Ritualslakt! Heder åt SD!

Stackars djur som måste lida i religionens namn!

Stackars djur som måste lida i religionens namn!

Två EU-länder förbjuder slakt utan bedövning, Sverige och Lettland. Heja! Heja! Men nu ligger förbudet i riskzonen. EU-kommissionen har föreslagit nya regler för slakt och avlivning. OBS! Förslaget kommer alltså från högsta ort!!! Man vill skära halsen av djuren utan bedövning och låta dom självblöda. Barbari! Tillbaka till öknen för gott.

Sen Astrid Lindgren gick ur tiden är det alldeles tyst om djurens väl och ve. Det enda parti jag har hört som ljuder upp sin stämma emot detta är SD  som vill bevara det svenska djurskyddet. Och det är väl där skon klämmer. Dom flesta är så rädda att förknippas med SD så dom vågar knappt röra sig. SD vägrar acceptera att EU-parlamentariker vill påtvinga oss ritualslakt utan bedövning. Ministerrådet tar ett avgörande beslut i juni. Dom andra partierna är alldesles tysta. Är det meningen att ortodoxa och bokstavstroende judar och muslimer ska få sin vilja igenom? Ska mänskligheten gå bakåt! Ska vi inte gå framåt!

Uppdatering: Eskil Erlandsson och Håka Larsson:från Centern skriver på AB Debatt: Religion kan inte rättfärdiga djurplågeri

Skriv på uppropet:  http://www.upprop.nu/TIEV

AB AB
——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Ritualslakt! Heder åt SD!

 1. Antonia skriver:

  Säger det samma. Skulle man lyssna på muslimer och de bokstavstrogna judarna skulle vi fortfarande sitta vid lagerelden.

  Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – en reflektion ifrån min sida.

  Ifall Wi hade betett oss mot oss själva och varandra – så som Wi beter oss mot husdjuren – så hade världen nog varit åt hållet himmelsk – relativt hur det är, tror jag… 💡

  Tänk Dig själv att få halsen avskuren och förblöda på någon minut eller så – relativt att ifrån barnsben ”tvingas bort” ifrån sitt medfödda NaturLiktVisa = Intelligenta förhållningssätt till sig själv som kropp i kött och den materiella världen som sådan = med hull och här ”tvingas” in i vuxenvärldens intellektualIsm – och sen långsamt fysiskt dö under ca 70 – 90 år.

  Vilketdera skulle Wi välja som små barn – tror Du – ifall Wi på förhand VISSTE vad som skulle ske med wåra innevarande liv i kött ❓

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det var roligt skrivet! Varför är det så viktigt med religion? Varför måste ha en gud som är man – en herre i himlen som dömer kvinnor och flickor till att vara noll och ingenting när det gääller dom himmelska sfärerna? Det måste handla om makt. Tukta djur och tukta människor!

  Josef: Hugo, 5 år, sa så här häromdagen. Jag vill inte bli stor och så rynkade han ihop hela ansiktet. Senare frågade jag varför och då kröp det fram att han inte ville dö.
  Den som vinner detta spel har barnasinnet kvar även vid 90! Ler när målsnöret sprängs!

  Gilla

 4. Josef Boberg skriver:

  Tur för oss att INGEN enda kan dö – egentligen

  Att dö är ju bara förbehållet dom som har inbillats till att tro på den ena eller den andra religionenTack och Löv ❗ 🙄

  Gilla

 5. Ramona Fransson skriver:

  Ortodoxa judar är lika illa som bokstavstrogna islamister. Tacka sjutton för att de ska lära sig att leva i 2000- talet och inte på stenåldern.

  Märkligt nog tar de gärna del av den nya tekniken som mobiler, data och annat, men när det kommer till att slakta djur eller omskärelse av snoppar utan bedövning är de inte riktigt kloka!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Josef: Jag ska bli en kråka när jag dör. Sitta i den högsta björken och kolla när matmoran går ut med slask. Ostkanter, kaksmulor och annat gott ska jag picka i mig.

  Ramona: Ja, det är märkligt hur vissa moderniteter går för sig – men annat ska man hålla kvar på ett visst stadium. Klar dom måste lära sig – men vem ska lära dom?

  Gilla

 7. Znogge skriver:

  Skandal och inget annat!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Znogge: Tänkte inte på det. Men skandal var just rätt ord!.

  Gilla

 9. Linda skriver:

  Det var det värsta!! (erkänner hänger inte alls med i djurfrågorna.) Men Marit då?

  Gilla

 10. Linda skriver:

  Såg just din twitter, har också en men har nog inte andvänt den på två månader. (heter inte menuette) ”känner” ingen där. *s*

  Gilla

 11. Linda skriver:

  Oj då nu råkade jag skriva fel namn, ops 🙂

  Gilla

 12. Linda skriver:

  Ab känns tråkigt, plottrigt och jag skäms över deras gräsligt dåliga artilkar om PP på sistone, de är värre än hänt i veckan, skall gå o skriva på, alldeles frivilligt.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Linda: Marit är ett etablissemangsdjur utan like. Den här potatisen vill inte hon ta i. Hon har alla chanser i världen att ljuda upp sin stämma. Men säger inget.

