Det är roddigt i Rörelsen! Är Sverige den sista Sovjetstaten?

Var har ärligheten tagit vägen?

Var har ärligheten tagit vägen?

Hur är det egentligen ställt med vårt kära Folkhem? Hann det försvinna innan det ens hann komma? Säkert! Synd för det hade varit kul om alla hade fått en Villa en Vovve och en Volvo!

Hörde på radion i morse hur två sosseredaktörer – Helle Klein och Peter Akinder – pratade om LO och SAP. Båda använde ordet roddigt – vilket ord – för att beskriva förhållandet i Rörelsen. Klein tyckte att Wanja kunde sitta kvar men att hon skulle koncentrera sig på fackförbunden. Wanja är ju Helles chef så det får man ju förstå. Men är Wanja bra för arbetarna? Vad har hon egentligen gjort under sin tid? Förvaltat och varit med om att ge topparna mer pengar – det är vad hon har gjort. Hon har varit med och tagit av fattigpensionärerna flera hundra kronor i månaden. Hon äventyrar även min framtida pension. Så kan man inte göra. Man får inte sparka på dom som redan ligger. Det gjorde man i Sovjet. Är vi den sista Sovjetstaten? Vad säger du Björn Rosengren? Arbetarrörelsens toppar har glömt bort sitt uppdrag. Vad hade hänt om denna skandal inte hade uppdagats. Jo, då hade dom fortsatt att sitta i sina styrelser och småflinat mot varandra och haft Business As Usual! Nä, ett redigt kok stryk skulle sitta fint! Eller, en liten risbastu på bara stjärten så här till påsk.

Det är skitigt på toaletterna i våra skolor – på högstadiet – rapporterades också. Det finns inget dasspapper. Det är inga som vill gå dit. Stackars ungdomar! Undrar vem det är som har smutsat till det i första rummet? Det är roddigt på muggen och det är roddigt i Rörelsen. Undrar om det finns något samband?

P.S. Hur kan det finnas så mycket pengar till alla höjdare? Läs min artikel på Newsmill så förstår du. D.S.

AB
——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Det är roddigt i Rörelsen! Är Sverige den sista Sovjetstaten?

 1. Znogge skriver:

  Om det är något som behöver mer pengar så är det skolan! Alla pratar om hur viktiga barnen är och att de är vår framtid. Synd att man inte vill satsa på dem då. Det hjälper inte med engagerad personal för trolla med knäna går inte i längden. Svenska skolan tappar resultatmässigt mot övriga länder i Europa vilket inte alls är konstigt. Man får vad man betalar för och får det inte kosta så…

  Kanske ett sidospår men jag hann reta upp mig trots att det är påsklov. Eller kanske just därför 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Znogge: Inte alls något sidospår. Du är på alldeles rätt spår med tanke på att barnen är vår framtid. Varför satsar man inte på skolan kan man undra? Man kanske vill att samhället ska gå sönder rentav!
  Alla bara pratar. Fina ord. Men varför händer inget?

  Gilla

 3. Anna skriver:

  Mkt träffande Helena!

  Som ”näste men till rakning” skulle jag vilja se Sveriges kommuner. Du kan tänka dig att här finns det många dolda miljoner undanstoppade till de kommunala makthavarna.

  Ett exempel som jag kan förmedla till dig är från ”min sommarkommun” (ca 30.000:- bosatta). Jag ställde en fråga om kommande budget, eftersom jag upptäckte en post på drygt 80 miljoner som var avsatta för ”opreciserade kommande pensionsavgifter” samtidigt som budgeten innehöll kraftigt sänkta bidrag till äldrevård och skola.
  Vilka dedssa ”pensionsavgifter” är avsatta för kan man fråga sig, jag har fortfarande ej erhållit något svar från kommunledningen, vare sig från den politiska eller från kommundirektören.

  Så funkar Sverige av idag (och inte särskilt många verkar tänka efter och/el. bry sig)!

  Gilla

 4. Anna skriver:

  F.ö. anser (även 🙂 ) jag att det bästa vore att ”lufta” Helle, Wanja och Mona i varsin grantopp – dom behöver
  en rejäl dos av ny, frisk, syremättad luft!

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Anna: Det är säkert hur mycket som helst där under ytan som borde fram i ljuset. Herregud vad dom i toppen har skott sig under decennier. Hade man tid och lust skulle man kunna gräva fram hur mycket som helst. Det är jag övertygad om.

  Tänk på skandalen i Motala!

  Gilla

 6. Anna skriver:

  Kommer ihåg Motala och jag är precis som du övertygad om att det finns ”många små Motalas” överallt runt om i landet.

  Och om vi tittar på den sociala inkompetensen (i stället för den ekonomiska), behöver man ju bara säga Vetlanda, så ser vi hur en kommunledning skyddar sig själva i stället för att erkänna total inkompetens inkl. tjänstefel i behandligen
  (eller rättare sagt ickebehandlingen) av en liten utnyttjad flicka.

  Nej, hang ´m high :-()

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Ja Anna – det skjuts för litet! Ha, ha, ha…

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Ja, det är ganska sovjetig numera här. Undrar om snöbollen har börjat rulla och en hel del andra saker som kommer till dagen.

  Gilla

 9. fairymary skriver:

  Jag hörde också nyheten om skoltoaletterna.
  Är det inte helt otroligt att våra barn inte ska ha en ren toalett med vatten, tvål och handduk att gå till?

  En av mina vänner besökte nyligen en skola där allt var rent, ingen vandalisering, inget klotter. Hur kunde det gå till?

