: Skönt med bifall!

  Stan: Tack för info. Första gången jag fick ögonen på Olsen i media så uppfattade jag honom som kritisk. Ah! Äntligen någon som säger nå´t. Men man får inte glömma bort att han också har tungan upphakad. Han är ingen frifräsare och insåg väl att det blev för mycket fokus på honom och måste säga det man ska när det hettade till. Ska kolla blogginlägget.
  Säger bara Socialstyrelsens Ingrid Andersson von Rosen. Kan ingen specialstudera det hon säger i Debatt? Eller folkpartiets Birgitta Rydberg.

  Gilla

 28. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – hon var ju som dom ALLRA flesta myndighetspersoner ÄR = hon visste överhuvudtaget INGENTING i sak – utan hon förlitade sig till 100 % vad Läkemedelsverket hade ”tutat” i henne.

  Måhända hade det varit på sin plats att Läkemedelsverket hade varit representerat också = då hade Wi TROLIGAST fått reda på att dom ej heller överhuvudtaget vet någonting i sak EGENTLIGEN – men dom kunde ju i vart fall talat om vem dom till 100 % förlitar sig på, kanske…

  Fy faen… – men vaddå – dom förstår ju ej bättre än dom gör, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 29. fairymary skriver:

  Helena, nu har jag sett Debatt i min dator. Jag tycker att du var jättebra….och jag är också så fascinerad av att det var ett så lugnt debattklimat, folk fick prata färdigt

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Mary: Tack! Tänk att man kan sitta och titta på TV i sin dator. Visst är det fantastiskt! Det var på grund av Belinda som jag åkte. Först mejlade TV. Men jag såg inte det. Sen ringde en kille och vi pratade länge. Men jag sa att dom skulle ta någon annan. Sen ringde han igen efter ett par timmar och frågade om jag inte kunde komma och jag sa att jag kunde väl det då med tanke på att det nu var mycket lugnare med när Belinda höll i debattråden. Och på den vägen blev det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.