LO-Wanja och AB-Helle kliar varandras ryggar! Kvinnor kan!

Helle Klein är nu också präst. Nu kan hon mässa både i kyrkan och på ledarplats.

Helle Klein är just utbildad präst. Nu kan hon mässa både i kyrkan och på ledarplats.

Det finns vissa som har det bra. Helle Klein på Aftonbladet t ex. Helle Klein är politisk chefredaktör på AB. Hon har tagit tjänstledigt av och till för att utbilda sig till präst. Hon har en jättfefet lön, 140 000 kronor per månad plus 49 000 kronor i måntaliga pensionsinbetalningar samt förmånsbil. Utöver det har Helle Klein en fallskärm på närmare 2,3 miljoner kronor.

Aftonbladet ägs av Schibstedt och LO. Det är LO som tillsätter Helles post. Således är Wanja Lundby Wedin att betrakta som Helles chef. Inte undra på att Helle försvarar Wanja på ledarplats. Kliar du min rygg så kliar jag din. Helle står med armarna i kors på sin bildbyline som är lika stor som Jan Guillous och Liza Marklunds. Varför måste dom synas så in i vassen? Jag tycker det är överdrivet. Rolf van den Brink har skrivit en skitbra artikel på Newsmill där han reder ut detta. Man kan säga att han lite lätt sågar av Helle vid fotknölarna. Det är bra. Det är tur att det finns vissa journalister som törs ta bladet från munnen och skriva som det är. Arbetarnas tidning. Arbetarnas LO. Mygelmaffia som skor sig är vad det är.

Helle har nu två yrken. När man utbildar sig ska man väl jobba i det yrket. Men icke. Hur många är det som kan få glassa med en extra prästkappa på detta vis? Hur många är det som får en utbildning över huvud taget? Helle må skriva sina ledare i Aftonbladet – det är inte många som läser i alla fall. Det är cirka tio på hundra som läser ledarsidan. Alltid något av en liten backlash i Helles fantastiska karriär!
Aftonbladet , Expr
——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till LO-Wanja och AB-Helle kliar varandras ryggar! Kvinnor kan!

 1. alnabone skriver:

  Man kan väl sammanfatta eländet med LO och Wanja Lundby-Wedin med att man utan att anstränga sig alltför mycket blir jäkligt illamående…

  Jag har följt debatten mellan Lundby-Wedin och Elmehagen de senaste dagarna och det han säger ligger det en viss poäng i.

  På deras nivå borde man kunna förvänta sig att de lusläser kontrakt som är så pass frikostiga som det han blev erbjuden. Att Wanja sedan försöker med att bortförklara det med att hon blivit förd bakom ljuset… Jaja, ta det med någon som tror på dig för svenska folket och fotfolket i LO, deras förtroende har du förlorat för all framtid…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  alnabone: Wanja är rökt! Förbrukad! Knäpp! Det finns andra som kan ta över.

  Vad hade hänt om media inte hade rotat och skrivit om det här? Ingenting. Då hade alla varit nöjda och glada. Märkligt!

  Gilla

 3. Totte af Löwfenstrupe skriver:

  LO har de ledare de förtjänar.
  När medlemmarna inte engagerar sig eller
  går ur förbundet, så får de vad de förtjänar.
  Så är det i alla föreninger.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Det blir nog en väldigt intressant 1 maj tåg i år. För skiten verkar tränga upp mer och mer. Börjar likna kvicksand som är nu svårt att komma upp ur.
  Varje dag är en ny skandal. Medan Wanja har blivit som en gammaldags skiva – hackat upp sig.

  Gilla

 5. alnabone skriver:

  Så är det med många års sossestyre, de säger sig vara så mycket FÖR arbetarna men i själva verket är de lika goda kålsupare som vilket annat politiskt parti som helst. De skor sig själva så mycket de bara kan…

  Gilla

 6. mrmhalland01 skriver:

  >De skor sig själva så mycket de bara kan…

  Ja alnabone, det gör de, minst….
  Är det inte om vi tänker efter nästan bara sossar som har blivit påkomna med liknande ?

  Gilla

 7. alnabone skriver:

  Ja… jo… det ligger faktiskt något i det… Sossarna har smugit i majoritetens skugga många år och det är kanske nu vi börjar inse hur stort svinnet är…

  SIDA skeppar ganska många miljader utomlands årligen och så här i recessionens skugga så är det kanske klokare att behålla pengarna i Sverige för att komma svenska invånare tillgodo. Detta kanske skulle minska risken för Borgs siande om 12% arbetslöshet 2011….

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Ja, vad ska sossarna säga på första maj? Vad finns kvar? Moderaterna ska ju dessutom sno Rättvisan från sossarna. Rättvisan ska dom lansera inför valet 2010. Rättvisan med stort R.

  Sida-pengarna går bara till eliten i dom fattiga länderna. Pengarna når inte dom behövande. Det är för bedrövligt. Sida – vilken bluff!

