A Schulman: Varför ska flickan heta Charlie?

A Schulman är ett broilerbarn: Morfar Sven Stolpe och pappan Allan Schulman

A Schulman är ett broilerbarn: Morfar Sven Stolpe och pappan Allan Schulman

”De traditionella medierna trippar på tå runt bloggosfären. De lägger sig på rygg och visar strupen. I rädsla för att stöta sig säger ingen sanningen – att den svenska bloggosfären både är rakt igenom ointressant och fullständigt betydelselös.” Så skriver Alex Schulman i DN. Jaså – är det så det är?

Man får tycka vad man vill om bloggande men kul är det i alla fall ibland. Eller hur? Det verkar som Alex håller på att växa upp. Men nätet kommer inte att försvinna bara för att han har fått andra idéer. Väcka debatt kan han i alla fall och vågorna går höga på Newsmill. Ramona Fransson bl a ger ger honom svar på tal. Nu har han ju blivit pappa också till en dotter som ska heta Charlie. Hur kan man döpa en flicka till det? När det finns så många fina namn som Brita, Tyra, Lovisa, Kajsa, Greta, Märta och Kristin. Jag bara undrar.

DN
——-

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till A Schulman: Varför ska flickan heta Charlie?

 1. Men va sjutton han ska ju blogga själv i Aftonbladet om hur det är att vara pappa. Jan Helin har hälsat honom välkommen så att ösa ur sig om att bloggar är ointressanta var bara ett sätt att leka komiker nu igen. Fullkomligt ointressant och uttråkande att han ska skriva om att han är pappa. Tycker jag. Stackars barn.

  Gilla

 2. Danne Nordling skriver:

  Vem är denne Alex Schulman? Han påstås ha varit en aktiv bloggare men jag har aldrig stött på hans blogg. Vad har han haft för intressant att säga där? Vad har han för relevanta åsikter? Varför får han breda ut sig i DN:s kulturdel där han aldrig skrivit tidigare som jag sett?

  Han verkar ha fördjupat sig i modebloggarna som jag inte heller har sett. Hur kan han från detta politiskt ointressanta fenomen dra slutsatsen att alla bloggar är ointressanta?
  /DNg

  Gilla

 3. soli01 skriver:

  Ja, denne Alex Schulman är en lustig man. Hur kan han få så stort utrymme i bl a tv. Han vill kanske skapa uppmärksamhet och det verkar han få. Han tycker nu att bloggarna är ointressanta och det får givetvis stå för honom. Hans blogg har aldrig varit något som jag fastnat för.Däremot finns det många bloggar som man kan läsa bl a denna.

  Beträffande att kalla sitt barn – om man har fått en flicka – med ett pojknamn är direkt fel och skulle vara förbjudet! Det är min uppfattning, men nu ska gränser överskridas på alla håll och är tydligen inne.
  Vad trött man kan bli på folk som bara tänker på sig själva .Som förälder har man ett ansvar och detta skiter tydligen vissa i. Tråkig utveckling.

  Gilla

 4. Perskull skriver:

  Charlie är ett könsneutralt namn i Sverige och är en förkortning av Charles samt Charleene.

  I övrigt borde inte myndigheter eller allmänhet ha ett dugg med vad folk kallar sina barn.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  ann helena: Jag tänker inte läsa hans haranger om det stackars barnet. Ryser vid blotta tanken. Jag vet vad en baby behöver och jag hoppas vid gud att ungen blir välskött – och på rätt sätt.

  Han skriver ju att ”den svenska bloggosfären både är rakt igenom ointressant och fullständigt betydelselös”. Hur fan kan han vilja skriva om sitt barn i denna sfär. Undrar om han tycker att den utländska sfären är bättre.

  Danne N: A Schulman är barnbarn till Sven Stolpe – alltså är han godkänd till tänderna i den litterära världen. Sen var ju pappan tv-gurun Allan Schulman som en annan växter upp med – eller under – hans utval av TV-excegetik (obs eget ord skulle jag tro). Skulle tro att Alex är avundsjuk på tjej-bloggarna som har massor med besökare. Kanske det är där som mode-dojan klämmer.

  soli: Se mitt svar till Danne N. Ja, det är tröttsamt med alla gränser som ska överskridas. Verkligen.

