Vad har DN och Newsmill gemensamt? Olika röksignaler har de i alla fall!

Dagens Eko förr i tiden

Dagens Eko förr i tiden

Jo, båda vill åt det mest heta och mest debatterade för stunden. Man kan tycka att det är märkligt att DN puffar för nya sajten Newsmill på förstasidan på nätet i sin högerspalt. Nej, men det är det ju inte. De har ju samma ägare: Bonniers. Vilken korsbefruktning! Lycka till!

Newsmill har en tio-i-topp-lista.
Där hamnar man om tillräckligt många läser ens inlägg. Ibland puffar de bara för åtta inlägg. Förmodligen för att man inte passerat nålsögat. Märkligt är det dock att DN inte följer Newsmills lista utan stuvar om efter eget skön. Jag som trodde att grindvakternas tid var förbi. Nej. Här har man olika prioriteringar. Den som kollar Newsmill idag ser att Irlands nya hädelselag toppar på Newsmill. Men DN har lagt Därför bör kvinnor stödja Mona Sahlin som etta. Är inte det lite märkligt? Som nummer två på DN:s lista kommer inlägget Främlingsfientligheten har kraftigt försämrat Frankrikes export. Ett inlägg som inte är med på topplistan på Newsmill. Nog om detta. Man tycker olika. Den som väljer vill ha grejer som han tror ska kittla läsarnas nyfikenhet. Indianerna hade röksignaler för att meddela sig med varandra. Vi kör med tårgas! Trigga! Trigga! Kom och köp! Kom och läs!

AB SvD

——-

Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vad har DN och Newsmill gemensamt? Olika röksignaler har de i alla fall!

 1. Hmm en bra iakttagelse Helena… jo så här är det… i långliga tider har journalisterna på DN varit socialdemokrater till sin politiska övertygelse (gäller inte ledarsidan) eller vänsterpartister.

  Och naturligtvis blir det inte så då att de gillar sådana artiklar som jag skrev senast att Therese Johansson Rojo dödades av hat.

  Den fick ligga bland de tio mest lästa ett tag även på DN:s förstasida, men inte hela tiden den var mest läst… så det finns precis som du säger en grindvakt och den är anonym, behöver inte skylta med sitt namn, utan kan göra som den vill…

  För mig är det lite märkligt att se det utifrån eftersom jag så länge har jobbat på DN 74-92 och när jag började var jag helt inne på den modell som fanns där uppvuxen som jag var i Björkhagen där alla var sossar och jag sög åt mig detta med modersmjölken.

  Numera ser jag världen tydligare, är inte så indoktrinerad och hjärntvättad längre och tycker att det är mycket underligt att människor är det. Fast jag vet hur det funkar… en grupps övertygelse är alltid mer övertygande än den enda lilla uppfattning man själv har.

  Vi människor har inbyggt i oss att vi ska ta till oss gruppens och ledarens uppfattning… kallas också Stockholmssyndromet när det kommer till brottsgrupper… med gisslan.

  Och Bonnier lägger sig aldrig i tidningens utförande. Aldrig någonsin. Och inte heller vad som står på Newsmill, men jag kan tänka mig att de startade Newsmill för att få någon slags aning om vad andra än journalister på DN och Expressen tänker…

  Gillad av 1 person

 2. Antonia skriver:

  Jag tror också som Helena. Att Bonniers har större makt än vi tror sig veta. Men jag tror också att de låter tidningen hållas på bäst de vill.

  Vore bra med en icke politiskt media, som inte färgas av färgernas kamp.
  Som tur kan man läsa genom internet vad det stor i de olika tidningarna, dock är det tidskrävande, och inte minst tycker jag alltför ofta står ju samma sak i dem.

  Gilla

 3. Ramona Fransson skriver:

  Jag läser Nyheter24 på nätet och Newsmill men nästan aldrig DN. Men så läser jag en massa bloggar och då får jag reda på väldigt mycket mer och naturligtvis kanske inte allt på bloggarna är sant heller men de är mycket roligare:))

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Vilken tur att du inte är kvar på DN säger jag. Nu är du fri att skriva vad du vill. Det är inte de upphakade journalisterna. Dom måste sitta stilla i båten annars blir det ingen befordran o s v.

  Undrar hur grindvakten hanterade mitt inlägg om kvinnans list. Låg på plats nummer fyra ett bra tag. Men jag kollade inte på DN då så jag vet inte. Men man är ju ingen kändis precis och den faktorn måste också vägas in. Men man kan ju bli.

  Det är klart det är bra att få reda på vad andra journalister tänker. Det är bara det att dom kan inte tala om vad dom tänker. Se ovan. Dom är inte fria. Men man kan få fram andra grupper och vad dom tänker genom Newsmill. Det är bra. Det rörs om i soppan och så får ju vi synas. Det hade vi ju inte fått om inte Newsmill kom till. Vi har ju till och med vår egen Mymill där.

  Antonia: Det står samma sak i alla medier. Så vi skulle kunna ha en enda tidning och en enda tv-kanal. Egentligen! Men vi har massa megafoner så vi ska kunna hävda att vi bor i en demokrati med yttrandefrihet o s v.

  Ramona: Jag läser också på nätet. Har min lokaltidning varje dag utom på söndagar. Dåligt. Som du säger så får man mycket information via nätet. Härligt! Javisst är det roligare!

  Gilla

 5. alnabone skriver:

  Bonnierklanen har alltid suktat efter den totala makten i tryckfigetens glada värld… typ Sverige…

  Kanske lyckas de i framtiden med denna klena taktik 🙂

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Alnabone: Idag är det nog svårt för någon klan att ha makten över ordet. Med tanke på den frihet som än så länge finns på nätet. Vi får vara glad så länge det varar.

  Gilla

 7. menuette skriver:

  Hej,
  min dator är/har varit lite ”juckande” på sistone, idag är första dagen på veckan den fungerat. (man blir handikappad, kollar ju tidningarna, tVprogrammen, busstider etc.) *peppar, peppar* låt den hålla, misstänker att det varit ngt med webbläsaren.
  Newsmill är kul och kul att du skriver där.
  Trevlig helg!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Tack det samma!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.