  Gilla

 9. mrmhalland01 skriver:

  Ja, SIDA är en bluff.
  För flera år sedan hittade jag en bok på bok-rean som en f.d SIDA-anställd skrivit.
  Den handlade om Sveriges bistånd till Tanzania.
  Det var en horribel läsning.
  ALLT gick till de styrande, sånär som på någon skola eller så.
  Tyska bilar, mat, dryck, resor, kläder, hus etc. etc.
  Det fanns ingen hejd på lyxen.
  Enfaldiga Sverige krävde inte ens att om de skulle köpa bilar så skulle de vara Svenska !

  Gilla

 10. Gunnar skriver:

  Ja det är tydligt att vi kommer att ha olika förutsättningar att klara den ekonomiska krisen. Finanaminister Dysterkvist förutspår 12 % arbetslöshet. Det blir inte lätt för dom som hamnar där o inte har pensionsavtal o annat att ta till.
  i-)

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  halland: Gissa hu det är i Sydafrika? Ännu värre skulle jag tro. Finns det hopp för mänskligheten – för oss svenskar?

  Gunnar: Det finns hur mycket pengar som helst. Men inte till dom längst ner. Är inte det konstigt?

  Gilla

 12. Anna skriver:

  Man kan bli illamående för mindre . . . . . . . .

  Wanja får konkurrens av Bill Clinton och Tony Blair
  som Mästerhycklare i Stövlar.

  Bill Clinton och Tony Blair har blivit idealister
  Igår kväll framträdde de i Stockholm och iväll visas ett Postkodmiljonären Special i TV4 som enbart handlar om vår miljö.
  Dessa både elitgossar kämpar för den mainstreamade klimatsanningen, dvs på den sidan där alla etablerade politiska partier huserar.
  Naturligtvis framställs det på det sedvanliga fejkade mediasättet som innebär att vi (”vanligt folk”) skall tro att dessa båda gynnare gör detta av idealitet och inte tjänar en enda krona på sin medverkan. Jfr med Al Gore m. fl.
  Hur dumma tror etablissemanget att vi är??!!

  Gilla

 13. Znogge skriver:

  Bara att inse att alla simmar vi inte i gräddfilen! En del skulle gärna jobba men har inte ens en utbildning eller ett jobb…

  Gilla

 14. alnabone skriver:

  Anna:

  Faktum är att etablissemanget nyttjar folks oförstånd när det gäller denna typ av lobbyism som de sysslar med. Clinton, Gore och Blair, alla tre f.d. topp politiker… De tjänar såna ruskiga pengar på sina föreläsningar just på grund av den retorik de besitter som en gång satte dem på några av de högsta positionerna en politiker kan ha.

  I själva verket skulle samtliga tre av dessa herrar mest passa som ett gäng fanatiska sektledare för det de siar om, det de pratar sig varma för, det är inte vårt klimat, eller vår globala ekonomi, eller svälten i tredje världen…

  De pratar sig varma för att de utvecklat talets konst till sin fulländning och utnyttjar lyssnande människor för att lobba fram ett resultat som i slutändan inte gynnar någon annan än de själva…

  Gilla

 15. Anna skriver:

  YTTERLIGARE ETT EXEMPEL PÅ MAKTMISSBRUK OCH LÖNE- PENSIONSFÖRMÅNER FÖR SOCIALDEMOKRATER INOM LO, FOLKSAM OCH KOOPERATIONEN.
  Tidningen Affärsvärlden avslöjar henns dubbla miljonpensionsförmåner (som bandhund till husse, f.d. sosseministern och numera den starke mannen i FOLKSAM och SWEDBANK (s).
  Källa. Affärsvärlden

  Nina Jarlbäck har, förutom ett förflutet som snabbköpskassörska, varit Eskilstunas starka kvinna. I 20 år var hon kommunalråd i stan och blev en lokalkändis. Hon har även suttit en kort tid i riksdagen, berättar AFV, som konstaterar att hon är född i Danmark.

  Nina Jarlbäck sitter i flera styrelser. Bland annat är hon ordförande i Kooperativa förbundet. Hon har alltså samma höga position där som i Folksam Liv.

  Affärsvärlden har inga citat från Nina Jarlbäck. Hon vill helt enkelt inte ställa upp på en intervju utan hänvisar till Folksams vd Anders Sundström.

  Ett annat, mer känsligt faktum, som Affärsvärlden redogör för – utifrån en granskning som E24 tidigare gjort – är att Nina Jarlbäck har dubbla arvoden för sitt uppdrag i KF. Enligt avslöjandet lyfte hon över 1 miljon kronor från KF förra året, avsättningen för pension inkluderad.

  Affärsvärlden hade några frågor till Nina Jarlbäck som nu är obesvarade, bland annat om hon har ”rillräcklig kompetens att fatta beslut om en investering på 4 miljarder kronor i Swedbank, Sveriges mest riskfyllda bank?”

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Znogge: Jag tänker på alla ungdomar som inte ens får ett jobb! Fy fan!

  Anna: Tack för info! Säger bara Anders Sundström…
  Visst kan kvinnor men det är inget i jämförelse med vad sossarna som elitistisk maktsfär kan hitta på när det gäller att sko sig.

  Gilla

 17. Seriestrip skriver:

  Det finns en läcker bild på Wanja på vår blogg. Mycket avslöjande och sensationell!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.