  Perskull: Ja, ja. Bo är visst också ett sånt namn. Men jag tycker det är fult i alla fall. Varför inte kalla jäntan för Charleene i så fall. Nej, det skall vara kul och tufft. Charlie. Hej, jag heter Charlie och så är man en jättesöt flicka. Det är väl den krocken han är ute efter kan jag tro.

  Gilla

 6. Charlie skriver:

  Jag heter Charlie och är kvinna, nu 30år, och trivs väldigt bra med det. Man får mycket reaktioner (alla positiva) och i Sverige just nu finns det ganska så många av oss. Utomlands är det ännu mer vanligt med Charlie som tjejnamn. Dessutom så är det just väldigt smidigt med ett internationellt gångbart namn. Så fram för fler Charlies 🙂

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Charlie: Kanske det – men jag tänker bara på Charlie Chum. Charlie blir lustigt – lite på skämt för mig. Farbror Charlie. Man kan heta vad som helst. Ett namn betecknar bara något. Man blir sitt namn.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Alla bloggar är titthål ut i universum. Mycket bra! Livlinor för såna som håller på att gå under. Kan vara. Alex Schulman gillar inte bloggosfären – men tänker skriva om sin baby i densamma. Tänker vika ut ungen till allmän beskådan. Vad ska man kalla sånt? Ett utspel – och han kommer undan med det.

  Gilla

 9. menuette skriver:

  Hej,
  de har lagt ner 1000 apor helt nyligen, skulle tro att de drog dåligt med annonsörer. Hans Dngrej kom precis innan han påbörjade sin nya blogg, en pappasak på ab, man kan tycka vad man vill om hnm, men man kan inte ta ifrån hnm att han är bra på att sälja in sig!

  Däremot tycker jag att han är dåligt påläst ner det gäller bloggosfären, faktiskt, vi har FRAboomen och vi har ett piratparti som kommit in i EU etc. Det är formödigen inte relevant vad han bekräftar, han står ju på andra sidan!
  Lade märket till att Monique Vadsted (vad hon nu heter exakt) , hon som föredräder upphovsrättsindustrin, advokaten var en av de som grattulerade till barnet. Tillhör han Bonnierklanen? Eller?
  (tidigare skrev han ngt oerhört dumt om PP, totalt okunnig, därav min undran.)

  Gilla

 10. Znogge skriver:

  Jag tror att han har en avsikt och det är att namnet ska väcka uppmärksamhet! Om sedan det är vad barnet önskar tror jag inte att han funderar på. Många föräldrar är nämligen ganska egoistiska i valet av namn till sina barn.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  menuette: Ja, han tillhör klanen. Han vill nog bara provocera eftersom han verka älska bloggosfären. Han tänker ju låta sitt nyfödda barn växa upp i den t o m.

  Znogge: Uppmärksamhet var ordet. Men Charlie Schulman låter inget vidare – det är inte ens en alliteration.

  Gilla

 12. Inte spelar det nån roll vad den ungen heter, tycker jag. Hon kan få heta Alfred för mig om han vill. Bryr jag mig…näe.

  Men ditt inlägg får mig att dra på mungiporna Helena. Du är morsk och ett riktigt rekorderligt fruntimmer. Heja på!
  🙂

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Birgitta: Tror du jag bryr mig egentligen! Näe, undrar bara lite så där i allmänhet som man kan göra vid köksborden. Javisst är jag morsk. Det är väl du med. Det ska man vara. Här kallas det att vara sta´värdig.

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:

  Apropå ”unisexnamnet” Charlie – så – ”Smaken är ju som baken delad”Tack och Löv ❗ 😉

  Gilla

 15. Inte MartiJ skriver:

  Du hade ju något spännande på gång i förra inlägget och så puttar du nu istället in reklam för någon okänd wannabee.
  Nää återgå till
  http://www.MartiJN.org
  den ”diskusionen” började ju bli otäck, men spännande.

  Helena,
  Du får inte tvångspussa barn mot deras vilja, det är olagligt.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Josef: Va´många intressanta människor det finns som man inte får ta del av i mainstream-pappers-tidningen. Tack för att du tipsar!