  Jasså – har du också Twitter. Ska vi tvittra? Är sällan där – inte så kul. Fast man kan nå makthavare just like that med några väl riktade ord. Man kan säga mycket på 140 ord.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Ser nu att Eskil Erlandsson och Håkan Larsson från Centern skriver en debattartikel i Aftonbladet. Bravo!

  Gilla

 15. mrmhalland01 skriver:

  Det är sådant här som ibland gör mig tveksam till ett utökat maktcentra i Europa.

  Som Svensk känns det självklart att det skulle vara förbjudet att plåga djur (eller människor) av religiösa skäl.
  Att sedan vårt förbud av detta ska ryckas bort från detta maktcentra känns inte bra för mig.

  BORT med allt religiöst från politiken, det hör inte hemma där !
  Vi lever i år 2009.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Kunde inte sagt det bättre själv. Det är faktiskt ofattbart.

  Gilla

 17. Gunnar skriver:

  Hej
  Ja Astrid lyckades komma långt i sin kamp för djurens rätt till en vettig tillvaro (och slakt). Vet inte riktigt hur bra det är med den saken nu.
  i-)

  Gilla

 18. Melkor skriver:

  ”Är det meningen att ortodoxa och bokstavstroende judar och muslimer ska få sin vilja igenom?”

  Jag får intrycket av att ni är emot ritualslakt mest för att ni är emot judar och muslimer och mindre för att ni vill djurens väl.
  Nåväl, så länge djuren behandlas bättre så kan ni väl har era fördomar. Hoppas bara att ni behandlar alla, jag menar alla, människor väl också.

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Melkor: Alla – djur och människor – ska ha det bra. Men nu är det 2009 och ökenstadiet måste vi få lämna därhän.

  Gilla

 20. fairymary skriver:

  Vi så kallade kristna har inte så mycket att förhäva oss över då det gäller djurhållning och slakt….du skrev själv om de danska svinbönderna nyligen….

  Jag såg för många år sedan en fantastisk film ”från öknen” med en scen där en get slaktas på ett oerhört kärleksfullt sätt….lugnt och stilla ….och någon som helst ångest gick inte att registrera för kameran

  Jag har tyvärr glömt vad filmen hette….den var mycket omtalad…

  Som jag ser det är storskaligheten och girigheten den största boven…..bedövning eller ej….

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Mary: Klart det är lättare att behandla djur som en vara. Stoppa in dom i fabriker med rullande band. Men djur vill också ha värme och kärlek. Det vet jag av egen erfarenhet. Kor t ex är mycket känsliga för psykiska stämningar.

  Girigheten var ordet!

  Gilla

 22. Beelzebjörn skriver:

  SD kan dra åt X)&/&%# vad mig anbelangar, men vad gäller djurplågeri håller jag med helt och fullt, och är inte det minsta rädd för att förknippas med några smygrassar för den skull.

  GT, som även är en del av den kristna religionen, förespråkar alla möjliga rena dumheter. Jag är för religionsfrihet, och har inte mer mot judar och muslimer än mot kristna eller buddhister, men när det kommer till könsstympning, djurplågeri eller homofobi gäller människo- och djurrätt över dammiga luntor från hedenhös.

  Vill Gud skicka mig till helvetet för den ståndpunkten, är det inte en Gud jag vill tillbe.

  Tack för ordet.

  Gilla

 23. Affe skriver:

  Beelzebjörn,
  Ganska märkligt resonemang. Du kanske inte har mer emot nazister heller, men när det kommer till judeutrotning och rasism…

  Alla kan notera hur tyst det är om alla frågor där SD verkligen har folket med sig. I synnerhet frågor där SD står ensamma, invandringsfrågan, Turkiets medlemskap men även frågor som halalslakt. Etablissemanget och media offrar alla dessa frågor. Vilket pris som helst verkar vara acceptabelt för risken att SD ska få röster.

  De etablerade politikerna spottar sina egna väljare i ansiktet när de undviker ”känsliga” frågor som engagerar. Alla med sunt förnuft borde rösta på SD. Inte för att de håller med dom, utan för att sända en kraftig signal till etablissemanget. När de har uppfattat den signalen och börjar bete sig som riktiga demokratiska politiker då kan man börja rösta på dem igen. Om SD skulle få 10-15% lär politikerna börja lyssna. Det är det enda språk de förstår, risken att förlora makt.

  Gilla

 24. Affe skriver:

  Det skulle givetvis även vara förbjudet att importera halalslaktat kött. Som det är nu är det som om vi skulle tillåta barnporr så länge det inte är producerat i Sverige.

  Men hur många politiker törs driva en sån egentligen mycket självklar fråga? De vet att de skulle få en majoritet med sig men att vända ryggen mot en halv miljon muslimer som har detta som mycket högre prioritet än icke-muslimska väljare törs de inte.

