Swine flu! Skyll inte på svinen! Mikroberna krigar och skördar offer. Hjälper munskydd?

Grisar är lik människan. Hon är väldigt mån om sina barn.

Grisar är lik människan. Hon är väldigt mån om sina barn.

Krigsrubrikerna tilltar i media. Bilder i tv och tidningar på folk i munskydd. Som inte sägs hjälpa. Rådet är ju att tvätta händerna ofta och att inte peta näsan. Alltså kan munskyddet vara ett skydd inte mot andra utan mot sig själv. I dessa tider gäller det att ha ett bra immunförsvar. Mikroberna – virus och bakterier – är dom verkliga härskarna på jorden fast dom inte syns. Hade mänskligheten haft pencillin när Spanska sjukan florerade hade inte dödstalet blivit så högt. Mänskligheten kommer aldrig att rå på dom osynliga krigarna. Virus & Co kommer alltid att klättra över och bli starkare.
Man kanske också skulle ge rådet att låta barn vara sjuka istället för att vaccinera och dela ut pencillin i tid och otid. Jag minns när jag hade mässlingen. Hu så sjuk jag var! Idag vaccineras ungarna mot det. Det här med svininfluensan är ett bevis på att resistensen ökat. Vi kommer att få se starkare och starkare smittor som vi inte har bot för. Som sagt – det gäller att ha starka krigare i kroppen som kan slå tillbaka när invasionen kommer.

Det är synd om grisarna som får klä skott för det hela. I Egypten ska man slakta tre till fyrahundratusen svin för att dämpa panikkänslorna. Även fast det inte finns någon smitta än i landet. Det är dom kristna i landet som äter. Muslimerna anser att grisen är oren. Människa och djur har kamperat ihop så länge vi kan minnas. Det var inte länge sen vi i Sverige bodde med grisarna och korna för att hålla värmen. Men det ska visst finnas grisfabriker i Mexico där utbrottet sägs komma ifrån. Och man kan inte stoppa in hur många djur som helst på en liten yta. Vilket görs! Klart det blir sjukdomar. Det säger sig självt. Kanske det rentav är för mycket människor på vissa ställen. Det är för trångt helt enkelt. Moder Jord slår tillbaka.
P.S. Antonia på Divage tycker det är svinaktigt att skrämma upp folk. Och Kent Persson bloggar om pandemin och paniken. Här ett bra inlägg med munskydd i. D.S.

Svd 2 Exp AB DN
——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Swine flu! Skyll inte på svinen! Mikroberna krigar och skördar offer. Hjälper munskydd?

 1. Antonia skriver:

  Tack för länken.
  Nu har de ändrat namnen på influensan och heter bara den ”nya influensan”.
  Det är som du skriver. Det pågår ett krig mellan mänskligheten och viruset. De kommer ju bli mer och mer immuna, medan läkarkåren försöker muta bort dem, till slut kommer det inte gå.
  Och då kommer konsekvenserna bli så mycket värre än det hade varit utan all vaccin.
  Man kan ju se också hur genmanipulerade växter tar över vissa fält, och blir okontrollerbara. Såg ett program om det för ett halvårs sen.
  Folk har blivit hjärntvättade och många bara reagerar som media vill att de ska reagera.

  Gilla

 2. Pingback: svinaktigt att skrämma folk… « Divage

 3. Znogge skriver:

  Jag var också otroligt sjuk när jag hade mässling men sedan var det liksom över. Jag tror ibland att vi vaccinerar för mycket och att allt är för rent. Det lär ju vara därför vissa allergier ökar så markant. För övrigt tycker jag att massmedia har en förmåga att nästan skapa hysteri!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Såg också det programmet. Genförstörd majs! Skrämmande!

  Znogge: Javisst var man sjuk. Men jag tror att man tjänar på det nu. Jag är nästan aldrig sjuk. En liten smäll då och då är bara bra för då vässar man sitt immunförsvar. Gissa jag håller mig väl med mina soldater i kroppen – mina krigare. Dom jobbar för mig! Tack för det!

  Gilla

 5. Ramona Fransson skriver:

  Ja, stackars svinen, att bli anklagade för något som med största sannolikhet människan ställt till med i vanlig ordning.

  Munskyddet är nog ett psykologiskt skydd mer än bakteriskydd.

