Ska du vaccinera dig? Vart tog fågelflunsan vägen?

Sveriges Kommuner och Landsting har beställt vaccin mot svininfluensan till en kostnad av 1,2 miljarder. Oj, oj, oj va´mycket pengar! Upphandlingen skedde redan 2007 enligt Göran Stjärnstedt på SKL enligt Dagens Eko. Hur kunde dom veta redan då att vi skulle få en svininfluensa? Man undrar ju om inte allt är en bluff. Det tror jag.

Jag ska inte vaccinera mig. Har bra immunförsvar eftersom jag inte käkat så mycket pencillin i mitt liv. Dessutom är jag en mycket kritisk person. Dricker dessutom lite vin varje dag. Tror aldrig på det som alla andra tror på. Är allmänt kritisk till allt som står i media. Tvättar händerna flera gånger om dagen. Det är yngre som råkar mest illa ut eftersom dom inte har hunnit bli immuna mot bakterier och virus. Och gamla som är svaga. Klart är i alla fall att det är läkemedelsföretagen som går vinnande ur denna upphaussade charad.
Uppdatering: Det kunde man ge sig fan på – vaccinet får inte ges till barn och gamla. Dom som verkligen behöver skydd. Om det nu skyddar. Vaccinet är aldrig testat och man vet inte hur det funkar vid masstest. Som sagt så avstår jag verkligen från denna injektion.

DN
——-

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Ska du vaccinera dig? Vart tog fågelflunsan vägen?

 1. Jo Helena så är det… och i dag har DN bilder från tomt klassrum och sjuka värnpliktiga år 1957… var sjuk jag då med, vår klass fanns inte i skolan när jag kom tillbaka, men en annan lärare sa att dom var sjuka allihop… inte så himla dramatiskt… man blev sjuk ibland på den tiden, mässling, vattkoppor och bölder av tvättmedlet Surf (som jag skrev om på Newsmill redan i april).

  Tänker inte heller vaccinera mig, men kanske är det bra för mina barn, vet inte… dom är myndiga så jag slipper ta beslutet åt dom…

  Gilla

 2. Törnebohm skriver:

  jag bryr mig heller inte om att vaccinera mig, jag har aldrig drabbats av nån influensa tidigare så jag hoppas på tur även den här gången.

  Gilla

 3. Svininfluensan skriver:

  Jag skiter i att vaccinera mig då vaccinet inte är riktigt testat ännu…. Jag hoppas att folket kräver ett säkert vaccin innan hela befolkningen vaccinerar.. Minns förra året när hela min arbetsplast vaccinera mot vanlig influensa, jag avstod,, tror ni inte att flera av de vaccinerade fick influensan och jag kom undan?? se mer på http://svininfluensan.com

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Tror inte heller att jag vaccinerar mig.
  Tyvärr hjälper det föga att du har inte käkat penicillin, för andra har gjort det och det gör att baciller och virus har blivit mer motståndskraftigare. Det är där problemet ligger. Inte i hur mycket man själv tagit in. Jag tror att jag har ätit kanske 3 gger i mitt liv. Men vad hjälper det, när andra krävde penicillin för det minsta lilla nys… Nu blir vi kanske decimerade. Tänk hur det kan bli i de fattiga länder. Antingen dör de i influensan eller så tar vaccinet dem. Man vet ju inte vilka biverkning har vaccinet heller. Ryskroulett…

  Gilla

 5. Katrin skriver:

  Jag ska inte heller vaccineras eftersom jag bara haft influenza en gång i mitt liv och aldrig sen. Jag är heller inte rädd för att bli sjuk eftersom jag alltid är frisk…
  ;o)

  Jag hoppas allt är bra med dig nu i sommar!
  Ha det gott!
  Katrin

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  ann helena: På den tiden var man sjuk ja! Minns när jag hade mässlingen. Sen hade jag halsfluss av och till. Sista gången när jag var 21. Plus två kraftiga influensor – en 1973 och en 1992. Utan pencillin klarade jag av det. Så nu är jag immun mot både det ena och det andra.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Törnebohm: Du ser ut som hälsan själv så du klarar dig nog.

  Svininlufensan: Bara det att använda vaccin på en hel befolkning som inte ens är testat är ju bara för otroligt.

  Antonia: När man inte äter pencillin utan låter sin kropp ta smällarna då bygger man upp sitt immunförsvar och klarar sig när övriga som ätit och blivit försvagade dukar under. Var och en sitt eget skepp att vara mästare över. Den inställningen måste man nog ha i denna flockmentalitetstid.

  Katrin: Tur att du inte gått på masspyskosen. Några tjänar på att skrämma upp oss. Var så säker. Men mig lurar dom inte.

  Gilla

 8. Znogge skriver:

  Men så otroligt märkligt! Det är just barn och ungdomar som ligger i riskgruppen. För övrigt så tror jag inte det spelar någon större roll om man ätit penicillin eller inte för influensan är ett virus och inte en bakterie. Däremot har meddelålders säkert hunnig avverka några ”flunsor” och på så sätt ett bättre försvar…

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Znogge: Nej, det är nog inte så märkligt om man betänker att man vill få bort fokus från finanskrisen. Då ser man till så folk blir rädda och får annat att änka på skulle jag tro. As simple as that.

  Gilla

 10. Znogge skriver:

  Ja, folk har ju en förmåga att jaga upp sig och många gånger har man en känsla av att det underblåses och det frossas i vissa nyheter!

  Gilla

 11. fairymary skriver:

  Puh….jag blir bara så trött på mediarapporteringen om influensan. Känns som om man vill underblåsa rädsla som jag uppfattar som helt orimlig.

  Men det är klart att om man behöver vara rädd för något så är influensan relativt ofarlig att välja som ”objekt”….och då kan man blunda för andra allvarligare hot.

  Jag tänker inte heller vaccinera mig. Jag är inte längre så ”samhällsnyttig” att jag behöver stå på min post varje dag. Och fem dagar i sängen klarar jag, det har jag gjort förr.

  Vinnare är Glaxo…..gratulationer!

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Mary: Du är ju läkare. Kan du fatta att man ska vaccinera en hel värld med ett virus som inte är testat! Vem är Glaxo?

  Gilla

 13. fairymary skriver:

  Glaxo är företaget som gör vaccinet…

  Jag fattar det så att det är RÄDSLAN som är den stora epidemin egentligen ….och mot den fick inget vaccin vad jag vet…

  Gilla

 14. ollemunter skriver:

  Kommer inte att vaccinera mig mot influensan!
  Min svärfar vaccinerade sig mot influensa och hamnade på sjukhus. Han hade aldrig tidigare varit sjuk, så det finns risker. Det är väl på egen risk, för några garantier finns väl inte, eller gör det?

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  olle: Jag har hört talas om flera såna fall. Nej, man ska inte låta sig luras. Hur många är det i världen som varje år dör i lunginflammation: 200 000. Det är naturligt att vara sjuk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.