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Beelzebjörn: Nej, en sån gud vill inte jag heller ha. Förresten finns han inte. Det är bara sagor. Det handlar om makt. Vi kan när som helst skriva en bättre saga.

  Affe: Det har du rätt i. Förbjud import. Nu får judarna t ex hämta sitt kosherkött från England. Stackars djur i England säger jag. Hur ska det bli? Ska Sverige och Lettland få ge sig. Dessvärre tror jag att det blir så.
  Under tiden får vi rida i natt och göra det lilla vi kan för att stoppa idiotin.

  Gilla

 26. fairymary skriver:

  Beelzebjörn, jag tror inte att du kommer till helvetet!

  Jag tror att talet om helvetet är en missuppfattning och liksom Helena tror jag att den missuppfattningen har med önskan om makt över medmänniskor att göra….

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  janrume: Bedrövligt var ordet! Nedslående. Var ska det sluta?

  Mary: Visst handlar det om makt. Att skrämmas. Rädda människor är fogliga.

  Gilla

 28. Josef Boberg skriver:

  ”…Rädda människor är fogliga.”

  Och ej nog med det – för rädda personer vågar ej vara MedMänniskor, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 29. valens skriver:

  Två EU-länder förbjuder slakt utan bedövning, Sverige och Lettland.

  Vet inte hur det är i Lettland och inte är jag nyfiken heller…

  Däremot har jag hört att män är djur… I Sverige…
  Och utan bedövning slaktas papporna som blir av med deras barn… I Sverige…
  Det upplever jag… utan bedövning… Med eller utan honoris causa titeln djur

  Gilla

 30. Beelzebjörn skriver:

  @FairyMary & HelenaPalena:
  Tack 😉 jag tror faktiskt inte på helvetet, eller Gud.

  @Affe:
  Jag tror inte det finns många rasister eller för den delen nazister som inte ser det som positivt om SD får inflytande. För övrigt finns det inget för dig och mig att diskutera – vi står ljusår från varandra, värderingsmässigt.

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  valens: Alla människor är djur! Synd om pappor som far illa. Det finns dumma kvinnor också. Verkligen.

  Beelzebjörn: Tack! Då är vi tre. Vi kanske ska starta en sekt.

  Gilla

 32. Maja skriver:

  Jag kollade faktiskt Valkalkylatorn 2009 häromdagen och stod enligt den närmast SD på de 25 frågorna. Ett par poäng efter kom MP och V.

  Då gjorde jag om testet och strök två frågor som jag egentligen inte kunde svara ja eller nej på. Resultatet blev SD även denna gång och ett poäng efter kom MP+V+Fi.

  Jo, jag har läst SD:s valmanifest därför att jag blev så nyfiken på vad de egentligen stod för. Och de är ju minst av allt främlingsfientliga som alla sagt. Stoppa den ohejdade invandringen – ja – men å andra sidan hjälpa dem som finns här och vill göra något bra för landet.

  Att kalla Sverige för en demokrati idag är ju att ljuga folk rakt upp i ansiktet som vissa människor beter sig mot bl a SD i media och vid valmöten.

  Och min uppfattning om helvete är att finns ett sådant så finns det här och nu.

  Gilla

 33. Josef Boberg skriver:

  ”…Att kalla Sverige för en demokrati idag är ju att ljuga folk rakt upp i ansiktet…”

  Javisst… – Maja – har Du åt hållet helt rätt i det, tyvärr tyvärr… 😥

  – men än finns det hoppTack och Löv ❗ 🙄

  Gilla

 34. valens skriver:

  Helena Palena:
  Människan har klivit ur apans päls för några hundra tusen år sedan…

  Synd om pappor som far illa. skriver du…
  Synd om barn som far illa skulle jag påstå.

  Ingen kan väl förneka att det finns alldeles för många människor som har glömt kasta bort sin hundratusen år gamla päls och beter sig på ett bestialiskt sätt mot oskyldiga barn! Och att det är flera av dessa som hör till den maskulina pälsade arten…
  Men är det inte lika bestialiskt att förstöra sin unges framtid genom att psykisk misshandla, hjärntvätta eller sexuellt offredda sin unge för att demonisera den pappan som absolut inte hör till den gruppen som har glömt kasta bort sin gamla päls?

  Om ”män är djur”, varför vill alla kvinnor ha sex med dem?
  Vad säger svensk lag om sex med djur? Inte mycket mer än något om djurplågeri
  Så att det blir inte för svårt att förstå meningen män är djur.
  Eller?

  Gilla

 35. Helena Palena skriver:

  valens: Synd om alla när det skiter sig! Sex med djur? Underlig frågeställning. Naturen och driften kan ingen rå på. Då försvinner allt.

  Gilla

 36. valens skriver:

  Helena Palena:
  Underlig fråga? Nej, inte alls…
  Obekväm fråga skulle man kunna påstå! (Om man bara vill förstå innehållet och kontexten…)

  Annars håller med dig: synd om alla när det skiter sig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.