  Det var som kvinnan i Mexico svarade på när reportern frågade henne om hur hon skyddade sig utöver munskyddet. Hon svarade: Tvättar mina händer när jag ska ut och när jag kommer hem. Men jag blir så arg när jag ser hur folk slänger kasserade munskydd på gatan, sa hon avslutningsvis.

  Ja, så var det med det skyddet.!

  Glöm nu alla baskelusker och ha bara en förbaskat njutningsfylld och rolig Valborg.

  Gilla

 6. Hora Sängdahl skriver:

  “– Vi har inga planer på att dela ut munskydd i Sverige, säger Anders Tegnell, chef för Socialstyrelsens smittskyddsenhet.” Svensk inkompetens, svensk oansvarighet, svensk korruption. Total misstro. NI SKALL FÅ SE.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/dennyainfluensan/article5030022.ab

  Vår kriminella statsmakt har under total mörkläggning sålt ut vårt folk till det internationella monopolkapitalet.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Ramona: Munskydd hjälper inte. Förvärrar det hela eftersom händerna hela tiden är där och fingrar. Solig Valborg till dig med!

  Hora S: Vad ska vi med munskydd till?

  Gilla

 8. menuette skriver:

  Och de ökande allergierna beror också till stor del på vaccinet. (källa: en homopat som botat flera av mina mkt allergiska kusiner.)
  Har funderat på vem tjänar på denna affär, läkemedelsföretagen?
  Nu skall jag packa min väska och dra iväg över helgen.
  Ha en trevlig Valborg!!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  menuette: Bra fråga? Trevlig Valborg! Du röker väl Blend Ultra Mental = en penna hoppas jag

  Gilla

 10. Tomas Mattsson skriver:

  Gud vad sjuk jag också var när jag var barn. Jag hade allt: påssjukan (gick dock inte ner i pungen som tur var, jag tror den kunde gå ner i pungen den rackarn), sharlakansfeber, vattkopporna, mässlingen, men sedan blev man ju imun mot ALLT. Numera tolkar man ju 37,5 som en pandemi och rusar till apoteket och köper typ munskydd och allt. Pencilin har jag inte ätit sedan 70-talet. Knappast aldrig sjuk, peppar, peppar. Det är klart att imunkrigarna i kroppen måste hållas igång då och då. Mina verkar i alla fall vara på alerten, så långt!

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Tomas M: Man var verkligen sjuk i allt möjligt. Jag hade halsfluss som barn. Minns hur jag inte ville svälja för det gjorde så jävla ont. Till slut blev munne full med spott och jag måste svälja. Jag spottade också blod. Sista gången jag hade halsfluss då var jag 21 år. Åt aldrig pencillin. Jag blev immun.

  Gilla

 12. Tomas Mattsson skriver:

  Helena Palena: Du är ett levande bevis på att immunförsvaret stärks om man låter, om det inte är absolut nödvändigt med pencilin förstås, kroppen själv sköta läkningen utan inblandning från, så att säga, utomstående.

  Jag hade röda hund också.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Tomas: Jag känner folk som får halsfluss när dom sitter på planet till Kina t ex och ska ha semester. Som käkar pencillin varenda gång och jag försöker få dom att avstå. Gissa dom tycker att jag har fel!

  Om man äter pencillin förstör man bakteriefloran i flera år framåt. Det tar tid att återställa. Man ska vara rädd om sina bakterier i tarmarna. Dom är guld värda. Och dom krigar för och inte mot organismen som dom bor i förstås. Det gör mina drabanter. Jag peppar dom lite då och då.

  Gilla

 14. hillary2 skriver:

  Du lär inte kunna hitta några munskyddsföraktare bland dem som är kunniga i smittvägar och hygien. Skulle du vilja bli opererad med osterila instrument av en smutsig kirurg utan munskydd p.g.a. en amatöristisk vanföreställning av att du då stärker ditt immunförsvar?
  Mässlingen kan ge svåra följdsjukdomar och har ofta dödlig utgång när undernärda barn drabbas, men du har ju redan gjort klart att människovärdet är inte lika för dig.

