Kvinnokraft! Nu är måttet rågat! Vilka jävla typer Röda Korset håller sig med! Heja Monica Antonsson?

Dödens katakomb. Tjernobyl Reaktor 4

Dödens katakomb. Tjernobyl Reaktor 4

Det är mycket elände i världen. Man vill ju gråta blod och gör det också. Jag har aldrig gett pengar till Röda Korset. Känt på mig att pengarna inte kommer fram. De stannar hos eliten i U-länderna. Men det är värre än så. De kommer inte ens iväg från Sverige eftersom adlige Johan af Donner lagt vantarna på flera miljoner och Bengt Westerberg vad gjorde han? Tittade han på ? Ann Helena Rudberg har skrivit bra om det.

Så finns det kvinnor
som gör storverk i det tysta. Som inte media lyfte fram. Skamligt. Monica Antonsson gör verkligen något för kvinnor och barn som drabbats av Tjernobyl. Huvaligen vilken hemsk upplevelese det var. Vi drabbade också i vår socken. Djuren fick stå inne flera veckor extra i sommarvärmen på grund av nersläppet från Tjernobyl.

Nä, en stor eloge till en kvinna som Monica Antonsson. Som samlar in pengar som ska gå till renovering av kvinnosjukhuset Änglagård som ligger i Novozybkov i Ryssland. En stad som blev hårt nedsmutsad med radioaktivitet efter olyckan 1986. Nej, aldrig en krona till rufflande gubbar vare sig här eller i U-länderna. Det får fanimej räcka med Sidas inkompentens på att fram hjälp till de som verkligen behöver. Heja Monica att du orkar engagera dig i kvinnor och barn i Ukraina. Sätter genast in en slant. Mer info här.

AB DN Dagens Media
——-

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Kvinnokraft! Nu är måttet rågat! Vilka jävla typer Röda Korset håller sig med! Heja Monica Antonsson?

 1. Monica Antonsson skriver:

  Men tack!
  Det var snällt!
  Jag kanske åker dit en vecka under hösten.
  Häng med om du vill.
  Kram
  Monica

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Monica: Tål att funderas på. Men det känns skönt att lämna en slant till något verkligt. Jag är så trött på alla mellanhänder som snor åt sig. Som skor sig på svältande människor. Kan känna hungern slita i små uppsvällda barnmagar.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Men hur kan man vara säker att Monica Antonsson inte lär sig av de stora och nyttjar pengarna för egen del.Mycket pengar har fått djävulens blod i sig. Lockelsen blir för stor.

  Gilla

 4. Znogge skriver:

  Beklagligt och beklämmande att det ska vara så. Vi ger en del kläder och så till stadsmissionen som vidarebefordrar det till hemlösa. Det tycker jag är bra för man vet att det gör nytta direkt på plats.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Gå in på hemsidan och läs. Tror inte Monica skulle göra något sånt. Aldrig!

  Znogge: Huvudsaken man gör något. Vi får hoppas kläder kommer fram i alla fall när nu inte pengar och mat gör det.

  Gilla

 6. Tack för att du fick med mig i sammanhanget… tyvärr har jag så små inkomster så att jag inte har råd att skänka bort nåt… annars skulle jag förstås ge till det Monicas Änglagård… mycket behjärtansvärt…

  Gilla

 7. Af Dunkelspel skriver:

  All heder till en sån fin entreprenör som Af Donner, han hjälper ju bara regeringen som drar ner på biståndet.
  Det är inte mer än rätt att en sån hedersknyffel som AF Donner hjälper till på sitt eget sätt.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  ann helena: Orkade inte skriva om af Donner och hans kumpaner. Du hade ju redan gjort det. Bra att man kan länka hit och dit. Har man inte råd så har man inte.

  Dunkelspel: Undrar hur det ser ut i andra organisationer. Kandke allt är en stor mygelhärva. Donner har ju varit på Cancerfonden också. Kanske snodde lite där med.

  Gilla

 9. Jodå Helena han misstänks också för att ha svindlat Cancerfonden: http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article59450.ece

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  ann helena: Vilken förslagen typ! Där ligger man i lä. Vad har dom för moral adelsmännen egentligen? Kanske tror dom att dom är finare och ska ta för sig. Att dom har rätt. Fy farao! Har aldrig skänkt en krona till Cancerfonden heller som tur är och tänker inte göra det heller..

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:

  Världens MaktHavare är som dom är, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Josef: Citerar Lincoln – min absoluta favorit. Om han levde nu skulle jag fria:

  Bättre att tiga och tas för en idiot än tala och undanröja varje tvivel”. – Abraham Lincoln

  Hämtad från ”http://sv.wikiquote.org/wiki/Dumhet”

  Gilla

 13. livsglimtar skriver:

  Har väl alltid känt precis som dig när det gäller att ge pengar till de stora organisationerna, inte mycket kommer fram de ska ha höga löner de som jobbar där.
  Jag skänker pengar till Hundstallet där gör pengarna nytta det har blivit min grej.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Maggis: Tur att man kan ha sin grej i detta ruffleri. Man kan ge till Kattsamariten också.

  Gilla

 15. alnabone skriver:

  Monica Antonsson kan mycket väl vara undantaget som bekräftar regeln men texten du skriver ovan beskriver på ett målande sätt varför många och jag själv inte skänker pengar. Det har allt för ofta påvisats att bara en del av pengarna kommit mottagarna tillhanda om än alls…

  Ska man skänka pengar så ska dessa oavkortat gå till de behövande. Hjälporganisationerna ska drivas av frivilliga utan att dra på sig administrativa kostnader som sedan ska finansieras med hjälpsamma medborgares surt förvärvade slantar…

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  alnabone: Javisst! Så bordet det vara?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.