  Inte MartiJ: Jaha, du vill ha igång värsta peddo-debatten. Var lugn! Den kommer. Man får visst pussa och krama sina barn så mycket man vill.

  bloggvärde: Sorry – men min blogg är värd 666 billioner dollar.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Inte MartiJ: Kollade på din länk. Fy fan va´äckligt! Det finns siter för pedofiler. Det är ju otroligt! Var kommer dessa äckliga människor ifrån som tror att barn vill hålla på sexuellt med vuxna???

  Gilla

 18. livsglimtar skriver:

  Jag trodde Charlie var ett ”arbetsnamn” på bullen i magen, men tji fick jag. Tycker det är typiskt för honom, han gör väl allt för att sticka ut och få uppmärksamhet. Han har nog legat och tänkt att det ger uppmärksamhet med Charlie namnet och det passar honom bra.
  Jag brukar läsa hans inlägg på Aftonbladet i gammelmedia och jag gillar hans ofta underfundiga skrivande och rakt på hoppande. Men samtidigt så tycker jag att han har fått allt för stort utrymme i alla medier, mer än han förtjänar.

  Vissa saker han skriver som det om bloggandet bryr jag mig inte ett dugg om… han ska väl inte säga ett dugg om det som har blivit rik på det hela.
  Alla bloggar av olika anledningar och den friheten ska det värnas om. Det finns en mängd bloggar i mina ögon som bara är skräp men de har besökare, många sådana. Så även skräpet fyller väl någon funktion och vad ska man tänka om det?
  Jag tänker ofta att vi föds på olika trappsteg i vår utveckling, en del går fint på skräp och andra behöver lite mer skärpa i de texter de tar del av och själv skriver i. Precis så är det i livet att man möter folk som verkar vara tombollar utan tankar och åsikter klart att deras bloggar inte lyfter ens ett löv i stormen.
  Nä, nu måste jag ta mig upp har sovt dåligt inatt, dialysmaskinen har larmat och stört mig lite för mycket. Hoppas du känner dig lite mindre deppig nu.
  Många kramar till dig

  Gilla

 19. OLESSIA skriver:

  han är grym

  Gilla

 20. Antonia skriver:

  Halihå. I am back!!!!.
  Så nu ska jag läsa ikapp. mig slipper du inte.

  Är man känd duger inte att heta Ingrid eller Lena. Det ska vara nåt som folk kan diskutera. Typ Apple eller Månfare eller Charlie om man är flickebarn.

  Gilla

 21. Vetenskapsman skriver:

  Jag har inte hört talas om Schulman.
  Har han presterat något av värde?

  Gilla

 22. representerar30personer skriver:

  Ta det lungt med bloggandet.
  Att du har besök av 20-30 sporadiskt trogna
  bloggläsare är inte en guldgruva för dej.
  Wordpress vill givetvis att du ska tro det.
  Och givetvis är inte din blogg värd i närheten av 200 000kr.
  Kanske 200kr om du hittar någon med onödigt mycket pengar.
  Att visa en annons på din målgrupplösa blogg kan värderas till ca 1 öre / besökare. Det skulle kanske kunna ge 20 öre per dag före skatt. Kan du leva på det?
  (Ni bloggare är grundlurade om ni gör det med illusionen att en dag tjäna pengar på det.)
  Kvaliten på det du skriver är högst varierande. Oftast är det inte mer intressant än en ny bordsduk hos grannen. (Nu var jag snäll.)

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  livsglimtar: Jag gillar också när han skriver i AB. Man vill ha folk som säger något. Och det gör han ju verkligen.

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  representerar30personer: Du behöver inte upplysa mig om vad jag sitter i. Jag vet precis vad jag gör och hur stor WP är. Jag har inte haft någon ambition att bli rik på min blogg. Att bloggvärde kom in och talade om hur mycket min blogg är värd kan ju inte jag rå för. Jag skiter i det.

  Vad gäller kvaliteten på min blogg är den mycket hög. Det är inget som en som du kan avgöra. Du finns ju inte för det första och det här är din mejladress:

  sss@dmdjeuhe643.eu

  Jag läser in att du är en mycket avundsjuk person. Ta och jobba på det iställer för att skriva anonyma kommentarer tack!

  Gilla

 25. Philippe Öhlund skriver:

  Själv tycker jag att Charlie är ett ascoolt namn på en tjej! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.