  Gilla

 15. livsglimtar skriver:

  Om jag vore frisk skulle jag nog också kunna kosta på mig att vara kaxig och inte bry mig, men mitt immunförsvar kommer att bli sänkt om/när jag får en ny njure så det känns ju inte allt för tryggt och kul att läsa medias enorma rubriker som jag ändå tror är överdrivna som vanligt, de är ju inte kända för att gå människors ärenden utan bara viljan att öka försälningen med skrämselpropaganda. Tänker på fågelsjuka då höll de på likadant …

  Gilla

 16. Antonia skriver:

  Fan att du alltid har så mycket olika kommentarer. Hos mig blir det oftast bara du. Och det tackar jag för. Men avundsjuk är jag. Grön blev jag nu.

  Tomas Mattson. Påssjuka går inte ner till pungen om man får det som barn, däremot om man får det som vuxen blir det mer illa.
  Jag fick det närjag var 20 år. VAr sjuk en hel månad och såg ut som en gris utan influensa 😉 och var jobbigt från dag ett till dag 30.

  Gilla

 17. Tomas Mattsson skriver:

  Antonia: Bra att du rättade mig. Ja, det kan vara mycket jobbigt att stärka immunförsvaret, men i det långa loppet är det värt obehaget.

  Det som diskuteras här är en mycket allvarlig sak. Jag skulle vilja vinkla det så här: den verkliga pandemin, som det talas tyst om, läkarna brukar slå larm då och då, och som finns underförstått i kommentarerna här, är missbruket av antibiotika. Detta missbruk förstör för dem som verkligen behöver antibiotika till sin behandling, raserar människors immunförsvar och förgiftar miljön genom att substanserna åker ut med avloppet. Det är en långt värre pandemi än ”den nya influensan”, och den pandemin borde det s.k. världssamfundet ägna sig åt istället för att visa sig på styva linan efter att 97 stycken i Mexiko fått flunsan. Men de människor som åter igen solar sig i ett nytt, förmodligen påhittat, skräckscenario verkar inte fatta att en helt annan berättelse återges på nätet.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  hillary2: Att du alltid ska missförstå! Blanda för fan inte ihop päron med päron. Jag kan det här med Zemmelveis och bakterier. Klart man ska bädda in sig i operationsrum. Det har jag inte sagt ett ljud om. Men att gå omkring på gatan i en skitig stad med töntigt munskydd på sig och tro att det ska hjälpa är ju bara befängt. Men som sagt – om det tröstar och lindrar och människan tror att det hjälper så kan vi se det som ett halmstrå – eller som ett psykologiskt skydd.
  Och vad har människovärdet med mässlingen att göra? Jag förstår inte vad det är du läser in. Sorry!

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  livsglimtar: Du har alldeles rätt. Fågelinfluensan kom och gick och nu den nya influensan. Som kastat skit på grisuppfödare i hela världen. Inte kul för dom eftersom svinen inte har med detta att göra.
  Förstår att du är orolig men tvätta händerna ofta. Undvik folksamlingar o s v. Ha handskar på dig ute. Det skyddar mer skulle jag tro. Kanske du ska käka dina egna snorkråkar också. Det stärker också immunförsvaret.

  Antonia: Inte ska du bli grön. Du har ju massor med besökare!

  Tomas M: Fantstisk kommentar! Redan på 70-talet fattade jag det här. Läkaren ville att jag skulle en två-åring pencillin bara för att hon var röd i örat. Jag vägrade. Du kan skriva ut men jag tänker inte ge henne. Först ska hon ha hög feber i minst tre dygn och att det inte vänder. Då kan det komma på fråga. Gissa han blev skitförbannad. Vem var jag att sätta mig upp mot honom. Han – en läkare! Ja, han skulle bara veta!

  Min barn har fått vara hemma. Tre ungar som fick påsjukan och mässlingen på raken. Sjuka i sex veckor. Gjorde ingenting för jag var hemma med dom. Det är annat idag det när alla ungstackare ska vara instoppade som små djur snudd på dygnet runt för att båda måste jobba.
  Kvinnans så kallade frigörelse går ut över barnen. Sorgligt! Omoraliskt! Kanske till och med naturvidrigt.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Tomas M: Glömde. Den berättelsen du pratar om syns inte. Därför kan man låtsas att det regnar! Korkskallig värld indeed!

  Gilla

 21. Antonia skriver:

  Besökare och besökare…men de säger inte mycket. De besökare är osynliga och stumma. . .
  Jag tar upp en shreklig färg även idag 😉 men imorgonåtergår jag till det vanliga. Kommer över det. Men ibland känner jag att klagan måste ut.