  Jo, om barnen såg till att man inte behövde lägga en massa pengar på att städa och reparera skador fick de som bonus en gemensam resa vid läsårets slut. Samma kostnad men rent och snyggt och trivsamt. Barnen bevakade varandra…..ve den som sabbade resan!

  Gilla

 10. Ramona Fransson skriver:

  Wanja tänker sitta kvar som LO ordförande. Där ser man hur en kvinna precis som männen, sätter hörntänderna i maktbordet och hänger kvar.

  Vad har detta fruntimmer tänkt sig att prata om på 1:a maj? Om sin tid som undersköterska, om undersköterskornas usla löner? Att de också ska få bättre pensioner? Att Wanja minsann tänker ta fajten? Wanja skall vara glad om hon kommer att ha några åhörare överhuvudtaget!

  Gilla

 11. fairymary skriver:

  Jag har som de flesta andra följt processen med Wanja. Liksom de flesta andra kände jag mig väldigt upprörd till att börja med. Så fick jag lite inputs från källor vid sidan om ”drevet”, började reflektera …

  Wanja är första kvinnan på posten som LO-ordförande. Hon gick in i ett system …om jag förstod det rätt så var styrelseposterna en traditionell uppgift för LO-ordföranden. Hur lätt är det att bryta traditionen? Hur lätt är det inte att tänka: har gubbarna klarat det så ska jag klara det, jag ska vara lika kababel som dom minsann, jag ska visa dom att jag klarar det???

  Jag vill på inget sätt förminska misstaget att godkänna de svindlande pensionsutbetalningarna…

  …men jag vill hoppas att när Wanja nu ställts mot väggen, fått höra vad medlemmarna tycker och tänker…så kan hon ”reformera sig själv” i sin uppgift.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Du ser väl mönstret kan jag tro.

  Ramona: Wanja kommer att sitta kvar sina tre år. Men hon kommer inte att få ett vackert eftermäle.

  Mary: Visst borde alla barn ha fina toaletter. Men varför städas det inte? Sparar dom pengar? Och varför stökar barnen till. Det är klart att en morot i form av en bonus är fint. Det skulle alla skolor införa.

  När det gäller LO så måste dom vara sorgligt efterblivna i att apa efter näringslivet. Sitter dom bara och gapar och gör som dom blir tillsagda i styrelserummen. Blir dom så frapperade när dom träffar höjdare så dom inte kan läsa innantill så är det ju bara för sorgligt. Dom borde med andra ord skickas på kurs. Och så ska det visst bli nu med dom förtroendevalda. Det fattas alltså utbildning.

  Gilla

 13. mrmhalland01 skriver:

  Wanja inser att hennes förtroende har blivit ”naggat i kanten”.

  Om man inte har sina medlemmas förtroende, anser jag att man inte heller ska anses vara förtroendevald.

  Då måste man lämna över till någon som har medlemmarnas förtroende.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  halland: Kollektivet är förbannade på henne. Men det bryr sig ledningen inte om. Det är för sorgligt! Klart det måste finnas någon annans om kan ta hennes roll.
  Det här påverkar hela Sverige. Det blir mer och mer ruttet.

  Gilla

 15. Ingela skriver:

  Barnen ÄR vår framtid och det finns pengar det gäller att omfördela dem.Har ”stångat mitt huvud blodigt” över just detta. Vi måste se möjligheterna och inte begränsningarna men det krävs ”nytänk”.
  Arbetar själv som lärare sedan 30 år och jag har världens bästa jobb.
  Skoltoaletterna städas men om vi tänker i förlängningen, var kan eleverna gå för sig själva och få utlopp för sin frustration, vad det nu än månde vara över, jo just toaletten.
  Jag hör dagligen elever beskriva sin situation i skolan, hemma på fritiden och ibland undrar jag vad som håller på att hända.

  Vi ”glömmer bort” vår framtid, pratar sällan med dem…en undersökning visar på 7 minuter per dag, det är inte bra. Vi vet att förståelsen av omvärlden är viktig för känslan av helhet i tillvaron och tillhörighet ett fundamentalt behov,att bli sedd. För att bli sedd kan man göra vad som helst utan tvekan och kanske det handlar om det på toaletterna också.Nu säger jag inte att det är rätt att ”förstöra” på toaletterna eftersom alla blir drabbade utan mer väcka en tanke om varför.

  Den italienska poeten och pedagogen Loris Malaguzzi säger
  ”Ett barn har hundra språk men berövas nittionio.
  Skolan och kulturen skiljer huvudet från kroppen.
  Det tvingar en att tänka utan kropp och handla utan huvud.
  Leken och arbetet, verkligheten och fantasin,
  vetenskapen och fantasteriet,
  det inre och det yttre görs till
  varandras motsatser”

  Det tål att tänka på!!

  Gilla

 16. mrmhalland01 skriver:

  Jag lägger in den här och var.
  Den är underbar och visar att det finns barn som brinner för annat än ”enkel underhållning”.

  Hoppas att man inte måste har ett facebook-konto för att se den.
  Säg till i så fall så ska jag försöka hitta den på Youtube.

  http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=56719219775&ref=nf

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Ingela: Tack för lång kommentar. Klok var den oxå! Det är synd om barnen. Det enda dom behöver är tid och ett knä att sitta i.

  halland: Tyvärr måste man vara medlem på FB och det är inte jag.

  Gilla

 18. Josef Boberg skriver:

  ”…Är Sverige den sista Sovjetstaten? …”

  Ja, det har Du nog åt hållet helt rätt i, tror jag… – HelEna – men det är mycket värre än så, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.