  ( idag bröt jag fastan nästan 3 veckor på bara juicer. Tappade bara 4 kg. Men är nöjd ändå. Fastade av icke religiösa skäl, ju förresten det är nog ändå religiöst, då viktminskningen är vår nya religion eller hur)

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Antonia: Klaga på! Nu var det länge sedan jag fastade. Brukade göra det på våren. Det var skönt att bara dricka. Javisst är det vår nya religion – det är något religiöst över vikthetsen. Verkligen.

  Gilla

 23. Antonia skriver:

  Skrev ett nytt inlägg om hur journalister är. Oftast.

  Gilla

 24. valens skriver:

  En freudiansk felsägning?
  Nehej, munskydd hjälper inte…

  ”En man kan inte vinna mot en kvinna…
  Om han skulle med ord eller med våld brotta ner en kvinna – då är han ”loser” …
  Om han låter sig själv liksom köras över – då är han ”loser” …
  Det är därför blodtrycket stiger… Man blir absolut tokig!…”

  …Förklarade psykoterapeuten Rigmor Robert som nämnde Freuds uttryck ”falliska kvinnan”

  Ur SVTs Debatt 2003 – ”Ranelidfejden” (guldkorn ur tv-debatter)
  http://svtplay.se/t/103450/debatt

  Gilla

 25. cattis skriver:

  Skitbra inlägg (ursäkta svenskan…)
  Det där med att vaccinera i tid och otid mot ALLT. Vi måste utsätta oss för sjukdomar och lite vanlig hederlig smuts för att bygga vårt immunförsvar.

  Alla genmanipulation med grödor, besprutning, konstgödsel, antibiotika till kor och grisar (och oss själva) det straffar sig till slut.

  Fast just denna ”pandemi” verkar vara klart upphaussad…

  Det är visst inte ens klart om de som dött i Mexico verkligen gjorde det på grund av influensan.
  Ändå har man börjat köpa in munskydd i Skåne.
  http://livetsomar.blogspot.com/2009/05/vilken-fantastisk-sarbehandling.html

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  valens: Något måste det ligga i det du skriver med tanke på att man skrivit in kvinnans lägre värde både här och där.

  cattis: Den dagen vargen kommer blir nog alla tagna på sängen.

  Gilla

 27. valens skriver:

  Helena Palena:
  Med all säkerhet ligger det något i det jag skrev…
  Munskydd hjälper inte; inte alls…
  Ett klart bevis är ju alla dessa mikrober som kan dyka upp precis var som helst och insjukna precis vem som helst…
  Så att skyll inte på svinen…

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  valens: Vi är överens!

  Gilla

 29. fairymary skriver:

  Jag skulle vilja citera en indier som fick frågan om han inte var rädd för att bli infekterad när han drack vatten ur den heliga floden Ganges:

  ”Det är inte förgiftat vatten som är hotet, det är förgiftade sinnen”….

  Gilla

 30. valens skriver:

  Helena Palena:

  Det återstår någons fråga…
  ”Att vara eller icke vara…”

  När vi har knäckt denna gåta, då är vi överens… Kanske…

  Gilla

 31. mrmhalland01 skriver:

  Jag ser nu här och var att en och annan muslim säger ”vad var det vi sa”.

  De har uppenbarligen glömt både Galna Kosjukan och Fågelinfluensan.

  Båda klassade som pandomier.

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  valens: Ja, kanske om inte kanske fanns!

  mrhalland: Kanske som pantominer rentav. Pandemier – när kommer dom?

  Gilla

 33. valens skriver:

  Helena Palena:
  Då glömmer vi bort kanske och så är vi överens…

  Happy End:
  Och så levde de lyckliga i alla sina dagar…

  Gilla

 34. mrmhalland01 skriver:

  Ursäkta stavningen 🙂 Jag undrar vad som gör denna influensa så mycket värre ?
  Är det att globaliseringen kummit (marginellt) längre sedan fågelinfluensan, eller är det att USA har ett par konstaterade fall ?

  Gilla

 35. mrmhalland01 skriver:

  Att jag aldrig lär mig läsa igenom innan jag trycker…kommit, naturligtvis.

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Media säljer på att skrämma upp folk. Denna influensa är inte värre. Vänta bara tills den riktiga sjukan kommer…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.